Linda Rafar Bengang Dengan Layanan Jururawat Di Hospital

Hiburan

Linda Rafar Bengang Dengan Layanan Jururawat Di Hospital

Penyanyi Linda Rafar menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa tidak puas dengan sikap serta layanan dari seorang jururawat yang bertugas di hospital tempat ibu beliau dirawat.

Advertisement

Menurut Linda, jururawat itu bersikap biadap dan kurang ajar hanya kerana beliau meinta untuk menukar cadar di katil ibunya yang terkena najis. Permintaannya itu tidak diendahkan dalam tempoh yang sangat lama.

Isu tersebut sudah menjadi viral serta hangat sejak semalam dan mendapat pelbagai reaksi daripada netizen.  Ada yang turut berkongsi pengalaman yang sama tetapi ada juga yang tidak setuju dengan tindakan Linda memuat naik perkara itu di media sosial. Lebih baik untuk selesaikan secara matang dan membuat laporan mengikut saluran yang betul.

Apa-apa pun, kami harap Linda dan pihak hospital dapat menyelesaikan isu ini dengan baik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

212 Comments

  1. Anonymous

    December 29, 2018 at 9:06 pm

    Penglaman aku la masa gugur awal tahun ni..dlm kul 3 pagi nk ganti cadar sbab darah penuh..tanya nurse tu blagak nk mampus..dia kata ok lagi x payah tuka..kpala hotak eh..so aku pi cari sndiri dia siap sound lagi..aku ckp kau sangup x nk tdo atas darah,x lama pun try kejap..trus diam n berlalu..pagi tu aku trus bagitau dr n sister yg btugas..smua settle n nurse tu minx maaf dgn aku..pndapat aku la linda ni kehausan perhatian..benda kecik jer la..perangai kalahkan tahik

    • Anonymous

      December 30, 2018 at 3:18 pm

      komen paling munasabah…

  2. PP

    December 29, 2018 at 10:23 am

    Ala benda kecik jer, kecoh satu m’sia..sikit viral..dh mabuk ketum ke ape? Mana sikap tolak ansur,dh hilang terbang semua ke sikap org melayu m’sia??
    Sangka baik jelah..mungkin haritu kebetulan abg dobi lum antar lg cadar,sb aritu kebetulan cadar dh habis n byk pesakit tukar cadar kes mcm mak Linda ni…atasilah dgn berhemah bknnya viral n ambik foto,dh tentu tu pun salah dari segi undang2 berselfie dlm wad, kau ni sb artis kau buat cam tu nk minta simpati ke apa, tak fhm…masalah sikap pekerja yg spt nurse ni sebenarnya ada dimana2 jabatan n kementerian..nama pun manusia mmg mcm2 ragam..hrp org atasan selalu buat sport check utk kurangkn masalah spt ini berlaku.

  3. Anonymous

    December 29, 2018 at 8:59 am

    Ya Dr.Ninie saya setuju dgn apa yg Dr terangkan dgn sejelasnya..kita manusia harus bertolak ansur barulah semuanya dipermudah kan..sepanjang pengalaman saya disetiap saya masuk wad sebagai pesakit segalanya elok dan mudah..nurse dan doc alhamdulillah baik2 belaka dan hya sedikit yg kurang memuaskan tapi kita faham mereka pun manusia biasa ada lebih ada kurangnya..jika kita hormat org semestinya org pun hormat kita balik..

    • Anonymous

      December 29, 2018 at 2:42 pm

      Dlm kejadian ini…tiada apa yg kita hrpkn apa2 blasan. Yg penting nurse jlnkn tugas dan jgn tak endahkn permintaan pesakit. Walaupun yg minta tu bkn ibu linda. Hnya linda yg minta.

  4. Anonymous

    December 29, 2018 at 3:16 am

    Apsl eh aku masuk hospital, pkl 8 pagi sharp nurse tukar semua. Lipat langsir bagai. Cadar aku kena coklat sikit pun dah kena tukar. Tu tak lagi makcik cleaner sound klau nmpk cadar kotor pagi2. N doctor pun tegur kot nurse kalau nmpk cadar ada darah masa tgh round. Nk kata nurse tak busy time tu tak jgk sbb aku masuk ward critical (buah pinggng) pepagi buta je kena bwk org pergi dialisis. Pelik2….

    • Anonymous

      December 29, 2018 at 2:40 pm

      Mmg lh pelik. Sbb pelik nurse dtg kul 8 tu x ada tukar cadar.. Hujung taon byk cuti kot nurse lain.. Jdi yg bkerja tu fhm2 jelh

  5. nyah kg pondan

    December 29, 2018 at 12:34 am

    tarik je tali bra nurse yg so high tu “zraaappp”. kemudian lepas “plaaaappppp!!” mcm getah lastik biar tet*k sampai ke dagu!