July 15th, 2020

Sempena menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke-5 pada Ogos depan, Faizal Zakaria meluahkan rasa cinta terhadap isterinya iaitu pelakon Abby Abadi.

abby abadi suami tak jadi yang terbaik

Menurutnya, biarpun masih gagal menjadi seoarang suami yang terbaik namun kasih sayang yang dicurahkan oleh Abby kepadanya masih tidak lekang.

“Kesabaran mu menghadapi liku-liku kehidupan tanpa ada keluhan…kau tabah hadapi segalanya, walaupun ada kalanya kau dihimpit keresahan namun itu tidak menudarkan kasih sayangmu pada diri ini.”

Faizal yang lebih mesra disapa Jai memuat naik video kenangan manis mereka bersama yang disuntingnya sendiri di laman instagram.

View this post on Instagram

5 tahun kita membina mahligai ini sayang @abby_abadi112. . Menangis disaat ini, kala jari jemari menitip kata2 untuk mu . Selama 5 tahun ini lah aku sentiasa bersyukur dgn nikmat dan amanah yg Allah berikan pada ku ini, kasih sayang yang tidak pernah luntur . Sayang, 5 tahun…maaf diri ini masih gagal menjadi suamimu yang terbaik . 5 tahun..diri ini masih terasa belum sempurna, malah masih banyak kekurangan, maaf ya sayang . Namun, 5 tahun ini, kau terlalu sempurna untuk ku…sikap kasih sayang mu senantiasa menebal dlm diri mu . Kesabaran mu menghadapi liku2 kehidupan tanpa ada keluhan…kau tabah hadapi segalanya, walaupun ada kalanya kau dihimpit keresahan namun itu tidak menudarkan kasih sayangmu pada diri ini . Kutitipkan doa, agar Allah tempatkan mu di syurgaNya bersama mereka yang menjadi kekasih Allah, diberkati dan dirahmati kehidupanmu hingga akhir hayat . Sayang maafkan diri ini, atas segala kekurangan dan adakalanya membebankan hidupmu . Ya Allah Aku bersujud sehina-hinanya dihadapanMu ini Kau peliharalah isteriku sebaik2nya Jangan diberikan kesusahan dlm hidupnya Kau berikan kebahagian utknya Kau tinggikan darjatnya, tempatkannya disyurgaMu bersama mereka yang menjadi kekasihMu . Ya Allah Ku reda setiap apa yang isteriku lakukan Tidak ada satu kesalahan pun dia lakukan terhadapku Catitkan segala kebaikan yang isteriku lakukan agar dapat beratkan timbangan amal kebaikannya nanti . Ya Allah Berikan ia kesihatan yang terbaik Perlihara amal ibadat dan auratnya Perliharakan hidayah yng Kau berikan pdanya Kau perkuatkan iman di dlm dirinya . Ya Allah Kau perlihara perkahwinan kami ini hingga akhir hayat kami Satukan hari kami, eratkan kasih sayang kami Jangan ada dendam dalam diri kami Jauhkan kami dari sebarang pertelingkahan Kau berikan kami sifat sabar dlm menempuhi setiap ujian mu . Ku menangis bila fikirkan diri ini yang serba kekurangan tapi kau masih menyayangi diri ini sepenuh hatimu…tidak ada sebarang keluhan dari mu…kau tetap tersenyum manis. . Suami 147

A post shared by Faizal Zakaria (@jaiezzany) on

“Sayang, 5 tahun…maaf diri ini masih gagal menjadi suamimu yang terbaik. 5 tahun diri ini masih terasa belum sempurna, malah masih banyak kekurangan, maaf ya sayang.”

Malah, Jai juga sempat menitip doa buat isterinya agar kehidupan mereka sentiasa diberkati dan dirahmati olehnya.

“Kutitipkan doa, agar Allah tempatkan mu di syurgaNya bersama mereka yang menjadi kekasih Allah, diberkati dan dirahmati kehidupanmu hingga akhir hayat”

abby abadi suami tak jadi yang terbaik

Menjengah ke ruangan komen, perkongsian yang mendapat puluhan ribu tontonan di laman berkenaan dipenuhi dengan komen murni daripada netizen yang tidak putus-putus mendoakan kesejahteraan pasangan ini.

Untuk rekod, pasangan ini telah melangsungkan perkahwinan pada 14 Ogos 2015. Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Muhammad Danial Firman yang dilahirkan secara pra-matang namun gagal diselamatkan apabila disahkan meninggal dunia selepas 70 hari dirawat di hospital.

Bagaimanapun, pasangan ini mempunyai tiga orang anak angkat iaitu Muhammad Fayyad, Maisara Dayana Fathia dan Maira Dada Farisa.


Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...