Letak ‘Sticker al-Quran’ Elak Bungkusan Dibaling, Taktik Peniaga Ini Undang Kecaman Netizen

Trending

Letak ‘Sticker al-Quran’ Elak Bungkusan Dibaling, Taktik Peniaga Ini Undang Kecaman Netizen

Sebelum ini kecoh mengenai isu pihak kurier tentang parcel rosak, servis lambat dan macam-macam lagi. Namun, perkara itu sudah pun ‘senyap’ kerana masalah itu sudah pun diatasi.

Tapi, isu yang terbaru pula ialah berkaitan dengan peniaga online. Biasanya, kalau peniaga nak kirim bungkusan yang mudah pecah menggunakan perkhidmatan kuriermereka akan letak tanda ‘fragile’ di atas parcel tersebut untuk mengelakkan bungkusan dibaling mahupun dipijak.

Advertisement

Lain pulak yang dilakukan oleh peniaga ini dimana dia menggunakan taktiknya sendiri dengan meletakkan sticker gambar al-Quran di atas parcel supaya pekerja kurier tidak membaling atau memijak parcel itu.

Namun, tindakannya itu mengundang kecaman netizen kerana taktik sebegini tidak patut dilakukan sebab kalau ada peniaga lain yang betul-betul menjual al-Quran, pekerja kurier tidak akan mempercayainya.

Advertisement

Ada juga yang mencadangkan cara lain yang boleh digunakan untuk elak pekerja kurier baling parcel customer.

Semoga takde yang ikut lah taktik ni sebab orang akan salah anggap dengan cara sebegini.

Sumber

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...