May 3rd, 2018

Walaupun menerima pelbagai tomahan dan kecaman daripada netizen kerana ingin menglibatkan dirinya dalam bidang politik semata-mata ingin menentang abangnya, Datuk Seri Azmin Ali,  kini selebriti kontroversi yang juga calon Bebas kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Antarabangsa, Azwan Ali meluahkan hasratnya untuk menjadi senator pula.

Untuk makluman anda, Azwan ataupun lebih dikenali sebagai Diva AA mempunyai Ijazah Sarjana Muda Undang-undang dari Universiti Malaya.

Saya teringin nak jadi seperti arwah Tan Sri Datuk Jins Samsudin, menjadi senator. Kalau tengok dia satu-satunya artis yang terpilih menjadi senator, saya tidak tahu proses dia macam mana tapi saya ada impian untuk sampai ke tahap itu.

Antara kempen yang dijalankan oleh Diva AA ialah memberikan rendang secara percuma hasil air tangannya sendiri yang diagihkan kepada penduduk di kawasan Bukit Antarabangsa. Beliau sanggup memasak hidangan tersebut di dalam hujan.

Diva AA memberitahu beliau tidak begitu memikirkan tentang kemenangannya. Cukuplah sekadar memecahkan undi dan tidak kisah jika kalah serta hilang wang pertaruhannya yang digunakan sepanjang PRU 14.

Sumber Berita : BH ONLINE


42 responses to “Lepas Bertanding Calon Bebas : Azwan Ali Teringin Jadi Senator Pula”

 1. Rip says:

  Cukup cukup la tu azwan, umur dah meningkat …x takut mati ke..sudah sudahlah dgn perangai gedik yg dibuat buat tu. Teringat mula kau mengacara muzik2, seorang pemuda berkarisma dan berpendidikan. Tak sangka kerana nak glamour kau sanggup berwatakan spaltik murahan. Moga kau sedar sebelum terlambat.

 2. Anonymous says:

  Akak akan undi dia. Dgn background dia sebagai seorang terpelajar, bekas wartawan dan bermulut celupar, akak yakin dia boleh bersuara lantang untuk kawasan dia

 3. Anonymous says:

  DIA SENDIRI TAK TAU DIA LELAKI KE PEREMPUAN AD HATI NAK LEADS MASYARAKAT

 4. Gorges says:

  Lembut tak semestinya LGBT …..

Loading...