Written by Bella | May 3rd, 2018

Walaupun menerima pelbagai tomahan dan kecaman daripada netizen kerana ingin menglibatkan dirinya dalam bidang politik semata-mata ingin menentang abangnya, Datuk Seri Azmin Ali,  kini selebriti kontroversi yang juga calon Bebas kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Antarabangsa, Azwan Ali meluahkan hasratnya untuk menjadi senator pula.

Untuk makluman anda, Azwan ataupun lebih dikenali sebagai Diva AA mempunyai Ijazah Sarjana Muda Undang-undang dari Universiti Malaya.

Saya teringin nak jadi seperti arwah Tan Sri Datuk Jins Samsudin, menjadi senator. Kalau tengok dia satu-satunya artis yang terpilih menjadi senator, saya tidak tahu proses dia macam mana tapi saya ada impian untuk sampai ke tahap itu.

Antara kempen yang dijalankan oleh Diva AA ialah memberikan rendang secara percuma hasil air tangannya sendiri yang diagihkan kepada penduduk di kawasan Bukit Antarabangsa. Beliau sanggup memasak hidangan tersebut di dalam hujan.

Diva AA memberitahu beliau tidak begitu memikirkan tentang kemenangannya. Cukuplah sekadar memecahkan undi dan tidak kisah jika kalah serta hilang wang pertaruhannya yang digunakan sepanjang PRU 14.

Sumber Berita : BH ONLINE

42 responses to Lepas Bertanding Calon Bebas : Azwan Ali Teringin Jadi Senator Pula

  1. Gossipgurl says:

    ko bayangkan bila dia bangkang usul dlm parlimen sambil ckp “why bother why bother why bother”.. kelas ko jah

    55

    0
    • Aku Hamba Allah says:

      Tergelak aku..boleh bayang mcm mana..

      4

      0
    • Anonymous says:

      Mcm2 Barisan Nasional buat nak sekat kemenangan Pembangkang. Salah satu guna taktik pecah undi. Mcm Elfira ckp , ‘so discusting!’

      23

      1
    • Only CT (In The World) says:

      Azwan ni mmg berkaliber, walaupun dgn gaya2 Diva nya. Beliau mempunyai gerak kerja kempen & manifesto yg jelas. Walaupun semua buat sendiri dr beli borang sendiri, daftar jd calon, tambal banner & poster sendiri serta turun padang berkempen sendiri. Far better dr calon2 yg mendaftar pun pelbagai masalah. Takut lps PRU14, byklah artis2 gedik yg nk follow jejak langkah Azwan lps tu acah2 kononnya dialah yg pioneer artis dlm dunia politik. Poooodaah. Dulu Azwan lah perintis rancangan hiburan melayu di Astro dgn rancangan cit cat nya. Lps tu bila kena caras byklah artis2 lain yg tiru format rancangannya dan dpt credit hasil usaha beliau.

      58

      0
      • courts mammoth says:

        stuju nyahhh!.. zaman kegemilangan dia sblm dia ter skewed jadi aww. go azwan ali go

        4

        1
      • Anonymous says:

        hahaaa poodahh sebab buat sendiri adalah x ada orang nak buat untuk dia… tu je… dah terlepas cakap nak bertanding kena lah buat …nanti x cukup malu pulakkkk…

        1

        2
    • azwana alia says:

      PKR dgn BN bergaduh dlm parlimen, tibe2 die jerit “DIAM SUNDELL!!!”

      48

      0
  2. kehkehkeh says:

    diva AA.. hang ni sapa.. vip ka.. menteri ka..?? hang siapa nk soh kami undi hang?? apa jasa hang pada negara? takat kekwat hang tu hang soh jala miow2 hang yg perati hang. xpyh nk soh kami ni perati prangai bimbo hang tuh!!!! undi konon!!

    2

    24
  3. KakKiah says:

    Bagus ada cita-cita tinggi Diva AA ni tapi satu2 ye. Pelan2 kayuh. Haha. Good luck lah hakakkk ucapkan

    10

    0
  4. L says:

    Tk payah la ko nak jadi senator ker, apa ker klu stail ko tu cam bapok tua..ubah penampilan tu dulu jdi lelaki sejati klu nak jadi wakil rakyat. Nanti tak pasal2 rakyat pon jadi mcm ko, jadi bapok n lepas tu jdi penyokong LGBT, Nauzubillah…

    10

    4
  5. Anonymous says:

    Manifesto… rendang free??

    Setakat dapat rendang free, hakak pun reti buatlah dik AA..
    yang mana terjamin lebih bersih dan penuh kasih sayang dpd rendang yang dik AA buat yang penuh dgn sumpah seranah..

    13

    0
  6. e says:

    Manifesto… rendang free??

    Setakat dapat rendang free, hakak pun reti buatlah dik AA..
    yang mana terjamin lebih bersih dan penuh kasih sayang dpd rendang yang dik AA buat yang penuh dgn sumpah seranah..

    2

    3
  7. Anonymous says:

    Aduh..AA ni bertanding bebas lak..Kara penyokong umno..hahaha sape lh yg sokong as aw ni..hancurkn..kepoh he hrp

    9

    0
  8. gajah duduk says:

    x sabar nak tgk jumlah undi ko..
    mana yg mkn rendang x undi..mati kena sumpah la korang

    16

    0
  9. diva FF says:

    jgn kecam die, nti kang die maki nye kita neraka kau, jahanam kau neraka, mampuihh kite.. hahahaha

    6

    0
  10. Only CT (In The World) says:

    Azwan ni mmg berkaliber, walaupun dgn gaya2 Diva nya. Beliau mempunyai gerak kerja kempen & manifesto yg jelas. Walaupun semua buat sendiri dr beli borang sendiri, daftar jd calon, tambal banner & poster sendiri serta turun padang berkempen sendiri. Far better dr calon2 yg mendaftar pun pelbagai masalah. Takut lps PRU14, byklah artis2 gedik yg nk follow jejak langkah Azwan lps tu acah2 kononnya dialah yg pioneer artis dlm dunia politik. Poooodaah. Dulu Azwan lah perintis rancangan hiburan melayu di Astro dgn rancangan cit cat nya. Lps tu bila kena caras byklah artis2 lain yg tiru format rancangannya dan dpt credit hasil usaha beliau.

    7

    6
  11. Anonymous says:

    Apa yg berkaliber nya.. Tulis “calon” pun “calun”…Mana dia dpt duit nk bertanding mesti ada org sponsor la tu..

    7

    0
  12. mine says:

    tak salah..dia ni bagus…tapi mungkin penampilan die je mmbuatkan rakyat takut nak mengundi dia..tapi die memang bagus dan baik sebenarnya kalau korang borak dengan dia..kawan2 artis die pun cakap die ni baik hati

    11

    0
  13. Anonymous says:

    Dia msk rendang ker, kari? Pasai berkuah…klu rendang kering sikit, bukan berkuah mcm tu…

    3

    2
  14. Anonymous says:

    Nak tanya. Kenapa “Gajah” ? Banyak lagi binatang yang gah. Contoh Seladang. Taff Wooo..

    1

    1
  15. Brangan says:

    Ko x lyak la AA.ko msuk brtnding pn sbb nk lwan abg ko je.aku snggup bia njib jd mnteri dr ko biapn aku x mmg bnci ngn njib.ati hitam ko tu yg prlu d brsihkn.

    0

    6
  16. Lembut Pak Leman says:

    Kau AA nk jadi senator..tapi tak tau proses nk jadi senator…ha..ha..ha. guling2 aku tawa..senator dh tentu PM yg lantik..dilantik tau bkn boleh dipohon apasal kau ni nyah…opocot!!!

    5

    0
  17. unknown says:

    teringin nak diva AA menang.. comfirm orang akan tgk parlimen

    11

    1
  18. Pikio pikio says:

    We need outspoken people like AA. Aku ingat dia ni rajin turun padang. Mesra Rakyat Jangan judge AA based on his penampilan. Judge what he is capable of. Go AA

    18

    1
  19. Anonymous says:

    Go AA go. Show people that you can! AA boleh.

    6

    0
  20. Annon says:

    Tlg la serius mengundi ye. Jgn layan gangguan2 seumpama AA ni yg bertujuan mengalahkan PH. Korang tau tak brp byk beban hidupyg menamti korang klu puak kejam x reti malu tu menang lg

    2

    2
  21. lantakkaulah says:

    Jangan hilang wang pertaruhan sudah
    lol

    0

    0
  22. Anonymous says:

    showing the trait of orang “OTAK TAK CENTER”

    0

    0
  23. greenfingers says:

    Dulu elok je rupa paras si AA ni, ada jugak rupa dia. Ada rupa, n boleh tahan pandai. Tp syg skang jadi cmni pulak. Tlgla lelaki2 melayu jgnla jadi pondan, rugi tau rugi. Pondan ni melayu je monopoli, aku xpnh tgk cina yg memondan, india pon jarang2 sgt jumpa. Pelik btl aku!

    1

    0
    • Bodoh tu simpan sekit says:

      Woi di India berlambak pondan …tak tau jangan cakap … Nampak sgt katak bawah tempurung …

      4

      0
    • melati says:

      greenfingers May 4, 2018 at 8:03 am…Mesti Bapak ko Pondan & Mak ko Bi kan.??? sebab tu ko keliru……hmmmmm

      1

      0
  24. melati says:

    “Kalau kawin dgn Neelofa ada peluang Menang ni..!!!”

    0

    0
  25. mahakleptokrat says:

    eh makin ramai pulak ahli politik LGBTQ sekarang ni:
    1) madey: bukan dia. anak angkat laki gay, anak angkat pompuan pengkid lesbo
    2) anubrahim: 4 cm
    3) saidsaddick: keraguan di situuu ping ping ping

    kesimpulannya undi lah PM 93 tahun tertua di dunia supaya kita dapat tambah lagi IPP, harga kereta 2 kali ganda, highway, kroni, san miguel, nepotisme lolz

    0

    0
  26. Gorges says:

    Lembut tak semestinya LGBT …..

    3

    0
  27. Anonymous says:

    DIA SENDIRI TAK TAU DIA LELAKI KE PEREMPUAN AD HATI NAK LEADS MASYARAKAT

    0

    1
  28. Anonymous says:

    Akak akan undi dia. Dgn background dia sebagai seorang terpelajar, bekas wartawan dan bermulut celupar, akak yakin dia boleh bersuara lantang untuk kawasan dia

    1

    0
  29. Rip says:

    Cukup cukup la tu azwan, umur dah meningkat …x takut mati ke..sudah sudahlah dgn perangai gedik yg dibuat buat tu. Teringat mula kau mengacara muzik2, seorang pemuda berkarisma dan berpendidikan. Tak sangka kerana nak glamour kau sanggup berwatakan spaltik murahan. Moga kau sedar sebelum terlambat.

    0

    0

Leave a Comment

Optional