December 7th, 2019

Masih tidak berkesudahan lagi kontroversi mengenai Da’i Farhan dan isteri barunya. Macam-macam juga cerita yang telah dibongkarkan oleh netizen. Boleh kata antara cerita paling hangat tahun ini mengalahkan selebriti popular.

isteri kedua da'i farhan

Terbaru, seorang lelaki mendakwa kereta jenis Perodua Kenari miliknya telah dilarikan oleh isteri Farhan yang dikenali sebagai Aerin sejak tahun 2013. Pelbagai masalah timbul sehingga nama pemilik asal hampir disenaraihitamkan dan perlu membayar sehingga RM10,000.  Malah, dia tidak dapat mengesan wanita berkenaan sejak enam tahun lalu.

isteri da'i farhan curi keretaisteri da'i farhan curi keretaisteri da'i farhan curi kereta

Isteri Farhan didakwa larikan kereta, tukar nombor plat palsu

isteri kedua da'i farhanisteri kedua da'i farhanisteri kedua da'i farhan

Dengan kuasa viral dan bantuan netizen Malaysia, kereta lelaki terbabit akhirnya dapat dikesan di hadapan premis lama milik Aerin iaitu El Ilham Therapy Centre, Bayan Lepas.

 

 

Bagaimanapun, nombor pendaftaran kereta berkenaan sudah ditukar. Ingin mendapatkan kepastian, lelaki tersebut memeriksa nombor chasis kenderaan dan terbukti ianya sama dengan kereta miliknya yang hilang.

Kes selesai

isteri kedua da'i farhanisteri kedua da'i farhanSetelah kes berkenaan viral, nampaknya masalah tersebut sudah selesai dimana pemilik kenderaan mendapat kembali jumlah wang RM10,000 yang sudah dibayar olehnya sebelum ini.

Sumber Berita : Apeh Jamal


18 responses to “Lelaki Ini Dakwa Isteri Da’i Farhan Melarikan Keretanya Sejak 6 Tahun Lalu?”

  1. Dr aerinradzi says:

    Dasyat. Dai cerai kan isteri pertama untuk berkahwin dgn penipu dan pencuri.

    1. Penipu doktor
    2. Curi kereta org
    3. Caras suami org

    Patutla dlm interview dr aerin ni kata dia xde ig social med bagai, ahli pelarian rupenye

  2. Yue says:

    Kes hampir sama:

    1. Ust akhil hayy
    2. Ust sham kamikaze
    3. Ashraf muslim
    4. Voevodina oksana
    5. Pu Abu
    6. Daie farhan

  3. Yue says:

    Simptom2 lebih kurang sama:
    1. Ust akhil hayy
    2. Ust sham kamimaze
    3. Ashraf muslim
    4. Voevodina oksana
    5. PU Abu
    6. Daie farhan

    Semua kes dari golongan yg ada ilmu agama tggi

    Kes caras lain:
    1. Dato CT
    2. Hanez
    3. izreen
    4. Kokonut ala2 pelat matsaleh
    5. Memey

  4. Ll says:

    Gosip drg ni tewas artis malaysia .. aura dia ….

  5. sue says:

    Kenapa dia bawak lari kereta Tuan? Ni dah mula bongkar satu satu dah. Pseudoscience watch pun dah report she is not a medical doctor. Certificate mencurigakan. Dan dah ada Doktor yg report kat KKM. There are only 2 types of Dr. 1. A PhD holder, 2. A certified medical doctor (paling basic yg ambik kursus medic 5 tahun sebelum specialisation). “Dr” Aerin tergolong yg mana ya? High time ler negara kenakan tindakan undang2 kat mereka yg guna title Dr palsu untuk jaga standard title tu ie Vida, Boy Iman, Aerin, Azizan Osman. I hope Dr Amalina Bakri will say something about this too

Loading...