Written by Bella | December 7th, 2019

Masih tidak berkesudahan lagi kontroversi mengenai Da’i Farhan dan isteri barunya. Macam-macam juga cerita yang telah dibongkarkan oleh netizen. Boleh kata antara cerita paling hangat tahun ini mengalahkan selebriti popular.

isteri kedua da'i farhan

Terbaru, seorang lelaki mendakwa kereta jenis Perodua Kenari miliknya telah dilarikan oleh isteri Farhan yang dikenali sebagai Aerin sejak tahun 2013. Pelbagai masalah timbul sehingga nama pemilik asal hampir disenaraihitamkan dan perlu membayar sehingga RM10,000.  Malah, dia tidak dapat mengesan wanita berkenaan sejak enam tahun lalu.

isteri da'i farhan curi keretaisteri da'i farhan curi keretaisteri da'i farhan curi kereta

Isteri Farhan didakwa larikan kereta, tukar nombor plat palsu

isteri kedua da'i farhanisteri kedua da'i farhanisteri kedua da'i farhan

Dengan kuasa viral dan bantuan netizen Malaysia, kereta lelaki terbabit akhirnya dapat dikesan di hadapan premis lama milik Aerin iaitu El Ilham Therapy Centre, Bayan Lepas.

 

 

Bagaimanapun, nombor pendaftaran kereta berkenaan sudah ditukar. Ingin mendapatkan kepastian, lelaki tersebut memeriksa nombor chasis kenderaan dan terbukti ianya sama dengan kereta miliknya yang hilang.

Kes selesai

isteri kedua da'i farhanisteri kedua da'i farhanSetelah kes berkenaan viral, nampaknya masalah tersebut sudah selesai dimana pemilik kenderaan mendapat kembali jumlah wang RM10,000 yang sudah dibayar olehnya sebelum ini.

Sumber Berita : Apeh Jamal

18 responses to Lelaki Ini Dakwa Isteri Da’i Farhan Melarikan Keretanya Sejak 6 Tahun Lalu?

  1. Anonymous says:

    laki aku kenal si mangsa…. pencuri kete si bini baru pak farhan nih… dh curi betina tuh pasang no plat palsu… pastu pasang roadtax tipu…
    bukan pompuan tp betina… dah berapa ramai kene tipu dgn bini baru farhan ni oiii…. padan laa muka kawin dgn org dikenali… haaa satu2 dtg cari kutip hutang..

  2. Rara says:

    Haritu si daie ni post sudah2la menipu ustazah fatin. Hambik karma xsmpai seminggu , sekarang postla sudah2la menipu dr aerin? Dahlah menipu kereta orang, title tu pun menipu. Helokla korang sepadab berdua. Sorang perasan doktor, sorang perasan ustaz?

  3. Anonymous says:

    padan muka satu persatu allah dah tunjukan bini kaw no 1 yg baru ni pak mamat Farhan-aahh…….sedpkan kaw hisab darah dia pelahan pelahan lagi ada aib dia kena tunjukan lagi pihak kementerian kesihatan cuba org yg kena tittle doctor ni kalau tiada kelulusan yg di miliki saman mereka ambik tindakan pi hantar kat makamah.papak mamat Farhan ah baru tahu nanti lau da habis darah bini kaw harta habis baru kaw menangis nanti konon da sedar lh apa…………….kau tengok lah belasan tuhan…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini