December 6th, 2019

Sejak beberapa hari ini viral dengan kontroversi rumah tangga Da’i Farhan, mungkin ramai juga yang bosan tetapi hendak buat macam mana kalau tuan empunya badan juga kerap mengeluarkan kenyataan yang bikin hati netizen panas.

dai farhan isteri kedua

Belum reda dengan kes cerai dan dakwaan dia melakukan kekerasan terhadap bekas isterinya, nama Farhan sekali lagi menjadi bualan hangat netizen apabila dalam satu temu bual, pendakwah bebas itu berkata jika di Tanah Arab, lelaki yang beristeri satu dianggap ‘low class’.

Berbeza sekali di Malaysia dimana selalunya orang akan bertanyakan berapa orang anak, namun di sana mereka akan bertanya berapa orang isteri. Farhan berkata, dia ada bertanya pada gurunya di sana dan mereka menggalakkan poligami.

dai farhan kahwin satu low class

 

 

Kalau ditanah Arab, kebiasaan lelaki disana bernikah lebih dari satu dan lelaki yang beristeri satu adalah low class. Kalau kita di Malaysia orang akan tanya anak berapa. Disana mereka akan tanya berapa orang isteri.

Alhamdulilah kehidupan saya dengan lapan anak dengan isteri kedua yang sangat caring amat bahagia. Anak-anak memang welcome dengan papa mereka.

kahwin satu low class dai farhandai farhandai farhanTerdahulu, Farhan mengesahkan dia sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain dengan melafazkan cerai menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp pada 3 Disember. Bagaimanapun, dia enggan mengulas lanjut mengenai punca utama perceraian mereka dan pada masa yang sama menafikan dakwaan bahawa dia telah melakukan kekerasan dengan mumukul dan mengurung wanita itu.

Sumber Berita : Mingguan Wanita


57 responses to “Lelaki Beristeri Satu Adalah ‘Low Class’ – Netizen Bengang Dengan Kenyataan Da’i Farhan”

  1. Anonymous says:

    Lagi byk ckp lagi nmpk vangangnya.. Plse stop talking, meloyakan!!!

  2. sisglamor says:

    dato aliff syukri yg lembut kaya raya tu yg lg helok dari si paan ni pn setia dgn bini. padahal dia lebih dari mampu dah.. paan ni yg low class. jantal sial

  3. Sue says:

    Look who’s talking. Both yang ditemuramah & yang ditanya kat Arab tu. Patut ler depa yang kat Arab tu tak maju2. Dah ler rata2 laki sana malas to even lift a finger. Hang dgn brader2 Arab hang pun: Benda yang wajib buat dulu pun out seperti mencari ilmu, menyebarkan ilmu, membangun & memajukan umat, berlaku adil. In short, membina KETAMADUNAN – sama seperti semasa zaman gemilangan Islam di bawah pimpinan Nabi SAW & para sahabat. Remember: the first state that was formed lengkap dgn piagam ialah Madinah. Terserlah statesmanship Rasullullah masa tu. Bagaimana Baginda satukan umat di sana, menulis surat kepada ketua-ketua di sekitar sana to spread the message of peace. So Farhan, what have you done so far? You are 29 years old kan? Much to learn, my boy, than just spreading your sperm. So up kan sikit curlass you OK? And some goes to those men that you’ve been talking to. Pi belajar betul2 dulu sebelum pi ajar org lain. Bahaya betul ustaz separuh masak mcm ni.

  4. Anonymous says:

    sememangnya dia sendiri pun low class, pergi cari lubang yg orang lain pernah korek

  5. wellsaid says:

    Tutur kata melambangkan sifat peribadi & cra pemikiran seseorang..

Loading...