December 6th, 2019

Sejak beberapa hari ini viral dengan kontroversi rumah tangga Da’i Farhan, mungkin ramai juga yang bosan tetapi hendak buat macam mana kalau tuan empunya badan juga kerap mengeluarkan kenyataan yang bikin hati netizen panas.

dai farhan isteri kedua

Belum reda dengan kes cerai dan dakwaan dia melakukan kekerasan terhadap bekas isterinya, nama Farhan sekali lagi menjadi bualan hangat netizen apabila dalam satu temu bual, pendakwah bebas itu berkata jika di Tanah Arab, lelaki yang beristeri satu dianggap ‘low class’.

Berbeza sekali di Malaysia dimana selalunya orang akan bertanyakan berapa orang anak, namun di sana mereka akan bertanya berapa orang isteri. Farhan berkata, dia ada bertanya pada gurunya di sana dan mereka menggalakkan poligami.

dai farhan kahwin satu low class

 

 

Kalau ditanah Arab, kebiasaan lelaki disana bernikah lebih dari satu dan lelaki yang beristeri satu adalah low class. Kalau kita di Malaysia orang akan tanya anak berapa. Disana mereka akan tanya berapa orang isteri.

Alhamdulilah kehidupan saya dengan lapan anak dengan isteri kedua yang sangat caring amat bahagia. Anak-anak memang welcome dengan papa mereka.

kahwin satu low class dai farhandai farhandai farhanTerdahulu, Farhan mengesahkan dia sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain dengan melafazkan cerai menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp pada 3 Disember. Bagaimanapun, dia enggan mengulas lanjut mengenai punca utama perceraian mereka dan pada masa yang sama menafikan dakwaan bahawa dia telah melakukan kekerasan dengan mumukul dan mengurung wanita itu.

Sumber Berita : Mingguan Wanita


57 responses to “Lelaki Beristeri Satu Adalah ‘Low Class’ – Netizen Bengang Dengan Kenyataan Da’i Farhan”

  1. Anti penunggang agama says:

    Wahhhh saudara Farhan…orang Arab tu beristeri lebih satu pun sangat berkemampuan. anda pula mcmana? adakah sebab:

    1. si wanita perlukan pasangan hidup untuk membantu / membimbing / menyara hidupnya?

    2. tercabar dengan saudagar2 unta yang mampu? atau

    3. AURA isteri baru (a.k.a godaan paras rupa, harta dan pangkat) terlalu kuat menghakis benteng iman sang Da’i?

    Apapun,
    Jangan dibuka aib pasangan sekalipun marah. kembalikan dia kepada keluarganya dengan cara terhormat. itu kan cara yang bijaksana.

    Berusahalah untuk mengakhiri hubungan itu dengan mulia sebagaimana kamu berusaha mahu memilikinya dulu.

  2. Anonymous says:

    Panggil la ustaz ustaz oinky m ni bagi syarahan kat masjid masjid …
    Sebarkan ajaran songsang .
    Pak arab kaya raya bini byk pun dia boleh tanggung …

    Ni bini kau yg tanggung kau hasil jualan krim timbang kilo haram ..

    Memang hadamjadah #

  3. nNNanna says:

    ye la tu, bini kedua… aku pesan awal, bersiap sedia lah ko lepas ni,,dia nak jadi high class, nak isi quota lg.. mudahan sampai hajat suami ko tu jd high class

  4. Anonymous says:

    Think it’s best not to point finger ustaz. The word is self assessments.. say you’re sorry admit your mistake. So far I didn’t see you feel sorry at all with what ever you’ve done. Yes nothing wrong to have second wife. But how it’s done.. it’s just a bit selfish. The word is belas kasihan. Your ex wife is pregnant. Best thing, is stop giving any statement. Let shariah court decide who’s right or, wrong. It’s immature to argue over social media.

  5. Anonymous says:

    ANJIR

Loading...