December 6th, 2019

Sejak beberapa hari ini viral dengan kontroversi rumah tangga Da’i Farhan, mungkin ramai juga yang bosan tetapi hendak buat macam mana kalau tuan empunya badan juga kerap mengeluarkan kenyataan yang bikin hati netizen panas.

dai farhan isteri kedua

Belum reda dengan kes cerai dan dakwaan dia melakukan kekerasan terhadap bekas isterinya, nama Farhan sekali lagi menjadi bualan hangat netizen apabila dalam satu temu bual, pendakwah bebas itu berkata jika di Tanah Arab, lelaki yang beristeri satu dianggap ‘low class’.

Berbeza sekali di Malaysia dimana selalunya orang akan bertanyakan berapa orang anak, namun di sana mereka akan bertanya berapa orang isteri. Farhan berkata, dia ada bertanya pada gurunya di sana dan mereka menggalakkan poligami.

dai farhan kahwin satu low class

 

 

Kalau ditanah Arab, kebiasaan lelaki disana bernikah lebih dari satu dan lelaki yang beristeri satu adalah low class. Kalau kita di Malaysia orang akan tanya anak berapa. Disana mereka akan tanya berapa orang isteri.

Alhamdulilah kehidupan saya dengan lapan anak dengan isteri kedua yang sangat caring amat bahagia. Anak-anak memang welcome dengan papa mereka.

kahwin satu low class dai farhandai farhandai farhanTerdahulu, Farhan mengesahkan dia sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain dengan melafazkan cerai menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp pada 3 Disember. Bagaimanapun, dia enggan mengulas lanjut mengenai punca utama perceraian mereka dan pada masa yang sama menafikan dakwaan bahawa dia telah melakukan kekerasan dengan mumukul dan mengurung wanita itu.

Sumber Berita : Mingguan Wanita


57 responses to “Lelaki Beristeri Satu Adalah ‘Low Class’ – Netizen Bengang Dengan Kenyataan Da’i Farhan”

  1. Anonymous says:

    muka macam jembatan tak siap ada hati nak isteri lebih dari satu..org bodoh je nak kan kau tu..heii geram aku dgn dia ne

  2. Anonymous says:

    ooiii gigi taring ala2 drakula, bini dah tinggal seorang skrg, low clas la juga ko ni,

  3. ahmadia says:

    So apa pak arab bangsat tu caka semua betui le. Kalau dia kata minum kencing unta kau minum la, oi kau tu yg low class. Berpura-pura alim tapi macam syaitan. Penunggang agama

  4. lol says:

    skarang dah lowclass kan sebab dah bcerai. ustaz oink oink jadian. gigi pn rongak. acah mcm bagus. ingat sikit bini ko janda tu kawin kali ketiga. cakap pn mcm queen control. tggu masa je ko tk tahan dgn dia. tggu masa je ko ni dah tkde fungsi. lebih hina perangai dr abu dgn bini kedua. bini kdua abu tu pn tk brani bt statement mcm pmpn janda kaabah ko ni. sama hodoh, sama buruk prngai. bagus kahwin pon.

  5. tipah letop! says:

    sejenis spesis yang pantang nampak betina, semua dia nak.. kalau pokok pisang tu ko mekap dan pakaikan kebaya pn, lepas ni medapat gak la aura yg ke 20

Loading...