Lelaki Berang Serangan ‘Zombie’ Pokemon Go Di Taman Jaya, Ganggu Isteri Dan Anak Main Badminton

Trending

Lelaki Berang Serangan ‘Zombie’ Pokemon Go Di Taman Jaya, Ganggu Isteri Dan Anak Main Badminton

Seorang pengguna Facebook, Syahril Anuar Mohamad telah memuat naik dua video yang menunjukkan segerombolan pemain aplikasi permainan ‘Pokemon Go’ membanjiri kawasan taman Taman Jaya, Petaling Jaya petang semalam.

pokezombieMenurut Syahril, gerombolan pemain Pokemon Go tersebut datang dan membuatkan pandangan ibu bapa terhadap anak-anak yang beriadah di kawasan terebut hilang. Dia turut menggelarkan gerombolan tersebut ‘zombie’, bangang dan tidak hormat orang.


Screen Shot 2016-08-22 at 10.39.15 AM

Advertisement

Syahri turut mengongsi dua video yang menunjukkan kedatangan gerombolan tersebut.


 

Syahril memuat naik dia video tersebut bersama ‘hashtag’ yang menuntut Pokemon Go diharamkan di Malaysia. Status yang dimuat naik oleh Syahril bagaimanapun mendapat reaksi seorang pemain Pokemon Go yang berpendapat taman tersebut bukan kepunyaan Syahril dan ia ialah untuk kegunaan bersama.

14054237_661854127303461_3796478569995329948_n

Mungkin di lain kali pemain Pokemon Go patut lebih ‘alert’ dengan keadaan sekeliling supaya tidak mengaggu orang lain dalam pencarian Pokemon mereka, dan ibu bapa yang membawa anak beriadah di taman-taman juga patut lebih bertolak ansur memandangkan taman tersebut kepunyaan awam. Apa pendapat anda?

Sumber: Syahril Anuar Mohamadamazingnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

3 Comments

  1. AmerSD

    August 24, 2016 at 10:33 am

    Aku pun antara yg pergi situ. Kadang2 mmg nk santai je. Skrg sibuk lak cari pokemon…hahaha..Tp sepanjang aku kat situ, tak pernah lak tgk org2 cari pokemon tu redah org yg tgh main badminton. Duduk tepi je. Tu pun bengang ke? Agaknya dia pikir taman AWAM tu dia ngan family dia je boleh guna. Bangang.

  2. Lili

    August 22, 2016 at 2:40 pm

    Tak faham dia marah kenapa.
    Lain la kalau anak dia main badminton depan rumah dia sendiri. Ni main kat public place lepastu merentan meroyan mcm park tu dia punya? Kosser lah. Kalau kau tak sibuk record video sampai 2 3 maybe you wont lost track of your child kot?

  3. Hena

    August 22, 2016 at 11:43 am

    Tempat anak dia main badminton tu, memang anak dia je ke boleh main dekat situ? Orang lain tak boleh lalu? Kawasan tu bukannya kecil tak reti bawa anak pindah main tempat lain. Lagipun tak ada lah ramai mana sampai boleh hilang vision tak nampak anak. Dia yang sibuk record video sampai anak dia ke mana. Haihhh meleis ni memang kuat butthurt, semua benda salah.