Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Legoland!!!

Pertama kali Abang Nara mendengar cerita tentang taman tema Legoland akan dibuka di Malaysia, diri ini terasa excited tak ingat. Semangat Abang Nara men”google” gambar-gambar sekitar majlis pembukaaan taman tema pertama di Asia ini. Memang nampak menarik sangat-sangat.

legoland

Advertisement

Sedang syok mengushar gambar yang ada, tiba-tiba seorang kawan Abang Nara mengupload puluhan keping gambar di dalam album yang bertajuk “Legoland Johor Yang Awesome” di Facebook. Terus Abang Nara chat dengan dia dan bertanya apa yang best di Legoland. “Semuanya best tapi paling best ialah MiniLand”, kata kawan Abang Nara.

legoland

Serius Abang Nara jeles gila dengan kawan Abang Nara nie sebab dia dah pergi ke Legoland. Tambah jeles bila tengok banyak gila decoration yang cute-mute menghiasi taman tema pertama di Asia ini. Menurut kawan Abang Nara. semua decoration nie diperbuat daripada Lego 100%. Memang kreatif gila. Respek!!!

legoland

Abang Nara tertarik dengan rekaan Istana Maybank yang nampak sangat gah di Legoland ini. Tak sangka daripada lego pun boleh buat istana. Dan rupa-rupanya Maybank ada sponsor satu bahagian dalam Legoland yang dikenali dengan nama “Legoland Kingdom”. Satu langkah yang sangat bijak dan murah hati daripada Maybank untuk terlibat sama dalam pembinaan Legoland ini.

Advertisement

legoland

Tapi kawan Abang Nara cakap kalau nak pergi bawak anak, lebih baik tunggu anak besar sikit barulah pergi ke Legoland nie. Bukan apa, Legoland nie memang luas. Kesian pulak kalau si kecik yang baru 7 bulan nie dibawa menjelajah Legoland. Confirm penat dan meragam nanti.

legoland

Terasa makin tak sabar dibuatnya apabila melihat gambar souvenir yang dibeli oleh kawan Abang Nara nie. Sedih hati ini apabila kawan Abang Nara kata dia terlupa nak belikan seketul dua untuk Abang Nara. Geram je menengok lego-lego yang cute tue dijadikan keychain.

legoland

Advertisement

Hujung tahun ini, Abang Nara plan nak bawak wife dan anak ke Legoland. Nak rasai sendiri kehebatan taman tema ini. Nak main-main dengan “rides” yang diperbuat daripada lego. Nak tengok Legoland Kingdom tajaan Maybank dan macam-macam lagilah. Mesti anak Abang Nara excited dan seronok tak ingat nanti.

legoland

Apa-apa hal pun sebelum pergi jangan lupa withdraw duit banyak-banyak. Barulah puas hati nak beli souvenir apa bagai. Rasa-rasanya mungkin ada ATM Maybank kat dalam Legoland. Semoga satu hari nanti impian Abang Nara untuk ke Legoland akan tercapai jua!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 Comments

  1. aku dah pegi

    October 23, 2012 at 3:02 pm

    LEGOLAND : nama yg gah..tapi, tumpuan hanya utk singaporean dan tourist… tk mampu rakyat malaysia nk g semata2 beratus-ratus habih masuk legoland…serius..mahal gilerrrrrrrrr, souvenir pun tk masuk dek akal… keychain cecipot pun dah mahal, beg galas kecil rm99.90..berbaloikah?? juz bcoz print out with the name of LEGO?? ADULT FEE RM140, CHILD FEE 110 . . . KATAKNLH BUDAK 3 YRS TAPI TINGGI TK CUKUP, haruslah tak bole nak main permainan kat dalam tuh…semunya nk kena ukur tinggi….perghhhhhhhhhhhhhh..makanan pun mahal nak mamposssssss…

  2. delima

    October 23, 2012 at 2:03 pm

    Legoland baru2 buka mrk offer for annual pass only RM100. Mmg panas tapi to make children hapi sekali sekala its ok. mcm sunway pun mahal juga tak ternaik semua yg ada. dari habis duit g holiday luar negara baik bercuti dlm negara, mcm2 ada… JB wait for your water theme park, mesti bagus than sunway ok..

  3. Menyampah

    October 23, 2012 at 11:07 am

    Aku memg ingin nk g legoland..tpi kalau pgi masa cuti sekolah msti ramai gila…masa kat genting dulu tu pn aku dh terkena..ramai org sgt…

  4. Anonymous

    October 23, 2012 at 10:29 am

    saya pemegang tiket annual pass… mmg jd tempat riadah di hujung minggu.. tempatnye ok cume panas je. so g sana kejap.. kalu panas melampau, balik la, minggu depannye g plak attraction yg lain.. satu minggu satu attaction.. ok la kan… waterpark dah siap nanti mesti lg best… :)

  5. pinky

    October 23, 2012 at 10:23 am

    Abang Nara, mana komen saya sebelum ni?

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top