October 22nd, 2012

Pertama kali Abang Nara mendengar cerita tentang taman tema Legoland akan dibuka di Malaysia, diri ini terasa excited tak ingat. Semangat Abang Nara men”google” gambar-gambar sekitar majlis pembukaaan taman tema pertama di Asia ini. Memang nampak menarik sangat-sangat.

legoland

Sedang syok mengushar gambar yang ada, tiba-tiba seorang kawan Abang Nara mengupload puluhan keping gambar di dalam album yang bertajuk “Legoland Johor Yang Awesome” di Facebook. Terus Abang Nara chat dengan dia dan bertanya apa yang best di Legoland. “Semuanya best tapi paling best ialah MiniLand”, kata kawan Abang Nara.

legoland

Serius Abang Nara jeles gila dengan kawan Abang Nara nie sebab dia dah pergi ke Legoland. Tambah jeles bila tengok banyak gila decoration yang cute-mute menghiasi taman tema pertama di Asia ini. Menurut kawan Abang Nara. semua decoration nie diperbuat daripada Lego 100%. Memang kreatif gila. Respek!!!

legoland

Abang Nara tertarik dengan rekaan Istana Maybank yang nampak sangat gah di Legoland ini. Tak sangka daripada lego pun boleh buat istana. Dan rupa-rupanya Maybank ada sponsor satu bahagian dalam Legoland yang dikenali dengan nama “Legoland Kingdom”. Satu langkah yang sangat bijak dan murah hati daripada Maybank untuk terlibat sama dalam pembinaan Legoland ini.

legoland

Tapi kawan Abang Nara cakap kalau nak pergi bawak anak, lebih baik tunggu anak besar sikit barulah pergi ke Legoland nie. Bukan apa, Legoland nie memang luas. Kesian pulak kalau si kecik yang baru 7 bulan nie dibawa menjelajah Legoland. Confirm penat dan meragam nanti.

legoland

Terasa makin tak sabar dibuatnya apabila melihat gambar souvenir yang dibeli oleh kawan Abang Nara nie. Sedih hati ini apabila kawan Abang Nara kata dia terlupa nak belikan seketul dua untuk Abang Nara. Geram je menengok lego-lego yang cute tue dijadikan keychain.

legoland

Hujung tahun ini, Abang Nara plan nak bawak wife dan anak ke Legoland. Nak rasai sendiri kehebatan taman tema ini. Nak main-main dengan “rides” yang diperbuat daripada lego. Nak tengok Legoland Kingdom tajaan Maybank dan macam-macam lagilah. Mesti anak Abang Nara excited dan seronok tak ingat nanti.

legoland

Apa-apa hal pun sebelum pergi jangan lupa withdraw duit banyak-banyak. Barulah puas hati nak beli souvenir apa bagai. Rasa-rasanya mungkin ada ATM Maybank kat dalam Legoland. Semoga satu hari nanti impian Abang Nara untuk ke Legoland akan tercapai jua!!!


68 responses to “Legoland!!!”

  1. Anonymous says:

    Ada orang yang bangga jadi anak Malaysia kerana ada legoland…..nak gelak rasanya….

  2. Honeybee says:

    Apa nie?ckp pasal harga tiket?mahal lah….apalah….harga tiket dah memang mcm tu…Legoland buka kat malaysia…bukan malaysia punya…so,harga kena ikut harga diorg….its an international theme park…disneyland and universal studio kalau buka kat malaysia pun,ikut harga universal…dan Legoland and universal studio is something different….disneyland pun lain…jangan bandingkan…bersyukurlah legoland nak buka kat Malaysia…malaysia is the first Asean country ada legoland…yes…i had fun there….eventhough i have been to legoland UK and USA….and dah pergi disneyland and universal studio semua….i still enjoyed myself at legoland jb…bangga jadi anak malaysia….

  3. mamat jambu says:

    pi tokyo disneyland best… tak dpt dilupa…

  4. Abah says:

    Memang diakui LEGOLAND membelanjakan kos yang tinggi untuk membina Taman ini. Kita tak menafikan mereka terpaksa mengenakan harga bayaran masuk yg setimpal utk pulangan kos mereka. Tapi kita kena terima HAKIKAT harga tiketnya memang mahal seimbang dgn perbelanjaan yg telah mereka laburkan. Jadi jangan lah kita menemplak seseorang dgn kata-kata ” kalau tak mampu tak payah pergi….jgn kedekutlah dan macam2 lagi. Sedangkan dalam hati kita memang akui harga tiketnya memang tinggi (memang sepadan Taman ini). Siapa yg tak mahu mengembirakan anak2 mereka. 2 minggu sudah anak saya ada ketika pulang dari sekolah menceritakan bapa kawannya membatalkan hasrat kesini……tiket mahal!!! saya simpati….dalam hati hanya berkata…kalau tak mampu lagi tunggulah dulu…sampai mampu…..majoriti penduduk di negara ini termasuk dalam golongan ini. Media mewawarkan hebatnya Taman ini…semua kanak2(dewasa pun) menyimpan impian kesini…..Alhamdulillah anak saya simpati dengan saya…” biarlah dulu Abah…tiket mahal”……dalam hati …InsyaAllah akan di tunaikan impian anak2.

  5. Dah pegi USS n Legeloand says:

    for those yg suka game adventurous, especially yg muda remaja n blm kawin…rase nye legoland bkn la tmpt yg seswai…better g genting kot…tp klu yg da ade fmly memng seswai bawak family g situ….cuma panas skit arr, o worst condition hujan. cuma aku tetanya2 skit apesal la brg2 kat dlm tu mahal2 sgt…souvenir yg x tulis “Legoland Malaysia” pun jual smpi RM15…tu pun cenonit….takde diat nak compare, tp rs nye brg yg jual kt sini lg mahal dr USS…at least souvenir USS ade tulis “Universal Studio Singapore” …skadar pendapat…both places ade best n x best… ikut pilihan sendiri :D

Loading...