August 5th, 2019

Ketika ini, pelbagai spekulasi dan kontroversi menghimpit pelakon Syafie Naswip  selepas dia putus tunang bersama Aishah Azman.

syafie naswip aishah azman

Ada pihak yang menghukum Syafie tanpa mengetahui perkara sebenar dan terus menyindir dan mencaci dirinya. Bagaimanapun, Syafie enggan memberikan sebarang komen dan terus menjalani kehidupannya seperti biasa.

View this post on Instagram

Officially 27 years Old.⭐️

A post shared by Syafie Naswip (@syafienaswip) on

Tanggal 2 Ogos lalu, Syafie genap berusia 27 tahun dan dia sempat memuat naik video ketika sambutan ulang tahun kelahirannya yang diadakan secara sederhana bersama keluarga tercinta.

Ramai yang tersentuh melihat video tersebut termasuklah pelakon Almy Nadia yang meninggalkan komen agar Syafie dan keluarga tabah dengan apa yang berlaku.

syafie naswip lebih baik putus tunang

Membalas komen tersebut, Syafie menganggap apa yang berlaku adalah petunjuk dariNya. Lebih baik mengakhiri daripada terus menanggung derita nanti.

syafie naswip aishah azman putus tunang

Terdahulu, viral berita seorang pelakon lelaki popular bertindak kasar membelasah bekas tunangnya yang juga seorang pelakon,  apabila wanita itu menuduhnya menjalin hubungan songsang. Isu ini mendapat perhatian ramai dan cukup hangat diperkatakan, ada pula netizen tanpa bukti kukuh mula membuat spekulasi mengaitkan nama Syafie dalam kontroversi tersebut.

Sumber Berita : Media Hiburan


18 responses to “Lebih Baik Putuskan Sekarang Daripada Tanggung Derita – Syafie Naswip”

  1. kenategurkalautakmelampau says:

    dah hang yg songsang pastu hg p tumbuk anak orang…sebab ni la mak bapak x suka artis…klu adik aku dah lama hg kena …bertaubatlah…geng2 LGBT nie makin merebak mengalahkan kanser…kesian budak2 naif…

  2. Anonymous says:

    sakit hati jgk kalo kawin dgn mulut puaka… aper pun patut nyer blah jer settle… jgn pukul2 xpasal2 dpt nama buruk..

  3. AK2.O says:

    Elok sangat la penasihat si Almy..Dulu almy pun masalah lebih kurang jugak..Tapi Fizz yang buat hal..senyap2 bertunang dengan orang pahang..xsilap bertunang dengan bini orang pulak tu…Almy gigih backup Fizz cakap Fizz kene buatan orang…Setia sungguh Almy nak kan si Fizz….

  4. Rin says:

    Masih ada juga yang backup die, no wonder ko untuk pukul anak dara orang, dengan alasan apepun

    • Anonymous says:

      Kalau bodoh english jangan comment gune bhs english. Tulis gune bahase mlayu je lah. Nak rojak2 pulak. Bongok la ko ni

    • firefighter says:

      KAU TU HEBAT SANGAT KE NAK PANGGIL ORANG BODOH DAN BONGOK? DASAR MANUSIA TAK SEDAR DIRI. TENGOK CERMIN, ITULAH WAJAH SEORANG YANG BODOH DAN BONGOK. In case you find it hard to understand, I’M TALKING ABOUT YOUR FACE

    • One says:

      Alahai kau pun guna Bahasa rojak , lagi no pertikaikan … Comment ??? Biasa jenis spesis judge macam kau ni terlalu mndewakan pandang tinggi English language .. sbb tu kau ambik port kasalahan kecil Bahasa rojak .. mesti kau rasa Bahasa atasan .. kalau anggap biasa takkan ambik Port tu semua , n tak merumitkan kesalahan kecil , sbb fungsi bahasa hanya lah faham .. selagi boleh faham berikan fback .. takyah nak rasa standard sangat la poyo ..

    • Anonymous says:

      Sy rase ape yg die ckp tu btol cume bshase je agak kasar. Cume si rin & firefighter ni org yg same, tu yg gigih gune name lain tu. Ha3

      Sy rase mmg x salah gune bhs rojak tp perkataan yg si rin gune mmg salah kot. Cube blajar trime kenyataan. Kalau x sampai bile kite x kan pandai english kan. Lg pon die hanye kate kamu bodoh english shj, mungkin kamu cerdik dlm bnd lain. Biase la…ade stgh org pandai math tp bodoh dalam bhs cine. So kalau nk gune bhs cine tu kne la study sikit, jgn main gune je. Same la dlm kes ni. Lain kali awk study la sikit cam awak suruh nenek awk tolong translate kan “in case you find it hard to understand, I’M TALKING ABOUT YOUR FACE”

    • Anonymous says:

      NO WONDER ko untuk pukul anak dara orang…ok yg ni klaka ???????????????????????????????? ape yg awk nk tulis sbnrnye? Sis mudah terhibur

Loading...