Written by serenity | October 30th, 2013

Sukar juga menjadi selebriti ini agaknya ya. Terutamanya dalam era media sosial di mana selebriti/artis boleh berinteraksi secara langsung dengan peminat. Sudah pasti ada yang memuja dan tidak kurang yang mengeji. Kalau penampilan kena dengan citarasa masyarakat pasti tidak ada masalah, tetapi jika seksi sedikit sudah pasti ada individu yang sudi meluangkan masa lapang untuk menegur.

Tetapi bergantung kepada selebriti, ada yang buat endah tak endah dengan teguran. Pasti juga ada yang tersentap bila ditegur. Maklumlah, walaupun rambut sama hitam atau blonde, hati lain-lain.

Begitulah yang boleh dikatakan tentang pelakon seksi Lana Nodin. Beberapa jam lepas pelakon ini telah memuat naik interaksi antara dirinya dengan peminat yang menegurnya kerana berpakaian seksi.

 photo lana.png

 

Sekiranya hendak melihat dengan lebih jelas interaksi tersebut, sila klik gambar dia atas. Lana telah menulis:-

lananodin

           11 hours ago

Ni lagi sorang umat mulut tak de insurans, rasa diri lebih bagus dari org lain…meh aku cabar ko@alamache ko dtg casting mane2 aku nak tgk ko berlakon pulak mengata org tak ke mane aku berlakon kan…meh ramai2 pulak tgk ko berlakon…tengok hebat mane pulak bakat ko sampai mengata org lain sebab rasa diri sendiri lagi bagus.

 

Atau mungkin Lana sentap kerana dia dikatakan ‘berlakon tidak ke mana’ oleh peminat tersebut walaupun berpakaian seksi. Lana memberitahu yang dia terpilih dalam antara lima aktres yang bertanding bagi anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Festival Filem Malaysia untuk tahun ini, bermakna baginya apa yang dikatakan peminat itu tidak berasas.

Tidak dinafikan Lana juga mempunyai bakat berlakon. Namun patutkah Lana menyelar peminat itu? Atau memang patut sekali dia menyelar, kerana sepatutnya hanya pelakon berjaya saja yang boleh menegur Lana, kalau tidak, jangan sekali-kali menegur dirinya? Apa pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

129 responses to Lana Nordin Lahar Peminat Di Instagram Kerana Tegur Pakaian Seksi

  1. Dealova says:

    Errr sape nih? sumpah tak kenal gak… org mana ni? africa kah?

    0

    0
    • konon says:

      berlagak gila minah ni takat dicalonkan pelakon pembantu terbaik kat FFM.. ko turut dicalonkan ahli neraka juga lana oiiiiii kalau dah menidakkan keseksian peribadi ko tu..

      0

      0
      • Joe Jambul says:

        alahai minah ni.. baru ditegur dah nak melahar bagai.. tunggu la ko lahar api neraka nanti..

        0

        0
      • Dinar Emas says:

        jgn kata org sgt laa..nasib kita di akhirat esok pun kita tak tahu..tup2 dia diberi hidayah Allah dan bertaubat nasuha..kita ni kalau tak reti jaga lidah pun mudah juga mencalonkan diri ke neraka..jadi berhati2 la dalam berkata2..jgn suka malukan org lain kalau tak mahu kita dimalukan..dan jgn kutuk mengutuk org lain kerana jika org tersebut bertaubat, kita tetap dilingkari dgn dosa mengata tu..

        0

        0
        • Rupiah says:

          a ah lah….jgn nak mengata org sangat. kita semua ada potensi nak jadi ahli neraka. baca blog nara ni pun bukannya sesuatu yg baik. abg nara pun boleh jadi ahli neraka sebab menyebarkan gambar2 perempuan tak menutup aurat dan blog ini jadi medium untuk orang melempar dan menyebarkan fitnah (dosa besar tu). blog ni famous pun sebab benarkan orang comment bertekak dan menyebarkan fitnah sewenang2nya. cuba tutup ruang comment ni. jangan jadi pengadu domba. jom perbaiki diri masing masing.

          0

          0
        • uyun says:

          setuju.memang dia salah sebab pakai macam tu.tapi jangan kutuk dia.teruskan berdoa supaya dia jadik lebih baek.kita tak tau penghujung hidup dia mcm mn.mn tau dia berubah jadi lebih baek dr kita.hidayah allah kita tak tau.contoh diana amir dulu.seksi kemaen.sekarang.alhamdulillah.cth byk da..teruskan je berdoa untuk dia.kita kutuk-kutuk dia.dosa kita dgn dia ntah dia maafkan ntah tidak..

          0

          0
      • Jaja says:

        Tercalon sebagai Pelakon Pembantu Wanita je kan???? First time ey tercalon Lana Nodin??? Patut la macam riak takbur nak bagi tau semua orang.. Padahal kami tak tau pun kau ada tercalon.. Kalau kau tak nak peminat caci, maki, keji kau, tak payah la jadi artis.

        0

        0
      • Apa2jer says:

        Lucu sgt lah c lana ni…da peminat kutuk ko tu npa lah ko terus melenting….xyah la lyn….cuba ikut artis yg femes seperti ct norhaliza….brpa rmai org kutuk msa dlu tpi die x pernah pn hentam blik peminat…die akn ckp yg baik2 ja…..jauh beza lah ngn ko lana….cuba ko terima ja teguran tu….kn org ckp spa2 yg bgi kita tahi jgn lah bgi tahi balik cuba bgi bunga nescaya org yg bgi tahi tu akn malu sndri…..

        0

        0
      • Fahrin Ahmad says:

        alahai, dah la tak femes, tahap sendu2 je,,
        nak pakai seksi2,,tuan takde lah cantik sgt,,,
        klik me.

        0

        0
      • Ritu vs Aya says:

        Sejak ada FB, Twitter, Instagram n Keek, masalah sosial artis dan kecetekan ilmu agama masing2 banyak terserlah. Masing2 boleh judge tahap IQ artis ni lepas baca n tgk sendiri aktiviti diorg dlm laman sosial.

        0

        0
      • gd says:

        eyh sape lak macik nie!
        macam poyo je!macam poyo je!
        die kata die top 5 pembantu pelakon terbaik!
        katanyerrr!

        0

        0
      • kekeke says:

        lagi bodoh atau same bodoh dgn lana ni, orang yg support lana ni seksi.. ckp ‘be yourself” lah.. dok puji lana ni..

        0

        0
    • narareader says:

      Tercalon untuk Top 5??? Biar betik..

      nak tengok menang ke tak…

      0

      0
    • peminat mr bean says:

      mcm tu lh manusia x blh trima teguran sape2…but remember yaa ALLAH IS WATCHING YOU..
      alhamdulillah mr bean dh msk islam

      0

      0
      • kay99 says:

        mr bean masuk Islam masa bila pulakkk..propa aje tu..kan dah keluar statement pasal Mr Bean masuk Islam tu berita palsu…dan kalau sekalipun mr bean atau sapa2 famous masuk Islam, kenapa mesti bermegah2? kenapa mesti menyebar sambil bermegah2? mereka manusia biasa jugak..mereka terima hidayah Allah, ucap alhamdulillah je..ni nak sebar bagai..memalukan umat Islam dan Islam sendiri..Islam tak perlu ada promotion yg murah mcm tu..Islam tu sendiri ada martabat nya sendiri yg tertinggi..dalam bahasa pasarnya, ‘barang baek’ tak payah promosi pun org akan tahu dan nampak..

        0

        0
        • peminat mr bean says:

          sory kay99….sye mngkin trsalah bce kot…ape2 pon time ksh ats teguran.may Allah bless you

          0

          0
    • Anonymous says:

      aku paling menyampah+benci+meluat bile ade org bg pndapat bodo+bangang+++
      “bia la..dia nk pkai seksi ke ape ke dia punye pasl la..dat’s ker style blablabla…”
      dat’s style kepala bangang ko bg pndpt camni…peace paleotak ko…org tak kacau kite,jgn kacau hdup org kpala syaitoon ko….
      oiii minah kite perlu tegur bile ade yg xbtol…tp tguran berhemah..jgn malukan org tu…bkn masalah kacau hdup org..dkt akhirat nanti akn tanye..ade x org tegur c lana ni…itula byk2kn bc buku agama ye minah..c lana ni lg sorg..Alhamdulillah la masih ade yg mngur anda.tndany org xnk ko menyempang jauh dr lndasan Islam…syukur la..trima kasih la pd yg mngur ko tu..ni x melenting bgai…mmg bodoh sombong xleh nk ajar btul la..

      0

      0
      • Kasturi says:

        cara kau menulis ni pun salah. mmg lana perlu ditegur, tapi kenapa pulak org2 yg si lana ni tak kenal seperti peminat, org awam, etc yg perlu tegur? dalam instagram pulak tu..yg menegur tu pun 2×5 aje caranya..teguran tak boleh secara open mcm tu..ini akan membuka ruang utk org lain terus menerus mencaci si lana dan ini membuka ruang dosa..dan ini juga membuka aib si lana juga membuka ruang dosa..mmg betul dia salah berpakaian & berperangai mcm tu, namun kesalahan dia tu adalah kepada Allah, bukan org sekeliling..Kenapa kita suka sgt pandang negative bila org lain berbuat salah? Pernah ke kita cermin diri kita ni? Dari kecik sampai besar kita buat dosa..sendiri tahu dosa sendiri..tak perlu lah nak diceritakan panjang lebar..Dan mmg dalam Islam kita ni perlu tegur menegur sesama kita, tapi KENA TAHU ADAB DAN BATASAN DALAM MEMBERI TEGURAN supaya org yg ditegur tidak tersinggung & berlembut hati menerima teguran utk difikirkan..teguran tidak boleh mengaibkan org tersebut yg membuka ruang kepada pihak ketiga terus-terusan mengaibkan org tersebut. ini semua berkait dan mendatangkan dosa kepada org yg menegur, dan org ketiga yg mengutuk. Seeloknya kita aplikasikan ajaran2 dan cara hidup para Nabi, para Rasul apatah lagi Rasulullah SAW yg turut merangkumi adab dalam menegur. Tak pernah sekali Rasulullah membuatkan org yg ditegur berasa kecil hati / marah..jadi org yg ditegur berlembut hati melihatkan akhlak dan tingkah laku serta kelembutan teguran Rasulullah lalu mendekatkan diri mereka kepada Islam. Apakah ini yg berlaku dalam kes Lana ni? Semenjak ada medium di internet ni, semakin ramai manusia yg rasa diri mereka maksum, suka menegur org secara keras, kononnya mereka lebih beragama..ini sebenarnya riak, takbur dan bongkak lalu menjauhkan org yg menegur dan org yg ditegur..bila berlaku perbalahan dan caci maki, org luar tgk bertepuk tangan kerana gembira melihat org Islam bergaduh sesama Islam..perkara semacam ini makin menjadi2..juga menandakan kiamat sudah hampir. Kesimpulannya, nak menegur boleh..tapi tegurlah dgn baik dan beradab..jgn tegur secara terbuka utk memalukan seseorang..dosa org yg menegur ni nanti nak ke si Lana tu ampunkan? kenal pun tidak..so, muhasabah diri dan bersederhanalah dalam kehidupan. jgn sesekali rasa kita ni lebih bagus dari org lain..kerana iblis sentiasa mencari ruang..

        0

        0
        • Anonymous says:

          okeyyy..blablablablabla……pjg nooo….thx a lot pe yg ko huraikan..
          ni aku dh ade ckp kn tegur jgn smpai memalukan..aku hanya mention org yg menjwb itu aje(cheechaasha)…mmg xleh tgur care open…memalukan org tu..dh ade yg tegur kire ok la drp xde…xleh ke lana just cakap time kasih..xpyh duk marah2 camtu…lg la org sakitkan ati die coz die suke mmbalas pe org ckp..then suke kate xsusahkan sape2..
          ok lah ape kate ko masuk PM lana then ko nasihatkan die….ok babaiiii…

          0

          0
        • izz says:

          KARANGAN APAKAH ??? KAH KAH KAH

          0

          0
    • artis sendu memang macam ni says:

      Alah setakat tercalon je bukan menang pun.

      0

      0
    • mak mentua says:

      dia org swk tp mengalahkan minah indon goyang gerudi kira setarap ngn jupe ni

      0

      0
      • im sarawakian says:

        lana ni org Sarawak??????? hak tuihhhh…. buaT malu je.. ni org Sarawak yg versi hitam.. patut hati dia hitam…

        0

        0
    • Aminah says:

      Mntk maaf semua tukang komen kat sini… Saye betul2 kecik dgn gelaran trhdp mana2 prempuan trutamanya gelarn minah kilang,minah rempit,minah bohsia,minah tu..minah ni…sedangkn nama saye ni aminah…kdg2 saye trpikir hina sgt ke nama aminah ni?

      0

      0
    • wawa says:

      hamboih sangat cabaran Lana ni tak hengat mentang2 tercalon dlm finas nasib dia bagi tahu. aku cabar Lana mengaji, aku cabarrr :p :p

      0

      0
  2. lanalane says:

    artis sendu…. baru tegur dah melenting ….. phuiiiiiiiiiiii …. ajak casting … phuiiiii sekali lagi

    0

    0
    • lolita says:

      lana…….ingat2 la mati…..malaikat usha ko sehari 70x tau?
      ko xtahu ke? sian ko an……….rase mcm nk jumpe ko depan2 dan tanye
      “islam ke? tak takut izrail dtg jemput tibe2?”

      0

      0
      • Ayun Maiden says:

        Cuba tanya soalan tu kat ko sendiri. Tetiba tengah surf blog gossip/ngutuk2 org, tetiba malaikat izrail datang menjemput. LOL!

        0

        0
        • lolita says:

          LANA ? its you? why using ayun……so pity…..

          0

          0
        • Anonymous says:

          hhahahaa..sentap jgak si lolita ni bila ayun ckap gitu..ingatkn tadi cool sgt.hhahahahahahhaha sapa2 pun klu kena kutuk msti xsuka punya, lagi2 teguran yg negatif.peminat yg tegur tu pun sama je, tgk cara dia tegur mcm mna, lebih kepada mengutuk mengata, klu nk tegur guna la ayat positif ckit, klu btol ikhlas nk tegur la, klu setakat tegur nk menjatuhkn org baik tak payah tegurnya.

          0

          0
        • 54 says:

          good one Ayun Maiden :)

          0

          0
  3. Karim Bin Zema says:

    ni la hantu kopek tu ye? kalau dapat kat aku dengan telor2 sekali aku sumbat dalam mulut dia

    0

    0
  4. bedahbedah says:

    sama jer macam neelofa. hot sebab seksi bukan sebab berlakon.

    0

    0
  5. elly says:

    ya la..tegur cara baik. bkn mengeji bakat org lain. sbb kita pun belum tentu ada bakat mcm tu. siapa la kita menentukan rezeki mereka?

    0

    0
  6. zzzz says:

    tgk mulut pom da tau mulut longkang niii..ishh3..insaf2 lah

    0

    0
  7. Anonymous says:

    hahahaaa…padan muka..sapa suruh mengata org..buruk padahnya..

    0

    0
  8. laser says:

    toksah bajet sgt la. memang kau berlakon tak kemana pun.pergi luar negara ke?setakat tercalon je pun nak berlagak macam da menang!kalau aku memang x hingin jadi pelakon pun sbb pelakon2 kontroversi murahan macam kau!

    0

    0
  9. papan says:

    ini dinamakan bodoh tak boleh diajar, pandai tak boleh diikut..

    sume org boleh belakon..cume jadi ngn tak jadik je kui3…

    0

    0
  10. Mohd Yazed says:

    Pada asasnya sebenarnya kedua-dua pihak salah. Mengapa aku cakap mcm tu..jika dilihat, Lana ini sebagai public figure so dia akan menjadi perhatian ramai. Dengan cara pemakaian sebegitu adakah ianya menggambarkan contoh kepada orang luar sana. Ye ramai lagi artis yang berpakaian sebegitu tetapi ianya tidak seperti apa yang diperagakan oleh Lana dan mungkin ada tetapi tidak dikongsi di laman sosial.

    Pada peminat yang komen, mungkin boleh memberi komen yang membina dan bukan mengutuk atau mengeji. Tidak salah untuk memberi pandangan tetapi biarlah pandangan itu, pandangan yang rasional dan bukan pandangan untuk menjatuhkan air muka seseorang.

    dari

    TPK – http://www.tepakku.com

    0

    0
  11. PIJAR says:

    klu x suka,toksah tgk…pastu dok kutuk dgn bahasa indah korang nie…..
    artis pon ade perasaan juga….aduhaiii

    0

    0
    • pening lalat says:

      minah ni mmg jnis kaki sentap.. dah mmg dia blakon ke laut.. harapkan kontroversi murahan je.. stakat br tercalon, tok sah bangga sgt.. artis lain siap menang byk kali, xde kecoh mcm dia ni.. harap kontroversi seksi dia je org bley knl dia.. klu x,harammm…..

      0

      0
  12. mokcik says:

    rasanya lana ni mean no harm….biasalah org le ni ckp mcm tu kdg2 ckp tu mcm nak berperang tp hati tak gitu :)

    0

    0
  13. Sayur Paku says:

    ah sudah kalau ditegur pun tak boleh, dah nak jadi apa dia ni ?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    laaa…retis sendu sendan sejuk beku ni lagi…dia ni x sdh2 ngan kontrovesi…berlakon biasa2 sahaja aku tengok…ni le dia retis y bongok…pakai suka seksi tpi bila d tegur melenting…sama gak ngan lofa..nabila n cik ta…lana sebenarnya dia punya tetek j y beso y org kenal dia..kalau nk ikut pasal wajah..terus terang aku cakap..memg x lawa la dia ni…perangai pn sama…

    0

    0
    • Dinar Emas says:

      jgn kata org sgt laa..nasib kita di akhirat esok pun kita tak tahu..tup2 dia diberi hidayah Allah dan bertaubat nasuha..kita ni kalau tak reti jaga lidah pun mudah juga mencalonkan diri ke neraka..jadi berhati2 la dalam berkata2..jgn suka malukan org lain kalau tak mahu kita dimalukan..dan jgn kutuk mengutuk org lain kerana jika org tersebut bertaubat, kita tetap dilingkari dgn dosa mengata tu..

      0

      0
  15. Anonymous says:

    perangai + wajah = memg ke laut dia ni…
    sb tu le dia ni menonjol ngan tetek dia y beso utk ambil perhatian….
    badan berkarat n itam pn nk seksi dia ni…

    0

    0
  16. kakakkatak says:

    Yang menyokong tu pun jahil….kot iye pun minat xyah lah menghalalkn bnda yg salah….peace2kacangpeace hu2 sabar je lah.

    0

    0
  17. odah says:

    mmg betul apa yg dikatakan tu, kalo awk betul2 plakon hebat awk takkan melenting bila ditegur dan awk akan terima seadanya. kalo dh namanya pelakon..biar org nilai n nampak kita melalui bakat barulah nama tu sentiasa dipuji dibibir peminat..ini tak, nama sentiasa dicemuh..sanggup ke dgr org sentiasa mencemuh diri tu..fikirkanlah

    0

    0
  18. lona says:

    Uolls igt lg x Lana nie kan bekas aweks si Zain tuh. Taste Zain mmg mcm nie la, suka yg seksi meksi. Last2 sangkut plk Che Ta. Lana.. terima lah nasib lepas nie yg peminat dah mula meluat dgn sikap kau yg sentap menyentap tuh. Lps nie dah xde top 5 dah, org nak undi pun pikir 15 kali dgn perangai kau nie. Jgn igt kau artis, darjat kau dah tinggi sgt smpi x blh ditegur.

    0

    0
  19. Pilih kasih says:

    pd aku la..dia ni berlakon pn ok gak dari si lofa tu…cuma aku x berapa suka dia ni sb kadang tu seksi melampau….

    0

    0
  20. Aiman Tak Kisah says:

    agak2 waktu nama perempuan ni disebut time anugerah tu nti ada tak org sorak/tepuk tangan ek?

    0

    0
  21. penadol says:

    adekah t*t*k beso berkait rapat dgn “mest seksi”………huraikan (5markah)

    0

    0
  22. adik^manis says:

    meroyan tak sudah Lana dan follower die…

    0

    0
  23. katak bawah tempurung says:

    Asik bergaduh sebab si Lana pakai baju seksi je…

    http://ow.ly/qjnSo

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Haha lawak la. Ada org ckp elok2, jgn sampai tak sempat sbb hidayah tu dicari bukan tunggu je, puuuun dia melenting-lenting. Disuruh tgk diri sebelum tegur, letih la. Nak tunggu perfect baru tunggu orang, mmg takde sape la layak menegur dalam dunia ni. takde orang selain perfect pun dlm dunia ni selain Rasul Allah. Macai2 dia pun berapi sama. Aku gelak aje la eh. Org refuse ditegur ni, pandai dia la nak hidup mati sendiri. heh.

    0

    0
    • papan says:

      memang..nanti mati mandi sendiri, pakai kain kapan sendiri, gali kubur sendiri pastu lompat masuk dlm liang lahat tu sendiri..perfect!

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia pun ada cakap, dia sempat ke tak bertaubat tu tak menyusahkan orang. kadang aku terfikir, mak ayah dia, bukan orang ke? haha

        0

        0
    • Dinar Emas says:

      semua pun nampaknya silap..si budak yg menegur tu tak tahu adab menegur..kenapalah ditegur dalam insta sebegitu sekali? itu teguran ke mengaibkan? dalam Islam ada adab2 menegur..bukan boleh hambur gitu aje..while si lana mmg silap dgn cara hidup dan cara berpakaian dia selama ini, namun kita tak berhak menegur sehingga begitu sekali. Kalau pun nak tegur, tegur elok2 in private, jgn depan org lain..malu la lana tu..lagi lah iblis hasut dia supaya reply yg bukan2 dan makin menebal lah perbuatan2 atau perangai2 yg menidakkan hukum Islam. then keluar pulak cerita sebegini si nara keluarkan, makin parah lah keadaan kerana perkara yg seburuk ini disebarkan..then org ramai beri komen yg menambah2 aib kepada lana..sedangkan kita perlu tahu, mengata org tu berdosa..kalau betul2 rasa lana tu salah dan jauh dari hukum Islam, ada baiknya pergi berjumpa sendiri dgn lana utk jelaskan apa kesalahan dia dan ajak dia bertaubat..bukan dengan menegur secara open sekaligus menjatuhkan maruah si lana dan menjatuhkan maruah sendiri kerana gagal jaga lidah. jadi, pada saya semua pihak silap di sini..adalah lebih baik utk kita muhasabah diri..dan saya tekan kan sekali lagi..nak menegur boleh, tapi biarlah teguran yg seperti diajar oleh Nabi Muhammad SAW..teguran membina, tidak menghiris hati mana2 pihak dan jika Allah mengizinkan, org yg ditegur tu akan memikirkan ttg teguran tersebut dgn positive..manalah tahu dengan teguran yg baik dan beradab boleh mengubah seseorang ke arah yg lebih baik..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Namepun public figure. Dia bukan ade phone number nak tegur private2. Kalau ade lain citer ar. Orang sekeliling lana tu, semuanya sokong dia. Aku tak cakap la si alamache yg buat dia meroyan ni betul, sbb budak tu pun pakaian x menutup aurat pun aku tgk kat IG profile dia tu. Aku cakap ni orang lain, yang tegur elok2. Budak tu cuma cakap, “Just be yourself pun ada had. Kalau tak sempat nak berubah cemana? Hidayah tu dicari, bukan tunggu diberi.” Apekehe nye nak terasa? Dia takde maki, takde aib. Dia cuma ingatkan je. Tuuuuu pun minah ni melenting-lenting.

        Aku nak tanye, ko ade tau alamat cik Lana ni? Mane tau, kot kalau ko tau, boleh gak la aku anta surat ke ape ke. Tegur-menegur ni, tanggungjawab. Bukan keje ulama je. Tapi kalau aku tegur lembut cemane pun satgi kene lahar ngan dia, tak nak aku. Buat penuh notification IG kene maki dengan followers dia je. Padahal follow dia pun tak. lol

        0

        0
        • Olga says:

          kau ni bebal la broo..tanggungjawab kau ke utk tegur si lana tu? cuba fikir betul2 sikit..kau fikir kau sapa nak suka2 tegur org? point Dinar Emas tu dah terang lagi bersuluh, dia cuma cakap berlapik bab “sekiranya nak jugak menegur” maka tegurlah dgn baik..cuba kau fikir sket, guna kepala otak tu bukan kepala lutut!! org2 di sekeliling Lana la yg bertanggungjawab utk tegur dia..dia ada mak bapak, dia ada family, dia ada jiran2, dia ada kawan2..diorg ni suma rapat dan kenal dgn dia..saling kenal mengenal..yg kau tak de kena mengena nak pi teguq si Lana tu apakehenya!! cuba kau baca balik msg budak alamache tu, terang2 memalukan si Lana..aku pun bukannya sokong si Lana tu..pakaian mcm tah apa2..tapi tak lah sampai menyokong org2 baghal nak teguq org secara public mcm tu sekali!!

          0

          0
  25. Anonymous says:

    HAHAH KESIAN KO LANA.STKAT NK PROMOT KO TOP5 PLAKON SAMBILAN BAIK XPYH!!!LAIN LA KO CKP KO TOP 5 PRTNDIINGAN TILAWAH KER.BGUS LA JGK.MANGKUK XRETI MALU BTOL.KLAU DH SEXCY TU KO TRIMA JE LA KRITIKAN.BODOH XMKN SAYUR

    0

    0
  26. Aku says:

    Macam comel jewwww, mcm cantik jewwwwwwwwwwwwwwwwwwww…..

    0

    0
  27. Noi says:

    aku rasa si Nara ni salah tajuk ler..Lana marah sebab yg menegur tu cakap dia tak pandai berlakon..tu sbb dia balas pasal dia tercalon bagai tu..Naraaaa..Nara..kau ni asal boleh je buat tajuk mcm ni..nak lariskan blog le tu..

    0

    0
  28. mak jemah says:

    mulut ngn pepet same je rabak pmpuan ni…

    0

    0
  29. Putih says:

    sedehh la dia ni. orang tegur dia ke arah kebaikan. bleh plak nak marah orang balik. yang back up dia pon 2 x 5 je tu. Tu la akibat kalau dulu ponteng kelas agama. Kita ni la sesama islam nak ingat mengingat. Bahawasanya kat akhirat kelak, orang yang dok back up ko pakai seksi la apa la bukan tolong ko kat sana nanti. Sementara Allah bagi pinjam nikmat tu, gunalah sebaiknya ye. Sok kalau dah kene tarik, baru lah nak menyesal. Dasarrrrrrrrrrrrrrr

    0

    0
  30. sokong yg mengkritik.. says:

    aku sokong @alamache yg kritik lana tue..mmg betol pe yg die kate tue..at least die berani nk suarakan dr yg lain2 just nk menangkan LN..tp hakikat dorg pon nyampah terpakse nk buat2 suke.retis katekan…..sedihhhhhh!!!cite ape ke yg die berlakon ritue..yg abg die nk kawen dgn org pki tudung die xsuke dok kutuk2,mse cite tue xsbr nk tgk die sbb tetek die terlalu menonjol sgt kot.laki aku yg dok tgk pon kate xmalu ker die dgn mcm tue.siyes kot tetek die mmg menonjol sgt2,pki bju dah lah ketat.malu seyhhhhh..

    0

    0
  31. pening lalat says:

    siti nur haliza pn ada jgk peminat x ske dia.. ada je aku tgk kt ig yg kutuk dia mcm2.. tp siti rilex je.. mn yg mulut puaka komen kt ig dia, dia delete je… sometime dia reply blk tp tegur dgn cara elok sesape yg mengutuk tu.. xde pn dia nk melenting bagai kt followers dia.. tu artis yg dah byk kali menang anugerah.. si lana ni br tercalon top 5 dah kepoh.. dah mmg salah ko.. lg nk mulut puaka dgn org.. mmg btol blakon ko kelaut.. sbb tu ko juz tercalon pelakon film pembantu je.. bukan heroin hokey….

    0

    0
  32. Ms Maverick says:

    Doa2 kan je la semoga dia diberi hidayah. takut nak ckap lebih. sbb tk mustahil esk kita pon ada ank perempuan kelak. cakap kt orang itu ini last2 terkena kt ank sendiri.. nauzubillahiminzalik .. jauhi lah kami dr perkara2 yg meng’aib’kan ini.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    POMPUAN NI GELABAH.DH XNK ORG KUTUK XPYH NK PKAI MCM TU

    0

    0
  34. Pavlova says:

    riak giler statement (Nauzubillahminzalik), pelakon pembantu je pun (tapi bagus lah dari x d nominated kan langung). bajet diva minah ni, moga2 Allah bagi dia hidayah.

    0

    0
  35. nora nampak spender says:

    ei lana ni seksi-seksi pandai berlakon lah. adat lah kalau retis yg dia suka puji melambong wlw buat maksiat di luar negara. seksi nampak lurah, spender pun molek. tapi bila kena dgn retis yg dia tak suka mulut mcm puaka masing-masing.

    0

    0
  36. budu says:

    ala, lain kali tak payah tegur orang macam ni..cuba galakkan dia pakai seksi..tengok pe lak dia jawab..muhahhaha..

    0

    0
  37. Aku Taip says:

    Kalau macam nie lah, tak lama bertahan. Kita tgk nnt.

    0

    0
  38. anon says:

    Selalunya mcm ni lah, kalau dah kurang dari segala segi…..rupa, kulit ke, mula lah nak cari publisiti murahan dgn mcm2 cara. Kesian jugak…..

    0

    0
  39. didigaga says:

    yang si lana ni gi layan kenapa?
    padam & block abih cer.

    0

    0
  40. serap moslem says:

    biase je..
    seksi lagey kinah aku..

    puih!!!!

    0

    0
  41. Fadil says:

    Ingin memiliki kedai sendiri yang boleh diwarisi turun temurun.modal pun rendah.kedai boleh dibuka dimana2 shj di malaysia.brg2 xperlu dibayar sbb secara consignment,bil letrik free,sewa kedai free,wifi free,dan byk lagi faedahnya.jgn malu untuk bertanya.tidak perlu buat andaian sendiri,trus berhubung dengan saya di: facebook;Mohd Fadzil Abdullah, email;[email protected]

    0

    0
  42. alamache says:

    ALAMACHE tu pun x pakai tudung jugak…inilah org zaman sekarang..nak berdakwah..nak nasihatkan org bukan main..padahal sendiri pun sama jer…cermin kat rumah dah pecah ke? haiih..

    0

    0
    • anti seksa says:

      memang la xpakai tudung tapi mungkin die xpublic kan die punye anu n anu.. c lana ni telanjang depan public pon sanggup kot.. wallahualam.. dan lg die kan public figure, org kenal melalui keseksaan pakaian die.. jadi mulut org ko bole ttup ke? x kan? mulut ko pon org xleh nak tutup, pandai2 gune akal yg Allah bagi, buat yg elok2 udah lerr.. ngeng tol lah..

      0

      0
  43. otomen taro says:

    moga2 dpt hidayah semuanya

    0

    0
  44. Anonymous says:

    tercalon utk watak HANTU KOPEK dlm cita pontianak vs org minyak ek?

    0

    0
  45. mizz cerry says:

    Macam SIAL je…..

    0

    0
  46. hoi says:

    yg aku heran,ada jugak laaa peminat yg backup die.kalau minat pun,takyah la sampai sanggup butakan mata utk benda yang buruk

    0

    0
  47. alamanche not says:

    alamache tu bukan MENEGUR ok, dia tu MENGUTUK!
    Kau kutuk orang sampai macam tu sekali, patut ke? Siapa kau nak kutuk orang macam tu? Kau tanggung makan dia ke? kau kasi pakaian dan rumah ke? kau Ibu Bapa dia ke?

    Apa pasal kau KENA kutuk dia sampai macam tu? dia kacau hidup kau ke? dia rampas suami kau ke? KUTUKAN kau ni berbaur MALICE – HATI BUSUK – PERASAAN NEGATIVE- HASAT DENGKI

    That said, memang la Lana tu seksi, lakonan dia aku belom penah tengok. Tapi dia tak kacau hidup kau, yang kau sibuk sibuk mengutuk apasal? she deserves to defend herself – and patut pon kau kena MAKI – lain kali tak buat lagi!!!!

    Kalau nak tegur artis – lain kali.. biarla berbudi bahasa sikit, and jgn nak nak AIB kan dia, dengan tegur dalam FB.

    Peace out

    0

    0
    • anti seksa says:

      ceh ko ni…. kalo nak ikut cara ko pk mmg elok utk ko je la.. bhse cndiri pon xbrape cntik ade ati nak tegor org.. alamache tu kacau hidup kau ke? die rampas suami/bini kau ke? biaq pi la die nak ckp pe pon.. da name menegur kan, manusia ni kan berbagai.. cara tegur pon berbagai.. baca n diam je da la.. biar je die dgn c lana tu bergaduh.. xpayah sesape nak bekap sesape. jaga diri n aurat masing2 je..

      peace out.. -_-

      0

      0
      • alamanche not says:

        Anti Seksa – Kau dok mengata aku, last last KAU PON SAMA GAK BUAT- HAHAHAHA

        SUDAH LA…. POYO!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau tau sama knapa nak melanting…mcm perangai lana???hahahhaha….sama poyo kau cm lana…!!!

          0

          0
  48. rahsia says:

    bende mcmni pon leh masuk dalam beautifulnara ke?dah takde modal nk citer ke?top 5 je pon..bukan menang. bunyi mcm dpt award.hahahaha :P

    0

    0
  49. nonamanes says:

    Ni namanya bodoh melantun-lantun..~

    0

    0
  50. mitiska says:

    hahahah.. artis semua sama jelah… mmg tak kemana pun. setakat berlakon cte melayu bukan fames sgt ponnn. bangga sangat ke jadi artis? bangga dekat dunia boleh lahhh kot. dekat akhirat xmembanggakan pon lagi-lagi yang suka bukak sana bukak sini. sentap? org kalau sentap mmg betul lah. org xkan melenting kalau diri dia betul2 bagus. sometimes apa yg org lain ckp tuh mmg betul sebab selalunya diri sendiri xkan nampak apa yg xbetul pada diri kita but orang lain nampak. kalau kau ustazah ke alim ulama ke lain lah cte org nak kata kau mcm tuh kau sentap. perempuan, perempuan. haihhhhhh. artis mat salleh pun lagi elok kot pakaian dia dari kau yang beragama islam ni. mmg kubur masing-masing tapi kau kena ingt, kau duduk kat negara mana? tak payah nak american style sgt lah kan. then bila org kata kau mcm2, kau melenting plak. xleh nak terima. kalau kau duduk kat america, kau nak telanjang pun tade hal,, xde sape nak sebok atau ckp pasal kau. kelakar lah kau ni.

    0

    0
  51. Saya sungguh comel says:

    First time masuk top 5 kot itu yang riak tak hengat dunia…

    0

    0
  52. onyang says:

    Mungkin mulut alamache belum bayo zakat but I must say that she have the gut to speak cuma the approach somehow tak kena. Mai redah centu, mau ada mulut yang kena rembat nanti wahaha!!

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Peminat tu pun 1, nk tegur tapi lebh mcm nk mengata/aibkan org je. Klu btol ikhlas nk tegur, pm/inbox je Lana, xpun call atau SMS je. ni nak2 bagi semua org tgk, nmpk sgt nk menjatuhkn org tu. n lagi 1 klu hati tu dah ikhlas nk tegur org, gunalah bahasa yg baik2..kn nk dia berubah mnjadi lebih baik, jdi knpa nk guna bhasa kasar kt org tu klu ikhlas nk tegur la. lain la klu dh niat mmg nk mengutuk mengata org.

    0

    0
  54. Wanita says:

    Kta if nk tegur org biar dgn cara yg sopan n ikhlas dgn Niat yg baik, if tak kta juga yg dimalukan nanti…Ada yg sy tgk bg komen or teguran yg kasar2 tu dgn yg dikomen tu 2 x5 je…takada manusia yg sempurna …ni sy tgk Ada yg tegur bukan krn ikhlas nk memberi nasihat or teguran tetapi lbh kpd cemburu or Sakit hati…lgpun org mcm Lana ni mrk berani pakai mcm ni of cz la dia tak heran pun apa org nk ckp ,cz dh tak Kisah tempat2 yg sepatutnya dicover tu di lihat oleh beribu2 mata takan dia Kisah dgn mulut2 yg mengata…so org mcm ni patut jgn di layan cz mmg dia menunggu pun org komen yg negatif supaya dia blh marah blk then blhla jd kontroversi sekejap…

    0

    0
  55. eleh says:

    ala takyah belagak la kalau kena calon

    nyah2 sekalian, filem malaysia berapa banyak je setahun? dari byk tu mana yg korang tak muntah hijau tengok? haa dari yg secoit tu lah diambik nye calon2 ni. korang tau ke nak dapat 5 org dicalonkan pon susah?? sebab semuanya konsep2 fail belaka?? ni bukan hollywood la lana. pfft!

    0

    0
  56. MAY says:

    husshh…beauty, seksi itu subjective… ade org yang pakai tutup, longgar, bertudung pun nampak seksi…berkurung pun boleh nmpk seksi.. biarlah, itu hak individu. yang penting hati dan keikhlasan.. bab lakonan pulak, lana ni mmg jrg kite nmpk di kaca tv tp certain drama yg die berlakon macam ok aje.. xsemue pelakon best and xsemue pelakon famous dgn sekejapan….yg penting bakat lakonan tu dah mmg ada dlm diri sesorang…seni tu… for me seni – art, acting, singing, business minded, hafazan, musian semue tu gifted by Yang Maha Kuasa…. kalau minat tapi xde bakat xjadik jugak..

    0

    0
  57. Aku Wanita says:

    Nie la sikap bila rasa dah glomurrrrr…Saya sbagai wanita rasa malu sgt adanyer jenis perempuan yg tak tahu malu…tgk pakaian yg di pakai,baik tak payah pakai baju..bogel jer lagi bagus…sepatutnyer sebagai org yg dikenali tunjuk la cth yg baik….nie tak!!!buat malu je sebagai wanita islam.Semoga sedar…

    0

    0
  58. nhazilah_ says:

    kadang aku nakkkk je artis2 sekarang ni attend majlis agama, biar ustaz ustazah sekolah kn diorang. wajib kita tegur diorang utk tutup aurat even kubur masing2 sbb tu kan tanggungjawab kita jugak sbg sorang islam. dah jadi mcm kewajipan pulak bila sorang hentam/tegur artis, ramai pulak pengampu dok back-up, padahal apa yg orang cakap tu betul. yang lain jangan jadi buta tuli sangat nak back-up apa yang salah. :) memang la akan ada yg cakap, “ingat orang bertudung tu baik sangat ke?”, tp sekurang2nya dia tunaikan KEWAJIPAN dia kan? baik ke tak dia tu belakang cerita. :)

    0

    0
  59. Anonymous says:

    lancang betul mulut artis seorang ni membidas perkara yg benar…nak suruh alamache belakon pulak…bukn dia minat belakon..pasal itu dia tak pilih jd artis pelakon..kalau dia minat entah2 top kalah engkau lana perasan….memang kau belakon entah apa2 entah haprakkkk….jd artis terkenal pun pasal kau tayang badan…artis murah

    0

    0
  60. Anonymous says:

    siapa artis nih? x glamer pon.

    0

    0
  61. mienie says:

    Yang bagi komen semua betul…(pada pendapat masing2 la) tp x semestinya betul pada org lain. kan..kan…kan. Muhasabah diri sendiri dgn melihat kekurangan yg ada pada diri kita la. Nak tegur cara baik bukan kutuk dan maki. Yg memaki dan menghamun pun sama tak bermoral dengan yg di tegur.( ayat ahli neraka la lebih kurang ) so, ahli syurga la konon..hahaha

    0

    0
  62. never know says:

    u’ll never know, maybe one day she’ll change to be a good muslimah.

    0

    0
  63. rara says:

    susah sgt ke nak fhm…………..awak org islam kan!!!! faham x

    0

    0
  64. gedebuih says:

    dia ni ayam area mana? Brickfields ke Bukit Bintang? semacam ja dressing..

    0

    0
  65. kelisa says:

    melenting pulak tu…dh la pakai mcm pelacur…

    0

    0
    • Baba Nyonya says:

      mulut kau ni takde insurance laa..jgn suka2 mengata mcm tu..jaga diri, keluarga sudah..jgn nanti diri kau/mak kau/adik beradik kau/anak cucu kau jadi pelacur pulak..cakap siang pandang2 kata org…kang terbalik pada diri kau atau keluarga kau, tak bertepi melalak esok..

      0

      0
  66. It is so surprise that the author can write this article magic , imagination and serious,very good!

    0

    0
  67. Tuala Basah says:

    Alahh, dh korg dh cop dia dgn Pamela Anderson tuhh, makin seronoklah dia dbuatny, makin menjadi-jd lah dia.

    0

    0
  68. adina says:

    sakai gila minah ni. memang ah pandai berlakon tapi seksi tak teragak kot. kalau tak sudi nak pakai tudung tu at least tak payahlah ibarat nak bertelanjang. masalahnya kau ti seksi sangat. tapi, berlakon tak sedap sangat pun.

    0

    0
  69. hampeh says:

    salo aku tengok la kan, artis kalo x lawa mesti seksi, sbb tu je aset yg ade eh nak di pamer kan??puii…

    9-9=0
    ishhhhh…..

    0

    0
  70. Terkilan says:

    Tak perlu melenting sangat la ekceli, Cik Lana.
    Kalau nak menidakkan sesuatu yang auta, just keep silent and prove it first, tak rugi pun.
    Bila dah proven, masa tu orang yang kutuk ko pun termakan balik kutukan dia sendiri.
    Ingat satu ja, orang kutuk ko anggap ja ko dapat pahala, dia dapat dosa kering as long as ko tak layankan sangat orang tu.
    Ni macam publisiti murahan ja dok canang2 ko nominated award bagai.
    Kalau tak menang, kan ke ko sendiri yang malu.
    Haisshhh

    0

    0
  71. […] Lana Nordin Lahar Peminat Di Instagram Kerana Tegur Pakaian Seksi (124) […]

    0

    0
  72. […] Menerangkan kelantangannya yang mengamuk di Instagram baru-baru ini, Lana berkata:- […]

    0

    0
  73. BusyBody says:

    adoi la tiap kali nak komen kena jawab soalan matematic plak.. hahah.. btw,

    terasa lucu sangat la tengok komen artis nih. ni mesti rasa diri tak hebat sangat ni tak boleh kene tegor.. alahai cik lana yang comei tolong la jangan layan peminat kamu yg menegur tu.. kan dah tau dunia hiburan ni banyak cobaan dan keji maki nya.. tayah la jadi artis kalau tak tahan cobaan..!

    dengar la nasihat orang. kalau tak suka cakap terima kasih. dan pada fan2 kat luar sana tu. kalau nak menegur jangan la sampai menghina orang lain. macam la kita ni takde hati dan perasaan. kalau boleh PM kan apa la salahnya..

    P/s: i think people today has no compassion anymore. they just do, say and hurt the other people without feeling remorse … :( sad sad..

    0

    0
  74. […] Lana Nordin Lahar Peminat Di Instagram Kerana Tegur Pakaian Seksi (128) […]

    0

    0