Written by serenity | February 17th, 2016

Sejak membintangi drama ‘Rindu Awak 200%’, nama Ayda Jebat meniti di bibir para peminatnya. Ayda yang pernah menyertai program Akademi Fantasia sebelum ini menggunakan populariti yang diraih dalam dunia lakonan untuk menceburi bidang nyanyian.

Sebelum ini Ayda pernah muncul dengan single ‘Siapa Diriku’ yang melodi serta video muziknya dikatakan mempunyai persamaan dengan lagu Meghan Trainor.
 photo 12628078_226399191035407_1596670079_n.jpgCakap-cakap yang berlegar di Internet sekarang ini single terbaru Ayda yang menjadi lagu tema ‘Isteri vs. Tunang’ iaitu ‘Pencuri Hati mempunyai persamaan dengan lagu Korea dendangan N.S. Yoong, Talk Talk Talk.

Untuk makluman anda, lagu Talk Talk Talk diterbitkan pada 5 Januari 2012 manakala lagu Pencuri Hati mula diputarkan sejak beberapa minggu lepas.

Anda boleh membuat penilaian anda sendiri dengan membandingkan dua lagu di atas. Apa pendapat anda?

Assalammualaikum selamat pagi semua..apa Khabar..harap2 semuanya sihat sejahtera..?????????Homemade Kuah Kacang @ Kuah…

Posted by Nachos Cheese Powder on Monday, 15 February 2016

78 responses to Lagu ‘Pencuri Hati’ Ayda Jebat Punya Persamaan Dengan Lagu Korea?

  1. Anonymous says:

    Mmg xbest pb ayda jebat derhaka ni..lau best mesti dlu dia menang af tp af pn fail inikan real industri lg la fail..isap gam la oi

  2. Sharifdzul says:

    Typical Malaysian. Macam ni la. Tak habis habis bash orang sendiri dahtu pegi banggakan bangsa luar kat negara asing. Wey korang tak rasa bodohka? Org kat lua sana bangga dgn bangsa sendiri. Korg ni bash caci bangsa sendiri. Sedarla sikit. Kamon la, kalau tak suka. Diam. Kalau suka dengar la lagu tu. Korang merepek kat sini pun takkan membuahkan hasil apa2. Baik pegi fokus hidup masing3. Tak faham betul dgn perangai korang ni. Haih tak puas hati pegilaa buat lagu korg sendiri. Macam la korg ada rugi apa2 dia buat lagu ni. Duit die ponnn bukan duit korang adoiyai kamonlaa malaysia.

  3. eisyohh says:

    takde lah 100% sama sangat lagunya .. zzzzzzzzzz

  4. F0424!! says:

    maner lah samer sangat… cume mase “talk talk talk” tu jer yg same…
    ingat kan same sebijik …. hmmm.. poyo lah..!!

  5. No name says:

    Aduyaii.. for sape² yg bash² ni.. suare korg tu sdp sgt ke smpai nk bash² bagai? Up to them la nk bwt pe pon.dyorg pnye life kot. Not my style la

  6. melayu kayu says:

    sedap lg lagu ayda jebat

  7. melayu kayu says:

    sedap lg lagu ayda jebat

  8. melayu kayu says:

    best lagu ayda g