November 29th, 2019

Semua pasti sudah sedia maklum bahawa Neelofa merupakan seorang artis dan juga usahawan berjaya dalam masa yang sama. Bukan sahaja sibuk menguruskan perniagaan hijabnya, malahan kini dia tak menang tangan mengendalikan perniagaan terbaru iaitu susu pisang ‘Nilofa’.

produk nilofa terima kecaman netizen

Kerana promosinya yang sangat hebat, sudah ramai yang berpusu-pusu mendaftar sebagai ejen penjual untuk produk susu pisang keluaran pertama di Malaysia ini. Kalau nak tarik pelanggan, mestilah kongsi kebaikan minuman itu kan?

produk nilofa terima kecaman netizen

Setelah mendedahkan pelbagai kebaikan kepada minuman ‘Nilofa’ ini, ramai pula┬ánetizen yang mempertikaikan kenyataan yang digunakan untuk mempromosi susu pisang tersebut.

Mereka mempersoalkan tentang ketiadaan pisang dalam produk itu bahkan kandungan gula yang tinggi juga bercanggah dengan kelebihan susu pisang yang kononnya sihat itu.

produk nilofa terima kecaman netizen

Bagi mereka,┬áproduk ini menggunakan ‘false advertising’ bagi menjualnya. Segelintir netizen juga menyatakan tak perlu mempromosikan susu pisang ‘Nilofa’ sebagai minuman kesihatan sebaliknya hanya dijual seperti minuman berperisa yang sudah ada di pasaran.

produk nilofa terima kecaman netizen

produk nilofa terima kecaman netizen

Tak perlulah tipu pelanggan hanya kerana ingin melariskan produk sendiri. Pengguna sekarang dah bijak tau, satu-satu dia kaji sebelum nak beli!

Sumber: Twitter


17 responses to “Kurangkan Obesiti Dan Kawal Insulin, Netizen Kritik Susu Pisang ‘Nilofa’ Seperti Menipu Pembeli”

  1. Anonymous says:

    LOL

  2. Lopak & co . says:

    Dulu lopak jual ubat tinggi .. aku beli makan …dulu tinggi aku 3 kaki 10 inchi … Now tinggi alu 6 kaki dah …

    Baru ni aku anum pulak susu pisang lopak …. Berat dulu 150 kg ….lepas segelas susu lopak …berat aku 43 kg dah ….. Berkesan sungguh …

    Kandungan bahan artificial n gula yg tinggi berkesan untuk kesihatan aku …

    Minum lah kalau nak pindah cepat ke Alam lain ..

  3. Nana says:

    9.2g per 100 ml? Tinggi juga tu. Coca cola pun 10.6g per 100ml. Bukan jauh pun beza

  4. Anonymous says:

    Kesian nak kaya buatlah secara ikhlas buat kajian.
    Jgn overclaim sebab terkenal berjuta pengikut.
    Penyokong pula biarlah lopak sendiri cuci punggungnya tak perlu jilat sampai bersih.
    Kalau betulw sokong kalau perasa pisang buang

  5. anti mek klate says:

    susu pisang takde actual pisang
    ada perasa je.
    penipu mek klate ni.

Loading...