(KUIZ) Jom Uji Level Puasa Anda Dengan Jawab Kuiz Mudah Ni!

Branded

(KUIZ) Jom Uji Level Puasa Anda Dengan Jawab Kuiz Mudah Ni!

“Puasa tahun ni aku nak buat solat terawih penuh kat masjid”

Memandangkan 2 tahun kita meraikan ibadah Ramadan dengan pelbagai sekatan akibat kawalan pandemik. Tahun ni apa agaknya aktiviti yang korang rindu sangat nak buat sepanjang Ramadan ini? Pergi terawih atau nak pergi bazaar?  

Tak kiralah apa yang korang ingin lakukan, pastikan Ramadan korang tahun ni lebih produktif berbanding tahun-tahun sebelumnya, Ramadan, semuanya DONE!

Tapi sebelum tu, BeautifulNara nak test dulu sejauh mana level berpuasa korang. Jawab dengan jujur tau!

Walauapa pun keputusan yang korang dapat untuk kuiz ni, satu perkara yang korang kena ambil peduli ialah pastikan diri korang mendapat penghidratan secukupnya. 

Kekal hidrat dengan 100PLUS kerana penghidratan optimum dapat membantu memberikan tenaga berpanjangan dan korang juga boleh kekal fokus bagi memastikan perkara yang dirancang sepanjang Ramadan, Semua #DONE.

Kekal Hidrat & Pastikan Ramadan, Semua #Done dengan 100PLUS!

100PLUS Semua #DONE

Kalau korang nak tau, badan kita kehilangan air bukan disebabkan aktiviti fizikal semata-mata. Malah, ketika kita bernafas dan duduk di tempat yang berpenghawa dingin, badan juga boleh ternyahhidrat tau.

Bayangkanlah, korang lakukan rutin harian yang sama seperti bekerja, berjalan dan sebagainya semasa bulan puasa tapi badan kekurangan air. Gerenti rasa lemau!

Bila badan kita mula rasa lemah dan tak bermaya, ia akan mula mengganggu kesihatan mental dan fizikal kita.

Hmmm.. Jangan macam ni guys, takkanlah puasa nak dijadikan alasan prestasi seharian kita merudum kan? Lebih-lebih lagi, bulan Ramadan ni merupakan bulan yang sangat mulia untuk umat Islam melakukan amal ibadah.

Jadi korang KENA pastikan tubuh badan korang mendapat penghidratan yang secukupnya. Mungkin ada dalam kalangan korang yang suka sangat skip sahur dan kurang minum air apabila waktu berbuka, inilah penyebab badan korang mudah sangat ternyahidrat tau!

Sebab tu, bagi memberikan penghidratan berpanjangan pada tubuh badan, korang boleh mengambil minuman isotonik yang mengandungi elektrolit seperti 100PLUS, ketika bersahur untuk membekalkan tenaga melakukan aktiviti seharian serta pada waktu berbuka puasa bagi mengembalikan semula cecair tubuh yang hilang dan menghidratkan semula badan.

Ramadan Semua #DONE

Selain pilihan variasi 100PLUS dengan pelbagai perisa, korang juga boleh pilih 100PLUS ACTIVE yang mengandungi elektrolit, tanpa karbonat serta diperkaya dengan vitamin B sebagai pilihan untuk badan kekal hidrat, fokus dan bertenaga. 

Jangan risau, 100PLUS ACTIVE ni lembut pada perut sebab ia tanpa karbonat, so korang boleh mengambil minuman ni pada waktu berbuka dan bersahur.

Walau apa pun rintangan, korang mampu menghadapinya, jika korang bersedia dan melakukan perancangan awal bagi memastikan Ramadan, Semua #DONE.

Jadikan 100PLUS sebagai teman penghidratan anda ketika bersahur dan berbuka.

Jom kekal aktif dan terhidrat Ramadan ini dengan 100PLUS. Untuk maklumat lanjut mengenai layari https://100plus.com.my/campaigns/ramadan2022.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

1 Comment

  1. Anonymous

    April 20, 2022 at 9:53 pm

    Ira