Written by Bella | February 22nd, 2018

Tentu anda semua tahu baru-baru ini Datuk Seri Aliff Syukri ada memuat naik video meluahkan rasa marah serta kecewa,  kerana filem Badang dan lakonannya dikritik hebat oleh netizen. Aliff bukan sahaja tidak dapat mengawal kemarahannya sehingga keluar beberapa perkataan mencarut, tetapi  beliau juga merayu kepada rakyat Malaysia untuk menghargai bakat lakonannya.

Nampaknya kontroversi mengenai lakonan Aliff bukan sahaja diperkatakan oleh penggemar filem tempatan tetapi oleh pengarah popular Shahrulezad Mohameddin yang sebelum ini menerbitkan beberapa drama hits.

Menurut Shahrulezad, Aliff tidak layak untuk bergelar pelakon sekiranya beliau kuat sentap dan tidak boleh menerima sebarang kritikan. Lebih baik beliau fokus kepada perniagaannya sahaja.

Perkara itu disokong oleh artis-artis senior seperti Amyza Aznan dan Arash Mohd. Menurut Amyza, beliau meluat melihat orang yang berduit menggunakan industri seni sebagai platform untuk melebarkan sayap perniagaan dan mencemarkan industri hiburan tempatan kerana mereka tiada bakat untuk berlakon.

Beberapa netizen juga turut bersuara mengenai isu ini dan berpendapat Aliff tidak harus terjun ke bidang lakonan dan sering meraih publisiti murahan.

Penonton di Malaysia kini sudah lebih cerdik dan tentunya mahu seorang yang mempunyai bakat serta kualiti dalam lakonan mereka. Bukan bermaksud tidak mahu beri peluang, tetapi bukan semua orang boleh jadi pelakon. Apa pula pendapat anda?

Sumber Berita : Facebook Shahrulezad Mohameddin

67 responses to Kuat Sentap : Pengarah Label Aliff Syukri Tidak Layak Jadi Pelakon

  1. tahi keju says:

    baru lepas berak tahi ada cheese melekit ??
    sapa nak makan keju meleleh lekit kat tahi ??

    -1

    32
  2. tahi susu formula bayi says:

    ada nak tahi susu formula bayi busuk macam kentut telur ??
    nak bau ??

    0

    7
    • ILY says:

      Bila filem melayu nak balik ke zaman kegemilangan macam zaman p ramlee dulu? I wish one day akan ada artis yg hasil seninya sama taraf atau lebih hebat dari p ramlee. Disebabkan p ramlee kita dulu famous dgn filem2 yg hebat

      14

      0
      • Anonymous says:

        Jgn lupa juga dengan pelakon pelakon hebat dulu seperti Latifah Omar, Rose Yatimah, Neng Yatimah, Siput Sarawak, Umi Kalthum, Sarimah, Nordin Ahmad, Mustafa Maarof, Shariff Medan, Mak Minah Yem dan ramai lagi…..

        6

        0
  3. tahi sos busuk cair says:

    memang tahan lama bau kentut ni !!!!
    macam tahi keras sos busuk !!!!

    1

    6
  4. bau tahi sos biji cili ?? says:

    tahi sos biji cili !!!!!
    nak tak ???

    1

    5
  5. meah says:

    !!Iqram Dinzly commenting alert!!

    7

    0
  6. melati says:

    Kalau Dato Aliff berlakon jadi Khinzir , saya rasa baru org tgk kot..!!! hmmm

    5

    5
  7. Markting pnye strategi says:

    Ksian dato..mmg x sesuai brlkon pn. Sty wth yur bzness la.truk kne kutuk ni dato

    19

    0
  8. melati says:

    Ko dgn Shuib , sama lah kuat Sentap & Perasan bagus..!!! baru arini buka Sinar & baru arini perasan Shuib tinggal kan Sinar …alhamdullilah..!!! saya lama tk dgr Sinar pasal Shuib lah , Perasan Bagus..!!! ..Jep kalau awak baca ni panggil lah balik Mamat tu..!!! saya tahu awak berpecah dgn Mamat pun pasal sorang lagi tu perasan Bagus & perasan dia lah paling lawak, …

    2

    11
    • wak lus says:

      jab jab lagi keluar shuib dgn lamborghini yg di kata beli sbb produk dia laku
      bakal2 lah ada spesis riak n takbur …semua benda nak share
      memula kasih sayang somi isteri tak renti2 upload
      pastu si bini sebok nayang body n gigi n muka yang dah upgrade tu
      hahahaha

      7

      2
  9. Anonymous says:

    HAHAHAHAHA……
    BELUT LETRIK? KAKAK ? NYAH?
    #LAWAK

    6

    0
  10. Wekkkkkkk says:

    Knapa hrus pkai kostume tu, hodoh , mcm lakonan hang. Layak jadi pelakon pembantu je . bukan hero . Mcm johnny lever pelakon india tu. Utk buat kepohhhh bolehlh.

    9

    0
  11. Anonymous says:

    Bapok…memanglah kuat sentap. Perasan bagus. Dia ingat sekali dia berlakon terus dpt rating puluh2 juta terus ke?? Betul jugak komen pengarah ni… org kuat sentap mcm pondan tua ni memang tak leh masuk industri seni. Bila masuk seni memang sedia kena kondem

    15

    0
  12. Anonymous says:

    org len pening cari duit nak tampung family..dia ni duit berkepuk2..tp tahap riak takabbur & bodoh mmg level tertinggi. kalau disuruh pilih jd dia ni atau berusaha tulang 4 kerat cari duit….aku pilih berusaha dgn kudrat. tak sanggup la nak hadap sikap mcm ni.

    19

    0
    • Apa tk bleh says:

      Dia ni makin banyak duit, makin tamak.. semua nak buat.. pastu bila kena kondem meroyan.. nak paksa org hargai bakat dia yg x seberapa tu.. mmg betul laa dia dh kena istijrad.. makin kaya makin rasa tk cukup.. makin kaya makin hidup tk tenang.. Bilalah dia nak tersedar dan insaf agaknya.. Allah dah tegur dia banyak kali tapi masih lagi meninggi diri, riak dan takbur hanya disebabkan dia kaya..

      17

      0
  13. Anonymous says:

    Burok

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Tutupkn rezeki kamu dlm lakonan. Bagi org lain yg perlukn wang sgt, byk lagi bujg2 retis tu x menikh sbb wang byk d perlukan

    1

    0
  15. asrul says:

    dia memang takleh berlakon dan menyanyi.pergi focus dekat bisnes je alip.bia orang yang memang tahu berlakon dan menyanyi buat keje dorang.ko duduk buat keje kau,bsnes kau.sm mcm neelofa.korang berbakat dlm bsns.so focus kt bsns.tak semua orang ada bakat seni ni

    lagi menyirap bila ada yang ckp boleh berlakon,boleh menyanyi.ckp demi nak jg hati.pleaseeee laaa…tak penat ke jd hipokrit.bagos ble ada org yg mcm ejad,amyza ni sound.pening aku tengok perangai alip ni.

    17

    0
  16. Ezad FC Official says:

    ya allah komen shahrulezad niiii….kalau aku jadi aliff syukri aku terus berenti berniaga bertapa dalam gua 50 tahun…MALU GILA BABI kena hentam kaw2 hahaha. biji tersepit laci HAHAHAHAHA….you got yourself a new fan shahrulezadddd

    5

    0
  17. Anonymous says:

    dah kalau pengarah pon pegi ambil die berlakon dah kenapa? ko sound lah pengarah ke produser ke production team yg pilih pelakon tu, byk lagi kot pelakon talented yg boleh jd watak hero mcm tu, knp perlu amek die? kalau die berduit pon if pengarah produser film drama or lagu sekalipon x bagi peluang takdenye die terlepas dlm industri seni ni. diorg ni sume nak raih populariti n gelap mata sbb duit je.

    8

    1
    • Pokcik says:

      Laaa.. Pokcik ingat selama ni dia yang nak berlakon dan budget dia kuarkan… Rupanya Razak Mohaideen tu ke yang ambik dia berlakon..??

      0

      0
  18. anon says:

    belutt letrik ! muhkakakakka mmg win gelaran tu
    ohh ALIF SUKRI ORG SENI PUN TAK SUKA KO ..
    WAKE UP LAH WEI
    TAK SEGAN KE ????

    9

    0
  19. prihatin says:

    Setuju dengan Shahrulezad & Amyza Adnan ckp. Soalan saya, napa ambik Terlajak laris ni belakon dalam Badang ni? . mungkin bnyk labur duit kot dalam filem ni? Bakat seni mmg x de. Menyanyi hampeh..belakon ? hmmmm…. fokus pd business je la noksss….

    5

    0
    • grrrr says:

      pe kata ko tgk kt kreadit filem tu. kalau byk nama dia or nama company dia, sah2 laa filem tu 1/2 drpd bajetnya adalah drpd dia. simple as that

      4

      0
    • Nana says:

      Agaknya si aliff ni yang bayar orang utk dia berlakon dalam filem sebab dia nak sgt jadi pelakon. Manalah tahu.. Orang banyak duit ni macam-macam boleh buat sebab banyak duit.

      6

      1
  20. Sambal belacan says:

    Hahahaha tergelak aku pagi2 ni. Belut elektrik hahaha.
    Aliff ni kan, mentang2 byk duit tak sedar diri dia tu tak da talent dalam nyanyian atau lakonan. Dah la riak, siap cakap filem dia lagi elok. Aduhai… Tolongla jgn naikkan nama orang tak berbakat.

    1

    0
  21. Maziatul says:

    bg saya secara jujur…Alif ni boleh berlakon tp bkn sbg LEAD
    belum sesuai!!

    2

    3
    • GzzGGGGF says:

      Orang baru first time berlakon mana faham Lead ke Main Lead ke .. Janji poket tebal bayar … Jew untuk dapatkan watak utama / teraju utama .

      3

      0
    • Anonymous says:

      Tak perlu bagi dia berlakon lagi baik. Bagi peluang org yg berbakat dan lebih sesuai dengan watak tersebut. Berlakon ni semua orang boleh.. Ada bakat atau tak je. Tak payah nak up sgt si alip ni.

      5

      0
    • What The Crab . says:

      Dia mau sepanjang Filem @ Drama @ Telefilem ada muka dia .. Tak boleh tak ada !!

      1

      0
  22. Shhh says:

    SYABAS!!!!… ada gak org berani bersuara..dan org pertama yg aku tgk berani tegur dia..tu pu dia masih ckp dia insan terniaya..ramai plak penjilat..bukan dapat apapun…serius tk paham kenapa dia ni disukai..kalo da anugerah ORANG PALING DIBENCI kt Malaysia ni..dia aku senarai ditempat kedua…yg pertama sekali NAJIB lah..sbb dia aku benci BRIM tak masuk2..hanat sungguh perangai sekor2 ni

    3

    2
    • KimK says:

      Kelakuan n mentality kalahkan beruk di hutan .

      macam kera(Aliff) kena belacan (kekayaan dia)

      Makan ikan mahal pun nak viralkan …riak tahap gaban dah …

      3

      0
      • Shhh says:

        org mcm kita ni kalo tegur dia takan nak dgr…kalo org da nama sekurangnya da org yg kenal dia…bru lah berkesan org tegur..tapi tu lah…ttp da org nak backup dia…

        1

        0
  23. anonymous says:

    hambek ko sekali kena laser bedebush dgn org2 seni,padan muka kau cuma bakat kelentong dgn berlagak saja yg kau ada, bakat bisnes pon zero sbenarnya kau cuma ada mak kau saja dulu tuk start bisnes bodo kau tu fullstop

    5

    0
  24. Anonymous says:

    Kita bukan sempurna pun.bagi aku dato aliff ni memang Tuhan bagi dia kelebihan bab business je.tapi dia pula terlebih nak berlakon la,nak nyanyi la.dah2 la dato.baik dato fokus ke business aje.malaysia ni dah ramai pelakon2 dan penyanyi2 yang memang berbakat.tapi jarang ada usahawan muda yang jutawan macam dato.so fokuskan pasal business sudah la ye

    5

    0
  25. Alia says:

    Dia sanggup bayar dekat siapa saja utk jadikan dia terkenal…main duit beb….masih tak cukup apa yg allah bagi ada duit tapi tamak lagi…ini lah sikap manusia tak tau menghargai apa yg ada .pastu tak akui diri tu tak berbakat….org yg tak berpelajaran kalau duit byk mcm ni lah…..bodoh….semua nk tunjuk apa yg ada .org kat luar ni tak heran laaa apa yg kau ada …yg akui bakat dia sorg saja iaitu fasha sanda kwn baik dia hahaha…

    5

    1
  26. Alia says:

    Dato sri vida dah diam skt sbb tak larat dok kena kutuk……geng2 tauke jamu suka melawan…masing2 tak mau kalah…termasuk lah sajat pondan u

    3

    0
    • Meluat tahap gaban dah ... says:

      Bila kaya mengejut mcm tu lah …. Rezeki Allah bagi jadi riak n takbur ….Sajat Aliff n Diva sama aje … Riak …. Bodoh jadi kaya mcm tu la ….

      Berbeza dgn org kaya with brains . Tak menunjuk …ni makan ikan mahal pun nak viral . Pakai selipar pun nak viral …berak dlm tandas emas pun nak viral .

      6

      0
    • Shhh says:

      Dato Vida tu kira bijak juga..dia tahu bila masa dia akan “bersuara”…bukan mcm dato ni,..semua benda nak meroyan,..isteri dia saje blh tahan..heran tul…aku rasa dorg berdua tertukar badan…patutnya benda2 suka meroyan ppn je..ni terbalik lelaki plak..so aku rasa dorg mmg tertukar badan

      6

      0
  27. Anonymous says:

    Kihkihkih…. yg tak boleh blah tu komen ‘bijik tersepit laci’….kelakar, kelakar…..

    3

    0
  28. Anonymous says:

    dia nak jadi pelakon boleh je..tp biar la mcm dalam toyol ke london tue..watak sampingan je..baik fokus dunia perniagaan je..bg yg berbakat berlakon..xde la kena kutuk bagai..kalau nak jadi pelakon ni..kena la tahan klu org mngata mcm2..

    3

    0
  29. Anonymous says:

    When the buying stops …. The stupidity stopped .

    So penguna berhenti la bagi si gila ni kaya

    6

    0
  30. dont mess says:

    si belut ni tak salah..yang salah manusia2 gila duit mcm yusry and norman kru tu..support dia and puja si belut ni mcm dia yg paling berbakat..itu la makin naik lemak..

    6

    0
  31. anon says:

    Kenapalah ade jgk org nak amik mamat riak bodoh ni berlakon. Sapelah yg nak tengok. Tengok gambar dia pun dah nak termuntah..

    1

    0
  32. anonymous says:

    yusri dan norman tu real businessman they dont care. as long as money come in,si longlai darai ni la bodoh tak sedar diri mimpi sepnjng masa dia dia ingat dia bagus in evrything semua dia nak buat bila orng ‘kejut’ kan dia dri mimpi dia pon sentapppp

    2

    0
  33. fara says:

    hmmmmmm

    0

    0
  34. padukadramasangkakalaaruna says:

    kesian anak2 dan isteri dia, jgnlah ada yg kutuk bapak mereka disekolah, malu budak2 tu,

    1

    0
  35. sue says:

    ABG NARA, WHERE IS MY COMMENT? I TAK GUNA PERKATAAN KASAR, KESAT & LUCAH TETAPI KENAPA KOMEN SAYA TAK KELUAR? APA JUSTIFIKASINYA? KOMEN YANG ENTAH APA2 KENTUTLAH TAHILAH KELUAR PULAK! JAWAB ABG NARA, JANGAN TAK JAWAB!

    2

    1
  36. mma says:

    pasni dia masuk politik lakkk….

    0

    0
  37. Lynn says:

    Ntah knpa tengok misteri jenazah episode yg dia ni belakon jadi menyampah je tengok expresi wajah dia..belakon x belakon mmg riak tahap gaban

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Jadi ahli politik laa pulak dato.

    0

    0
  39. adula.... says:

    bagus la di kutuk awal2…. nanti… meroyan…. sebab x menang award pulak….bg sedar diri…

    0

    0
  40. Tk says:

    Di Malaysia ramai yg berbakat. . Tapi ada juga yg tak berbakat di tawarkan menyanyi atau berlakon semata mata kerana populariti walau bakat berlakkon menyanyi tak ada. Mcm Che Ta berlakon kayu. Muka tu keras jegang jer. tak afa expression. Tetapi che ta not bad sebagai pengacara (program aku tak ingat) Kila Fairy berlakon juga kayu .Takat ni blum tenguk apa bakat beliau. Ada terbaca Kila di panggil JLo Malaysia? Say what? Tang mana nya mcm J Lo? tahun 80’an pun ada yg berhajat nk jadi penyanyi tapi suara ntah kemana. Antaranya. Noramin moshi moshi. M Saila dan gaya Zakri. Suara Tak sedap langsung.

    0

    0
  41. mak c kina says:

    cerita klasik badang lakonan wahid satay sgt bgs..xperlu kostum,xperlu badan sado..kurus keremping jd badang…tu la beza org berbakat dgn org berduit…

    0

    0

Leave a Reply to fara - Cancel

Optional