KTMB Perkenal Helmet Pengimbas Suhu Bagi Mengekang Penularan Wabak COVID-19

Trending

KTMB Perkenal Helmet Pengimbas Suhu Bagi Mengekang Penularan Wabak COVID-19

KTM Berhad (KTMB) kini tampil memperkenalkan helmet pengimbas suhu bagi membasmi penularan wabak Covid-19 dari terus menular.

Ia merupakan tambahan kepada kaedah sedia ada seperti pengimbas suhu di stesen, hand sanitizer dan sanitasi tren.

Advertisement

Menurut pihaknya, helmet pengimbas suhu ini dipakai oleh anggota Polis Bantuan (PB) bertujuan membuat rondaan di stesen tren bagi mengesan penumpang bergejala melalui alat teknologi canggih itu.

“Diharap dengan kaedah-kaedah yang dilaksanakan itu akan dapat meningkatkan keyakinan para penumpang untuk menggunakan perkhidmatan KTMB. Penggunaan helmet ini masih di peringkat percubaan bagi menilai keberkesan dan kesesuaian kepada anggota PB,”

Nampaknya kaedah yang dilaksanakan oleh KTMB ini merupakan antara langkah terbaik bagi memutuskan rantaian penularan Covid-19. Justeru, dengan kaedah ini diharap mampu memantau situasi semasa dengan lebih berkesan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...