July 30th, 2012

Kesian pulak Abang Nara atas nasib yang menimpa Abby Abadi. Hari ini, Abby memberitahu pengikut Twitternya yang kontrak tudungnya bersama Al-Humaira Contemporary (AHC) telah dibatalkan pada 4 Julai yang lalu atas alasan dirinya menyertai politik.

abby abadi tudung

Namun Abang Nara respek dengan Abby Abadi kerana menerima pembatalan ini dengan hati terbuka. Kenyataan yang dibuat oleh Abby ini pun adalah untuk imej perniagaan AHC terjejas.

abby abadi tudung

Menurut tweet yang ditulis oleh Abby, pemilik AHC melahirkan rasa terkilan kerana perniagaannya mendapat kesan daripada penglibatan Abby Abadi di dalam politik.

abby abadi tudung

Orang kata kalau dah bukan rezeki kita nak buat macam mana kan? Pasti suatu hari nanti ada rezeki yang lebih baik menunggu Abby. Semoga Abby tabah menghadapi dugaan sebegini.


219 responses to “Kontrak Tudung Abby Abadi Ditamatkan Kerana Sertai Politik”

  1. Shufatin says:

    Klau abby sokong kerajaan ..aku rasa mmg xkena buang jdi duta tudung,nie mesti sbb sertai pas,wake up laa..Malaysia kan demokrasi,rakyat brhak mmilih pmmpin ttpi malangnya krjaan seakan2 mmksa rkyat utk mnyokong krjaan..that wan not demokrasi

  2. oii penyibuk says:

    lepas ni aku yang sokong PKR tak beli lah tudung AHC….bisnes terjejas sebab duta dia sertai politik..ish, politik kan sebahagian dari Islam.kalau takat tolak Abby sebab politik, maknanya AHC ni sokong NGO la kerrrrrrr……………………?berbisnes pun tak jujur..Allah dan janjikan rezeki kita dimana-mana…nak buat untung ni kerana ALLAH ke kerana parti politik?nauzubillah min zalik.

  3. cik anon says:

    ustazah bn ker ustazah pas ker…. sme jer….yang beza sokong parti berlainan… dua2 beragama islam bukan… so?? dua2 islam adalah agamaku.. Allah adalah tuhanku..dam Muhammad adalah nabiku… nk gdh psl politik…. gdh2 smbil senyum2 ajerk la… :) abby nk masuk pas…suka hati dia…nk masuk bn ker suka hati dia…jgn masuk agama len sudah la….

    • ya..betull tuu…rezeki ada dimana-mana tak perlu risau..bersukur bila orang hina kerana ya akan membuat kita berfikir dan berhati-hati supaya jangan tergelincir dilandasan yang betul. pujian kadang-kadang membuat orang lupa diri..apa2 punTuhan yang utama ..mulut orang tak mampu kita tutup..ucakkan terima kasih dengan hinan orang agar hati kita akan tenang.,,Tuhan tau apa yang terbaik dan layak kita terima…Abby harap tenang selalu…

  4. cik anon says:

    AHC mesti ad surat hitam putih perjanjian antara mereka… so easy… langgar kontrak… perjanjian batal… :) nie masalah antara mereka… yg len duk menyalak kenapa?? adoiyaii… meluat betul la… fanatik sgt ngan retiss nie… manusia biasa je kot… lau da jadi baik alhamdulillah… lau x baik2 doakan je la… pung pang sana cni… bukan dia sorang pki tudung lam dunia ni… berjuta org… ok jerk… rezeki ad dimana2…asalkan anda berusaha… politik is politik… ko sokong la mne pun… jgn jadi murtad sudah la… ad otak pk la sendri… haishhh meluat…

  5. Al-Humaira’ Contemporary
    Monday
    MAKLUMAN : Mungkin sesetengah daripada anda dah tahu isu yg melibatkan Al-Humaira’ Contemporary (AHC) dan juga seorang artis yg baru beberapa bulan bertudung yg juga merupakan bekas duta AHC. Sampaikan dah mendapat liputan media yg agak luas…

    Apa yg boleh kami katakan buat masa sekarang, kami amat sedih dgn apa yg berlaku dan terkilan kerana dituduh pelbagai pihak dgn kata2 kesat, cacian dan ugutan yg langsung tak menggambarkan keindahan Islam yg mereka perjuangkan. Amat tidak adil untuk kami kerana mereka langsung tidak tahu pokok pangkal dan sebab musabab kenapa kami mengambil tindakan untuk menamatkan kontrak artis tersebut…

    Tindakan utk menamatkan kontrak beliau tiada kaitan dgn penolakan kami kpd ajaran Islam ataupun menolak konsep rezeki Allah seperti yg diperkatan oleh pengikut beliau. Cuma objektif sebenar kontrak yg telah kami tandatangani sebenarnya tidak mencapai matlamat spt yg kami harapkan & pihak kami sebenarnya berhak mengikut undang2 utk menamatkan kontrak pada bila2 masa as we deem fit according to situation / circumstances. Itu ialah hak kami dan kami berharap semua pihak boleh respect keputusan ini.

    Harap maklum. Jika anda ada sebarang komen, komenlah dgn akhlak dan kata2 yg baik. Terima kasih. :-)

    • oii penyibuk says:

      terasa lucu kalau dalam kontrak ada tertakluk bahawa mana-mana duta sesuatu produk tidak boleh menyertai parti politik…bagaimana pula dengan amy search yg menyertai umno dan menjadi duta popmycase?atau lain-lain artis lg?adakah pihak AHC juga meletakkan syarat bahawa setiap duta produk anda tidak boleh berkahwin atau mempunyai anak dsb?maaf cakap,tapi pilihan parti politik bersifat peribadi.saya tidak menyokong abby abadi, tetapi sebagai suatu brand, AHC nampak terlalu singkat dalam membuat keputusan hanya kerana tekanan dari pihak lain.bagi saya disini kita kena menilai SWOT bg perniagaan kita.ntahlah, mungkin saya dangkal.

Loading...