Written by AbangNara | March 25th, 2014

PETRONAS telah mengambil satu langkah yang harus dipuji dengan membatalkan konsert Twin [email protected] 2014. Konsert bersempena perlumbaan F1 ini sepatutnya berlangsung pada 28 Mac dan 29 Mac (Jumaat dan Sabtu) ini dibatalkan sebagai tanda hormat kepada keluarga, rakan-rakan dan orang-orang yang para penumpang dan anak kapal Malaysia Airlines penerbangan MH370.
konsert twin tower 2014 dibatalkan

Antara nama besar yang dijadualkan membuat persembahan ialah Christina Aguilera, Rain, LifeHouse dan Craig David. Berikut ialah kenyataan penuh PETRONAS mengenai pembatalan ini:-

It is truly a tragedy and we are deeply saddened about the crew and passengers of flight #MH370. As the sponsor of Twin Towers Alive 2014, we have concluded with event organizer Live At Work Sdn Bhd and other fellow sponsors to cancel TTA 2014 as a sign of respect to the families & next-of-kin of the crew and passengers of flight MH370. Our deepest condolences to them. We will honor our obligation to ensure all related parties impacted by this cancellation be treated fairly.

konsert twin tower 2014 dibatalkanTahniah diucapkan atas keputusan ini. Satu keputusan yang sangat kena dengan sensitiviti dan pastinya membuatkan orang ramai lebih menghormati PETRONAS.

meiko

P.S: Cantik berseri, menawan jelita dan tampil anggun dengan foundation terbaik daripada Naturactor Cover Face/Meiko yang diimport 100% original dari Jepun. Kaum Hawa pasti akan terkejut dengan perubahan jelas di wajah mereka apabila menggunakan produk ini. Tak percaya? Lihat lebih banyak testimonial di Facebook Naturactor, Instagram EleganceCosmetics dan blog Naturactor.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

48 responses to Konsert Twin [email protected] 2014 Dibatalkan Tanda Hormat Untuk MH370

  1. nina says:

    itulah yg sebaiknya.lg eloknya.

    0

    0
    • kamariah says:

      alhamdulillah…lps ini klu boleh batalkan segala konsert
      yg blh melalaikan…krn sekarang Allah telah memberi ‘alamat’
      supaya kita beringat.

      peace

      0

      0
      • Piedah Manja says:

        Amin.. Kalau boleh, haramkan saja semua jenis rancangan reality nyanyian dan tarian. Baru adil.

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau semua diharamkan, blog ni tak wujud dah.

          0

          0
        • Nadine says:

          Piedah Manja…susah nak haramkan semua jenis nyanyian sebab negara kita ni berbilang kaum. Semua ni atas iman di dada, kalau kau sekat hiburan kat negara sendiri..internet ada dorang boleh ekses. Nak sekat internet…memang mengamuk lah puak2 cina dorang tak leh berhibur. So, semua ni bergantung pada iman di dada. Kalau kita kuat agama, kita tak kan terlibat dgn maksiat.

          0

          0
        • Olga says:

          AND ABP PUN SEPATUTNYA DIBATALKAN JE!
          ATAU PUN JUST BUAT MAJLIS TERTUTUP MCM HI-TEA JUST UTK BG THROPHY KPD PEMENANG..
          ATAU JUST SIARKAN JE NAMA PEMENANG KAT SURAT KHABAR!

          0

          0
      • kazu says:

        baca gosip kt beautiful nara x melalaikan ke???jawab sikit..

        0

        0
        • ade aku kisah says:

          ade org mati ke bc blog nara??xde kan…ke ade org y smbl bc blog nara ni smbl hisap dadah,terkinja2,minum alkohol tu aku xtau laa kan..

          0

          0
      • Bedah says:

        Twin Towers Concert batal, tp Party Paddock at Marinis Tower 3 Petronas still on =(
        Sad sad

        0

        0
  2. Cik Pah says:

    Bala ni bala…

    0

    0
  3. unguviolet says:

    hmm Begitulah yang sepatutnya..

    0

    0
  4. Cik Pah says:

    Ini Sume Poyooooo…

    0

    0
  5. juju says:

    Itulah yg sebaiknya.

    0

    0
  6. Thanks for any other informative web site. Where else may just
    I am getting that type of information written in such a perfect method?
    I’ve a undertaking that I am just now operating on, and I’ve been on the
    glance out for such info.

    0

    0
  7. kaca mata hitam says:

    alhamdulilah… baguslah tuu.. mngelakkan brlakunya tragedi yg x d’ingini.. mcm yg trjadi pd konsert mnggu lepas tuu… di sampin dpt mnghormati & mrasai kesdihan yg mlnda akibat tragedi MH370.. sekian

    0

    0
    • Sri Pingiran says:

      Betul. Byak buruk dari baiknya….semoga Allah selamatkan bumi Malaysia dari segala bala bencana yg sebenarnya berpunca dari kita sebenarnya…sentiasa melanggar apa yang Allah tegah dan larang.

      0

      0
  8. BBC says:

    Baru ku sedar banyaknya konsert mega tahun ni ya…

    0

    0
  9. BBC says:

    Baruku sedar rupanya banyak concert mega rupanya

    0

    0
  10. warganegara Malaysia says:

    owhhhhh…ingatkan sebab malaysia nak jadi negara islam sepenuhnya dgn tragedi tersebut.

    0

    0
  11. hujan says:

    Alahai. Nak tunggu musibah berat mcm ni baru nak cancel sume maksiat. Melodi pun dah 2 minggu xde.

    0

    0
  12. Sedih says:

    Ape pulaknya logik bende ni dibatalkan? Tanda hormat? Patutnye konsert ni diteruskan, boleh menjadi salah satu sokongan moral utk sanak saudara mangsa mh370. Booeh jugak dorg lupe seketika kesedihan yg dilalui..

    Lagi satu, kalu korg batalkan pun, rugi laaaa duit organizer. Harapan mereka2 yg nk tgk artis pujaan dari dekat pun dah hancur.. Truskan je la, kalu sanak saudara mangsa nk dtg pun, itu hak dorg, kalu nak berkabung pun, msti dorg kat rumah kan? Apehalnya plak nak batal konsert ni? Bukan kite paksamdorg dtg pun, bukan jugak ade kaitan dgn MAS ke LAUT ke ape ke konsert ni pun….

    Kesian org kite… Mmg berfikiran mundur.

    0

    0
    • Lagi sedih says:

      Lagi kesian sebab ade org yang berpikiran macam ko. Bajet maju sangat ar tu kalau ade konsert? Orang kalau betul2 maju and bertamadun, die sama2 bersimpati dgn kesedihan orang lain, bukan pikir nak seronok diri sendiri je. Organizer sendiri yg amik keputusan nak batalkan, sedap2 je panggil orang Malaysia ni mundur..

      0

      0
    • sedih la sangat says:

      apa yang tak logiknye? kalau ada ahli keluarga ko yang meninggal, jiran sebelah buat joget lambak.agak2 ko dapat sokongan moral ke?mmg konsert ni buat atas darat,xde kaitan dengan MAS & LAUT.yang ada kaitannya,kita ni manusia.ada perasaan hormat.lainlah kalau ko xde.

      orang2 kita yang mundur ni pun kesian tengok ko…

      0

      0
    • Apekahh??? says:

      Salam, babe, kami orang PETRONAS as organizer pun tak kisah nak rugi pon as tanda hormat.. why you pulak nak melalak? people still in the mourn mood, why you cant show some respect?

      0

      0
    • lagi sedih orng kt ats says:

      Dik ko nie mesti kaki taik2 konsert mcm minggu lepas kan??confirm, cer ko mati mak ko g tgok konsert semua, agak2 ko meraung x kt sana mak ko mcm tue??klau family ko mcm tue jiran kiri kanan buat konsert??agak2 ko nak tampar mcm tok moh tue x jiran2 ko tue??lagi kecian kt orng mcm ko dik Mundur jauh belakang, ooo x tgok konsert boleh mundur?? gtuuuuuu ??statment kelakar !!! Mak ayah ko x pernah ajar ye erti hormat orng mcm mana??

      * Parent Nowdays patut anak perangai mcm *&^%$#*&^%&^

      0

      0
    • fuyooo says:

      knpe la x ko jew dlm kapal terbang MH370 tue… xpn famili members ko ke… negara mundur sbb ade org cm kau…

      0

      0
  13. Bumiku says:

    Abg nara kalau. Iya pun terjemahkan la apa yg ditulis dalam bahasa om putih tu.

    Mentang2 la dia pandai cakap om putih !!!!
    Kami yg duk gunung jerai ni masih tak faham tau.

    Kan malaysia boleh

    0

    0
    • Ani says:

      english yg simple macam tu pun kau tak paham…sekolah mana dulu kau ni ??

      0

      0
    • Jojo says:

      kesiannya ko…ayat simple cam tu pon x paham ye..aku plak yg sedih bagi pihak ko. errr ko tau tak apa tu ‘google translate’?? kalau x tau, baik pass ni ko berhijrah tinggal dlm gua jek

      0

      0
  14. sayang says:

    ya ALLAH banyak nya dosa2 kita di muka bumi ini dah mcm2 terjadi pada malaysia muhasabah diri la kita ni apa segala konsert tak payah di buat penuh dengan maksiat SUBHANALLAH…..

    0

    0
  15. seli says:

    bodoh!lepas konsert yang melibatkan kematian still lagi buat konsert ntah ape2…malaysia oo malaysia..

    0

    0
  16. seli says:

    bodoh gila.. lepas jadi konsert yang melibatkan kematian still buat konsert lagi…malaysia oo malaysia..

    0

    0
  17. kata_aku says:

    bagi aku, the show must go on…. bkn rakyat Malaysia je yg dtg tgk konsert tu… negara2 jiran seperti Brunei, Thailand,Indonesia, Singapore, malah rakyat Malaysia yg luar KL pun dtg.. Sabah, Sarawak, JB, Penang, etc… tiket kapal terbang, hotel, semua mereka dah bayar… this is unfair for them… Instead of concert yg havoc, why dont twist it to a very tone down concert..(tribute concert ) instead of Twin Towers Alive, tukar ke Twin Towers Tribute Concert ker… if u cancelled the concert due to MH370 Tragedy, why dont u cancelled F1 GP too! Infact if anything happen during F1 GP, lagi dasyat…. we lost a lot… now its time to gain back our income ( tahun melawat Malaysia katenyer…) come on…. jgn always pikir negative… this is Malaysia… kita berbilang kaum… aku rasa the performer would be glad if this concert dijadikan sbg konsert tribute. spread the love people…

    0

    0
  18. ???e post. I learn something nnew and challenging
    on websiites I stum?leupon on ? dailky basis. It
    will always be ?nteresting to rea? articles fr?m ?ther writers and us? something
    from their web sites.

    0

    0
  19. amri says:

    setuju sgt konsert dibatalkan.. x de manfaat pn..

    0

    0
  20. bCaiman says:

    Heloo.. Petronas ni banyak nya duit nak sponsor konsert.
    Baik sponsor majlis2 ilmu ke, kat pondok ke.

    Tau nak untung cepat je. Ingat petrol tu hakmilik korang ke?
    Harta galian negara, sepatutnya milik rakyat. Kekayaan kena bagi sama rata, baru semua rakyat dapat merasa.

    Tahu pun konsert2 ni acara maksiat kan? Huh

    0

    0
    • bCaiman says:

      Siapa dislike ni? Butthurt ke? Hahaha..

      Nanti petrol habis baru korang terkebil-kebil mata kan.
      Sedarlah wei, petrol tu bukan hak Petronas je. Hak kita rakyat marhaen juga.

      Sorry aku takkan scroll balik komen ni. Malas nak tengok sapa dislike komen aku dan ‘memujuk rayu’ ^_^

      0

      0
  21. kuetiau busuk says:

    Heran dengan mentaliti sesetengah pemimpin…memanglah tahun ni tahun melawat Malaysia. Tetapi sejak dari zaman dulu kala lagi, bila bab melawat Malaysia mesti nak buat konsert, karnival, lepastu mulalah bising pasal gejala sosial bagai. Masih tak faham, tukarlah menteri mana pun masih sama pendekatannya. Takan tak ada pendekatan lain?Err menteri pelancongan baca tak blog ni?

    0

    0
  22. tok imam says:

    sbb nk menghormati mh370? ingatkan sbb betul2 takut dgn azab Allah.
    klo berubah kerana makhluk tapi bukan kerana Allah lepas dah sunyi isu ni boleh la start balik konsert maksiat ye.
    syabas.

    0

    0
    • ade aku kisah says:

      tok imam..tu dh semestinya..sure laa pasni akn ade konsert camni lg..seminggu je ni pastu terkinja2 cam setan…

      0

      0
    • bagus tok imam baca beautiful nara says:

      batal kena kecam.
      tak batal pon kena kecam.

      manusia. susah betol nk sangka baik. heh

      0

      0
  23. linda says:

    Hope shila amzah stop sekejap i am singer dia. Hormati lah kejadian yg menimpa sekarang ni. Nak tegur di instagram, peminat2 dia marah. Nak email dia tak tahu. So semoga dia berfikir lah sejenak, demi imej seorg islam, stop lah sekejap i am singer tu. Hiburan pun. If menang pun, ia tidak dpt menolong di akhirat. Mh370 byk menginsafkan. Sedih dan kesian tgk shila sebenarnya.

    0

    0
  24. wow! tok imam baca beautiful nara says:

    batal kena kecam.
    Tak batal pon kena kecam.

    Betollah. manusia. susahnye nak bersangka baik. heheh

    0

    0
  25. syah says:

    sepatutnya korang semua ni yang kena stop komen dan pk terlalu jauh sangat.kalau korang prihatin untuk MH370 jadi jauhkan diri daripada mengeji nak mengata orang ni..ada faedah nya sedekahkan alfatehah kepada penumpang lagi bagus daripada dok mengarut..dorang buat konsert pun kalau korang nak pergi korang pergi la kalau taknak tak yah pergi..simple..dah batal pun bising tak batal pun bising.. takpaham la ngan korang ni. korang pun tak ubah daripada berdosa jugak.. beri pandangan boleh tapi biar la bijak.. jangan mulut kata prihatin tapi hati busuk.. sori

    0

    0
  26. […] Konsert Twin [email protected] 2014 Dibatalkan Tanda Hormat Untuk MH370 (44) […]

    0

    0
  27. […] Konsert Twin [email protected] 2014 Dibatalkan Tanda Hormat Untuk MH370 (47) […]

    0

    0