Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Konsert Erykah Badu Dibatalkan Kerana Tatoo Allah

Ramai yang terkejut mendengar berita yang telah diumumkan sebentar tadi mengenai pembatalan konsert Erykah Badu. Pembatalan ini dilakukan kerana Erykah Badu melanggar etika sensitivi agama Islam. Ini semua adalah kerana tatoo Allah yang pernah berada di badan Erykah Badu.

tatoo erykah badu

Advertisement

Untuk makluman, ramai pihak yang membantah keputusan pembatalan konsert Erykah Badu ini di Twitter dan Facebook. Dan ada juga pihak yang menyokong tindakan ini. Apa pula pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

132 Comments

  1. Mrs Beauty

    March 3, 2012 at 6:34 pm

    Kepada tuan Admin blog ini….saya merasa sedih dengan komen2 sahabat kita di ruangan komen ini, sudah lupakah tata susilah berbahasa, “BAHASA MENUNJUKAN BANGSA”. Apakah perasaan Erykah Badu sendiri, Sekiranya membaca komen di blog ini? Harap maklum…

  2. hekeleh

    March 1, 2012 at 6:13 pm

    dia mcm tak salah….tapi editor akhbar The Star yang salah….tak phm aku cina dua org ni…ini Malaysia, negara ISLAM, negara majmuk, kalau u allsss tak suka….sila balik Tanah Besar Cina sana….PHM?

  3. gula2kapas

    March 1, 2012 at 3:41 pm

    memang patut dibatalkan…org mcm ni x ptt dtg negara islam mcm kita…dasar negro bodoh

  4. Artis Melayu Islam Jahil Agama

    March 1, 2012 at 4:33 am

    Memang patut batal. Sebab utama bukan pasal dia bertatu tapi penghinaan dia pada ALLAH. Sedangkan orang hina nabi kita dah terbakar jiwa raga, ini pula orang nak hina ALLAH kita nak sokong…. Artis macam Adibah Nor ke, Daphine King dan BAKI ZAINAL pikir la….. Jaga sensitiviti peminat anda yang majoriti muslim….. Artis-artis Islam di atas sila la bertaubat. Kalau tak pahang, tanya la orang-orang agama…. Anda menunjukkan ke”JAHIL”an anda dalam agama walaupun anda punyai pendidikan yang tinggi. Kesian kat korang. Sedih

    • lil hamba ALLAH

      March 1, 2012 at 2:13 pm

      saya sokong… pathetic la artis macam ni… istighfar dan bertaubatlah

  5. Deeds

    March 1, 2012 at 3:18 am

    Agak sedih tgk sesetengah comment kat sini yang mencarut, maki hamun, dsb. Adakah ini namanya Umat Islam yg civil minded? Kita jgn cepat melatah. Tapi jgn juga berdiam diri. Just calm down, get true facts, discuss, consult and then take action. But please, jgn la mencarut2 ni… Bila mencarut, sama je kita dengan org yg dicaci… Tak reti budi bahasa org Islam. Benda ni dh lepas, concert dh cancel, Done. Now let’s move on with or daily routine. Solat jgn lupa. :)

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama