December 7th, 2012

Hidup ini merupakan satu pengembaraan. Kalau dalam bahasa omputihnya “adventure”. Setiap hari yang kita lalui, adalah satu adventure. Bercakap mengenai adventure, teringat kenangan Abang Nara bermain lumpur di Korea dulu.

adventureSiapa sangka lumpur yang kotor itu boleh dijadikan satu festival oleh rakyat Korea. Kreatif kan diorang nie? Namun Abang Nara pasti, di Malaysia ini pun ada tempat-tempat menarik yang menawarkan adventure yang hebat kepada pengunjung-pengunjungnya. Salah satunya mungkin menaiki cable car untuk ke Genting Highlands.
adventure

Abang Nara tahu ramai pembaca BeautifulNara yang suka jalan-jalan serata Malaysia untuk bercuti, berehat bersama keluarga atau sekadar meneroka tempat baru. Confirm banyak pengalaman menarik yang korang alami kan? Apa kata kongsikannya dengan Nestle Drumstick Home of Adventure untuk peluang memenangi wang tunai RM35,000.
adventureUntuk Nestle Drumstick Home of Adventure ini ada 4 kategori adventure yang anda boleh kongsikan. Water extreme, thrill seeker, food travels dan nature exploration. Yang menariknya, perkongsian ini dilakukan mengikut lokasi. Jadi kalau anda kongsikan adventure anda di Ipoh, orang lain pun boleh tahu jugak apa yang menarik ada di Ipoh.
adventureOk meh Abang Nara bagi contoh. Katakan Abang Nara nak kongsi adventure diri ini bermain air di Sunway Lagoon. Langkah pertama ialah pilih Semenanjung Malaysia.
adventureKemudian Abang Nara cuma perlu zoom dan drag peta yang terpampang menggunakan mouse sehingga jumpa Sunway Lagoon. Semasa pencarian dilakukan, Abang Nara nampak banyak batang aiskrim Nestle Drumstick di merata tempat. Itu maknanya dah ramai orang berkongsi adventure mereka di tempat-tempat tersebut. Kalau nak tahu apakah adventure yag dilalui, Abang Nara cuma perlu klik je pada batang aiskrim Nestle Drumstick tue.
adventureRupa-rupanya dah ada orang kongsikan adventure mereka di Sunway Lagoon. Teruja nak tahu apa yang mereka alami, Abang Nara klik kepada batang aiskrim Nestle Drumstick yang comel itu.
adventureOho ~~ Ada yang kongsikan keseronokan bermain bungee jumping di Sunway Lagoon. Perghh.. Hebat dia nie. Siap letak gambar lagi. Memang awesome. Kalau Abang Nara mesti tak berani nak buat punya. Memang thrill seeker sungguh. Apa lagi, Abang Nara terus tekan “add my adventure” untuk turut sama berkongsi pengalaman ketika berada di sana.
adventureKalau ada gambar yang berkaitan, upload gambar tersebut. Tak wajib tapi kalau ada lebih menarik rasanya. Lepas tue Abang Nara isikan maklumat peribadi. Mana tahu kalau ada rezeki tiba-tiba menang pulak. Lepas tue tekan “Submit” dan tunggu ianya di”approve” oleh pihak berkaitan.
adventurePeraduan Nestle Drumstick Home of Adventure ini telah bermula pada 5 November lalu dan akan berakhir pada 23 Disember nanti. Lebih kurang 7 minggu peraduan ini berlangsung. Setiap minggu, 10 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan membawa pulang wang tunai RM500 dengan jumlah wang tunai RM35,000 untuk diberi. Fuh ~~~
adventureSelain daripada wang tunai yang boleh dimenangi, Abang Nara dapati Nestle Drumstick Home of Adventure sangat bagus untuk digunakan kalau nak pergi berjalan-jalan cuti 1 Malaysia. Contoh kalau Abang Nara nak pergi Langkawi, Abang Nara cuma perlu baca adventure yang telah dikongsikan oleh mereka yang telah pergi ke Langkawi sebelum ini. Mana yang Abang Nara rasa menarik, Abang Nara akan cuba rasai sendiri adventure tersebut. Best kan?
adventureTunggu apa lagi? Mulakan adventure anda dengan Nestle Drumstick Home of Adventure hari ini jugak.


Comments are closed.

Loading...