Written by AbangNara | June 20th, 2018

Kecoh sambutan Aidilfitri baru-baru ini apabila Izara Aishah telah memuatnaik satu gambar “terlebih” mesra antara dirinya dengan Perdana Menteri Malaysia, Tun Mahathir. Gambar tersebut telah mendapat krtikan meluas daripada para netizen yang mempersoalkan tindakan Izara memeluk Tun Mahathir. Bagi netizen, ia satu perbuatan tidak menghormati Perdana Menteri dan boleh menimbulkan ruang untuk beliau dikritik oleh pihak pembangkang.

izara aishah peluk tun m

Enggan memanjangkan lagi isu tersebut, Izara Aishah telah pun memadan gambar tersebut daripada Instagramnya dan telah tampil membuat permohonan maaf. Menurut Izara, keterujaannya bertemu dengan Tun Mahathir ketika itu telah membuatkan dirinya tidak dapat berfikir kesesuaian menangkap gambar tersebut.

Kata Izara:-

Seperti kebanyakan rakyat Malaysia, saya sentiasa kagum setiap kali bertemu dengan Tun Mahathir. Perkara yang sama terjadi beberapa hari lalu, namun saya telah melakukan perkara yang terlebih apabila berkongsi gambar momen peribadi ketika berhari raya bersama beliau. Saya menyesali apabila sesetengah netizen telah memberi reaksi negatif terhadap gambar tersebut. Kepada Tun dan keluarga, saya memohon maaf atas sebarang kesilapan akibat perbuatan ‘terlebih’ saya itu. Maaf zahir batin

izara aishah peluk tun m

Abang Nara pun sekiranya dapat bertemu Tun Mahathir pasti tidak akan dapat mengawal rasa keterujaan. Namun kita perlu pandai membezakan gambar yang perlu dan tidak perlu dikongsikan untuk tatapan umum. Semoga Izara belajar daripada kesilapan ini. Kita perlu sentiasa berhati-hati memuatnaik sebarang gambar, lebih-lebih lagi jika ia melibatkan pemimpin negara yang tercinta.

izara aishah peluk tun m

Apa pun sempena hari raya ini, marilah kita doakan agar Tun Mahathir terus diberikan tenaga untuk memacu Malaysia menjadi sebuah negara yang lebih maju. Sama-sama kita doakan.

44 responses to Kongsi Gambar Peluk Tun Mahathir, Izara Aishah Tampil Mohon Maaf

  1. nak tau jer says:

    tak teruja ke nk peluk najib n kak rosmah..tanya jer..

    16

    0
    • Kpop says:

      Izara ni dari dulu mcm ni kan, tak penah serio buat salah and everytime kantoi buat salah mesti say sorry and all pastu buat lagi

      33

      0
    • AninaS says:

      Kalau korang tengok minah ni bercakap.. agak low class. Kesian Adib dapat bini bimbo.

      22

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tk salah pe pelok tun Mahathir angap aje tun tu macm bapak kite ok pe ape salah nye pelok seorang anak ngan bapak…ape saja la orang2 ni …kalau gitu sape2 yg ada tok guru blaja ugama tk boleh salam n cium tangan lah eh ? eh jangan mengarot sangat lah huh !!!!

      1

      6
    • putihkaseh says:

      ngapa awak x Tanya jer izara ni x teruju ke nak peluk bapa mentua dia ….
      ada berani ke …..

      2

      0
  2. sukatiler says:

    tak kisah lah nak peluk. cuma nampak over sikit.

    7

    1
    • Anonymous says:

      aku fan siti dari dia masuk pertandingan bintang hmi lagi. tapi lately ni nampak tokti dan family macam obsess sangat dengan tun m lepas pilihanraya. nak sokong tu boleh tapi berpada-pada la. izara pun dah berjangkit obsess sampai terlupa siapa lelaki yang dipeluk tu. bila bergambar dengan tun m dan tun siti hasmah nampak terlentok nau. pengajaran untuk awak izara, berpada-pada la.

      26

      0
      • Anonymous says:

        Senang cerita.. pompuan ni bodoh!

        6

        1
      • Anonymous says:

        Over sangat

        6

        1
      • Anonymous says:

        tapi aku tgk tya tu ok. takde la buat benda pelik2. bersiap pon simple2 jer..mcm org biasa2…dah natural beauty kan. pernah naik 1 flight dia dr bandung ke klia..mas atu dia ngan aarif jiwa. mmg simple la..takde mendiva pon. baik orgnya. izara ni kalu jumpa depan2 mcm kucing siam. terlentok sana sini..tu kot husb dia berkenan.

        5

        0
        • Anonymous says:

          Haa tya mmg very the mak2 n friendly giler n humble, x eksyen kekwat n personaliti die mmg dato rossa n bcl very the menyenangkan.

          2

          0
  3. Anonymous says:

    Overnya minah ni.Tun bukan bapak atau atuk kau.Tak pasal2 Tun yang kena kutuk

    34

    1
  4. Anonymous says:

    ikut peel mak mertua tiri letteww

    17

    2
  5. Anonymous says:

    itu bukan atuk kau lah perempuan!

    27

    1
  6. Anonymous says:

    siti dan ahli keluarga tempel beliau

    16

    0
  7. Anonymous says:

    Teruja x teruja..sendiri mau ingat..tun siapa pada negara! Dan pompuan ni siapa di mata netizen.Guna2 kan akal..jangan guna perngai gedik.!

    25

    1
  8. Anonymous says:

    nak terkenal lama sdh tidak ada cerita dari cerita nampak kopek sampai menari terkangkang.. tayang buntut pakistan yang besar baju jarang dengan kawannya benggali tu…….. lepas minta maaf buat lagi….. minta maaf lagi buat lagi …….. retis memang macam tu

    18

    1
  9. Anonymous says:

    Tak kira la dia tu najib ka..Tun M ka..syed Saddiq ka…nama2 ni…dah kompem2 jantan…haram tau dak dok peluk2…macam tak tau halal haram dah ka kau izara oi…

    20

    0
  10. Tk says:

    Teruja mcm mana pun ko kena tahu ptotokol , do’s and dont’s!! Klu Tak tahu google jer ..,

    11

    0
  11. Anonymous says:

    Baca kisah ni..teringat aku ada satu makcik ni bila jumpa laki aku..bukan main peluk cium laki aku..padahal tkde tali persaudaraan pun..setakat kenalan gitu2 ajer..aku perati ajer makcik ni punya perangai…yalah walau dah anggap mcm kakak pun tk bolehlah kau nk peluk2 laki orangkan….laki kau sendiri ada kau tknak peluk..part jumpa aku tk peluk pulak..malah laki aku yg kau peluk…ish ish ish..pastu boleh ckp lagi dgn aku..jgn jealous tau kakak anggap sedara..abih part aku kenapa tk peluk..bangangkan..

    11

    0
    • Anonymous says:

      Si makcik tu gatal kot, dok tengah high nak peluk laki org

      0

      1
      • Anonymous says:

        Dia tk high..dia nmpk seperti makcik2 baik..tapi tulah nk tunjuk sayang..konon anggap adik..tapi kenapa aku dia tk peluk..laki aku pulak dia peluk…kira makcik tu kakak angkat kepada kakak laki aku..faham eh?..laki aku muda dari makcik tu..aku tklah jealous sgt..cuma pelik aku tgkkan..tk kena tempat makcik tu nk tunjuk sayang…tk byk sikit mesti aku terasa semacm dgn makcik ni.. lagi2 bukan muhrim..nmpk alim solat tapi tulah salah bawk agaknya..tk faham aku

        3

        0
  12. Anonymous says:

    Si suami, tolong didik isteri tu. Oh lupa, family moden & terbuka.

    9

    0
  13. anon says:

    Mengada2nya, peluk sampai mcm tu. Naik meluat pulak..Over sngt

    8

    0
  14. Anonymous says:

    Bangang tu simpan sikit..

    7

    0
  15. wanita perihatin says:

    jangan buat macam tu lagi tau izara…… islam menegah lelaki dan perempuan bersentuhan dan berpelukan yg bukan mahram atau suami. Tiada istilah Islam Liberal….itu bukan cara org moden. Neelofa berlakon berpelukan dgn Zul dalam drama pun bukan contoh yg baik. Nanti orang ingat walaupun bertudung masih boleh berpelukan kerana memenuhi watak. Harap pengarah lebih memahami dan kreatif cara lain untuk tunjuk kemesraan antara suami isteri ke arah Islamik.

    14

    0
  16. sayang Izara says:

    Insya Allah Izara tak buat lagi…. maafkan Izara…sayang semua yg menegur Izara. Moga Allah beri pahala di atas teguran yg baik.

    1

    2
  17. haha says:

    protokol ke, gambar kurang sesuai ke, keterujuaan ke, semuanya tak boleh dihalalkan sebab Tun M tetap seorang lelaki yang haram bersentuhan. Walaupun Tun M dah tua, ada yang kata dah tak bernafsu, Ingat, niat tidak menghalalkan cara. Ada cara lain untuk tunjuk keterujaan tu tak semestinya kena peluk.

    7

    0
  18. sakit mata says:

    Aku perasan minah ni lepas kawin nape bibir dia nampak lain ek? Bila dia bercakap pun dah lain mulut dia tak macam dulu…sakit bibir eh??? kikiki

    1

    0
  19. Anonymous says:

    Lepas ni suami kau peluk perampuan lainn kau jgn pulak meroyan..alsan suami kau nnti kawan lama terteruja pulak peluk..hhhaha..hairan pulak tak ada perasaan segan ke atau malu ke atau hormat ke dengan Tun siti Hasmah.?knpa pulak tak peluk Tun Siti Hasmah..? Alasan perkataan teruja tu sepatut nya memang tak ada lah kan..gediik je sebetul nya

    7

    0
  20. kak mah says:

    gedik nk mampos.

    2

    0
  21. mak cute says:

    zaman artis menempel..ketara sgt lalangnya izara oi…lentok2 kat tun hasmah…dulu korg xda cmni…nak job 1 fmly pun agak la..still bkn muhrim ok…

    4

    0
  22. Anonymous says:

    kesian adib dpt bini bimbo… kesian jgk dato K di kelilingi retis bimbo.. yg bagus pembawakan cuma menantu anak 1st humble & quiet… yg lain ni dah terikut mak iti

    6

    0
  23. rollingeyes says:

    ni namanya nak tumpang glamer..kalo boleh nak mengaku kaum kerabat terus..tanya sejarah malaysia pon blom tentu tau kot.

    1

    0
  24. Taksukagedik says:

    Izara ni memang sentiasa terlebih.pastu say sorry like come on.Jgn gedik sgt lah

    1

    0
  25. salmah says:

    nasib laa atok k dpt menantu low class. nak kan glamor je. dua x lima dgn.ctot.
    mekup pun entah apa2 jual

    0

    0
  26. Gobind Singh Deo, sila gam pompuan ini bernama Izara Aishah daripada muncul kat mana-mana saluran TV!

    1

    0
  27. Anonymous says:

    in awww… awww…
    la lantak dia arr ..family husband x kecoh awak lak hanjing nak lebih2….

    0

    0

Leave a Comment

Optional