Written by AbangNara | December 22nd, 2014

Siapa tengok Mentor Legend semalam? Mesti ramai kan? Dan pasti ramai juga yang tidak berpuas hati dengan komen Adlin Aman Ramlie mengenai tudung Aina yang merupakan protege Ella. Agak terkejut juga Abang Nara mendengar komen Adlin. Malah reaksi yang ditunjukkan oleh penonton di studio juga menunjukkan rasa kurang senang terhadap kata-kata yang dikeluarkan oleh Adlin. Mungkin ramai yang tidak bersetuju kot.

komen adlin aman ramli

Antara bait-bait komen yang dikeluarkan oleh Adlin ialah ‘nampak macam makcik-makcik, ustazah tiba-tiba menyanyi‘. Secara jujur, Abang Nara lihat Aina comel sahaja dengan tudung yang digayakan. Tak adalah melampau macam penyanyi-penyanyi lain. Lagipun memang sesuai dengan wajah Aina. Ikuti komen Adlin di bawah:-

 


Berdasarkan komen-komen yang dikeluarkan oleh penonton Mentor Legend semalam, ramai yang tidak gembira dengan kritikan mengenai tudung yang dikeluarkan oleh Adlin. Antara komen-komen yang menarik ialah:-

komen adlin aman ramli

Makcik-makcik sekarang punya gaya tudung pun silap-silap haribulan boleh kalah anak dara dibuatnya. Tak gitu? Diharapkan Aina tidak menukar gaya tudungnya dalam konsert Mentor Legend minggu hadapan. Percayalah imej tudung anda ini dah sesuai dengan anda. Ramai yang sukakannya. Teruskan imej sebegini. Cantik dan sedap mata memandang. Apa komen anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Komen Adlin Aman Ramli Tentang Tudung Aina Mentor Legend Timbulkan Rasa Kurang Senang

  1. Leha says:

    si jonggang suku sakat tompel ni mmg selalu rasa bagos…paling hebat.

    0

    0
  2. makan burger ramli says:

    mak cik mak cik pon…bini ko pakai ke tudung ha??? tudung saji pon aku x penah nmpk bini ko pakai lagi.ni kan pulak tudung kain!!! tarbiah dulu bini ko..

    0

    0
  3. Jemah says:

    bini die pon x disuruh pakai tudung…sebok do komen org..podahhh

    0

    0
  4. sheayang says:

    Pada pendapat saya, memang tak patut adlin ckp gitu. Tp think positive je la. Maybe dia xtau trend tudung skang. Bini pun bukannya bertudung. Mentang2 aina tu baru lagi. Kena la telan kritikan pedas dia tu. Cer cuba suruh adlin sound dato ct kalau dato ct pakai tudung macam aina. Amacam?

    0

    0
  5. lotusinmud says:

    salam…saya rasa maksud adlin tu..pakai tudung biar kemas…bkn dia tak kasi aina pakai tudung…sbb ce tgk dpn tudung aina tu kan penyek..saya sendiri bila pakai tudung pun dpn tulah saya nk jaga jgn smpi penyek gitu sbb akn mencacatkan penampilan dan pandangan org..hrp aina tak amek ati n minggu dpn pakai tudung kemas..go aina..be positif..adlin next time be specified…

    0

    0
    • Islam itu Sngt Indah says:

      Cik di atas .. tudung penyek, tudung mcm nenek , tudung mcm makcik slagi pemakaian tudung tersbt Menetapi Syariaat dah cukup cantik di sisi Allah swt.

      Bkn tdk kemas tp adlin kata spt ” Ustazah tiba2 Menyanyi “. Mksdnya spt baik2, dia suruh aina jd trend settr lg. Jk tudung kemas nak jd trnd settr tp ada unsur2 Tabaruj atau Spt Bonggol unta atau Jilboobs mk ia adlh sia2 juga disisi Agama.

      Sy lbh cncernd kpd aurat suara penyanyi tu dr tudung penyek atu tudung lepek.

      0

      0
  6. makan burger ramli says:

    ke ko ni adlin??

    0

    0
  7. AA says:

    Menyanyi di public pun x blh utk wanita.
    Dh pakai tdg,xpayah la nak Menyanyi bagai

    0

    0
    • Saerah says:

      Exactly! Tutup aurat physically tapi suara menyanyi tu xnak kira aurat?? (Aku bukan uztazah jadian, but go back to fundamental la)

      0

      0
    • Anonymous says:

      pointnye, kalo dah bertudung tu jgn nyanyi..pakaian dah muslimah tp silapnya pegi menyanyi pulak.. patutnya pegi mengaji..apa nak jd, sedih!..dunia akhir zaman!

      0

      0
      • aku says:

        maaf mencelah..even dia pakai tudung..pakaian dia x mencerminkan muslimah…seluar ketat gila..harap2 la ella or sape2 betulkan..or aina sendiri yg sedar…

        0

        0
        • Anonymous says:

          second song yg muslimah..yg first, ketat betul seluar dia..x kiralah dia bertudung litup @ at least dia bertudung ke apa..apa2 pun kalau dah bertudung, x pyhlah nak nyanyi..

          0

          0
    • anon says:

      Gihlah bagi tau makcik hajjah siti nurhaliza tu. Dia dah tua, takyah nyanyilah….suara tu aurat.

      0

      0
      • Jie says:

        Kau memang anti ct kat maknon. Stupid punya orang. Padahal banyak lagi atis2 tua x sedar diri kat malaysia ni. Well said anon maknon, u r stupid :)

        0

        0
  8. Anonymous says:

    rase nyer adlin mean kan…. pakai tudung tu simple biar lah kemas… follow idea retis yg bertudung bru nmpk penampilan bergaya.. xde laa rope main sarung mcm stail makcik2
    tp adlin nii….dh nama pon keturunan ar tompel… ckp kurang ajar…. bahasa tak jaga… xreti nk cari ayat tu elok2 nk tegur org…. mulut pon bila ckp senget2 akibat ckp laser sgt kot

    0

    0
  9. mamatwin says:

    X pnah tgok fesyen tdung skrg kot…ape yg xkenanye.. Ok jek..baik pkai tdung gitu dr wife awk x pkai tudung lgsung..

    0

    0
  10. sayakomen says:

    Boleh kot tegur elok2…nak suruh ikut trend artis lain..biarla dia dgn gaya dia…klu btl nk tegur pasal tdung tak yah kot nak sebut makcik2 n ustazah tu…klu nk kata de kaitan dgn kekemasan…ko nk kata ustazah2 n mkcik2 ni semua pki tudung selebet r erk…

    0

    0
  11. lemon says:

    Sah2 suara pun aurat..kalo bertudung tak yah la menyanyi at the first place..senang.byk lagi benda lain boleh buat.ni org komen mcm tu sikit je trus melenting.so funny

    0

    0
  12. liza says:

    kalo aku jadi juri nak je aku ckp..dah pakai tudung tu tak payah gedik sgt nk jadi penyanyi..suara tu aurat

    0

    0
    • ayah says:

      Frm now on any Malaysia TV station limit yg bertudung tuk program ke agamaan jer, demi tuk mengelakan kontroversi dan mendatangkan dosa pada yg tukang comment yg mengaitkan individu dan isu2 lain. Kurang sopan juga bila dilihat yg bertudung mula menjerit, melompat lompat, melentok, melentik, mengangkang koyak, berpakaian ketat di khalayak ramai.
      Kalu ditegur, isu sensatif, tp kenapa trigger tuk ditegur. Pihak Media Prima pls take note in this issue.

      0

      0
  13. mek ah says:

    Wei. Dia laki dayus. Dia xpaksa bini dia pakai tudung sbb dia rela nak tanggung dosa. Geram pulak akuuu.

    0

    0
  14. mak maahhuu says:

    Nyanyi tu da mmg aurat so tu antara Aina ngn tuhan. Yg aku bengang ni si adlin nk ckp ustazah pakai tudung slekeh la ye???? Hina sgt hukum agama.. Bini tu jaga dulu baru nk ngata.. Erghh..

    0

    0
  15. saya says:

    Saya rasa mereka yang kutuk komen Adlin kaw2 tu, sama dengan Adlin jugak perangainya. Kalau orang salah, kita tegur….tapi jangan sampai menghina. Kalau Adlin salah, kasi nasihat, itu ajer. Jangan rawitkan isteri dia pulak……. Kita pun nampak tak pro buat macm tu. Be nice to all, even if they are not. Itu kan sunnah……

    0

    0
  16. ayat pedas tp hampeh says:

    no wonder lah bini dia x pki tdung.jgn sdap mlut
    mngata mcm mkcik2,skurang2 nya dia pki tdung..
    ttup aurat.

    0

    0
  17. Hajjah says:

    kalau dah pakai tudung mana lagi kena dengan kerjaya menyanyi dan pementasan? Bercanggah! Suara perempuan jatuh aurat jika dilaung-laungkan. PADAN MUKA lah kau orang nak pakai tudung sangat! hahahahaha! DOK la rumah tumbuk belacan! pastu laki kau redo aje lah kalau nk mengonkek betina lain. Sunnah tu! KAHKAHKAHKAH!!!

    0

    0
  18. emm says:

    bila dgr komen adlin smlm..trfikir..no wonder lah bini pkaian mcm tu..yg septutny mmbimbing pun…emmmm…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Adlin tak boleh la komen gitu. Ini pertandingan menyanyi bukannya ratu cantik atau fesyen show. Kalau orang lain kutuk bini Adlin pakai macam GRO marah tak.

    0

    0
  20. Kak Mala says:

    Bak kata omputih kat sini..such a condenscending statement…very patronising to that singer!

    0

    0
  21. pink says:

    pakai tudung pn sibuk nk nyanyi…

    0

    0
  22. lotusinmud says:

    salam..yg saya fhm maksud adlin tu pakai tudung biarlah kemas sbb aina tu masih muda..ce tgk aina punya tudung depan tu kan penyek..saya pun bila pakai tudung bahagian depan tu lah yg di ambil berat sbb kalo depan tu penyek/kemek akan mencacatkan penampilan dan pandangan..harap aina tak amek ati dgn teguran adlin..adlin tak bermaksud suh awak bukak tudung/bukak aurat…dia suh awak jd lg kemas bila bertudung…that’s it..be positive..adlin next time bila komen penampilan org.. be more specified n ckp biar jelas..

    0

    0
  23. Yoy says:

    Bini dia punya gaya sama miserable. Feeling funky and Korea tapi aku tengok mcm gelandangan. Tapi padan la ngan suami dia yg hodoh tu.

    0

    0
  24. salmi says:

    hrmmm aina amik ati ke????…aq rasa pasal tudung tu x teruk sgt pun..aq rasa komen adlin kat azmil lagi teruk kowt…performance cm org terencat la,3 suku la x dew pulak nak kecoh2…adat la nak masuk dunia retis nie semua pun x kena…terima je la awak tu budak baru x yah nak banyak bunyi…elok2 org suka jadi x suka nanti…

    0

    0
  25. Oh Really says:

    kenapa nak sgt ambik die? cuba bg org lain…mulut puaka…bini kaki clubbing mana kenal tudung..jgn bagi job kat dia ni biar dia rasa..kena ajar skit..takde dia rasanya ok je

    0

    0
  26. Anonymous says:

    jujur aku ckp..aku x suka la adlin ni jdi juri…dh le klau beri komen tu lama…membosankan..nape la bini afdlin ni dlu suka kat dia hek..nk kata ensem x jugak..poyo jer mukanya..nk kata kaya x jugak…kaya ngan mulut dia y laser jer tu..muka pn muka tua..pd aku ok jer si aina pakai tudung mcm tu dari dia pakai mcm tudung yuna bonggol unta tu lagi menyakitkan mata…tpi satu aku nk ckp..nape muka ella menjak akhir2 ni aku tengok cam pelik jer..aku suka muka ella y dlu..lagi2 muka y d atas tu n satu lagi…mentor kali ni x ad y best2 langsung..kata tunjuk ajar ku sifu…tpi ad protege y dh terang2 terror menyanyi pn d ambil jadi protege..skg sape y ajar sape???

    0

    0
  27. jongkang jongkit says:

    anak A.R Tompel kan…no wonder laaa…..kena kat diri sendri nak saman menyaman bagai..tapi bila mengata n mengutuk orang lain x sedor diri….huh..

    0

    0
  28. JOYAH TERBANG TINGGI says:

    loya pulak aku dengar adlin ni komen. tudung yg dia komplen??????

    0

    0
  29. faith says:

    tudung ppuan tu dh mcm rahib kristin sy tgk..maaf la klu ada yg x setuju.sekian

    0

    0
  30. mak jemmmsss says:

    setuju dgn faith.. lg satu yg pakai tudung tu pn seeloknya xyah la nyanyi dikhalayak ramai sbb suara tu pn aurat wanita.. sekian.

    0

    0
  31. qasih says:

    x yah lah amik c mulut senget bau longkang ni jadi JURI….menyampah jer….GERAMMMnya..

    0

    0
  32. KELOLO says:

    Kenapa nak menyanyi bila nak menutup aurat at the first place?

    Adakah umat manusia dah lupa kelunakan suara itu pun aurat? Ni semua gara-gara Yuna and Shila Amzah. Kemudian artis pakat-pakat bertudung sambil menyanyi dan berlakon pastu make up tebal-tebal, kunun-kunun tak apa janji kepala dah bertutup.

    Pilih, nak menyanyi ke nak jaga aurat?
    Jangan suka hati je campur adukkan kedua-duanya.

    0

    0
  33. Drama Lettew says:

    mana tau c adlin saje buat drama untuk org ramai vote c aina ni..sbb tetibe org rasa kesian kat die dengan komen pedas adlin ni…tgk laa nanti tetibe aina ni menang..sebab ape? kontrovesi yg dicipta adlin hahaha pasni ramai org vote aina ni…huhu

    0

    0
  34. opochot says:

    INI dia juruodit nak odit tudung orang plakkkkk…..mulut telanjang dia suka hati jerrrr..nak cakap aper…baru menang lawak x kelakar sbb kuarga dia juri kalau x sentap…ADOOOiii nak komen per benda lah c senget niiii…

    0

    0
  35. anony says:

    Ramainya pengomen tegor kata suara aurat bila penyanyi bertudung menyanyi, tapi takde sekor pn yg nak tegur siti , puji adelah. Double standard..

    0

    0
  36. mak jemah says:

    SEBELUM TEGUR ORANG…BAIK TEGUR BINI SDIRI.
    ABIH TU BINI KAU PKAI TAK CUKUP KAIN…PERNAH TGUR X?
    AT LEAST BUDAK NI BERTUDUNG… BINI KO TAYANG SEMUA…PERNAH TGUR X?
    NI LA TEGURAN YANG TILIK CERMIN DULU….KESIAN. CARI PUBLISITI MURAHAN…NK KONTREVESI…NAPE BANG ADLIN? NAMA DAH XLAKU KE?
    MMMMMM…NAN HADOOO

    0

    0
  37. nnn says:

    Sebab tu lah bini kau macam tu.

    0

    0
  38. yuni says:

    mgkin apa yg cuba disampaikn adalah dr segi penggayaan tudung dan juga warna hitam tu, sbb kedua2 psembahan dia pakai warna hitam x menampakkan usia dia yg masih muda. Sememangnya betul vokal sedap tp penampilan n gaya pn kene nmpak fresh barula dpat tarik perhatian

    0

    0
  39. ss says:

    baik jaga isteri tu yang memang tak bertudung daripada tegur org.bajet bagus pulak

    0

    0
  40. nak cuit sikit says:

    kalau dah tau nak pakai tudung macam ustazah yang nak jadi penyanyi tu buat apa?? kalau nak pakai tudung macam ustazah jadi ustazah….kalau tak pun jadi penyanyi kumpulan nasyid…baru takde isu nya..ni nak jadi mentor Ella pakai tudung macam makcik macam ustazah…memanglah kena kritik…..

    0

    0
  41. tompel jongang says:

    sebab tu Allah tak bagi anak kat dia…bini dia ada jaga syariat islam?hehe..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Vangang adlin!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    pakai tudung mcm sister kristian je

    0

    0
  44. CiNDaReLa_BLueS says:

    Korang semua komen kalau dah bertudung tu jaga aurat suara, ok macam mana pula dengan wanita islam yang tak bertudung which is free hair which is also tak menjaga aurat termasuk suaranya? Bukan double dosa? Kenapa mesti membandingkan satu dosa dengan dosa lain? At least dia cover mahkota rambutnya dan aurah lain is more better dari yang tak pelihara aurah nya? Why? Dia dah jaga dosa dia, bapa dia, adik abang dia, dan orang yang tengok dia, tak gitu ustaz?
    Inilah liberalisasi agama islam dalam bangsa melayu terutamanya!!! Why orang melayu islam suka berlaga mencerca sesama sendiri? Suka melenting dan menuding jari tatkala hati sentiasa dikotori, bukankah kita ni manusia biasa dan tak bisa lari dari membuat dosa? So sekurang kurangnya minimumkan dosa itu, bukan begitu ka para keyboard warrior semua? Kita tak lepas dari memegang sandaran pendosa tanpa nokhtah. Im not malay, saya terkilan yang banyak mencaci melempar kata nista ni orang melayu lagi islam.

    0

    0
  45. A A R cermin cermin dulu kalau na komen Ya Bada Badu

    0

    0
  46. Mingu depan AAR jadi penonton ja x payah jadi juri

    0

    0
  47. Adlin komen orng pandai... sampai la ni buat anak pun tak jadi2y says:

    Adlin komen orng pandai… sampai la ni buat anak pun tak jadi2.

    0

    0
  48. brader jo says:

    adlin memang POYO … rasa bagus sgt… masa masuk MLM buat lawak kene komen tekulat-kulat patu reti lak nak marah2 ngan juri…. mmg POYO n PUAKA la mamat ni…

    0

    0