Written by serenity | November 9th, 2017

Mawar Rashid sah bergelar isteri Raf Yaakob dengan sekali lafaz pada majlis pernikahan di Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur di sini, pada jam 3.20 petang tadi.

Pengantin perempuan yang anggun mengenakan busana perkahwinan berkonsepkan tradisional Jawa rekaan Cosry. Apa kata kita lihat gambar-gambar dari majlis pernikahan mereka? 

Gambar akan dikemaskini dari masa ke semasa. Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 

Kredit: @project2pi, aqoimran, meloditv3  @kakitembak_fotografi

43 responses to Koleksi Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Mawar Rashid Dan Raf Yaakob

  1. miamore says:

    Tahniah…semoga kekal bahagia selamanya…walau tak sepadan, suami poket tebal apadehal…

    28

    0
  2. r says:

    yg tudung nmpk jambul tu mak mawar ke? aku tgk 2 kali sbb igt kn hetty koes endang td

    37

    0
  3. Anonymous says:

    perempuan yang pakai tudung nampak jambul tu ..muka berminyak sangat ke sampai tudung pon terpalit minyak dari muka tu

    2

    4
  4. fifi says:

    Keding..pakai plak kt kepala tu nmpk kelakar ckit. Slmt pengantin baru!

    9

    0
  5. setee says:

    peloh tu panas sangat ka, takda aircond kot

    3

    1
  6. anonymous says:

    mamak jawa

    3

    0
  7. el says:

    tak berseri penganten perempuan, tak ade aura, salah juru gambar, atau make up artist die ke

    18

    0
  8. Sofia says:

    Mak Mawar nampak lagi berseri,oops… Kalau dah ke sana ke mari before kahwin (uk,new york…) hilang dah seri dia… Actually Make up less is more is better sebab dia dah memang cantik…

    16

    0
  9. Kan says:

    Mne ikn kmbung bfren dia?msti trasa kn kwan dia bru knal da kwin yg kmbung brcinta tung tang bgai tp x kwin2.

    5

    1
  10. Anonymous says:

    WOWWw!!!

    1

    0
  11. Jakpar hon says:

    Gambor ke 4 bakal menimbulkan kontrovesi…kenapa raf menyengetkan badannya kearah flower girl…sepatutnya kearah mawar…jeng..jeng..jenggggg…

    2

    2
  12. aina says:

    Bersedia lah si suami memikul tanggungjawab….. menanggung dosa si isteri…

    0

    0
  13. nok gebuzzz says:

    rasenyer majlis tunang haritu lagi berseri kot dari masa nikah ni,mcm ada yg x kena jer ngan tema ni…lebih prefer kalau majlis nikah bertudung atau berpakaian sopan…sbb pic kawin ni kite simpan tok smpi akhir hayat…ape pon selamat menempuh alam rumahtangga….

    8

    0
  14. Erk says:

    Cb uols tgk pic no 5..mate den ke silap..ke apo..nmpk jari dekat diantara jari..serammmm..

    4

    0
  15. Zzzz says:

    Aku pening lalat laa..tolong…hetty kos endang ni mak sapa..mawar ke? Betul ke raf ni adik dato fadzli? Sbb ejaan nama ayah lain…yakoob? Ke yaacob?

    2

    0
  16. Anonymous says:

    Sangatlah tak Jawa muka pengantin lelaki weh. Rupa macam Bollywood tema nak Jawa whuttt…

    3

    0
  17. MAK JEMAH says:

    ASAL AKU TGOK MUKA SI MAWAR NI MACAM BACIN ..
    MACAM BAU BACIN..

    2

    0
  18. LadyB says:

    Nampak pengantin baru jalan kat Pavi pkol 1.30 td. Bersangka baiklah..terlupa kot arini Jumaat..selamat pengantin barulah ye :)

    3

    0
  19. nnnnnnnnnnnnn says:

    apasal muka mamat ni mcm tak mandi setahun?
    tak seronok tgk gambar kahwin dua makhluk ni sebab entah lah, kusammmm aje dimata sy..di mata korang cantik, bagus laa..

    5

    0
  20. Anonymous says:

    aku folo mawar dari zaman dulu2 lg..masa sblm zizan bercinta dgn emma…sbb dia mmg rapat dgn emma…tp time tu dia ni x cantik sgt..hidung kembang sikit..pastu hitam…rasa mcm dia ada alter muka masa nk masuk dewi remaja..ke mata aku je yg rasa cmtu…

    1

    0
  21. Anne says:

    Mawar rashid ni kacukan Thailand+Kelantan. Mak dia Datin Marinee Rashid bukan Hetty Koes Endang. Lelaki tu Raf adik kepada Datuk Fazley.

    0

    0
  22. Kaka says:

    Dah tema jawa mmg tu la pakaian dia..smua ok kcuali pengantin nmpk x berseri n kepam

    2

    0

Leave a Comment

Optional