Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Ko Merepek Apa Ni? Jangan Rosakkan Imej Profesion Kedoktoran – Doktor Tegur Drama Seribu Rindu

Sekarang ini penonton drama Melayu  semakin memilih, mereka sudah bosan dengan kisah cinta cliche dan mahukan karya yang lebih berkualiti.

Advertisement

Antara yang menjadi kritikan netizen ialah banyak drama tempatan melibatkan perubatan memberikan fakta yang salah dan babak yang tidak logik.

Terbaru, drama Seribu Rindu mendapat teguran daripada seorang doktor, Husna Dahari yang menyifatkan betapa merepeknya jalan cerita drama tersebut. Ia seakan merendah-rendahkan serta mencemarkan profesion kedoktoran.

Advertisement

Apa salahnya untuk penerbit dan pengarah membuat kajian terlebih dahulu? Walaupun hanya sekadar drama, ia tetap memberikan impak kepada masyarakat. Janganlah terus ‘memperbodohkan” penonton dan rosakkan imej kerjaya profesional. Apa pula pendapat anda?

Sumber Berita : Husna Dahari

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

135 Comments

  1. joe

    December 19, 2018 at 1:49 pm

    ada aku tertengok mawar murni saharul ridwan anak, mak dia watie elite, rasa boleh kawin je…ank dgn mak….kalau adik kakak aku boleh terima…ni mak dan anak….palat la

  2. Anonymous

    December 17, 2018 at 11:25 pm

    Masalahnya cerita ni pasal cinta cinta keluarga bukan cerita pasal doktor..kalau nak tgk si doktor tu busy rawat patient oncall bagai..dari cerita sejam jadi 2 jam la plak..nak sgt tgk cite psl medic2 ni p la tgk House ke..Chicago Med ke..the good doctor ke..

  3. Anonymous

    December 17, 2018 at 10:14 am

    kang ada dr amalina comment

  4. Doktor Bawang

    December 16, 2018 at 10:10 pm

    Ni namanya doktor bawang hahahahaha… dia sorang aje komen berjela ttg drama ni.. adui doktor..tak da sibuk ka?

  5. Anon

    December 16, 2018 at 7:39 pm

    Kami persatuan cashier pon nak profesion kami disanjung tggi melangit… jgn ingat doktor jer kene acah2 bz, cashier pon bz jgk sbb asyik dok kire duit, xde mase nak pk hal remeh temeh cintan cintun puihhhh… kami nk scene cashier yg lebih detail dr scan brg siap bungkus n pulangkn duit lebih, selain itu berlari ambik harga bg brg yg xde tag serta tunjukkn scene custmer kami yg beratur pnjg n byk songeh… jgn ingat doktor aje… (drama pasal cinta, tp nak scene doktor lebih2, aku nak tanya ni, ko tgh tgk cite ape skrg ha?)

Loading...
To Top