August 7th, 2020

Pelakon yang pernah dihimpit kontroversi panas suatu ketika dahulu, Izreen Azminda akui kini gigih menjual apam yang dihasilkan sendiri di rumah sebagai salah satu punca pendapatannya.

Menurutnya lagi, dia sudah lama mengusahakan perniagaan apam itu sejak perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) beberapa bulan yang lalu.

Namun, Izreen menyangkal spekulasi bahawa usaha yang dilakukan itu kini bukanlah disebabkan dia berada dalam situasi terdesak kerana tiada tawaran untuk berlakon.

“Saya memang dah kaya (bergurau). Bukan begitu. Apa salahnya ada bisnes sendiri sikit-sikit. Saya reti buat apam, jadi saya teruskan sahajalah. Kalau saya jual apam pun, saya tak kacau duit orang. Saya dah tak takut dengan apa orang nak kata saya ni jual apam sebab tak ada job, bila duit hari-hari masuk, jadi seronok pula,”

Ujarnya lagi, dia kini menerima tempahan membuat apam sehingga 400 biji sehari. Malah, Izreen kini sudah ada pekerja untuk membantu dirinya menguruskan perniagaan dari rumah itu.

Menceritakan bagaimana terhasilnya idea untuk mengusahakan perniagaan menjual apam, dia menjelaskan semuanya bermula setelah menerima respon positif daripada ahli keluarganya.

View this post on Instagram

Haaaaa baru la complete!!! Tp sayang.. Mama takdak geng sailormoon.. Semua boboboi ??? @udewahid

A post shared by I.Z.R.E.E.N A.Z.M.I.N.D.A (@izreen.azminda) on

“Asalnya, bila saya buat apam, suami kata sedap, mak mentua kata sedap, jadi saya teruskan. Belajar buat sendiri saja, ambil idea daripada kawan-kawan, lepas tu saya praktik sendiri. Jadi setiap hari rutin saya bangun pagi buat apa. Walaupun penat tapi seronok sebab kerja di rumah boleh tengok anak-anak depan mata,”

Pelakon berbakat ini turut mendedahkan dia boleh memperoleh untung jualan hampir RM1,000 sehari hasil perniagaannya itu. Dia turut mengakui terpaksa menolak banyak tawaran berlakon kerana terikat dengan komitmen sebagai ibu dan isteri di rumah dan kini, sebagai pengusaha apam berjaya.


7 responses to “Kini Gigih Jual Apam Di Rumah Sebab Tiada Tawaran Berlakon, Ini Respon Izreen Azminda”

  1. sisglamor says:

    eh izreen ni gigih nya reply comment. JALANG KEJI

  2. Anonymous says:

    lakinya pun jalang pengecut rendah moral.. berzina dibelakang isteri.
    bapa emak nya pun bersubahat memecah masjid orang.
    tunggukah balasan untuk si aaron anak mereka. hasil sondolan itu.

  3. Anonymous says:

    coverlah apa2 pun.. putar tang mana pun tetap hakikatnya dah xde job. sapelah yg dok beli apam perempuan ni.. jijiknya… ewww

  4. Anonymous says:

    cerita berulang2. buatlah kilang. retis, kalau tak ckp besar tak boleh. strategi pemasaran katakan.

  5. Elliza Razak says:

    BETINA JALANG INI LAGI

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...