Ketawakan Kematian Jonghyun, Janna Nick Dan Sharifah Sakinah Dikritik Netizen

Hiburan

Ketawakan Kematian Jonghyun, Janna Nick Dan Sharifah Sakinah Dikritik Netizen

Ramai peminat seluruh dunia bersedih dengan kematian Kim Jonghyun, penyanyi utama kumpulan K-pop Korea Selatan Shinee. Jonghyun, 27, telah membunuh diri di sebuah apartment beberapa minggu lepas, dipercayai kerana mengalami masalah kemurungan.

Melalui ruangan Instagram Storynya, pelakon Sharifah Sakinah telah memuat naik satu video menunjukkan Janna Nick sedang duduk dan rambutnya diwarnakan perang. Gaya rambut Janna seperti bintang K-pop, tetapi Sakinah telah berjenaka:

Advertisement

Ini yang mati tu, kan?

Janna kemudian dilihat ketawa besar dalam Instagram Story itu. Video itu boleh ditonton di bawah:

Sebilangan peminat Shinee di Malaysia bagaimanapun menganggap gurauan itu keterlaluan kerana mengetawakan orang yang telah meninggal dunia akibat kemurungan yang dialami oleh pesakit mental.


Sehubungan itu Janna telah membuat satu kenyataan di Twitter memohon maaf atas insiden itu, mendakwa dia sebenarnya tidak sedar apa yang diperkatakan.

Bak kata orang terlajak perahu boleh diundur. Jika ada orang menjadikan ahli keluarga kita sebagai bahan jenaka, sudah tentu kita berasa marah, bukan? Diharap Janna dan Sakinah dapat belajar dari insiden ini. Iyalah, tak semua benda boleh dijadikan bahan kelakar. – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

62 Comments

  1. Ayu nazirah

    January 10, 2018 at 12:28 am

    KEPADA korang yg tak suke Kpop tu haa takyah laaa lebih lebih . Takyah laaa nak mengutuk jee kejenyeee , korang memang takde life kee sebuk nak bash bash orang . Sebelum nak bash org yang minat Kpop tuu haa please cermin diri tuu duluu grr macam perfect jee . Yaa memang yang mati tuu kafir tapi kite sebagai manusia rasenye tak salah kot nak bersimpati sikit , jagelaa adab tuu sikit . Jage laa sikit perasaan org lain , kesian laa dekat fans fans diaaa . Of course sedih bile orang yang kitee minat dah pergi forever . Dapat dosaa je mengutuk orang , diri tu dah banyak dosa so takpayah laa nk tambahkan lagi . Diaa mati sebab dah lame alami masalah kemurungan and itu jee jalan terakhir yang dia ade untuk lepaskn beban yg selama ni diaa tanggung so tanamkan sikit sifat belas kasihan . Takde sape yg nk bagi support moral dekat diaaa , cube kitee ad dekat sittuation diaa mase tuuu maybee kite dah jadi gilee kut sekarang . Dah bertahun tahun diaa alami masalah mental tapi diaa taknk tunjuk dekat fans diaa and family diaa yang diaa sedang tertekan sebab diaa taknak diorg risau so kesian kan laa sikitt . Walaupun diaa kafir tapi diaa mempunyai hati yang baikk , diaa hormat org tuaa , diaa tetap senyum walaupun dia always dikritikk . Haa tak mcm haters acah acah baik , suci grr geli siott.. stop stop laa nk bash kpop bukan korang dapat ap punn so pemikiran tu please matang sikit …..

  2. Anonymous

    January 9, 2018 at 10:04 pm

    tak kira mcmna pun seseorang itu meninggal dunia…kita tidak berhak menghina ..kalau rasa diri itu sempurna sgt..maka sekecil apa pun perkara yg kita nak share d laman sosial..pastikan benda yg x memperlihatkan kebodohan diri sendiri.

  3. Lola

    January 9, 2018 at 6:21 am

    Mmg janna n sakinah xpatut buat mcm tu. Xrespect org yg mati. I mean its a big issue bunuh diri ni.. lg2 kpop pujaan hati. Kpop fans diorg mmg xblh terima kematian manusia yg dipuja. Diorg pon kafir..mne diorg leh terima. Wlopon dlm alquran kutuk org mati bunuh diri sbb mslh hidup or we can call them loser. Why? Sbb mnusia yg bunuh diri mmg mnusia pngecut. And kpop fans ni sume sok simpati time org da mati. Time die idup taunye diorg dok terjerit2 pngsan i love u bgai.. manela org tu x bunuh diri. Kpop fans taunye hiburan. Manusia yg bersimpati berlebihan trhdap org yg bunuh diri ni mmg bimbo. Coz a lot of people out there, yg pnye mslh hidup lbih dasyat brdepan maut tp mmpu mnghadapi n truskn hidup wlopon tnpa sokongn org sekeliling, never give up. Org ni yg patut di respect. Thats y i called these muslim kpop fans, idiot. Lg2 yg sebut RIP sgala siap pengsan. Ade hati nk doakn mak org lain bunuh diri. Dasar kafir laknat. Bnyk lg lg org murung yg brjaya truskn hidup. No respect utk org yg bunuh diri. T adelah yg ckp xpnh kne blh la sembang. Sbb da pnh kne lg truk n still proud to be muslim n human yg berakal utk x tamatkn hidup…. pegi mninggal pmpuan mcm kowang..

  4. Anonymous

    January 8, 2018 at 8:33 pm

    Dua2 ni bimbo sbb tu jadi macam tu.

  5. Anonymous

    January 8, 2018 at 7:15 pm

    Dia punya ketawa,rasa nak bagi kaki je.Kpop ke bukan mati mcmana pun agak2 la.nak gelak puaka pun.

Loading...