Melalui laporan Sinar Harian, pihak polis kini sedang meminta bantuan daripada agensi berkaitan untuk mengesan individu warga asing yang disyaki pemilik nombor telefon yang menghantar mesej ugutan terhadap bekas Menteri Ekonomi, Datuk Seri Rafizi Ramli.
Menurut Ketua Polis Negara, Datuk Seri Mohd Khalid Ismail, pihaknya percaya individu berkenaan akan dapat dikesan dalam masa terdekat.
Kita masih memohon bantuan daripada pihak-pihak rakan (agensi berkaitan) serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Saya percaya kita akan cuba dapat secepat mungkin.
Dalam pada itu, Khalid turut mengulas dakwaan mengenai penglibatan individu dalam serangan anak Rafizi, di mana dia berkata ia masih di dalam siasatan.
Apabila ditanya tentang cecair yang disuntik ke dalam badan anak Rafizi, Khalid berkata pihaknya masih menunggu laporan analisis kimia daripada hospital yang berkaitan.