Written by Bella | October 1st, 2015

Putri Mardiana sebelum ini merasa terkejut dan memberi seribu satu alasan apabila beliau dikenakan waran tangkap kerana gagal untuk menghadirkan diri ke mahkamah buat kali kedua untuk perbicaraan kes khalwat beliau bersama kekasihnya Ejump.

Kali ini, beliau tidak boleh lari lagi selepas Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur sekali lagi mengeluarkan waran tangkap terhadap Putri Mardiana dan Ejump kerana masih lagi berdegil dan tidak hadir pada sebutan kes khalwat mereka.

Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin juga mengarahkan waran tangkap itu dilaksanakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) selepas kedua-dua tertuduh tidak hadir ke mahkamah tanpa maklumat meskipun waran tangkap dikeluarkan pada 25 Ogos lalu.

Keputusan tersebut dibuat oleh hakim selepas Pendakwa Syarie, Mohamad Saufi Mastor Lani daripada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menjelaskan Pegawai Penguat Kuasa Agama (PPA) JAIS yang ditugaskan untuk melaksanakan waran tangkap sebelum ini telah gagal dalam tanggungjawab yang diberi.

Pada masa yang sama, mahkamah turut mengeluarkan waran tangkap terhadap penjamin Putri Mardiana yang seharusnya hadir pada sebutan kes berkenaan. Mahkamah kemudian menetapkan 17 November ini sebagai tarikh sebutan semula kes.

Terdahulu, Putri Mardiana dan Ejump mengaku tidak bersalah atas tuduhan berkhalwat di sebuah kediaman di C-05-08 Jalan UP 1/1D Jalan Ukay Perdana, Hulu Klang pada jam 3.03 pagi tanggal 14 Disember 2014. Mereka kemudiannya, dibebaskan dengan ikat jamin RM 1,500 setiap seorang.

Pasangan tersebut didakwa di bawah Seksyen 29(1)(a) dan (b) Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 yang boleh dihukum denda sehingga RM3,000, penjara atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Sudah beribu kali Putri Mardiana mengaku beliau tidak bersalah tetapi akhirnya tetap lari daripada menghadapi kebenaran. Apa lagi alasan beliau akan ciptakan untuk tidak hadir pada sebutan kes kali ini?

Sumber Berita: Kosmo!

31 responses to Kes Khalwat: Mahkamah Keluarkan Waran Tangkap Baharu Terhadap Putri Mardiana

  1. senget sangat kannnn says:

    wah magic btol…takde lagi komen2…biasa kalau enntry minah bimbo ni ramai komen…x sabar nk baca komen2 org sembur minah sengal ni

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Yang aku pelik… dah 2 kali waran tangkap… apa yg pertama tak cukup ke nak tangkap dia?? Apa smpi kena keluar 2 kali… dia bukan pi oversea pun… yg payah beno nak cari…

      Sbnrnya mahkamah syariah sendiri menjatuhkan reputasi organisasi dia sbb tu org tak bape gerun ngan dia punya hukuman.

      0

      0
      • yan evo gemok says:

        btol..kakak si jantan tu Salwila Abdullah plak mmg peguam syariah.. so dia tau kelemahan sistem undang2 kat sini..

        0

        0
      • Kak Mah says:

        Tulah Kak Mah pon nak tanye.. Kod lah waran yang first tu polis salah letak ke sampai x jumpa cari tu kene keluar waran yang kedua ek.. Wartawan boleh jek dapat cari die yg die bg alasan bagai asal polis x jumpa cari? Takkan lah wartawan kene ajo polis cmne nk cari? Eh.. Waran tangkap mahkamah syariah pon polis yang kene tangkap ek? Kak Mah x pasti sangat prosedur2 tangkap menangkap ni..

        0

        0
  2. melati says:

    Putri2..lain kali contohi lah mcm Che Ta cari laki pelakon Sekolah….tk perlu lah risau kena tangkap basah lah…kawin gan pelakon SEKOLAH NI SEMUA KAYA2..tgk Che Ta…hadiah kan Jam Tangan ooooo….mahal…kalau dia hadiah kan BMW X6…terkejut gak lah….tapi Jam Tangan…….Nelayan pun mampu…..hihi ..lawak btol lah Che Ta…hihi..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mende ko komen nie melati wooiiiiii….. berbual x msuk topik ar. bek diam jer

      0

      0
      • Anonymous says:

        melati pondan kepala dah biul dok sibuk sangat pikirkan che ta hadiahkan atau tidak anak dia BMW X6. eh pondan yg ko sibuk sangat hal che ta apasal????? nampak sangat ko ni sakit jiwa. sibuk memanjang hal orang lain. pegi sana jual jubo berkarat ko yg tak laku tu jgn sibuk hal che ta. ko pun tak kaya so pls keep yr damn insulting remarks to yrself anyway everytime ko comments confirmed ramai yg dislike. dah jgn buang masa kasi yr silly comments pat BN lagi…………

        0

        0
  3. tit says:

    honestly she looks slutty though..looks like she’s hitting rock bottom before even reach to fame.

    0

    0
  4. Iskandar says:

    Berani kerana benar, takut kerana salah & berani buat, berani tanggung.

    0

    0
  5. Hahaha says:

    Woohoo.. Rasakan kau betina jalang & jantan tak guna!

    0

    0
    • Padan muka ko..... says:

      mmg padan muka dgn dua ekor ni! tak sabar nk tgk diorg kena bgari & masuk lokap!

      0

      0
  6. kikilala says:

    Sape pompan ni? Sungguh aku mmg x kenal. tak famous langsung. pelakon pon suam2 kuku dah buat perangai. haiiih.

    0

    0
  7. N says:

    moral of the story; jantan yg nampak bergaya n kaya belum tentu pakai duit sendiri n bujang mungkin jantan belaan…..

    0

    0
  8. yan evo gemok says:

    haha..janda gersang ni.. tak habis2..buat malu budak setiawan je..kat fb dia bkn main berlagak baik..padahal beromen je kejenya.. yg laki ni plak dayus nye la nak mampos..bini tak nak cerai2 tp sibuk bermaksiat dgn janda ni…kakak dia peguam syariah..bapak cikgu agama tinggal kat flet pprt taman medan..tapi bangga perangai anak mcm ni…

    0

    0
  9. luvelywatie says:

    “Macam mana kali pertama saya terkena, macam itu jugalah yang berlaku kali kedua ini. Yang berlaku baru-baru ini adalah satu perangkap yang telah dirancang oleh orang yang sama iaitu bekas isteri Ejump sendiri. Ramai yang bijak di luar sana boleh fikir. Takkanlah saya nak buat benda macam itu.
    Kalau mula-mula dulu, orang letak kesalahan pada saya, sekarang ini bila jadi kali kedua, ramai yang sudah berfikir, ‘eh’…. ini macam ada yang tak kena saja. Bukan saya nak cipta alasan tetapi memang saya diperangkap. Takkanlah saya bodoh dan nak sangat ditangkap khalwat.”

    ni statement pas kena tangkap kali kedua hari tu..kalau betul nape tak datang mahkamah & bagi keterengan macam ni? haha Kesimpulannya kau mmg janda gersang yang bodoh…haha

    0

    0
    • aZ says:

      fakta nye…bkn perangkap! 1st kes gombak timur uma putri…2nd kes kt shah alam uma ejump…

      0

      0
      • salwila says:

        btol..dia ingat rakyat bodoh kot nak percaya kena perangkap. perangkap ape sampai 2 kali.. 2nd kes tu kat usj…pembetulan bukan rumah ejump…jantan ni 1 ape pun xde..tu sume umah bini dia.sbb tu sampai skang kes fasakh jantan tu tak setel2.laki dayus nak tumpang harta bini.. aku follow fb wife dia…

        0

        0
    • salwila says:

      fb wife ejump jantan dayus tu nor hasni

      0

      0
  10. buahdoyot says:

    setim lak tengok janda ni

    0

    0
  11. maria ozawa says:

    masuk penjara jawabnya hari2 kena cat la :)

    0

    0
  12. Azalin azali says:

    Laaa ingat kan muka mcm ZARA LARSSON ..!! Rupanya si Putri ni hahahahhaha.
    Kelaut la nok

    0

    0
  13. Sabri Ali @ Nick says:

    ONCE A BIITCH, ALWAYS A BITCH! I hate you Princess Mardiana!!

    0

    0
  14. GersangSangat says:

    agak2 kalau bayar pompuan ni, dia nk romen skali x? abg bayar mahal jgn risau

    0

    0
    • kiahpropakwnmardianabitch says:

      tah yah susah bayar bang…nyamar je jadi arkitek mcm si ejump tu, konpom dpt free..haha…x berbaloi nak bayar janda anak 3 yg beromen je kejenya.

      0

      0
  15. Siti Khadijah says:

    Sudah2la tu,tak perlu nak cerita lagi tentang pasangan ni. Allah akan memberi balasan setimpal jika benar mereka bersalah. Saya ada membuka profil FB isteri Ejump ini…maaf saya nak bercakap, Si isteri pun asyik cerita keburukan suami di laman sosial untuk tatapan umum. Iya suami anda salah & berkhalwat dengan wanita lain tapi anda juga selalu membangga diri merendahkan martabat suami di laman sosial…pernah dengar mengenai “Wanita Mananah”? Wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya. Pandangan saya mungkin si isteri mempunyai pangkat lebih tinggi dari suami,maka hilanglah hormat beliau kepada si suami. Itu juga mungkin penyumbang kepada keruntuhan rumah tangga mereka..siapa tahu? Buat si isteri..pesanan saya jadilah insan yang lebih baik. Besarkan anak dgn didikan agama yang sempurna & muhasabah diri anda, anda sendiri perlu kembali ke ajaran islam & jadilah contoh ibu yang baik buat anak anda selepas ini. Buat Ejump & Putri, cukup-cukuplah jika anda merasakan diri anda hebat. Kembali ke jalan Allah. Bernikah lah segera & tinggalkan kesemua nikmat dunia yang anda rasakan syurga itu.

    Wallahu a’lam bishawab~

    0

    0
    • Dira says:

      kalau kau follow kisah ni A to Z baru kau tau.. isteri jantan tu langsung tak pernah reveal ape2 kat media sosial mahupun media cetak pesal hal rumah tangga dia even though dia slalu kena pukul dengan jantan ni.. Sampailah si jantan ni kena tangkap khalwat dgn janda jalang ni, si janda ni yang start buat FALSE press statement kata jantan ni dah cerai la ape la sume..siap keluar berita harian sume. padahal si JANTAN DAYUS ni taknak ceraikan isterinya sbb harta. so kalau kau jadi dia boleh ke kau sabar je bila laki kau kena tangkap khalwat 2 kali (sekali kat umah kelamin kau). Ni bukan soal duit je, aku bc FB wife dia laki ni sepanjang dia mengandung, si jantan ni tak pernah sekali pun temankan gi checkup doktor. So mmg jenis tak bertanggungjawab. And btw kau tgk la fb betina jalang ni sendiri. Ayat2 dia lagi kurang hajar. Kalau btol2 jantan ni nak move on dia ceraikan je isteri nye n kawin dengan janda ni.. masalahnya takde pun sampai skang.. Jantan ni mmg jenis kaki kikis….

      0

      0
  16. eshatamanmedan says:

    haha…mana mau lari ha…

    0

    0