July 31st, 2019

Pelakon Sofi Jikan dijatuhkan hukuman penjara selama 12 bulan oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya selepas didapati bersalah atas pertuduhan penyalahgunaan dadah, tahun lalu.

Sofi diperintah menjalani hukuman penjara itu bermula hari ini selain dan turut diperintah berada di bawah pengawasan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) selama tiga tahun.

Keputusan itu dibuat oleh Majistret Mohamad Ikhwan Mohd Nasir terhadap Sofi Jikan atau nama sebenarnya selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

Bagaimanapun, mahkamah membenarkan Sofi menangguhkan pelaksanaan hukuman itu sementara peguam yang mewakilinya, Datuk Haniff Hassan memfailkan rayuan.

Terdahulu, pada 13 Februari 2018, Sofi mengaku tidak bersalah atas pertuduhan memasukkan dadah jenis THC (11 – nor delta-9 tetra hydrocannabinol-9)  ke dalam badannya. Sofi disahkan positif dadah jennis ganja oleh bahagian narkotik ibu pejabat polis Petaling Jaya pada 11.15 malam 6 Februari tahun lalu.

Sumber Berita & Foto : Harian Metro


5 responses to “Kes Ganja : Sofi Jikan Dihukum Penjara Setahun”

  1. korok says:

    sayang…bakat ada tp salah guna..ko sendiri hancurkan masa depan…aku suka kot tgk lakonan ko mmg mantap…apa je watak ko mmg menjadi

  2. Anonymous says:

    Bkn yg kes farid kamil ting tong nama dia ni ke yg ade skali n didakwa bubuh drugs pd farid?

  3. faraj says:

    Setahun jerrrr..sampah2 camni….nanti kuar penjara buang sampah balik….

Loading...