Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Branded

Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling

 

“Kita belum menang”

Ayat ni seringkali kita ungkapkan hampir setiap hari sebagai semangat untuk mengingatkan diri dan orang sekeliling tentang perjuangan melawan pandemik yang belum selesai.

Terus setia di belakang rakyat Malaysia, Sunway Group mengumumkan pelancarkan fasa kedua Sunway Pyramid Convention Centre (SPCC) sebagai pusat vaksinasi di bawah Program Imunisasi COVID-19 Nasional yang akan dilaksanakan sehingga Februari 2022.

Advertisement

Dalam pelancaran yang dirasmikan oleh Pengarah Kesihatan Negeri Selangor, Dato’ Indera Dr. Sha’ari Bin Ngadiman dan dihadiri Pegawai Daerah Petaling serta Pengarah Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah Petaling, Dato’ Johary Anuar bersama Pengasas dan Pengerusi Sunway Group, Tan Sri Dr. Jeffrey Cheah.

Dr. Sha’ari berkata, pusat vaksinasi SPCC mampu menampung 5,000 orang untuk divaksin setiap hari bagi fasa kedua dan seterusnya. 

Dengan sumber yang ada, satu lokasi ini akan mempercepat program imunisasi lebih-lebih lagi menghadapi gelombang keempat, tambahnya lagi.

sunway

Sejak Mac 2020, Sunway telah menyumbangkan lebih daripada RM50 juta bagi membantu negara memerangi wabak COVID-19.

Bagi Pengasas dan Pengerusi Sunway Group, Tan Sri Dr. Jeffrey Cheah, beliau percaya tiada syarikat yang boleh berpisah dengan masyarakat kerana itulah Sunway terus komited berbakti kepada mereka yang memerlukan. 

Dengan keluasan 150,000 kaki persegi SPCC bakal menjadi pusat pemberian vaksin swasta berskala besar pertama di negara ini, dengan jangkaan dapat memvaksin sekurang-kurangnya 1.8 juta orang di daerah Petaling. 

Pada fasa pertama Program Imunisasi COVID-19 Nasional, SPCC telah menjadi pusat pemvaksinan kepada kira-kira 9.000 pekerja barisan hadapan negara.

sunway

Program ini akan dilaksanakan oleh Pejabat Kesihatan Daerah Petaling dengan pematuhan prosedur operasi standard (SOP), dalam kumpulan kecil dan penjarakan fizikal.

Bagi mendapat info lanjut mengenai program vaksinasi di SPCC, korang boleh klik di SINI. Pelbagai maklumat disediakan dari cara nak ke SPCC, pakaian yang sesuai dipakai untuk mengambil vaksin sehingga simptom biasa selepas menerima vaksin.

Advertisement

Selain tu, Sunway turut menawarkan parking PERCUMA untuk penerima vaksin tau dan kalau  korang muat turun aplikasi mudah alih Sunway Pyramid pula, korang boleh dapat e-baucar. Untungnya siapa yang dapat suntikan vaksin di SPCC ni!

Memandangkan mood raya masih ada lagi, apa kata korang layan dulu iklan raya Sunway ni, dah sejuta views tau kat YouTube!

Lihat sendiri bagaimana perjuangan para petugas barisan hadapan membantu masyarakat.

 

Ayuh dapatkan vaksin untuk membina herd immunity mengekang pandemik!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top