June 13th, 2018

Gara-gara memuat naik status di Twitter mengajak orang untuk menunaikan solat baru-baru ini, pelakon dan pengacara Qi Razali dituduh cuba berlagak alim oleh sesetengah pihak.

Buat mereka, Qi tidak sesuai ataupun layak untuk membicarakan hal agama sedangkan teman wanitanya juga tidak menutup aurat  dengan sempurna dan menuduhnya kaki kelab malam.

Bagaimanapun, Qi menafikan tuduhan yang dilemparkan kepada dirnya, jelas Qi kenyataan itu dibuat secara umum sahaja dan cuba memberikan contoh yang baik kepada masrayakat.

Siapa yang ambil nasihat itu dengan cara baik baguslah. Yang belum sampai masanya insya-Allah kita buat yang terbaik saja.

Cara kita mengajak dan membimbing ke arah kebaikan itu masing-masing punya tanggungjawab. Kan tweet saya itu diakhiri dengan ajar cara elok dan bagi contoh baik. Islam itu indah. Jangan bagi pandangan buruk terhadap agama kita dengan satu komen saja.

Apa salahnya untuk menyokong sesuatu perkara yang baik?Tidak faham betul dengan sikap sesetengah manusia yang menghakimi layak atau tidak seseorang itu berbicara soal agama hanya berdasarkan luaran mereka sahaja.

Sumber Berita : Harian Metro


35 responses to “Kerana ‘Tweet’ Jangan Segan Ajak Teman Wanita Solat, Qi Razali Dikatakan Berlagak Alim”

 1. anon says:

  jgn ajak solat saje, ajaklah gf/teman wanita tutup aurat sekali, lagi bagus

 2. SK says:

  Apa yg korang merapek ni syaitonnn. Betul la dunia ni tunggang. Yg berhujab lebih teruk skrg

  • Gisele says:

   Teruk betul berterabur..tunggang apa?tunggang kuda ke tunggang langgang?pastu berhujab?berhujah ke berhijab?? Aku confuse la..berterabur sgt..typo ke?

 3. Hijabster says:

  Saya suka suami org..asalkan sedap.

 4. Anonymous says:

  Dahsyat2.. jumpa dua orang tiga orang nikabis yg buruk dah boleh buat karangan untuk publish and label nikabis buruk.. dahsyat2. Why dont kau berdepan dgn diorg suruh diorg londeh nikabis diorang tu. Whats good would you get to laungkan dosa2 org kat sini..

  • Anonymous says:

   Sebab ko perangai mcm tu kan sis!

  • Anonymous says:

   Betul Tu… Jgn la berfikiran stereotype sngt. Jumpa 5-6 org berhijab yg jhat, terus label hijabis yg bukn2. Jumpa perempuan free hair yg jhat, terus label perempuan free hair jahat.. ni mnusia, bukn prototype so elakkan prejudice.

  • Anonymous says:

   Lebih mudah labelkan orang daripada nak tegur depan2 atau cermin diri sendiri. Manusia mula jadi jahat bila dia rasa diri dia lebih baik dari orang lain.

 5. Anonymous says:

  Hoi…apa ni cakap tak senonoh ……mana adab??????.

Loading...