June 13th, 2018

Gara-gara memuat naik status di Twitter mengajak orang untuk menunaikan solat baru-baru ini, pelakon dan pengacara Qi Razali dituduh cuba berlagak alim oleh sesetengah pihak.

Buat mereka, Qi tidak sesuai ataupun layak untuk membicarakan hal agama sedangkan teman wanitanya juga tidak menutup aurat  dengan sempurna dan menuduhnya kaki kelab malam.

Bagaimanapun, Qi menafikan tuduhan yang dilemparkan kepada dirnya, jelas Qi kenyataan itu dibuat secara umum sahaja dan cuba memberikan contoh yang baik kepada masrayakat.

Siapa yang ambil nasihat itu dengan cara baik baguslah. Yang belum sampai masanya insya-Allah kita buat yang terbaik saja.

Cara kita mengajak dan membimbing ke arah kebaikan itu masing-masing punya tanggungjawab. Kan tweet saya itu diakhiri dengan ajar cara elok dan bagi contoh baik. Islam itu indah. Jangan bagi pandangan buruk terhadap agama kita dengan satu komen saja.

Apa salahnya untuk menyokong sesuatu perkara yang baik?Tidak faham betul dengan sikap sesetengah manusia yang menghakimi layak atau tidak seseorang itu berbicara soal agama hanya berdasarkan luaran mereka sahaja.

Sumber Berita : Harian Metro


35 responses to “Kerana ‘Tweet’ Jangan Segan Ajak Teman Wanita Solat, Qi Razali Dikatakan Berlagak Alim”

  1. Anonymous says:

    Hoi…apa ni cakap tak senonoh …….

  2. Anonymous says:

    Typical, bila dah ajak benda baik, cakap berlagak alim. Bila ajak benda buruk pulak cakap perangai tak bagus.

  3. Anonymous says:

    Model?

  4. Anonymous says:

    perlu kr heboh?

    • Mak Boss says:

      I love sex toy…

    • SK says:

      You know the ones?
      The Hijabis who wont talk because its “haram” and YET are totally at ease freemixing, flirting, and even chatting here on. The “i am decent” types who are anything but. I just find it really annoying and it kinda fvcks me off these Two Faced Tarts. and Horny Hijabis.

    • Anonymous says:

      Sambung lagi..luahkan sis.

    • SK says:

      I have known MANY MANY hijabis and nikabis who away from here are prob more perverse than most can imagine. Lucky for me I can imagine as I have a pretty good imagination. Maybe its just me and what some would say good luck, and others would say bad luck.

    • ohyeah.. says:

      SK

      should we accept your opinion as truthful? your pretty good imagination might just be hallucination. i wonder…

    • Anonymous says:

      Lumrah hidup bukan smua jantan mcm tu.n bukan smua pompuan lemah..tabah kn hati kuat kn iman..

    • SK says:

      Met the Nikabi who sold her body for money? ……………………….. I HAVE!
      Met the Hijabi who likes nothing better than to strip on cam? …….. I HAVE!
      Met the Nikabi who likes 2 blokes at once? …………………. I HAVE!
      Met the Hijabi who would go behind her “finacees” back for some?.. I HAVE!
      Met the Hijabi who has a bigger sex toy collection than me?…………I HAVE!

    • saya bukan ustadz says:

      Finacees ?

      Ckp melayu jer la. Ckp bahasa english beterabur sana sini.

      Meh saya ceta sikit. Ko dah jumpa semua tu (hijabis/nikabis) yg perangai setan. Tapi segelintir jer kot. Nak di bandingkn ngan pompuan free hair, lebih ramai yg perangai setan. Tak tahu hukum hakam agama. Hijab or nikab, bukan lah jaminan utk berperangai elok. Dan bukan jugak sebagai jaminan yg dia benar-II telah mendalami islam. Satu yg pasti, menutup aurat adalah kewajiban bagi seorang muslim muslimah. Hat tu dah lepas dah. Tinggai perkara lain lagi yg mereka perlu perbetulkan.

    • Nur says:

      ko terasa sgt dah knp nok?

    • saya bukan ustadz says:

      To : nur

      Takde la nak terasa sgt. Geram jer tengok dia type berjela dlm bahasa english yg ke laut. Dan dengan bangga mnyatakan yg dia ada sex toys. Manusia zaman ni dah hilang rasa malu eyk ? Fitnah akhir zaman berbagai-II. Orng yg mengajak kepada kebaikan dan islam, di kecam-II. Orng yg menabyr fitnah dan maki hamun di puji melambung. Bahaya sis. Ingat. Ahir zaman ni ada 73 pintu. 72 sesat satu jer yg bnr. Maka kata Nabi, peganglah agama mu sepertimana kau memeganng tali ngan gigi

    • Sya Suka BJ says:

      Betul la dia cakap. Financees tu kan ada tanda “…..”. Maknanya mereka bertunang bukan sebab cinta tapi [email protected] Bodoh la kau!

    • Turban Alladin says:

      Ko tersasa sbb ko perangai mcm tu kan?!!!

    • saya bukan ustadz says:

      To : sya suka BJ

      English die smua kelaut dik. Bukan takat tu jer

      To: turban Alladin

      Lelaki ada yg pkai nikab/hijab ke bro ?

    • The Devil says:

      Well SK, you can go burn in hell with them. Love to see you on fire.

    • Anina says:

      I love dildo

    • Anonymous says:

      Keep it yourself. Nobody cares

    • SK says:

      Now we all have our faults, and our sins, BUT I hate the way these women try and act all innocent and naive. Some do it just to lure the “decent” men for marriage or whatever. People should be themselves… simple really…and Jakim has no business in people business.

    • farahdib says:

      Hypocrite mothafucka…Malaysia tak perlu ustaz segera, lu jaga tepi kain lu sendiri la, kubur masing 2 jaga la. Agama is about personal faith between god and man, NOT between god, man, ustaz, jakim, jais etc..

    • Anonymous says:

      Lmao nanti kau mati nanti sendiri gali ke? Ni lah contoh lahir tak berazan XD

    • cuntface says:

      Betina2 yg pakai tudung dan niqab adalah bodoh kerana dalam quran tak pulak suruh pakai. Ini semua terdapat dalam bible. Maka masuk neraka lah pompuan2 sebegini. See all of you bastard muslimah in hell

    • student says:

      Kehadapan Cuntface

      Tak suruh pakai tudung dalam al-quran ye ? Cuba try check surah al-ahzab ayat 59 kot. Banyak dalil lagi kot mengenai aurat perempuan ni bro. Ngko tu yg bodoh.

  5. SK says:

    penat semuanya nak budget alim dibulan puasa. kalau betul2 nk rebut pahala usah masuk sosial media. ni semua salah jakim. ‘hoiler than thou’ konon2nya.
    Maybe its just me and what some would say good luck, and others would say bad luck.

    Met the Nikabi who sold her body for money? ……………………….. I HAVE!
    Met the Hijabi who likes nothing better than to strip on cam? …….. I HAVE!
    Met the Nikabi who likes 2 blokes at once? …………………. I HAVE!
    Met the Hijabi who would go behind her “finacees” back for some?.. I HAVE!
    Met the Hijabi who has a bigger sex toy collection than me?…………I HAVE!

Loading...