Kerana Pembedahan Kosmetik, Wanita Korea Berubah Dari ‘Wajah Tua’ Kepada ‘Wajah Idaman’

Trending

Kerana Pembedahan Kosmetik, Wanita Korea Berubah Dari ‘Wajah Tua’ Kepada ‘Wajah Idaman’

Lagi cerita dari Korea Seatan, dan lagi cerita tentang pembedahan kosmetik Korea Selatan. Kali ini berkenaan seorang wanita 29 tahun, Sonyong Moon, yang menjalani transformasi hebat melalui satu program televisyen realiti ‘Let Me In’.

Sejak usia awal remaja Moon digelar ‘wanita tua’. Dan pada usia 20-an dia diberi gelaran ‘nenek 20’an’. Sekiranya anda digelar begitu sudah tentu semangat jatuh gila, bukan?

Advertisement


 photo surger1.jpg

Apa nak dikata. Dalam dunia yang ideal dan juga dalam cerita dongeng, mungkin kita boleh kata ‘yang penting hati’ tapi tidak untuk kisah Moon. Moon dikatakan sangat hodoh sehingga majikannya menekan beliau untuk berhenti kerja kerana dianggap mencacatkan pandangan di pejabat, jadi apabila Moon mendedahkan wajah barunya, masyarakat Korea terkejut kerana kagum dan Moon menjadi carian Internet popular di sana.

Tonton video ini untuk melihat transformasi Moon.


Mungkin apa yang dimahukan oleh Cik Moon ialah untuk dirinya ‘diterima’

Jumah keseluruhan kos pembedahan Moon ialah lebih kurang RM 32, 000 untuk pembedahan hidung, perbaiki gigi, suntikan botoks dan lain-lain.

Lagi empat gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo surgery4.jpg
 photo surgery5.jpg
 photo surgery3.jpg
 photo surger2.jpg

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

9 Comments

  1. whatever

    November 1, 2014 at 1:15 am

    saya rasa tak perlu pembedahan. cukup setakat upgrade skincare routine, pakai mekap sikit, tukar style rambut. ok dah.

  2. jatt

    August 15, 2014 at 11:26 am

    ada tgk rancangan ni kt channel M hypp tv. mmg kesian perempuan ni. nmpak tua sdgnkan umur muda lg. anak yatim. tinggal menumpang di hotel budget dan bekerja tnpa gaji kat hotel tu.
    selain rupa nmpak tua, dia jgk ada masalah kaviti gigi yg teruk. ms operation tu, lbh separuh gigi dia kena buang. doc yg tgk pun geleng kepala ms awal2 tgk gigi dia.

  3. Pingback: Kongsi / Share / Berita / Hiburan » Eina Azman Bakal Kahwini Datuk Paduka Gurmet Singh

  4. Pingback: Eina Azman Bakal Kahwini Datuk Paduka Gurmet Singh | Malaysia Boleh

Loading...