September 15th, 2018

Gara-gara panggilan ‘kau’ kepada suaminya, Shaheizy Sam dalam sebuah video yang dimuat naik di Instagram baru-baru ini, ada netizen yang menganggap pelakon Syatilla Melvin bersikap kasar serta biadap.

Walaubagaimanapun, Syatilla merasakan perkara itu tidak harus diperbesarkan kerana rasa hormat terhadapan pasangan bukanlah diukur dari panggilan sahaja. Tidak adil untuk melabel beliau sebagai seorang isteri yang tidak menghormati suaminya.

Kami sudah melalui susah senang bersama dalam tempoh perkenalan yang lama. Jadi, bagi saya, panggilan ‘aku’ dan ‘kau’ bukanlah sesuatu yang harus diperbesarkan. Tidak semestinya saya membahasakan aku’ dan ‘kau’, saya tidak menghormati Sam sebagai suami.

Saya tidak menganggap panggilan itu sebagai kurang ajar. Ini kerana Sam bukan saja suami, malah kawan baik saya. Biarpun panggilan itu dianggap kasar oleh sesetengah, namun sebagai isteri, saya masih tahu menjaga batas.

Sudah 10 tahun menjalinkan hubungan, pastinya Syatilla dan Sam sudah cukup memahami dan masak dengan perangai masing-masing. Mereka berdua okay sahaja, netizen pula yang terasa. Siapa tahu itu mungkin juga cara mereka sebagai pasangan suami isteri lebih mesra dan berkasih sayang.

Sumber Berita : BH ONLINE


44 responses to “Kerana Panggilan ‘Kau’, Syatilla Melvin Dituduh Tidak Hormat Suami”

  1. tecit says:

    jadahnye korg ni nk kondem die kasar dgn laki die. itu antara dorang la. mane tau laki die mmg sejenis suke istri yg ala2 bestfriend. bukan romentik ala2 k drama cam korang.

    all these are subjective okkk. on the eyes of the beholder. jgn pukul rata semua orang same cam kauuu. hopeless romantk. sometimes, org yg beraku kau dgn laki sendiri ni, lelaki lebih open n jujur nak becakap dgn diorang. soulmate pon kebanyakkannye bermula as bestfriend. korang ape tauuu. otak terbejat oleh kdrama & adab melau yg sempit tu.

  2. endo says:

    aku x fokus apa dorg ckp tp KIUT tul anak dia! geram lak.

    aku and bini aku kdg2 slalu je time gurau sebut kau aku gelak2. tp kebiasaan bahasakan each other i you sayang.

Loading...