Written by Bella | January 3rd, 2019

Hatinya pernah terluka, pernah menangis kerana cinta yang tidak kesampaian, tetapi percaturan takdir itu begitu indah. Dalam kesedihan, hadirnya sinar baru yang akhirnya menemukan dengan cinta sejati.

Umum mengetahui mengenai kisah cinta terdahulu Elfira Loy, namun ramai yang tidak sangka beliau dengan cepat akhirnya bertemu jodoh dengan Faris K Anuar yang kini sudah pun bergelar suaminya yang sah hanya dengan sekali lafaz.

Terbaru, Elfira menerusi akaun Instagramnya telah memuat naik bait-bait romantis buat suaminya itu.

Rata-rata netizen mengucapkan tahniah buat Elfira dan mendoakan agar perkahwinan yang dibina kekal sehingga ke syurga.

Biasalah pengantin baru, memang perasaan sedang berbunga-bunga. Semoga terus bahagia.

76 responses to Kerana Cinta Yang Mati, Aku Telah Menemui Cinta Sejati – Elfira Loy

  1. faraj says:

    Awal2 memang la semua wangi sejati. Besok laki kentut pun rasa nak maki…

    44

    0
    • akak tanya je el says:

      cinta sejati tak perlu hafal surah al mulk pulak ye? lol

      46

      1
    • PU Lembut says:

      kentut dihadapan isteri dikira sebagai penyiksaan dan penginayaan. jangan buat sbb ada fatwa psl ni kecuali somi sakit atau ada masaalah angin dan kemut.

      4

      1
      • iols suka kentot says:

        Kadang2 kentut datang secara tiba2. Takkan nak lari ke dapur kot ostaz? Nanti kentut iols masuk balik. Teran dan lepas je lah tanpa was-was dan sheols pun paham…

        6

        1
      • Anonymous says:

        kentut jgn ditahan, nnti perut kembong, lepaskn je, biasanya yg kuat bunyi x busok, kita dh tahu awal2 sebelum bom tu berbunyi, yg bahaya ni yg senyap..slow-slow bunyi..tpi bau penangan telor ayam tembelang

        8

        0
        • Anonymous says:

          mcm sst..slow-slow tipu

          9

          0
        • kentut itu bukan sesuatu jenayah says:

          kentut perlu dikeluarkan. kalau dalam rumah sendiri pun tak boleh kentut susah la ustaz. suami saya suka kentot dan bila bunyi anak-anak ketawa. pengerat hubungan kami sekeluarga…hahah

          6

          2
        • Pakar Pengkaji Gas Beracun says:

          kentut ssssst !tu banyak toksid.. tu kentut berat sis.
          tpi kalau prootttt! nyaring…tu bagus sebab ia jenis ringan saluran tidak ada sisa2 toksid yg menghalang angin utk keluar secara lancar.

          5

          1
        • Anonymous says:

          kalau dah keluar dri lubang taik..tetap busuk.

          2

          0
        • Anonymous says:

          busuk bukan sebab lubang sebab dtg dari usus pencernaan kita. lubang tak salah. yang salah taik sebab lalu disitu ..kikikh

          9

          0
        • Anonymous says:

          sbb tu Allah telah menciptakan anggota sulit tu di situ.

          2

          0
        • Anonymous says:

          anggota sulit perlu digosok dengan sabun supaya tak gatal2. kalau mandi wajib disarankan mencangkung bukan berdiri dan koyak sebab air ketika mencangkung sekata lebih afdal. hahahah

          5

          0
        • Anonymous says:

          pesanan ini bagi pengantin baru..

          0

          0
        • Parkseojoon says:

          Lawak tahap badiggoll… kentut pun nk jd isu…. ha…ha… sakit perut aku

          3

          0
        • Anonymous says:

          omputeha kalau dgr kentot dia x kisah, tpi kalau sendawa dia marah, kalau sendawa kuat, ini biadap, no manner dia ckp..lagi2 kalau x ckp “excuse me”.

          2

          0
  2. Anonymous says:

    el oh el. tunggu lah lepas 3-5 tahun terutama bila dah ada anak. bila pkl 3 pagi anak kencing, berak, sakit, meracau dll. waktu tu ko boleh sembang… tunggu dulu.

    28

    1
    • pengakuan jujur says:

      itu takper sis. tunggu bila si suami moody asyik senyap je kita tanya sepatah jawab sepatah, lepas tu layan bola dan main game. waktu tu rasa, kenapalah aku pilih ko ni? dan kita semualah take over.. basuh, kemas, jaga anak dia boleh buat derk main handset. rasa mcm nak angkat bungkus lari duduk rumah mak je. time malam jumaat tahu pulak cakap manja2. sabar je lah kekadang..

      32

      0
    • Anonymous says:

      cara tulis status insta boleh tangkap- tak matang lagi el ni.

      24

      0
  3. Anonymous says:

    Look n see..ok bye

    5

    1
  4. nyah says:

    org kata kalu kening isteri lebih tebal dari suami berkekalan.. sebab bini ada hormon jantan sesuai jdi ketua rumah. betul ke?

    9

    1
  5. Mak Boss says:

    teringat kisah percintaan hangat membara fasha sandah dan jejai sebelum bkahwin. itu je nk cakap.. yg pahm bagus, yg x pahm rendam kepala dalm air panas spaya cair otak.

    22

    0
    • Fyz says:

      Aduhhh setuju komen ni weh…kadang2 kite bahagia jgn tunjuk sgt…ni pandangan aku je la si el ni update status tu mcm nk sakitkn hati pian je..:xyah tunjuk2 sgt el…
      Dulu pasha penah ckp terang2 “best woman wins “….last2 ko tgk apa jadi…kite ni kdg2 kena tgk pengajaran n pengalaman org sekeliling…

      16

      0
  6. Anonymous says:

    geli…wekkkk mana?

    3

    0
    • Anonymous says:

      Wekkk, Wekkk, mana Wekkk???? Rindu kat Wekkk…Wekkk menyamar ke?? Wekkk merajuk ke sbb ramai hentam Wekkk dulu??? Balik la Wekkk…

      3

      0
      • wekkkkkkk says:

        Assalammualaikum w.b.t
        Selamat Tahun Baru 2019, aku harap kalian semoga sihat dan murah rezeki.
        Salam Wekkkkkkk Dari Waziristan, Pakistan.

        Wekkkkkkk kawenkan anak dengan pembuat teh tarik Pakistan yg macho viral dulu tu. Skrg pembuat teh tarik tu dh jdi menantu aku.

        1

        1
        • shopia lorren says:

          W’kumusalam… hai wekkkkkkk..selamat Tahun Baru 2019..lama tak berkunjung kesini…sy pun dh lama x membawang..baca komen kwn2 di sini terhibur jgk…wah sis kawinkn ank perempuan yg cantik tu ye.. Alhamdulillah…

          1

          0
  7. anon says:

    1 simple rule, control your excitement from public terutamanya masa fasa awal2 kawin ni. keep it to minimum. tak payah over sangat. shit can still happen.

    28

    0
  8. wekkkkkkk says:

    menikah itu perlu utk mententeramkan jiwa dan jika di kurniakan Allah ada anak, lagi harmoni rmhtangga, tapi perlu ingat dlm rmhtangga bukan ada 100% bahagia. Siapa yg sudah melalui dan kekal hingga sekarang, maknenya sudah lali dan x kisah dh, hanya berserah pada Allah je mcm mana penghujung rmhtangga tersebut. Cari duit shj utk meneruskan semuanya.

    Jika sampai ke tua dan anak2 semua dh berjaya, dn sempat lagi berjalan2 sana-sini sama psgn ini adalah “bonus hidup”.

    Jika anak2 masih kecil, dan keluarga berantakan, masa inilah kita tahu langit itu rendh ke tinggi, perkawenan umpama bahtera yg belayar di lautan, sekejap tenang air di laut, sekejap bergelora. Ingat, sejati sejati juga, tapi adakah hati tu tetap sebati jika masalah melanda.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    ketika bahagia jgn ditunjuk sgt. besok laki ko cari lain ko yg maki dlm insta ko sendiri.

    16

    0
  10. Anonymous says:

    berbaloilah belanja bsr, sbb EL anak dara kan..

    1

    3
  11. Anonymous says:

    Nak kena menggelabah ke ni?

    5

    0
  12. Anonymous says:

    *jari ke mulot*

    3

    0
  13. Anonymous says:

    tak lama lagi sendawa le…

    1

    0
  14. Anonymous says:

    Semoga bahagia bersama suami tersayang,El.

    1

    2
  15. akak spy bawang says:

    maaf lari topik. akak tengok lana noordin pun laki tak seceria dulu. mcm malas nk layan gitu bila dia ambek video. cuba tengok insta dia..

    2

    0
  16. Anonymous says:

    cinta mati dgn pian, bkn pian racun, ko yg keluarkan tanahnya setelah pian tanam pokok…sbb ko dh jumpa pokok besar yg dah lama skodeng dlm diam.

    12

    0
  17. Anonymous says:

    status mcm budak2 wechat je. eeee..please lah. tunggu dulu lepas anak 2-3 sis.

    6

    1
  18. Anon says:

    Jauh lagi perjalanan dik ooi, belum tahu lagi cinta sejati atau cinta imaginasi. Jgn over sgt tunjuk kebahgiaan.

    9

    0
  19. hold up says:

    wait el… dont talk cock yet because karma has no menu you get served what you derserved.

    8

    2
  20. Anonymous says:

    kalau cinta mati nyawa diambil ALLAH aku respek ko.

    .ini…

    1

    0
  21. peratijangantakperati says:

    Cinta mati konon…duit kepok2 , hidup la cinta kau!!!

    5

    1
  22. Anonymous says:

    Duit boleh menghisupkan cinta..tapi cinta mangkuk plastik bukan mangkuk emas

    1

    0
  23. Anonymous says:

    hensem la laki ko EL, tapi aku rasa macam susah nak maintain dia. aku rasa je laa…

    3

    0
  24. Bursa Saham says:

    sembang ketut lebih best drp sembang cinta RM ko ni sis…

    5

    0
  25. Anonymous says:

    Laki yang berpangkat dan ada duit…good luck lah.

    2

    0
  26. Snatcher says:

    Aku bakal merampas cinta mati mu. Cinta mati mu bakal dikongsi dengan ku.jua satu hari nanti. Hahahahaha!!!!!!

    2

    0
  27. Anonymous says:

    HAHAHA dengki ramai dalam ni.

    0

    5
    • cakap je says:

      tak dengki, tapi kata2 elpira ni bakal mengundang bencana.
      2,3 tahun lagi aku datang sini balik utk remind elpira. takut dia lupa.
      perkenalan terlalu singkat, jangan terlalu gelabah tetek nak post lebih2, sekarang ramai pompuan gedik boleh buat apa saja utk pikat lelaki terutama yang ada rupa dan harta. salah satu contoh izreen. dia kata ada ku kesah laki tu ada keluarga, anak kecik, yg penting i xtend masjid katanya.. tu pun bukan berada sangat si kude.

      12

      0
  28. Anonymous says:

    Rasa nak kentut…

    2

    0
  29. Noname says:

    Cinta mati…cinta sejati..x boleh canang lagi..
    Kawin tu baru permulaan hidup berkelamin..
    Bkn cm cerita fairytales..happily ever after..
    After sometime..you ll know exactly what is cinta sejati..
    Afterall…its still money matters..
    No money no talk..

    3

    0
  30. Cr says:

    Sewaktu masih bersama baim wong, elfira ni berani nak ikot jantan tu sampai ke jakarta sane, begitu juga saat bersama sufian ke hulu hilir dan sewaktu prewedding die dengan faris ni, sampai ke luar negara sane, tak ade rase takot bertatapan, pegang pipi sane sini, desperate sangat ke

    7

    0
    • Anonymous says:

      dia mmg kaki jalan punya pompuan. Sebelum jdi laki ni pun, dia dh pegi bersama-sama..walaupun ada org lain. Tetap ada. Mmg jenis pompuan kaki jalan.

      2

      0
  31. Dwi Wahyudi says:

    Rejeki, jodoh, dan maut hanya Allah yang menentukan, berbahagialah manusia yang bisa mendapatkan jodohnya sesuai keinginan hatinya. Semoga menjadi pasangan suami istri yang samawa. Aminnn…

    0

    1
  32. benci loy kontot says:

    mak pak piranha kaki Kikis ni bukan nya Kaya pun.. biasa² je belagak je lebih.. sbb tu dorang nak menantu Kaya boleh gula²kan si bahlol faris ni buat bayar utang.. happy la dorang tak payah susah nak cari dh, mesin ATM dh jadi nantu kuakuakuakua

    5

    0
  33. Anonymous says:

    tak baik laaa korang ni…. doa baik2 jer… moga jodoh berkekalan hingga akhir hayat… bahagia yg penting…
    korang pun bila kawin xplan jd janda lepas produce anak deret2… apadaaa

    3

    1
  34. Izwazi says:

    Marilah kita sentiasa mendoakan yang terbaik. Tak salah berbaik sangka.

    1

    1
  35. Kak mistun says:

    Syaripah shakinah masih berkucupun lg ke dgn somi. Ke dah suam

    1

    0
  36. kening says:

    seriously aku taktau nape aku menyampah tengok kening elpira ni. tau tebal, tapi mcm makin d buat2 ketebalan nye. besar dari muke dah aku tengok.

    2

    0
  37. rowena says:

    artis yg mcm tak tau pulak org luar tahu cerita sebenar dia. tp xpelah semoga bahagia lah

    1

    0
  38. Manusia says:

    Mak bapak mentua ko kikis duit ko ke sampai ko taksub sgt nak ckp mcm tu… ? kesiannnn

    0

    0
  39. joy yah says:

    jaga2 laki ko hensem…kat luar bersepah pompuan perampas tgh intai..so jgn la tayang sgt bahagia tu…baru2 lagi mmg la sumer suweet…amik contoh cm mia tu…terlalu sgt tayang bahagia

    1

    0

Leave a Comment

Optional