May 23rd, 2012

Pastinya orang yang paling kecewa mendengar berita ini ialah Syahrini sendiri. Selama ini pasti Syahrini gembira kerana dapat bercinta dengan kerabat diraja, sayangnya hari ini kerabat Selangor sendiri menafikan yang Bubu atau nama sebenarnya Raja Mohamad Syazni adalah cucu kepada Sultan Selangor.

syahrini

Kisah Bubu yang menyatakan dia adalah daripada golongan kerabat diraja Selangor telah pun sampai ke pengetahuan Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj dan baginda bertitah yang yang mengatakan baginda tidak mempunyai cucu bernama Bubu. Tambah pelik ialah apabila penggunaan awalan “Raja” biasanya digunakan oleh kerabat Perak sementara kerabat Selangor menggunakan “Tengku”.

syahrini

Diharap Syahrini dan Bubu dapat tampil ke hadapan dan memperbetulkan situasi yang ditimbulkan oleh mereka ini. Tak salah Abang Nara, sebelum ini siap ada pengakuan yang menyatakan hubungan mereka direstui oleh kerabat Selangor. Agak pelik juga macam mana perkara seperti ini boleh terjadi. Macam-macam jenis jugak manusia ini rupanya.


194 responses to “Kerabat Selangor Nafi “Bubu” Adalah Cucu Sultan Selangor”

  1. NSA says:

    Bubu atau lebih dikenali sebagai Sas dikalangan rakan-rakannya sememangnya seorg keturunan diraja.. just becoz media salah tafsir die bukan cucu sultan selangor..doesnt mean die bukan keturunan diraja…

Loading...