Written by AbangNara | April 7th, 2013

Malam ini akan berlangsung Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 (ABPBH2012). Acara yang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil ini akan disiarkan secara langsung di TV3. Kepada anda yang tidak dapat menontonnya namun menggunakan Internet, bolehlah mengikuti keputusan terkini di BeautifulNara.

abpbh 2012

Abang Nara akan update segala keputusan yang diumumkan di sini. Selain itu, anda juga boleh mengikuti Twitter BeautifulNara untuk ulasan secara santai. Jangan lupa LIKE Facebook BeautifulNara untuk sama-sama berkongsi pendapat di sana dengan pembaca lain.

KEPUTUSAN TERKINI ABPBH2012

1. Artis Baru Lelaki Popular -  Aiman Hakim Ridza
2. Artis Komedi Wanita Popular Didie Alias
3. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Black & Malique
4. Pengacara TV Lelaki Popular – Datuk Aznil Nawawi
5. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana
6. Pelakon TV Lelaki Popular – Aaron Aziz
7. Artis Baru Wanita Popular – Wawa Zainal
8. Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
9. Penyampai Radio Lelaki Popular – Faizal Ismail
10. Pelakon TV Wanita Popular – Nabila Huda
11. Artis Komedi Lelaki Popular – Zizan Razak
12. Penyanyi Wanita Popular – Shila Amzah
13. Pelakon Filem Lelaki Popular – Shaheizy Sam
14. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Search
15. Penyanyi Lelaki Popular – Hafiz
16. Pelakon Filem Wanita Popular – Yana Samsudin
17. Bintang Paling Popular Berita Harian 2012 – Shaheizy Sam

Tamat sudah ABPBH2012 untuk kali ini. Apa pendapat anda tentang keputusan yang diumumkan? Adakah anda berpuas hati? Sila kongsi pendapat anda di ruangan komen.

132 responses to Keputusan Terkini Siaran Langsung ABPBH2012

  1. akulah aku says:

    congratsss la pada yg menang. better tercalon dalam satu kategori dari banyak kategori tp xmenang lgsung. ahahaha

  2. abc says:

    neelofa perasan cantik + bajet bagos…bagus tak menang…ingat tu anzalna pesan KURANGKAN KONTROVERSI TINGKATKAN PRESTASI

  3. saya says:

    esok luse cnfirm kuar artikel sal lopa yg btajuk saya redha n xde rezeki..:p
    taun lps ckp tasha undi dri sdiri,taun ni nk ckp yana pulak ke undi dri sndiri cik lopa oiiii!

  4. Melati says:

    yang penting Lisa tak menang!!! harap muka je lawa, belakon macam plastik! tq aku puas!

  5. apbpppppuiiihhh says:

    undian dibuat oleh MIG. Thats why ramai artis2 dia menang

  6. Abpbh yg plg boring says:

    Boring giler abpbh thn nie!!! Nyesal aq tgk!! Best lg thn lpas pnyer.!! Asyik2 org yg sama gk yg mnang… Cam ape je si didie alias tu pnya bj.. Knon2 nk jd lady gaga/nicki minaj malaysia la knonnye.. Si nabila tu pon 1 dye ni tau hukum ke ape?? laga2 pipi ngan laki bagai.. Igt ni hollywood ke ape.. Klo ngan husband/bapak ko xpe la gk nk laga2 pipi.. Si tasha shilla 2 pon lg 1 menyampah btul aq tgk!! Dh la xcantik pastu asyik dye je yg bcakap smpai si fathia 2 xleh nk bcakap lgsung.. Panas hati la 2 tgk ade yg lg cantik n lg tinggi n lg gorgeous kt sblah dye 2.. Neelofa n anzalna yg prnah bgaduh 2 pon mse onstage xde la smpai si lofa 2 nk overshadow si anzalna tu (both of them look gorgeous) Btw suke tgk wawa zainal n fazura.. Cute n cantik sgt2 diorg ber2 nie..!! Aaron n aiman pon smart n hensem.. Yg laen 2 biase2 je laa…

  7. Joe Razack says:

    Fuuhh… i happy gila Yana Samsudin menang walaupun deep inside wish for Nora Danish! Tp puas hati gila lah, satu pun Neelopak tak sangkut! Fan dia kan bajet gila dah kerah semua utk undi.. Nampak sangat keplastikannya ms dgn Anzalna.. and Tasha Shila look over excited bila Fafau berjaya kalahkan Lopak!! Yesszzz… Mimpi indah.. Hahaha.. Tapi, overall, serius boring ABP tahun ni.. Kak Engku the best la i think.. Boleh lawak2, serius dlm ms sama dah senior which is agak berpengaruh di kalangan artis..

  8. Joe Razack says:

    Fuuhh… i happy gila Yana Samsudin menang walaupun deep inside wish for Nora Danish! Tp puas hati gila lah, satu pun Neelopak tak sangkut! and Tasha Shila look over excited bila Fafau berjaya kalahkan Lopak!! Yesszzz…

    • Anonymous says:

      tasha saje cakap semua dalam kategori pengacara popular ni nerbes sbb nak perli neelofa yg over confident. hhaha

  9. lalala says:

    lofa…igt kecantikan bukan segalanya. jgn igt awk cantik dari fafau so lagi populer dan lg layak menang? sori ok.. fafau is much3 more better. and yana menang pelakon filem coz dia mmg pandai berlakon, tak kayu mcm awk ye. jgn pulak awk cakap yana samsudin n nabila huda vote utk diri sendiri ek… and lain kali jgn nak berlagak sangatt OK….

  10. Anonymous says:

    Asal ND tak penah menang apa2 anugerah kat abpbh ni…? Kesian… Followers ND kat twiter dgn instagram punya lah ramai….takkan tak mengundi kot…huhu

    • zaza says:

      followers dia ramai lelaki2 gatal yg saja nk tgok “pic belanja” dia je.kehkehkeh
      yg undi ramai perempuan la..

  11. Mr M says:

    Sukanya bila tengok Wawa Zainal menang.

  12. yaya says:

    Hope sgt pengacara radio popular johan yg menang, tiap2 taun org yg same je..

  13. Roundtable says:

    Artis komidi lelaki dan pengacara radio lelaki sewajarnya Johan yang menang,tapi dah tkda rezeki.lagipun ni semua undian…

  14. Anonymous says:

    betul tuuu!
    Johan boleh wat kita gelak tanpa zizan tapi zizan tak leh wat lawak tanpa Johan..

  15. Mimi says:

    Hrm. Lofa tak menang satu kategori pun eh?!

    • awek kulim says:

      hahahaha…. aku dh agak dh lopak uw x kan mnang… msti smlman tdow x lena kan, mgenangkan nsib bdan.. huhuhu… itulah len kali jgn tlalu bajet hot sgat.. kan dh kena… hahaha…ape2 pn anugerah kali nie ADIL…

  16. awek kulim says:

    hahahaha…. aku dh agak dh lopak uw x kan mnang… msti smlman tdow x lena kan, mgenangkan nsib bdan.. huhuhu… itulah len kali jgn tlalu bajet hot sgat.. kan dh kena… hahaha…ape2 pn anugerah kali nie ADIL…

  17. ikan masin says:

    Zizan patut menang anugerah paling popular tahun 2012..tpi dah memang bukan rezeki dia kan…yang over pula time tasha shila menyampaikan trofi semalam hahaha

  18. mak c kina says:

    org dah xgune dah stage mcm tu g dah skrg…nyemak,memekak…yg jerit2 nme artis tu mmg letak mike kt mulut dia ke?..sore dia je aku dgr…nasib baik mse karok tu suara dia xkuar…klu x,pecah gegendang tinga aku…

    opening serabut…ONE kelaut..finale, black in mood tp johan buat lawak plak..bes gak dorg nye kolaborasi…

  19. ikan masin says:

    Ingatkan neolofa menang anugerah bintang paling popular semalam hahaha…

  20. ikan masin says:

    Davit teo senyum memanjang, wawa zainal menang anugerah artis baru wanita popular 2012…mengalahkan emma melambong Ainan tasneem aniz suraya dan nad zainal…

  21. Roundtable says:

    Yeah wawa zainal layak menang berbanding Emma maembong.

  22. Anonymous says:

    yg menang sume tuk anugerah …popular….yg popular ye..bukan terbaikk…..yg terbaik tk semestinyer popular

  23. kakak anzalna says:

    neelofa kalah. boooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!

  24. was says:

    aku tak faham asal aznil boleh menang. h,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  25. Anonymous says:

    neelofa nie student cemerlang spm dari mrsm – 10A’s…tapi tak smbung blaja….at least biarlah lah ada [email protected] dgree…paling cikai pun sijil….nie lpas abih blaja, trus jadi artis…..jd arits berguna tkpe gak…tp hancus…..berlakon kayu, mengacara pun cm tunggul kayu…..nk jdi model pun, dressing baju standard kain pasar mlm….poyos dgn kontroversi murah je…..award pun tak penah dpt…jgnkan award terbaik, popular pun tak menang…….hahahahahahahaha…….didie alias dressing cm haram mlm td pun dpt award…at least dia leh wat komedi…..blah la ko neelopak….malukan org mrsm jek….balik kampung potong getah la ko…..

  26. kakjemahjemoh says:

    abpbh kali ni membosankan..opening je dah hancus..tambah hancus dgn persembahan wondergirl msia yg dikatakan de bomb 2..(tah ape2 je,menari kaku,gedik lebih)..orang ramai yg duk depan 2 wat semak je..ganggu majlis terjerit2 cam hape..nway sape nyanyi lagu “sayang ” tu…skirt xleh pendek lagi ke..dhla org xkenal sape..bajet top sgt…

  27. ain says:

    puashati bila org yg layak menang anugerah..lopa gedik je lbih..mmg ramai tak suka dgn kau. bgus la tak menang..konon nk caras fafau..fafau mmg trbaik dari kau brlakon mcm kayu brlagak baik turun nk smpai kan anugerah siap pegang tngan anzalna lg. anzalna lg ok..lemah lmbut ckp dia. nmpak cantik sngat2. tp mmg boring la abph kali ni..yg ok pn ms otai2 lama buat persembahan…best giler suara2 diaorg tu dari persembahan wondergirl yg apa2 ntah..meluat tngok sbb ada yg gedik dn perasan lbih…

  28. ain says:

    puashati org yg layak menang…abph kali ni agak bosan. yg ok pn wktu otai2 nyanyi. lopa kalah walau byk trcalon. ksian, u mmg tak patut menang..fafau mmg layak menang..and you tak pyh la ingat blh caras fafau..dia terbaik..bkn mcm you. berlakon pn mcm kayu jer. tak pyh tunjuk baik brpegangan tangan dgn anzalna ms nk smpai kan anugerah..itu smua plastik je. anzalna lg nmpak cantik..dn ckp pn lemah lembut..

  29. Anonymous says:

    PELAKON TV WANITA HODOH POPULAR ABPBH 2012 – NADIYA NISAA

    • Anonymous says:

      kat mana2 ko mesti ada kn… pas 2 statement ko mesti benda yg sama…. cam xde statement yg lain… aku sendiri pun xthu la apa masalah ko dgn si NADIYA NISAA ni.. asik2 tulis “PELAKON TV WANITA HODOH POPULAR – NADIYA NISAA” cam xbole nk tulis benda lain… aku tgk muka si NADIYA NISAA cantik la juga ( 2 pendpt aku je la xthu org lain) tpi x ada la smpi nk kutuk org 2 HODOH..