Written by AbangNara | August 10th, 2014

Melampau. Itu sahaja yang mampu Abang Nara katakan kepada pihak tidak bertanggungjawab yang telah mengubah suai gambar Emma Maembong dengan meletakkan tompokan air mani ke mukanya. Memang tak ada kerja sungguh. Apa nak jadi? Kalau dah ‘power’ sangat pun, ubah suai la muka Emma Maembong jadi pakai tudung ke, letak topi Mickey ke. Ini buat yang bukan-bukan.

emma maembong

Pasti Emma Maembong sendiri terkejut dengan kelampauan pihak tertentu ini. Mesti Emma sedih. Memang rendah sungguh mentaliti mereka yang membuat perkara ini. Kata Emma Maembong menerusi Berita Harian:-

Saya tak takut kerana semua ini memang cubaan untuk menjatuhkan nama saya. Saya ada gambar asal. Jadi kepada yang cuba membuat onar, bawa bertaubatlah.

Saya ikutkan malas nak layan semua ini kerana tidak mendatangkan faedah langsung. Tapi ini ruang untuk saya perbetulkan perkara yang memang tak betul.

emma maembong

Inilah harga yang perlu dibayar apabila menjadi seorang selebriti. Sedih memang sedih, namun anggaplah ini semua sebagai ujian. Yang penting jangan dilayan pihak-pihak sebegini. Kita selaku peminat pun jangan mudah percaya apabila gambar yang tidak masuk akal sebegini tersebar. Periksa dulu sebelum buat sebarang kesimpulan. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Kepada Yang Cuba Buat Onar, Bertaubatlah – Emma Maembong

  1. ultraman says:

    Xde orang nk edit la nara…
    Xde masa nk edit2…

    0

    0
    • PONDAN GERSANG says:

      WAHHH HEBATNYA PANCUTAN ABG ZIZAN WALAUPON ABG ZIZAN KECIK TAPI ANUNYA BESAR DAN PANCUTAN AIR BANYAK, I LOIKE ABG ZIZAN,TERINGIN NAK SURUH ABG ZIZAN PANCUT MCM TU

      0

      0
      • miss ynwa says:

        kesian ngko emma….org amik gambar ko buat stok lancap jew hikhik
        cbe sume gmbr ngko pky tudung…xde nyew malaun yg berani bubuh cecair itu…sbb tingginya darjat hijab nie hihiksss

        0

        0
        • Syarifah Masyitah Syed Al-Attas says:

          Zizan : I wanna cum!
          Emma : You wanna cum?
          Zizan : Give me your fucking face!
          Emma : Yeah baby, give me your nasty cum to my face! give me!
          Zizan : *Cumming……yeahhh yeahhhh yeahhhh…
          Emma : licking it & swallowing the it!!

          0

          0
        • Orkid Indah .. Pray4Gaza says:

          Nauzubillah min zalik … Jngn tambahkn musibah yg sedia ada kpd emma ni .. diakn saudara seislam kita … wlpn menyampah bin meluat … benci sekali pun. Adalah simpati sikit … klu bertudung skali pun klu nak kene sama jer citer. Bukan masalah tudung @ tidak … saper yg biadap jatuhkn maruah & aib sampai mcm ni cepat la bertaubat. Klu tak emma ni doa jer org tu biar panas mcm kene bahang api. Dah ramai Budak2 sek yg siap brrtudung buat perangai mcm syaiton jin postkn gambr mcm kat atas ni di laman sosial dah berlambak. Teringin nak kene puting beliung ke baru nak insaf … yg buat fitnah & buat perangai mcm syaiton ni sila bertaubat.

          0

          0
        • lolita says:

          Mgkin gak boleyy jdi bila emma sengaja bniat mmercikkan lotion baby j&j ke atas wajahnya utk mghasilkan gambo kontrobersi yg mgkin padanya bahan gurauan ‘double meaning’ (krn molukel mani tdk seputih dan sepekat itu) bila gambar tersebut yg dsimpan peribadi tersebar … terus menafikannya sedang ia kebodohan diri sendiri (maklum sekolah tak habes tu tk fikir pnjang sebelum buat sesuatu pkara) … tapi jika pbuatan cum itu benar ,,,itu urusan dia dan tuhan,,,dan jika benar ini di edit oleh pihak tk btggjwb ..mmg melampau !

          0

          0
        • abg sado sepi says:

          kt beautifulnara x jelas….ce tgk kt sensasi malaysia clear ..besaq…
          kalu nk bt penilaian edit ka x…..tp sye tgk cm real arr hheehe

          0

          0
        • Yahudi Muslim says:

          motif ? tgkp gambar dgn paper beg la senza ? nk gtaw org lettew ko pakai bra cap apa ? dinch !!

          0

          0
        • Bedah says:

          euuuuwwwwwwwww….

          0

          0
        • MIRA EDORA says:

          Sebab tu orang cakap jangan snap pic
          Yang mendatangkan fitnah….
          Zaman sekarang orang nak buat
          Jahat macam2 boleh

          0

          0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      minah jambu ngah tengok kt TV1 ni dtk jamal ngah nyanyi sedap betol suara dia eeeeeeeeeeeeeeeee minah jambu sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! lov u jamalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll muah !

      0

      0
    • Bedah Semua Hal Dia Tahu says:

      Kembang tekak………………..bau clorox. salah satu product untuk menegangkan muka jadi awet muda.

      0

      0
  2. Jamal Pak Tongkol says:

    Serius nampak real! hehehe…

    0

    0
    • Only CT (In The World) says:

      pkr parti paling hipokrit. krisis menteri besar selangor menunjukkan betapa hipokritnya parti golongan liberal, sosialis, lgbt,agen2 yahudi, gengster, evangelical dan najis2 buangan umno ni….taubatlah pas keluarlah dari pakatan haram bersama umno mempertahan kedudukan islam yang digugat luar dan dlm skang…

      0

      0
  3. Vandalisme says:

    Aq mmg x mnat ngn kembong ni..tp xde lh
    trlintas nk edit2 gmbr dia nih.org yg edit gmbr
    kmbong ni agknye mmg mnyampah gler lh tu.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Inilah bahayanya media sosial bila di salah gunakan.

    0

    0
  5. anon says:

    Ade peminat or stalker yg naik syok kat dia ni, maklumlah org cantek puteh melepak…

    0

    0
  6. karim bin zema says:

    Kalau macam ni abg karim tengok pun bernafsu. Ambik lagi selfie pelik2 macam tu. Kan dah mendapat. Siap titik dekat muka lagi haaa..laahai ema ema.

    0

    0
  7. Usin Kilang Biskut says:

    Ulasan graphic expert:

    Gambar yang xde air nampak ada kecacatan di bawah mata dan tone di ruang antara kening. Lazimnya dark circles bawah mata kalau kita tak letak foundation & make up & spray akan nampak perfect eye shape.

    In addition, blusher di pipi (we believe that it caused by her own make up) dalam gambar second (xde air) nampak seperti tidak lengkap dan tidak konsisten pattern warna dan alisnya.

    Sbg graphic designer yg mmg keje dlm industri penerbitan dan lain-lain yang berkaitan, pandangan kami ialah gambar 1st nampak lebih asli daripada gambar kedua.

    Apapun, kami hanya menyuarakan pendapat ikhlas kami. No hard feelings.

    0

    0
  8. hi says:

    apa nk jadi ni??

    0

    0
  9. jooowiieeyyyyy says:

    Saye ni xkan tau tu imej air mani jika saya ni belum bernikah…
    tapi zaman sekarang manusia terlalu advance kan??xnikah lagi pon dah tau rupe air mani tu mcm mane kan…
    tepuk dada tanye iman

    0

    0
  10. samad says:

    pandai betul dorang edit buangkan air mati tu

    0

    0
  11. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh booooooooolayan lah ni semua huh !! buang masa aje !!

    0

    0
  12. lois lain says:

    dah takde kerja sangat ke sesetengah org kt malaysia ni.suka sgt mengaibkan orang.dah jadi mcm satu culture baru plak.

    0

    0
  13. Tokiooo says:

    Itu ler… Asal ambil gambar je suke buat muka duck face mencebik. Dah jadi trend kan sekarang ni.

    0

    0
  14. Melati says:

    hahaha …Muka ni kalo masuk Raja lawak …menang ni..kalah Jihan…….Walau apapun tak mengapa,tapi saya tgh tunggu citer sensasi Rozita Che Wan ni? agak2 bila Kete BMW yg nk dihadiahkan kan anak dia tu ???? dah masuk 4 bulan dah ni, aper masalah nya Che Ta…tk cukup RM16 hinggit lagi ker?

    0

    0
    • SUSU says:

      woi ko ni nak fitnah pun agak2 ah.
      ko tgk kat IG anak che ta. mmg dia dah pakai BMW warna hitam lah.
      lain kali kalau nak fitnah check dulu.

      0

      0
      • Melati says:

        Susu ..bodoh dan bingai..fitnah kepala bapak ko …M^ lah aku maksud kan kalau BMW tukun 5k boleh dapat ..ko ni lahir kat susu badan mak ko ker?

        0

        0
      • Melati says:

        Susu ..bodoh dan bingai..fitnah kepala bapak ko …M6 lah aku maksud kan kalau BMW tukun 5k boleh dapat ..ko ni lahir kat susu badan mak ko ker?

        0

        0
        • Melati says:

          hahahaha…UG semua org boleh muat turun..kapal terbang pun boleh…hahahaha bodo punya susu..

          0

          0
        • Melati says:

          hahahaha…IG semua org boleh muat turun..kapal terbang pun boleh…hahahaha bodo punya susu..

          0

          0
        • lois lain says:

          ko ni kenapa melati?.cuba baca blk comment ko yg first.ko tak sebut pon m6 mula2.lepas tu kau nk panggil orang lain bodoh pasal kau terlupa nak type m6?dan2 tu gak ko nk defend diri kau lg ko ckp semua org boleh letak gmbr apa2 kt IG.OK weak excuse tapi still kau panggil org bodoh.kau tau tk yg nampak bodoh skrg kau?

          0

          0
        • miss ynwa says:

          dengn ini sy mengesah kan otak melati lebih kecil dari mata nye, ckp org lahir ikut susu mak…tahan la dari jubo kerbau mcm melati kikikikiki

          0

          0
  15. Anonymous says:

    enth nape aku x suka le kt emma ni wlpn dia cantik..dia cantik pn d sebabkn kulit dia y putih..lagi2 skg dia kapel ngan zizan…lagi meluat aku tengok..wlpn emma berlakon x best…kaku jer..

    0

    0
  16. ikan kembong goreng says:

    dia ni sebenarnya pakai tudung ke idak?kompius aku.

    0

    0
  17. damai says:

    Just curiuous, si nara dia post 2 pernah x dia baca all the comments. kdg comment yg mmg kurang ajar kok x didelete

    0

    0
    • lois lain says:

      Damai,bagus jugak kau point out pasal tu,aku rasa si nara ni maybe dia baca tapi dia x tapis. nara aku ada suggestion untuk blog kau.aku rasa baik kau delete comment2 yg ada perkataan2 kesat/lucah (so takdela nampak blog ni rempit je yg masok.)comment biar berhemat.yang suka comment kurang ajar ni kebanyakannya troll.seeloknya nara delete la comment2 sebegini so xdela menggalakan budaya troll ni.

      0

      0
  18. Melati says:

    Susu ..fitnah aperbenda nya..setakat bergambar kat BMW yg takder nom Plat ..nenek aku boleh….bodoh punya Susu..WVD78 tu kawan dia dah marah dia lah bodo…kalau nk bergaya kat kete putih tu buang lah nom plat dulu…bodoh nya Susu ni…gi masuk balik dlm perut mak ko …sedap jer kater org fitnah..hehehe

    0

    0
  19. mizz says:

    melati ni apahal bodoh2 kan org plak…pastu ckp mcm dia tahu hal anak branak che ta tu…ish geram plak ngan melati ni

    0

    0
  20. xoxo says:

    diam lah melati…… bodooo

    0

    0
  21. seekthedeen says:

    sbb tula org nasehat perempuan jangan tayang gambar selfie muka tak kira la niat baik mcm mana pun. ni bukti selfie boleh mendatangkan fitnah.

    one of many ways to protect yourself from fitnah is not to upload selfies for public viewing.

    0

    0