Written by serenity | April 15th, 2018

Pelakon Zahirah Macwilson mengakui rasa terkejut dengan pendedahan Zul Ariffin bahawa antara punca mereka berpisah ialah sikap Zahirah yang tidak sensitif. Zul memberitahu, Zahirah dilihat berselfie di dalam masjid kira-kira 20 meter dari jenazah ibunya yang pergi menghadap ilahi Disember lepas.

Zul juga memberitahu hubungan mereka telah lebih sebulan putus dan dia memaafkan Zahirah, namun begitu tidak dapat meneruskan hubungan dengan jelitawan itu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Kepada Astro Gempak, Zahirah memberitahu kenyataan Zul ialah suatu fitnah:

Saya terkejut membaca kenyataan Zul. Fitnah semata-mata. Jika benar, kalau ada bukti, sila tunjukkan. Apa motif dia burukkan nama saya selepas membuat pengesahan yang kami sudah putus?

Takkan saya tak ada perasaan? Takkan saya tak sensitif langsung? Saya pun ada mencium arwah ibunya. Agak-agaklah, saya bukannya bodoh sangat sehingga sanggup bertindak sebegitu.

Memang saya ada di masjid ketika itu dan saya hadir bersama teman saya. Dia juga mengenali teman saya. Nak berkata tentang selfie, saya ada berswafoto dengan sepupu Zul, itu pun ketika di selesai malam tahlil. Bukan ketika berada di dalam masjid sewaktu jenazah ibunya masih ada.

Selepas selesai kenduri, sepupunya ada meminta untuk mengambil selfie bersama saya, jadi saya turutkan sahaja.

Zahirah juga mendakwa ia bukan punca sebenar hubungannya dengan Zul putus, sebaliknya dia merahsiakan sebab sebenar kerana tidak mahu mengaibkan sesiapa:

Kami sudah tiada hubungan, benar, sudah lebih sebulan, dia juga mengatakan sudah memaafkan saya, tetapi kenapa perlu memburukkan saya? Kenapa nak tabur fitnah?

Kami putus pun bukan atas sebab tersebut. Saya tak mahu membuka mulut kerana itu akan membuka aib sahaja. Saya tak mahu burukkan sesiapa. Biarkanlah dia, saya hanya akan berdiam sahaja dan tak mahu berbicara lagi mengenai perkara ini.

Apa yang berlalu, biar berlalu kerana saya mahu terus maju memandang apa yang ada di hadapan serta memberikan fokus kepada karier selepas ini.

Zahirah mendapat sokongan pengikut di Instagramnya dan hasratnya untuk fokus kepada kerjayanya mungkin ialah satu keputusan terbaik. Drama terbaru Zahirah bergandingan dengan Syafiq Kyle, Tak Ada Cinta Sepertimu berjaya mempopularkan Zahirah di kalangan peminat drama tempatan.

Zul dan Zahirah mulai rapat dan bercinta setelah membintangi sebuah drama di mana Zahirah ialah seorang pelakon pembantu di samping Zul yang merupakan pelakon utama sekitar tahun 2015. – beautifulnara.com

40 responses to Kenyataan Zul Ariffin Mengenai Selfie Fitnah Semata-mata – Zahirah Macwilson

  1. PP says:

    Inilh masalah artis suka berbalas kenyataan..x habis2..peminat turut meroyan..biar pi lh kisah putus cinta kau tu..dh xde jodoh..

    17

    0
    • Anonymous says:

      Zul ni mak cik bawang betul la.. da putus Tu xyah la nak buruk2 Kan X. Pergi blaja skit ngn intan Tu!

      49

      0
    • Kak Bawang says:

      Yes zahirah. Akak sokong ko. Jgn lyn si zul ripin tu. Biar dia meroyan dgn badan sadonya itu. Cukup tak kenan akak kalau jantan mulut puaka mcm tu. Dah putus tp tak reti nak move on. U go girl! Masa depan lakonan u lg cerah dari zul ripin & lopak. Shooting oversea bagai tp kayu pun tak guna

      66

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      kalau dh tak suka tu macm2 alasan n fitnah yg keluar dari mulot jantan buruk2kan gf yg dh di tendang…! biasa lahhh prangai jantan2 ni minah jambu bukan nye tk tau…dia tungu silap aje..tk salah pon jadi salah besar..

      4

      0
    • Anonymous says:

      mgkn ira nak perbetulkan statement zul tu.semua org akan berbuat begitu kalau apa yg dicakapkan pihak sebelah sana x betul.tmbh2 zul bgtau kt press tu…malu lah ira …tp lps ni adalah sebaik2nya dua2 x yah berbalas kenyataan dh.cukup sekali jer..rasa peminat dh pandai menilai mana pihak yg betul..mana pihak yg tak betul

      6

      0
    • Anonymous says:

      Betul. Ko tgk la nanti, memula xnak bukak mulut sbb xnak aibkan sape2. Tp seminggu kemudian, habis semua aib kena punggah. Kita sediakan popcorn je ok.

      0

      0
  2. anon says:

    well zahirah
    anda tak rugi TIDAK MEMILIKINYA
    LELAKI macam tu tak perlu kita hargai
    teruskan langkah anda mengejar impian anda
    jul ripen …jgn fikir anda tu ketegori hensem sangat
    kalau hensem ..senyum ke masam ke tetap hensem
    cuba tengok semua pic ko tu …jenis tak senyum sebab bila kau senyum mmg tak hensem …jgn perasan bagus sgtsss

    61

    0
  3. Anonymous says:

    Jul.ripin mau pikat nlopak nanti jadi mcm pattah termalu sendiri bila tau hanya di guna oleh loopak sebab mau jadi model cerita saja

    22

    1
  4. Anonymous says:

    Goodddd.. .. ZM is better off then being with someone like ZA who doesn’t only disrespect her but also her father.

    47

    0
    • Akak Peah says:

      Btoi..akak peah setuju sgt korg berdua clash sbb tgk ZA nie buakn jenis caring pon..nampak jenis keras hati..wat sakit kpala ada boipren mcm nie..

      19

      0
    • Anonymous says:

      Zul Ariffin ni sgt ego & jenis yg pentingkan diri sendiri. Jenis yg tk sesuai dibuat pasangan! Full of himself (Me, Myself and I) and ltak brapa gentleman.. Slalu nk control macho memanjang & merenyam dia pun semacam. Sesuai sgt dgn…. Hajjah Zouk! A perfect match! U deserve some far better than ZA, Zahirah.. Remember, verily Allah is the BEST PLANNER..

      1

      0
  5. Lalala says:

    Kalau aku g tahlil pon aku pikir dua tiga kali la. Ko igt tahlil tu mcm kenduri kawen ke nk tergedik2 bagai

    0

    17
  6. ZZ says:

    teruknya attitud zul ni.. perasan bagus sgt..POYO

    21

    0
  7. Imanja says:

    Zul nampak ego sgt.dr kes dgn kamal dia handle teruk sgt dgn zahirah..well zahirah eloklah lari dr lelaki yg mcm ni

    31

    0
  8. Anonymous says:

    ZA mcm useless…hmmm.sesuai ngan hajjah..

    21

    0
  9. Missnina says:

    Apa kaitan lofa dlm kes ni.plk..smua yg buruk palit kt lofa!psiko lh ko ni!!

    2

    15
  10. El says:

    Bestlah drama tak ada cinta seperti mu, zahirah dan Syafira Kyle, menang meletop,

    22

    0
  11. fieza abdullah says:

    zahirah ni mmg suka putar belit cerita..ingat haritu kes kamal adli,,boleh plak dia ajak emma maembong join p sentap si kamal adli..pastu x mengaku..zul arrifin ni jarang la nak buruk kan ex dia..contoh abby abadi haritu,,kes tumbuk ex-husband dia,,zul back up je si abby,bgtau yg abby x pernah berkasar pun sepanjang hubungan diaorg..mungkin zul ni dh x tahan kot dgn si zahirah ni..kita nampak pun kebudak budakan

    3

    29
    • Lol says:

      Tumbuk pebenda? Cakar la. Zul kata Abby tak pernah cakar dia.

      1

      3
    • DoneNasihat says:

      Membawang nampak makcik? memandai tuduh Zahirah bukan2.

      Orang lelaki kalau dah start memburukkan ex dia, maksudnya dia butthurt sebab ex dia dah moved on dan berjaya. Macam budak2 sangat lelaki mcm tu. Entah betul entah tak kes selfie ni.

      21

      0
  12. Union of onions says:

    Hmmm ….anugerah meletop Pak Chik Bawang jatuh kepada :-. ……,

    2

    1
  13. Anonymous says:

    Pembaca butifulnara ni memang ramai haters lofa. semua benda nak dikaitkan dengan lofa. haters giler meroyan.

    4

    11
  14. Anonymous says:

    Move on please ZM. Statement awak dah clear kan nama awak. Tak perlu ulas2 lagi kalau Zul Ripen (ZA) bg further statement. Orang ramai akan question balik ZA later. Patut dah putus sudahlah.

    5

    0
  15. DoneNasihat says:

    Nasihat kepada kaum lelaki yang gentleman di luar sana, sekiranya anda putus cinta, tolong jangan buka atau buat cerita tak benar aib pada ex anda. Kalau benda itu fitnah, dah jadi dosa.

    Sesungguhnya mengawal emosi lebih berat dari mengawal bentuk badan untuk jadi sado.

    19

    -1
  16. johnny bravo says:

    zul ni dah jatuh cinta dgn lopa, yelah cinta lokasi. Pd hal zahirah tu lagi lawa drp lopa. Lopa kan pandai menggatal dgn jantan.. Zul ingt keluarga lopa akan terima dia ke. Keluarga lopa tu mata duitan & mata pangkat & harta, sebelah mata pun dia tak pandang si zul ni.

    7

    1
  17. anon says:

    Eloklah putus, she can do better. Si zul is not husband material. Suka merenyam. kalau dijodohkan dengan nilofa mmg baguslah sebab dua dua memang gatal.

    25

    0
  18. Anonymous says:

    Zahirah, akak suka lakonan awak dgn syafia kyle. Akak ulang rakaman lakonan awak. Feeling….

    11

    1
  19. Mokcik lada benggala says:

    Zahirah…you are still young; beautiful and talented. You will get someone far better than zul insyallah. Whatever it is; just keep silent and let whoever yg tak puas hati meroyan. Ikut langkah2 fattah…buat diam tak reti jer and at d end; truth will reveal.

    19

    1
  20. Springle says:

    Kalo pandang mata kasar zahirah ni jenis batu duduk kat kepala dia..go..go..zahirah.. zul tu jenis control macho..elok putus nmpk kau mmg sakit jiwa lyn zul ni..

    7

    0
  21. Noname says:

    Muda x semesti x matang..
    Tua blum tentu caring …
    Western grown up x gedik mana pn
    Typical malay mmg prasan bagus n egoistic..
    You should find the right man
    Org yg lps tgn when there s problem
    Elok ditinggalkn sebelum worse become worst..
    Hargai lah diri anda sendiri Zahirah ..

    19

    0
  22. Miyuki says:

    Cuba korang perati cara zul jawab wartawan, berlagak, poyo sangat.dulu minat dia dalam titian cinta, but.. well , now no more, he dont deserve it..x gentelman langsung.bukan body je kena hebat, peribadi pun kena hebat.lelaki kalau boleh burukkan ex girlfriend hmmm..just let him go la bebeh.zahirah will shine bright like a diamond! Kurangkan kontrovesi sayang, kontrovesi dengan hazran( syafiq kyle) je boleh tau. Tak boleh move on dgn TACS ?..

    Apasal bandingkan lopah dengan ira ni? Jauh panggang dari api.zahirah duduk australia, elok je cakap melayu,x ada berbelit lidah aku tgk,nelopah yang duk kelantan tu nak slang2 hahaha busuk sangat jah! Menyampah!

    31

    0
    • Anonymous says:

      eng 1word sambung royak kelate… buruk bunyi.. ckp penuh 1ayat eng pon tak reti.. jenis tak reti malu plak tu nk jgk berlakon ckp selit eng bunyi longkang…

      6

      1
  23. Miyuki says:

    Cuba korang perati cara zul jawab wartawan, berlagak, poyo sangat.dulu minat dia dalam titian cinta, but.. well , now no more, he dont deserve it..x gentelman langsung.bukan body je kena hebat, peribadi pun kena hebat.lelaki kalau boleh burukkan ex girlfriend hmmm..just let him go la bebeh.zahirah will shine bright like a diamond! Kurangkan kontrovesi sayang, kontrovesi dengan hazran( syafiq kyle) je boleh tau. Tak boleh move on dgn TACS ?..

    Apasal bandingkan lopah dengan ira ni? Jauh panggang dari api.zahirah duduk australia, elok je cakap melayu,x ada berbelit lidah aku tgk,nelopah yang duk kelantan tu nak slang2 hahaha busuk sangat jah! Menyampah!

    6

    0
  24. Aku says:

    Kapel dengan Shafiq Kyle sudaa. Baru sepadan.

    13

    0
  25. Anonymous says:

    Mak ZA meninggal bulan Disember baru skrg nak declare break sbb ZM selfie dekat jenazah?
    Come onnnn…. x masuk akal.
    ZA tu hormat sangat lah kat arwah Mak dia bila dia pegang and raba pompuan2 yg berlakon dgn dia. Bertahun2 dgn Gaya n ZM tapi x pulak kahwin2…so irresponsible.

    18

    0
  26. suwasuwei says:

    ego melangit si zul ni..ish..ish..ish.,,

    1

    0

Leave a Comment

Optional