April 2nd, 2019

Melalui satu kenyataan media, persatuan jururawat yang sedang berdepan dengan tindakan undang-undang oleh penyanyi Linda Rafar memberitahu bahawa Linda memberi kenyataan yang tidak benar dalam artikel tersebut.

Delegation of Nurses menafikan pihak mereka ada memulakan tindakan guaman sehingga ingin menuntut wang RM1 juta. Sebaliknya Linda, melalui peguamnya,  telah menghantar notis tuntutan wang RM 2 juta kepada e-mel persatuan.

Malah, Delegation of Nurses menafikan ada dihubung atau dijemput oleh pihak Linda Rafar untuk mengadakan sebarang perbincangan sebelum notis tuntutan itu diterima.

Persatuan itu menambah,  kes saman fitnah seorang Jururawat ke atas Linda akan mula perbicaraan sekitar Mei. Ia hanya menjadi pemudahcara bagi membantu jururawat yang dikatakan difitnah oleh Linda.

Delegation of Nurses berkata, ia tidak akan memfailkan sebarang tindakan guaman di atas nama persatuan tanpa memaklumkan terlebih dahulu kepada kesemua ahli-ahlinya yang berdaftar.

Ia juga bakal membuat laporan polis dalam masa terdekat ke atas Linda melalui kenyataannya kepada Harian Metro tersebut kerana ianya didakwa berunsur fitnah.- beautifulnara.com


33 responses to “Kenyataan Linda Didakwa Berunsur Fitnah, Persatuan Jururawat Bakal Buat Laporan Polis”

  1. esah jendul says:

    sejenis artis sendu yang bongkak…amik ko pasni…mau bankrup…nanyi pun sore ke laut…xyah la nak nyanyi lagi…korg buat je la group marhaban join makcik2 tu…

  2. Fewww says:

    Xtahu sape betul sape slh.tp mmg ada segelintir nurse yg hauk.kalau nak berhauk dgn org yg hauk xpe.kdg2 kite tny pon dia jawab mcm xnk bukak mulut dan marah.so xfhm.kenapa kena mcmtu.kenapa kena beremosi dgn semua org yg xde kena mgena dgn mslh.kalau ckp elok2 kan senang.mmg xsemua org baik,tp treat org nicely,org akan balas kite dgn baik.kalau 8org nurse baik,balance 2org tu mmg jenis merosakkan nama baik nurse..

  3. faraj says:

    ‘dh tenggelam nk buat prop[a balik ler tu…!!!’ sama lah dgn Che Ta , semgkek nk berlagak kaya..!!! last2 esok persatuan2 Nurse plak saman balik, sampai Tua nk bayar saman jer kat susah kan hidup sendiri Linda oiii

  4. AKU says:

    udah2 la kakk oiii……bykkan2 al fatehah

  5. Anonymous says:

    YANG KORANG X HABIS SALAHKAN LINDA PESAL

    • Anonymous says:

      gigih ko dislikes erkk…. commonsense lah oiii linda tu manusia taktau malu dlm kisah ni.. gigih buat press conference isytihar nk saman DON rm2juta…. cuma sbb dgr2 rumours DON saman dia rm1 juta…
      berangan nk spend rm2juta buat nisan arwah mak dah tu…

    • DX says:

      Mungkin, mereka yg memberi komen2 negative ni allegedly nurses/jururawat yg badan mcm bonzer/bouncer kuat membawang n layar socmed, tak buat keje sibuk dok satu corner sama2 picit phone… Pakat reply bertubi2 lol… Pesakit2 jagaan mereka pun terlantar, tak dimandikan dan terus terang terbiar. In my experience di hospital kerajaan (kes nenek saya keluar masuk) in my opinion “misi”2 mmg tidak memberi attention yang memuaskan. Mungkin saya silap tapi in my observations la kan… Our country’s govt based nurses are like our country’s taxi drivers – macam gangster2 yg seronok menakut2kan dan memperkecil2kan org. Maybe I’m wrong but their associations/pertubuhan pun sama mcm sindiket gangster. Ini pendapat saya yg tak berapa ni marhaen level only la not celebrity status. Note my strenuous legal terms nanti they all saman I pulak omg

    • Bukan linda says:

      “Mungkin saya silap” .. “Maybe im wrong.”
      Adoii… Ko 2×5 ngn linda.
      Tkyh la nk eksen skiping landen kalo statemnt atas dasar ” mungkin dn maybe.”

    • DX says:

      Dengan reply dari “Bukan linda” as per above I rest my case, ladies and gents… *Cabut wig langkah keluar court*

    • Anonymous says:

      ‘bukan linda’ ni nurse yg ko maksudkan tu. terasa la tu. haha

    • Anonymous says:

      Saya doktor di hospital kerajaan. Jujur saya katakan memang terdapat segelintir nurse yang begini menyebabkan terdetik di hati saya “ikhlas atau tidak dia orang ni bekerja”. I mean you’re the one who picked this profession, so why dont you buck up and do your job properly. Pada saya dua2 belah pihak nurse dan pesakit ada silap masing2. Tapi saya kecewa bila melihat nurse membuat kerja secara sambil lewa ?

Loading...