April 2nd, 2019

Melalui satu kenyataan media, persatuan jururawat yang sedang berdepan dengan tindakan undang-undang oleh penyanyi Linda Rafar memberitahu bahawa Linda memberi kenyataan yang tidak benar dalam artikel tersebut.

Delegation of Nurses menafikan pihak mereka ada memulakan tindakan guaman sehingga ingin menuntut wang RM1 juta. Sebaliknya Linda, melalui peguamnya,  telah menghantar notis tuntutan wang RM 2 juta kepada e-mel persatuan.

Malah, Delegation of Nurses menafikan ada dihubung atau dijemput oleh pihak Linda Rafar untuk mengadakan sebarang perbincangan sebelum notis tuntutan itu diterima.

Persatuan itu menambah,  kes saman fitnah seorang Jururawat ke atas Linda akan mula perbicaraan sekitar Mei. Ia hanya menjadi pemudahcara bagi membantu jururawat yang dikatakan difitnah oleh Linda.

Delegation of Nurses berkata, ia tidak akan memfailkan sebarang tindakan guaman di atas nama persatuan tanpa memaklumkan terlebih dahulu kepada kesemua ahli-ahlinya yang berdaftar.

Ia juga bakal membuat laporan polis dalam masa terdekat ke atas Linda melalui kenyataannya kepada Harian Metro tersebut kerana ianya didakwa berunsur fitnah.- beautifulnara.com


33 responses to “Kenyataan Linda Didakwa Berunsur Fitnah, Persatuan Jururawat Bakal Buat Laporan Polis”

  1. Anonymous says:

    Dia besarkan issue sendiri, padahal kalau xbising takde pon org carut dia, kau deal dgn manusia, mmg la mcm2 ragam. Lain kali kalau rasa nurse tu salah, kau sekolahkan dia depan2. bukan viral kat medsos. Nurse tu pon ada kerja lain. Malu kat orang lah, bergaduh dgn nurse sebab nurse tak boleh tukar cadar mak sendiri. huhu

    • Anonymous says:

      Jururawat dan orang awam (termasuk artis) adalah saling memerlukan. Saman menyaman macamni, tak bawak kemana pon. Saman ni nampak logic kalau, ada berlaku apa2 kesalahan semasa operation, atau tersalah register ubat, atau terbukti pihak hospital telah menyebabkan kematian dengan sengaja. Baru nampak logic.

  2. ANTI persatuan kerajaan says:

    betul ke DON ni perjuangkan & bela nasib jururawat-jururawat di Malaysia ?
    Untuk kes, banyak je persatuan-persatuan acah-acah mewakili kumpulan jawatan dalam sektor kerajaan kononnya menegakkan & membela nasib pekerja kerajaan tapi nan hadoooo..
    lepas daftar then potong yuran bulanan bertahun-tahun habuk pun tarakkkk..
    ni persatuan nurse ni (DON) rasanya hanya mengambil keuntungan & kesempatan semata-mata..!!
    semuanya hampehhhhh..

Loading...