Written by serenity | April 2nd, 2019

Melalui satu kenyataan media, persatuan jururawat yang sedang berdepan dengan tindakan undang-undang oleh penyanyi Linda Rafar memberitahu bahawa Linda memberi kenyataan yang tidak benar dalam artikel tersebut.

Delegation of Nurses menafikan pihak mereka ada memulakan tindakan guaman sehingga ingin menuntut wang RM1 juta. Sebaliknya Linda, melalui peguamnya,  telah menghantar notis tuntutan wang RM 2 juta kepada e-mel persatuan.

Malah, Delegation of Nurses menafikan ada dihubung atau dijemput oleh pihak Linda Rafar untuk mengadakan sebarang perbincangan sebelum notis tuntutan itu diterima.

Persatuan itu menambah,  kes saman fitnah seorang Jururawat ke atas Linda akan mula perbicaraan sekitar Mei. Ia hanya menjadi pemudahcara bagi membantu jururawat yang dikatakan difitnah oleh Linda.

Delegation of Nurses berkata, ia tidak akan memfailkan sebarang tindakan guaman di atas nama persatuan tanpa memaklumkan terlebih dahulu kepada kesemua ahli-ahlinya yang berdaftar.

Ia juga bakal membuat laporan polis dalam masa terdekat ke atas Linda melalui kenyataannya kepada Harian Metro tersebut kerana ianya didakwa berunsur fitnah.- beautifulnara.com

33 responses to Kenyataan Linda Didakwa Berunsur Fitnah, Persatuan Jururawat Bakal Buat Laporan Polis

  1. Anonymous says:

    Kan aku dah cakap. Netizen bukak mulut ko saman dan suruh minta maaf. Ko bukak mulut boleh pulak. Harap DON menang!

    22

    7
    • LittleMissC*nt says:

      xper linda sis, nanti rakan2 retis yg backup ko pakat kutip derma tebuk tin milo.

      k bye sis..

      7

      3
      • Anonymous says:

        aku x kisah sapa menang, janji dah ada org bukakan situasi buruk yg dah lama iaitu mengenai segelintir nurse budget highclass walhal ala2 bibik hspital je, knapa la brlagak mcm pengarah hspital, ni nak kerja ke nak berlagak kuat?kahh222

        13

        8
        • Anonymous says:

          nanti sakit jangan suruh nurse pegang awak dan keluarga awak nanti terkawin laki atau bini awak pun jangan….
          kalau beranak panggil je doula, bidan kg, atau retis jaga,
          buat pembedahan pun tulis sedia tidak boleh ada nurse yang membantu sebab doktor ambil retis buat pembendahan…. nurse yang selalu membantu dan mengajar doktor2 tu buat……..
          haram kan nurse memegang awak dan keluarga awak kalau masuk hospital….. panggil retis suruh jaga

          11

          9
        • Juru Nikah says:

          Kalau kita sakit jururawat yg tolong bukan artis.. Saya sokong jururawat..

          4

          4
        • Anonymous says:

          Alahaiii. nurse kan banyak jenis, yg baik dan buat keja betul2 tu la yg jaga. ko nampak tak perkataan “segelintir”?? yg -segelintir nurse budget highclass walhal ala2 bibik hspital, knapa la brlagak mcm pengarah hspital, ni nak kerja ke nak berlagak kuat?- tuu x payah la jaga, dah mmg buruk prangai aku report je, dia nak buat taik, aku report je la. tukar dgn nurse yg okay. kah333

          8

          0
        • Anonymous says:

          habis kalau polis buat kerja x betul atau ambil rasuah, ko kena diam je la sbb polis boleh tangkap org buat jenayah?kiranya klau ada org ckp segelintir polis bla bla bla, ko pn ckp camni, “nnti klau ada penjahat kacau ko, jngan suruh polis tangkap” hahahha bodohhnye. x kisah dia buat kerja apa, klau ko dah salah, org boleh je nk sentuh kesalahan ko. x kira la ko keja jenis bersih taik org pn, tp klau ko dh buat bnda x elok, benda tu ttp x elok. so ko jadi nurse, jadi nurse elok2 ckt, bkn mcm sejenis yg aku ckp tu.kahh33

          5

          0
  2. anonymous says:

    Sue & counter sue, sue & counter sue, sue & counter sue….

    6

    0
  3. yesss.... says:

    tulaaa….linda ni jenis suke prasangka…die sndiri pon ckp die “DENGAR2” pihak DON nk saman die….DENGAR2 je okkk….die sndiri pon x pasti…lain kali dptkan kepastian dulu sblm kuarkan statement….adoiii…die phm ke x sbnrnye isu DON ngan die psl die viralkan muka nurse yg xde kaitan….part isu cadar tu urusan die dgn kementerian kesihatan malaysia….xde kaitan ngan DON….dan DON pon xde kaitan ngan kementerian kesihatan malaysia….

    20

    2
  4. Cik Nawi says:

    Masak lah kau Linda oiii. Kes saman ko bertingkat-tingkat skrg. Harap netizen pulak saman dia. Jgn besok ko distiharkan bangkrap sudah. Orang dah pesan let it go. Mak ko dah kembali ke Illahi. Yg ko x habis2 berkelahi. Minta maaf je la. Ko yg viralkan dulu kes ni. Sekarang ni aku rasa ko lebih kpd ego. Berubalah, berjuta pun mak ko tetap x dpt kembalikan mak ko.

    32

    3
  5. Anonymous says:

    bila nak habisss daaa….sudah sudahla linda..mak awak dah pun selamat. jangan buat mak menangis kat sana. buang la angkuh tu…

    11

    1
  6. huhu says:

    kesian plastine kene bedil ngan israel..jom kita sama2 doa kan umat islam di plastine selamat dari rejim israel. aamiin..

    25

    0
  7. cadar baru says:

    padan la muka kau linda oiiiii..ego sgt…kau ingat org nak berdiam diri ke semata-mata sbb kau retis???? sepatutnya masa arwah meninggal dulu kau duduk diam-diam, tp kau degil, ego….sekarang kau hadap la

    harap la pihak DON menang..bg pengajaran sikit dgn retis-retis sendu yg suka sgt menakutkan org dgn cara saman

    12

    2
  8. Kokomok says:

    2-2 hauk!! X lama lagi nak masuk ramadhan. Sila standby & praktis utk mintak maaf, lebih afdhal

    3

    2
  9. Anonymous says:

    reputasi skrg merumdum, sebelom tu femes sgtkah, kecuali zmn kru muda dulu oklah ko meletoppp. Skrg dh sendu.
    apa lagi sikit punya hal ..fikir .$$$$$$…jelh.
    kalau mng pun ada berkat ke….

    5

    1
  10. Anonymous says:

    siapa yg benar insyAllah, Allah akan menyebelahi.
    Mls nk ckp bukan2..teruskan je fight. Kalau diri sendiri memang dah kaya, duit berlebih boleh je byr jika didapati bersalah. Jika x mahu..senyap je dua..dua pihak.
    Skrg ni selangkah je kemana2 pasti duit akan mengalir…tak gitu.

    7

    1
  11. Anonymous says:

    YANG KORANG X HABIS SALAHKAN LINDA PESAL

    23

    2
    • Anonymous says:

      gigih ko dislikes erkk…. commonsense lah oiii linda tu manusia taktau malu dlm kisah ni.. gigih buat press conference isytihar nk saman DON rm2juta…. cuma sbb dgr2 rumours DON saman dia rm1 juta…
      berangan nk spend rm2juta buat nisan arwah mak dah tu…

      3

      7
    • DX says:

      Mungkin, mereka yg memberi komen2 negative ni allegedly nurses/jururawat yg badan mcm bonzer/bouncer kuat membawang n layar socmed, tak buat keje sibuk dok satu corner sama2 picit phone… Pakat reply bertubi2 lol… Pesakit2 jagaan mereka pun terlantar, tak dimandikan dan terus terang terbiar. In my experience di hospital kerajaan (kes nenek saya keluar masuk) in my opinion “misi”2 mmg tidak memberi attention yang memuaskan. Mungkin saya silap tapi in my observations la kan… Our country’s govt based nurses are like our country’s taxi drivers – macam gangster2 yg seronok menakut2kan dan memperkecil2kan org. Maybe I’m wrong but their associations/pertubuhan pun sama mcm sindiket gangster. Ini pendapat saya yg tak berapa ni marhaen level only la not celebrity status. Note my strenuous legal terms nanti they all saman I pulak omg

      30

      2
      • Bukan linda says:

        “Mungkin saya silap” .. “Maybe im wrong.”
        Adoii… Ko 2×5 ngn linda.
        Tkyh la nk eksen skiping landen kalo statemnt atas dasar ” mungkin dn maybe.”

        2

        6
        • DX says:

          Dengan reply dari “Bukan linda” as per above I rest my case, ladies and gents… *Cabut wig langkah keluar court*

          3

          1
        • Anonymous says:

          ‘bukan linda’ ni nurse yg ko maksudkan tu. terasa la tu. haha

          23

          2
      • Anonymous says:

        Saya doktor di hospital kerajaan. Jujur saya katakan memang terdapat segelintir nurse yang begini menyebabkan terdetik di hati saya “ikhlas atau tidak dia orang ni bekerja”. I mean you’re the one who picked this profession, so why dont you buck up and do your job properly. Pada saya dua2 belah pihak nurse dan pesakit ada silap masing2. Tapi saya kecewa bila melihat nurse membuat kerja secara sambil lewa ?

        6

        0
  12. AKU says:

    udah2 la kakk oiii……bykkan2 al fatehah

    0

    2
  13. faraj says:

    ‘dh tenggelam nk buat prop[a balik ler tu…!!!’ sama lah dgn Che Ta , semgkek nk berlagak kaya..!!! last2 esok persatuan2 Nurse plak saman balik, sampai Tua nk bayar saman jer kat susah kan hidup sendiri Linda oiii

    1

    4
  14. Fewww says:

    Xtahu sape betul sape slh.tp mmg ada segelintir nurse yg hauk.kalau nak berhauk dgn org yg hauk xpe.kdg2 kite tny pon dia jawab mcm xnk bukak mulut dan marah.so xfhm.kenapa kena mcmtu.kenapa kena beremosi dgn semua org yg xde kena mgena dgn mslh.kalau ckp elok2 kan senang.mmg xsemua org baik,tp treat org nicely,org akan balas kite dgn baik.kalau 8org nurse baik,balance 2org tu mmg jenis merosakkan nama baik nurse..

    33

    0
  15. esah jendul says:

    sejenis artis sendu yang bongkak…amik ko pasni…mau bankrup…nanyi pun sore ke laut…xyah la nak nyanyi lagi…korg buat je la group marhaban join makcik2 tu…

    2

    2
  16. ANTI persatuan kerajaan says:

    betul ke DON ni perjuangkan & bela nasib jururawat-jururawat di Malaysia ?
    Untuk kes, banyak je persatuan-persatuan acah-acah mewakili kumpulan jawatan dalam sektor kerajaan kononnya menegakkan & membela nasib pekerja kerajaan tapi nan hadoooo..
    lepas daftar then potong yuran bulanan bertahun-tahun habuk pun tarakkkk..
    ni persatuan nurse ni (DON) rasanya hanya mengambil keuntungan & kesempatan semata-mata..!!
    semuanya hampehhhhh..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Dia besarkan issue sendiri, padahal kalau xbising takde pon org carut dia, kau deal dgn manusia, mmg la mcm2 ragam. Lain kali kalau rasa nurse tu salah, kau sekolahkan dia depan2. bukan viral kat medsos. Nurse tu pon ada kerja lain. Malu kat orang lah, bergaduh dgn nurse sebab nurse tak boleh tukar cadar mak sendiri. huhu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jururawat dan orang awam (termasuk artis) adalah saling memerlukan. Saman menyaman macamni, tak bawak kemana pon. Saman ni nampak logic kalau, ada berlaku apa2 kesalahan semasa operation, atau tersalah register ubat, atau terbukti pihak hospital telah menyebabkan kematian dengan sengaja. Baru nampak logic.

      0

      0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini