Written by serenity | November 15th, 2011

Abby Abadi nampaknya mempunyai sebab tersendiri untuk menjawab mengenai artikel Joyah. Kami tak mahu komen panjang-panjang, korang boleh membaca sendiri kenyataan Abby seperti yang ditinggalkan dalam ruangan komen di entri sebelum ini. Bagi kami di BeautifulNara, hanya concerned tentang masa depan Abby dalam industri, itu saja, kerana wartawan juga adalah jambatan pada perhubungan seorang artis dengan orang ramai. Tetapi tuan punya diri, sememangnya berhak membela dirinya:

Lagi komen dari Abby:
Terima kasih diucapkan kerana Abby sudi melawat BeautifulNara. Kedatangan Abby adalah dialukan dan mungkin boleh menjernihkan keadaan buat mereka yang tidak memahami tindakan Abby. Selamat berjaya dalam kehidupan anda dan semoga beroleh kebahagiaan yang patut anda miliki.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

131 responses to Kenyataan Abby Abadi Untuk Isu Wartawan Di BeautifulNara

  1. nora elena says:

    wartawan vodo vagang propa lebih

    0

    0
    • hothotheat says:

      tu lah ak kate. .wartawan lbih sudu dari kuah. .
      melayu suke jatuhkn maruah melayu sendiri. .

      0

      0
      • KakLong says:

        Kepada wartawan2, berpada2 la mengarang, menyiarkan hal2 orang..korang kena ingat memfitnah tu dosa dia lebih besar dr membunuh..and kalo citer tu betul sekalipun, tak perlu la nk bukak aib org secara terang2an..kita semua manusia biasa, ada masa emo, stress, etc..mcm la korang ni sempurna takde buat silap.. jgn terlalu memikirkan keuntungan dan nama..n ingat, korg kena minta maaf pd setiap org yg ko fitnah tu..kalo tak, korg jawabla di akhirat nnti..

        0

        0
      • nora elena says:

        tahu xpe,,si nara ni pon leh tahan ni propa gak!!

        0

        0
      • Selitone Cold says:

        Gini jer lah… Korang dua selesaikan dengan baik. Tak perlu menunding jari mana-mana pihak. Abby, ngko tak perlu bimbang sangat. Kami yang membaca tulisan wartawan pun bukannya telan bulat-bulat apa yang ditulis oleh wartawan. Kami pembaca pun faham, tujuan berita ditulis adalah untuk melariskan penjualan media. Artis pun sama, jika menjaga kualiti kerja, Insyallah, rezeki Allah dibuka seluas-luasnya.

        Korang pun sama-sama memerlukan. Tak ada artis, tak ada berita, tak ada wartawan. Begitu juga sebaliknya.

        Aper yang pentinnggg??? kerjasamaaaa… baru kualiti hiburan kita meningkat.

        0

        0
        • anti wartawan says:

          wartawan2 di Malaysia ni banyak terdiri dari kalangan ‘pondan’..macam tu lah kalau pondan2 bergabung- kalau tak cucuk, manipulasi, auta, putar alam..itu bukan nama pondan dan wartawan Malaysia.

          memang menyedihkan dan memalukan.

          0

          0
        • noname says:

          yg pompuan plak tangan macam jamban!

          0

          0
        • Kami Bukan Bodoh says:

          tak kiralah perempuan ke..pondang ke..bapuk ke atau tomboy..sepatutnya kita sesama Melayu menaikkan mertabat kaum Melayu & dunia hiburan.

          kes Abby macam mentimun dan durian. tak golek kena..golek pun kena. Sepatutnya wartawan Malaysia lebih memahami sebagai manusia dan seagama. bukan hanya nak melariskan jualan akbar dan rating aje.

          yg menjadi mangsa adalah dunia hiburan sendiri. bukan sekali dua..Fasha Sandha pun dah kena..Remy Ishak pun kena..sket2 nak boikott. Buleh jalan daaa wartawan Malaysia. Bila pembaca2 kutuk kaurang bodoh tolol..tahu pulak nak marahkan dan melenting.

          rasanya eloklah wartawan Malaysia sebelum menulis kembali ke jalan Islam. Membuka pekung orang..tiada istilah dalam Islam.

          sikap wartawan Msia, siapa kuat membodek..selamat lah. nak kena cium bontot diaorang baru nak tulis cerita yg elok2.

          please la..mana letaknya akal dan iman?

          0

          0
        • kak abby ni salah memilih kawan (atau rakan media) sebenarnya ni…. dah namanya dari pancaindera. lain kali filter sikit, bagi interview untuk magazine Pa&Ma ke, majalah Sentiasa Manja je yg Saniboey tu…. oh,…. yang tu dah lama takde. tapi jangan jumpa Juber mat teropong. kes, naya tu.

          0

          0
        • Jejari Runcing Ku Phuaka says:

          sedangkan anjing & babi pun tahu hormat manusia, sayang menyangi hidup aman sesama makluk..inikan pulak wartawan2 di Malaysia…kehnnnn???

          0

          0
        • Ahkak Senghau says:

          whartawan2 hibuhran dhi Malayshia shemakin lahama shemakin kheji…

          kherja merekha asyik dok melahgakhan menchucuk ohrang!

          ahkak dah khilang rhespect shamer whartawan2 hibuhran.

          mcham lakhanot perahgai2 mashing-mashing.

          0

          0
        • mia says:

          Wartawan pro memey n norman laa tu………

          0

          0
        • mulut capoi says:

          Itulah len kali ingat….dulu hal2 r/tangga sikit2 pun ko heboh….bila call Norman , memek yg. angkat….x payah benda2 cam tu dikongsi ngan peminat ko,
          Biar org. buat kat ko, masaalahnya ko ni Panas baran, ko serang Norman , ingat org. x tengok video tu….. walaupun Norman salah tapi nampak dia macam org. bodoh masa tu.
          X kiralah ini tiba pulak masa ko pulak. Macam kucing kurap memek dan Norman semasa belum kawin, mereka x melenting, yelah dah salah….tapi sabar walaupun malu.

          Habis ko cerita Norman x bayar habis duit hantaran, satu dunia tau…bukak aib org.
          Sekarang dia org. dah kawin x payah nk. buruk2kan lagi, x baikkkkkkkkk. dah setakat tu jodoh ko.

          kamu pun aku x suka cara pergaulan ngan lelaki, apabila menjanda jagalah maruah. berkepit ngan org. muda.
          Bukan jeles….tapi x manis…kita org. Islam ada batas pergaulannya haram halal.

          Mana bisnes kain ko ngan sizul tu………
          Dah tau wartawan…..nama pun wartawan….kalu ko x
          luahkan masaalah x berani dia nk. olah citer.
          org. hormat kita jika ada maruah, jika tak kita akan dipermainkan org.

          kita kena cermin2kan diri. muhasabah diri sendiri…

          0

          0
        • Relax says:

          Aku setuju dgn kata2 ko,mulut capoi!Byk sgt brk2kan org,last2 terkena btg hdg sendr.Sbk buka aib org sgt.Kan lbh elok buat hal sendr.Dl ms mula2 kes dia ni,aku simpati sgt.Tp bila tgk dia semkn over cite keburukan org,trs jd meluat.

          0

          0
      • Lady says:

        tuh la bezanya media cetak dgn melodi. melodi lebih telus. takde edit2. apa yg d jawab tuh la yg d paparkan kt tv.

        0

        0
    • lisa says:

      macamna nak jernihkan lagi keadaan selagi blog macam beautifulnara ni tak habis2 cari kesalahan & berita negatif pasal artis? secara tak langsung melagakan artis sesama artis, wartawan sesama artis? cuba cari berita positif sikit at least berkat la sikit duit yang ko dapat dari blog nih. berape banyak artis yang dah terluka dek kerana berita yang kau sendiri tak berapa pasti lepas tu kau post dekat blog kau lepas tu kau kata biar masyarakat yang menilai yang mana betul yang mana salah? kau pikir betul ke cara kau tu? bukan lagi mengundang pelbagai spekulasi dari pelbagai pihak? kau tunggu je nara, hari kau akan tiba jugak.

      0

      0
      • BB says:

        abis apa ko buat kat sini lagi??

        MENYEMAK???

        0

        0
        • itu la.. org kata vodoh kang marah.. fyi.. blog nih tempat nak carik info.. nak tao isu semasa.. btw.. lu sendiri datang tengok blog kan.. untuk apa? takkan untuk carik jodoh kat blog kot.. vodoh biar la berpada.. kalo xdak blog or any resource from tenet.. memang suma org akan dibangang2kan oleh media masa dan media cetak.. udah la.. kang sound lebey2 sentap plak.. cheers.. bro nara.. keep it up.. nak ikut mulut org mmang x ke mana.. suma org pikir x sama..

          0

          0
        • ida says:

          kpd kak abby…tabah kan hati …kuatkan semangat demi anak3…mmg kite xmampu nk puaskan ati semua pihak..apatah lg artis..semalaya kenal..byk kisah pahit pulak tu….mg sblm ni byk “kekurangan yg terjadi’ dgn kes amuk kat lokasi yg mmg agak aibkan diri sendiri gak…….tp tu kak abby. klu berlaku kat sy ni pon sbg ppuan xtau la pe sy wat…yela nk judge kesalahan org len mmg senang..cube jd kat btg idung sendiri..ntah2 pe kite wat lagi teruk….xtau nk ckp pe…cume harapan sy agar kak abby tabah besarkan ank3…mulut org mmg xleh nk tutup…sepayah mn pun bykkn bersabar…mmg sakit dgr org ngata kite sesuka hati.mmg sakit.begitu mudah mengata tnpa mengenali siapa kita & apa sebenarnya yg kita lalui…. ..bukan nk burukkan kuarge X…tp semakin ank3 membesar dorg pasti memahami pe yg terjadi & pe yg X da wat terhadap abby & ank3….sape x sakit diperlakukan camtu di saat yg btol2 memerlukan…smg tabah mengahadapi dugaan & pedulilah pe org nk kata..bukan dorg bg kite mkn!!

          0

          0
        • bujang says:

          jentik bijik kang…sioh sioh jangan dok melangut
          kat sini kalu x suke, pok pet pok pet macam
          kentut sambil cirit. Buat dok belengas blog ni…..

          0

          0
    • Hantu Bonceng says:

      2 x 5 dgn 5 x 2 = Sama dgn jer dorg ni.. wakaka

      0

      0
    • jambu oh says:

      sape ntah mengata abby. perasaan dah. org kesian kat kau bukan nye mengata.perasan nye.

      0

      0
  2. lontong says:

    1st

    0

    0
  3. Ecot says:

    kesian abby ..tu je ak boleh ckp ..

    0

    0
  4. Leha says:

    Wartawan mulut longkang

    0

    0
  5. anasy says:

    cian kak abby, korg leh cakap ape je, xsama ape y kita tgk dgn ape y dia rasa, eleh korg ade masalah sket korg post jugak kt fb. maki2 sume. korg jgn anggap diri perfect sgt.. tak suka org tu, tak suka org ni.

    apa pon tak boleh la n haters ni.

    0

    0
  6. redcarpet says:

    Fitnah lebih teruk dr mmbunuh..sape trasa dia yg rse pedas..

    0

    0
  7. sengal.. says:

    berat mata memandang…berat lg bahu yg memikul……………

    0

    0
  8. nursham says:

    sabar bnyk2… tuhan tahu kamu di pihak mane.. klu saye pon, sy pasti kan tampil ke hadapan utk betulkan keadaan yg salah nie… tp mmg syial p’puan wartawan tue… cm gampang… mulut cm longkang..

    0

    0
  9. mariaozawa says:

    paparazzi, org hiburan, penulis blog dan wartawan hiburan mmg byk jadi punca rumah tangga punah n maruah org calar balar.

    0

    0
  10. neraka says:

    dah nama pun wartawawan.. meWARTAkan kisah peribadi orang kain.. kisah dalam kain orang.. banyak pekerjaan dalam dunia ni.. tak perlu nak dapatkan duit buat fitnah sesuka hati.. masyaallah.. kutip sampah lagi mulia dari menjaja cerita tak betul ttg org lain untuk sesuap nasi.. pada wartawan tu.. insafla.. sekarang mmg awak tak rasa.. esok lusa ada balasannya.. tak salah pon cerita kebaikan orang….dapat pahala lagi…
    Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan.
    Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.
    Jangan-jangan doa yang tak elok mereka pada kita termakbul pula.

    0

    0
  11. oni says:

    sabar kak.. dugaan bg ibu tunggal amat hebat. berbuat baik dan bersangka baik pada semua dugaan yg Dia bagi.. insyaallah akan di permudahkan.

    0

    0
  12. nurul says:

    kesian abby.pape pon,kami sume fan2 abby doakan yg terbaik utk abby 1 family. kuatkan semangat ye! kami tau abby kuat hadapi sume dugaan selama ni ;)

    0

    0
  13. mixgirl says:

    I LUV U ABBY…
    dr dulu hgga kini……
    i doakan u bahagia dunia & akhirat….aminnn…

    0

    0
  14. ezerin says:

    dugaan yg abby lalui , tuhan menyayangi die…die wanita yg tabah..insyallah..ade hikmah n gnjaran untuk die..x perlu nak kta die mcm2.. bntu die, bukn mhina.. byangkn klo dri kita d tempt die..jgn ringan mta memdang untk mghina..tp ringnkn tgan untuk berdoa ..mna thu nnti turn kita lak kan..

    0

    0
  15. fiq la,sape lagi says:

    kalau aku jadi abby, mesti rasa teraniaya..tu je nak cakap..keh3

    0

    0
  16. wartawan suci says:

    salam abg nara….dan abby…..semoga abby tabah dugaan demi dugaan yg dtg…..insyaallah ada kesenangan yg bakal abby terima selepas kesusahhan melanda….insyaaallhah……saya bukan ibu tunggal….tapi saya dpt rasakan susah senang membesarkan anak2 yg membesar….perlukan duit/masa yg sentiasa tidak mencukupi…..kekadang bila kita happy sikit org kata meroyan…..bila kita sedih…org kata nek minta simpati….jadi riak sepertimana wartawan mahu dari seseorg artis????
    mengapa mudah sgt seorg wartawan LABELKAN ARTIS ITU JANDA MASSALLAH…???…YE mmg massallah jika semua harus di uruskan sendiri oleh artis tersebut!!!!….siapa wartawan tu mudah sgt nak jadi juri/hakim dimuka bumi ni!!!…..jika abby salah pun mungkin bersebab…..kepada wartawan amira….anda cuma makhluk ALLAH ….jgn mudah perlekehkan MAKHLUK ALLAH CIPTA…..(abby)…..kepada abby….saya doakan anda ada kebahagiaan menanti…..insyaallah amin…..

    0

    0
  17. minah guava says:

    wartawan propa je lebih..agak2 la nk buat gosip pun..
    jgn sampai jatuhkan maruah orang la,.artis pun manusia gak..

    0

    0
  18. monalysa says:

    abby,… don’t worry,… fan2 skarang dah pandai,… fan tau mana 1 crita yg betul crita mana yg saja wartawan nak buat havoc,… =) fan2 doakan kebahagiaan abby,.. ingat jer ada hikmah atas semua yg berlaku,.. banyak2 kan bersabar,… cry if u need it,… keluar kan semua,.. fan2 abby faham n sayang dgn abby,… =)

    0

    0
  19. abby sie says:

    especially kpd wartawan hiburan..memang x beragak bile bergosip or propa psl artis sana sini hingga boleh timbul fitnah.. ingat la sket skang ni si wartawan mngata si artis ni sana sini, 1 day nti bile si wartawan ni da susah or sakit teruk yg mmrlukan bantuan or simpati org rmai terutama dikalangan artis, slp2 si artis yg kene gosip or fitnah or caci maki hina ni la yg dtg hulurkan bantuan..mase tu bru ko nyesal malu.. dunia hiburan malaysia ni kecik je..x salah klau si wartawan ni mnjdi medium utk para artis menempa nama. tp biarlah dgn cara yg baik bkn membuka aib artis tersebut..

    p/s: gosip murahan artis yg x bertamadun tu sbnrnye dtgnye dr wartawan murahan yg xde modal nak bercerita..

    0

    0
  20. bobob says:

    “Kedatangan Abby adalah dialukan dan mungkin boleh menjernihkan keadaan buat mereka yang tidak memahami tindakan Abby. Selamat berjaya dalam kehidupan anda dan semoga beroleh kebahagiaan yang patut anda miliki.”–macamna nak jernihkan lagi keadaan selagi blog macam beautifulnara ni tak habis2 cari kesalahan & berita negatif pasal artis? secara tak langsung melagakan artis sesama artis, wartawan sesama artis? cuba cari berita positif sikit at least berkat la sikit duit yang ko dapat dari blog nih. berape banyak artis yang dah terluka dek kerana berita yang kau sendiri tak berapa pasti lepas tu kau post dekat blog kau lepas tu kau kata biar masyarakat yang menilai yang mana betul yang mana salah? kau pikir betul ke cara kau tu? bukan lagi mengundang pelbagai spekulasi dari pelbagai pihak? kau tunggu je nara, hari kau akan tiba jugak.

    0

    0
  21. jejarimontel says:

    saya sokong tindakan Abby..sebagai seorang ibu tunggal yg bermaruah, xsalah klu die bertindak utk menegakkan kebenaran drpd bersikap hipokrit dgn org2 disekeliling die yg sewenang2nya mengata beliau. saya xpaham dgn sesetengah wartawan yg boleh menulis sesuka hati dan memutar belitkan apa yg artis kata, bila artis membidas wartawan, terus di bannednya artis tersebut (macammm haremmmm jek!) macamlah korang hebat sgt. tgk jek lah kes fasha sanda, walaupon aku nih bukanlah peminat die, wartawan terus jek banned die dgn kenyataan fasha yg menyakitkan hati mereka, tp dlm pada tuh wartawan2 nih amik tau juga hal fasha sanda walupon xdisebut terang2 nama Fasha (laku gak fasha nih walaupun tanpa publisiti!) wartawan nih bila artis tegur nk dibannednya, tp bile depa sesuka hati menulis pasal artis..boleh pulak!!!!!! aishhh ingatlah setiap tulisan yg ditulis akan ditanya diSANA nanti..Aku sokong tindakan Remy Ishak yg skrg tgh berperang ngan wartawan isu maruah die..baru buku bertemu ruas!

    0

    0
  22. 7 eleven says:

    I will support abby …everybody can give their own oppinion or judgement to abby or reporter but yang facing all those situation it’s abby ….different feel actually …and sometime jugak this wartawan kena ajar jugak kalu nak story about personal don’t be extravaganzalah kan segala dalam kain semua ko nak kuarkan and lebih teruk dengan menokok tambah story yang ada untuk menyedapkan artikel anda , menjatuhkan maruah orang …how u feel when other people do the same thing to u …so next time please beware don’t write the story ikut sedap tekak ko jer …bila kes macam ni nilai setitik habih satu belanga rosak…kalu artis komen balik disuruh diam …diam adalah lebih baik ….tapi bab wartawan yang menulis cerita fitnah artis tu ok aje x pulak disuruh diamm …it’ is fair for that artis ….agak ..agaklahkannnnn

    0

    0
  23. MEMEY GELAK GULING2 says:

    betul2..WARTAWAN ni mcm bagus duk jaga tepi kain orang tengok MICHELL MELODI haprak tu..asik2 terjah org sana sini..yg dia duk tangkap GAMBAR terkinja2 MACAM MONYET tu xpe lak..sib nk kawin ngan lelaki sama kalu dengan lelaki lain xtahu la..TANGKAP GAMBO mengalahkan dah jadi laki bini…. MOGA dah MASUK ISLAM ni leh lah terdidik….

    to ALL WARTWAN or yg nk jadi ala2 WARTAWAN( abg nara) henti2kanlah duk laga2kan orang… orang yang buat MAKSIAT korang bela pulak orang yang BERHEMPAS PULAS cari rezeki dan teraniaya korang MAKI<KUTUK DLL.

    so igtlah dunia akhir zaman tu jea

    0

    0
  24. abby ngek says:

    pada wartawan joyah tu..apa lagi..sebarkan lah rakaman tu…bio sume orang dengar n nilai sendiri…hahaha…

    aku sokong joyah..hehee..sbb bila baca balik joyah tu tulis psl perangaiiii100x abby…bukannya psl isu dia tulis lain dari apa yang abby ckpkan dlm interbiu..isu tu kawan joyah nie yang tulis…joyah tu cuma war2kan apa yg dia tak puas ati tentang perangai100 abby yang suka meroyan tu…hahahahah….

    to joyah..cepat lah sebarkan rakaman tu,,aku tak sabo nk dengarr..n nk tengok episod seterusnyaa…sure lagi meroyan…kah3…

    no wonder la Normiang boleh berpaling tadah..upsss…

    aku sejuk ati dengar statement fiza elite dlm melodi 2,3 minggu lepas…tenang dan begitu matured sekali..fiza kata :dah 3series jadi kena matang..dia admit kesilapan2 dia . jauh sekali nk burukkan bekas suami.. kata apa2 nk fokus kat anak…n rezeki dia pun makin murah n hidup dia makin tenang..xde pun kontroversi2 cm kawan elite dia yg sorang tu…heeee..

    0

    0
    • HARTAWAN says:

      ko ketawa dgn nasib orang BABI!!

      0

      0
      • abby ngek says:

        sengal la ko ni HARTAWAN..

        Cerita-cerita – klu nk baca..xnak bc..xyh baca

        TV:ABC di katakan berak di tengah jalan

        Alipbata: ..Aku cuma “memBUANG” tapi wartawan tulis aku BERAK pulak.. tengah jln je aku sempat..Aku ada pun hak nak “MemBUANG” ape..nk kentut pun x salahkan..yg penting pitching kentut..bg sound baek sket..

        Polis: Eh, alipbata, nape berak tgh jalan ni klu ye pun nk terberak. Len kali dpt signal awal2 terus cari toilet tau..jgn time gak tu nak “cari lubang”..kami faham tp sory kami terpaksa bg “warning” supaya alipbata xberak tgah jalan lagi..tepi jalan pun xleh..

        12345: Aku sokong Alipbata, semua orang membuang..dah tak sempat memang kena buang tengah jalan la nampaknye..yg korang nk marah2 dia membuang tengah jalan tu apasal?hak dia la nk membuang tu.. korang tau tak apa rasa bila sakit perut yg dah tak tertahan2 tu??

        Penonton tv tgh honeymoon: Hem..sayang..lain kali klu abg bg ubat julab pun jgn berak tgah jalan tau..hihi..

        sekian..*peace :)

        0

        0
    • haha.. nampak sangat lu nih balaci memey…

      0

      0
      • abby ngek says:

        errk…ada aku ckp psl memey ke..? hahah…balaci memey pun balaci memey lah..ada aku kesah..hahaha..PEACE!

        pengkritik tetap nie sape ek? heeee….

        0

        0
        • misz secreto says:

          aku sokong ko abby ngekk.. hahaha sbb aku pon xtau la kenapa since dia dh divorce dgn normiang tu dia jadi cam gila royan sorry la kalau ayat ni kasar tp kalau fikir balik memang betul pun…cuba jadi matang dan terima seadanya..satu2 kisah dia kuar naik meluat …ke dia jelous si normiang kawin sponsor banyak xmcm dia kawin dulu. ahakss relax arr kn dh nasib ko abby abadi. .. yup macam si fiza tu gila cool je statement . ni nk menjawab2 mcm budak2 . abg nara buat issue pasal dia fuhhh terus dia reply…ala2 wanita lindungan khaabah gituu.

          mereka2 ni xfaham maksud si JOYAH tu… cuba baca dengan tenang :) peace !!! aku x menyebelahi sesapa2 . tp kalau dah byk sangat BUNYIK org pun MENYAMPAHlahhh kn!!

          0

          0
        • abby ngek says:

          misz secreto,
          shhhhhhhh..nanti ade orang kata kite balaci memey or suku sakat joyah pulak….heehee…

          suka statement ko” ala-ala wanita lindungan kaabah”..likes beribu2 kali :) very concise and penuh bermakna :)

          0

          0
        • kemek says:

          taik ko la x sebelah sesape…dah terang lg bersuluh ko tuh mmg sebelah kan si memek n miang tuh..tah2 ko ni pun jenis same cam memek tuh kan…lalalaa…peace…

          0

          0
        • misz secreto says:

          yeahh gimmie pai abby ngekk.. !!

          si idung kemek ni kot yg balaci memey . wkakakaka

          to dearest kemek aku xsokong mana2 pihak tp cuba ko jd cerdik sikit n baca dgn tenang sebelum type . sorry to say kemek sbb kutuk ARTIS KESAYANGAN kau larrr :D

          0

          0
        • abby ngek says:

          ish ngek betul kemek kt bawah ni..terang2 misz secreto tu taip “mereka2 ni x faham maksud si JOYAH tu” maksud dia tak menyebelahi sesapa2 tu between joyah ngn abby..yg kemek tetiba meroyan psl memek n miang tu pasal ape..hohoho…PEACE! :)

          0

          0
        • badgaL says:

          “ABY NGEK” <– entah2 kau nih wartawan, mulut puake! puii

          0

          0
  25. HEHEHE says:

    betul kata abby ngek…aku pun tgk melodi last week sk gan cara fiza bl dah msk 3series kn matang…nie asyik slahkan sana salahkan sini…lama2 borink la wei org…sudah2nye lantak ko lar…nak meroyan ke nak ape ke x de kene mengena gan kehidupan aku nih…pttla x hubby lari…KPD WARTAWAN CPT2 SEBARKAN PITA RAKAMAN TERSEBUT SUPAYA SEGALA KEBENARAN AKAN MUNCUL….penat ml2 slhkan nh lps tu slhkan si zul skrg nie slhkan wartawan lps nie tah sape yg nak disalahkan…jgn asyik nak slhkan org fkr kesilapan sendiri dl…muhasabah diri sendiri kan lbh elok….

    0

    0
    • happyy happyy says:

      Aku rasa yang mengata mengata abby ni mesti perangai perampas macam memey , ntah-ntah kau memey tak yee ????

      0

      0
  26. peminat abby abadi... says:

    macam haram jer semua yg mgata k.abby ni..langsung xder hati dan perasaan….macam siiakk.
    kpada k.abby kebenaran akan trbukti…
    berdosa besar mereka2 carii makan dengan maibkan kak abby.
    renung2 kan n selamat beramal..
    k.abby ada hak untuk membelaa diri..
    kami peminat sentiasa myokong.

    0

    0
    • Abby ngek says:

      abby tu yang sebenarnya m’aibkan diri dia sendiri tanpa dia sedar…

      cuba ko baca balik yg joyah tu tulis & abby tu tulis. abby ckp joyah tu tak cerita bebetul cm yg abby citekan ms interbiu..joyah tu pulak tulis tentang pangai abby …

      klu abby balas balik nafikan apa yang joyah tu tulis..takde jadi hal..cth:
      a) sy tak pernah mempermainkan wartawan
      b) sy tak pernah beri fakta yg slh..tak berniat spy cerita sy keluar bersusul sulan
      c) sy tak pernah bersikap yg mcm joyah katakan..
      d) tu peminat sy, suka hati mereka la mcm mana diorang nk defend sy..ko ni joyah dengki ke ko takde peminat..jom tengok fan sape lagi ramai..

      cth2 jelah..tapi joyah tu tak kata pun dia yg interbiu joyah..tp sbb joyah “komplen” pangai dia yg kononya semua perfect tu yg dia x leh terima..nak yg positif je..

      kalau ye pun wartawan2 tu saja2 reka cerita psl fakta ms interbiu dia, apsal tak ms tu gak abby buat cmne dia buat kt joyah ni? see?

      0

      0
      • Lindungan Bulan Sudeh says:

        ko kerja tv mana ni? majalah mana ni? surat khabar mana ni? sekarang ni, ko tak payahlah sibuk berdebat nak cakap Abby tu buruk perangainya dan nak org tau dia sajalah yang betul. Ko pun tak payahlah susah2 nak explain kononnya Joyah hanya berkompang pasal pengalaman kawan dia kononnya. Ko faham tak kenapa peminat2 abby tu dok defend abby yang pada kau tu buruk sangatlah kan. bg aku fan abby ni defend dia sebab tengok lah wei, dia ibu tunggal, job kurang, tekanan kiri kanan depan belakang dan sapalah tau apa lagi yag dia hadapi kan. orang mcm abby ni, mungkin fikiran dia nak fikir luruh suci murni mcm ko tu mungkin tak jadi. org mcm abby ni, yang asyik kena tibai kiri kanan, dlm otak dia fikir nak survive je. dia nak defend diri dia je…bukan sebab naturally dia mcm tu, tp keadaan sekeliling dan pengalaman dia weh. jnglah compare dia dng Fiza sbb diorang dua org manusia dlm situasi yg dengan mata kasar ko nampak samalah kan, tapi betul ke situasi diorang sama? tolonglah weh…kalau ko boleh nak bagi contoh bg org faham, dan ada yang nak suruh baca dengan dlm keadaan tenang statement joyah tu, boleh tak korang pun tarik nafas dan bertenang, dan fikir mcm mana konflik abby dlm situasi sekarang mcm ni. kalau korang tak fikir lagi bagus, sbb bukan membantu pun. kan?? ke korang nak tolong hantar maggie dng klorox jugak dekat abby buat ringan beban dia dan buat bekalan anak dia makan?

        0

        0
  27. aku le.. says:

    aku lbh percayakan wartawan drp artis2 yg suka bermuka2 ni..

    0

    0
    • betul betul betul says:

      betul tu..aku sukung kau…byk dah terbukti…cth psl gossip skandal ngn laki orang or whaat ever..dok deny deny..last2 ngn orang tu gak diorang kawen..hehehe….klw x sungguh, orang x kata…

      klw la wartawan tu suka exxagerate kan cerita..dah ramai yang kena saman!

      0

      0
      • aku le.. says:

        agreed 200%..hehe..dgn kisah2 terdahulu..aku sekarang memang lbh percayakan wartawan…jgnlah nak tunjuk baik sngat sedangkan kita bukannya baikpun…

        0

        0
  28. jabun says:

    mulut joyah ni busuk
    mulut bawah bekulat
    melayu mmg bodoh!!

    0

    0
  29. Tak Minat Artis says:

    abg nara…

    betul ke tu komen2 dr abby abadi…or…

    org menyamar kot…?

    0

    0
  30. Lagubestbest says:

    Biasalah artis janda. mesti ada kontroversi, baru maintain laku.

    0

    0
  31. Reena says:

    Yang dia kata org tu, yg org tu tuduh dia..wartawan mesti lah backing geng wartawan gak kan..kesimpulannya, baca boleh..caya jangan..nak caya gak. lantak koranglah pasal skang ni yg takde pun boleh diada2kan cam jubir propa tu..benci aku.

    0

    0
  32. Cik Rini says:

    walaupun aku xdela berapa berkenan sgt dgn stail abby ni..tp sbg sorg ibu dan perempuan, aku rs dia pun ada hati dan perasaan. wartawan sepatutnya FIKIR DULU SEBELUM TULIS. jgn sbb tulisan anda, mahkluk lain bergaduh sampai tahap saman menyaman dan memaki hamun. tgkla kes nadia dgn lisadawati..punca wartawan jgk sbb sibuk2 nak menulis..alih2 org lain bergaduh dpt dosa. tulis yg molek2 dahla..yg xmolek tu, kalau nak tulis jgk..biarlah dgn bahasa yang elok.nama pun wartawan.,..xkan takda etika kot….sekian terima kaseh.

    0

    0
  33. bunga says:

    hanya tuhan y maha mengentahui y mna betol y mna slah..kpda kak abby brsbarlah, tuhan sentiasa d pihak y benar..ada hikmah di sebaliknya (^-^)…

    0

    0
  34. weiya says:

    setiap org ade mslh..kita yg tak lalui mmg blh kata jer apa pun..ala teruskan hidup..bla…bla…meroyan la apa la..tp kita tak rasa apa dia rasa..apa pun abby…lebih baik bercerita…berserah pada Allah dr manusia…

    0

    0
  35. adeq says:

    Makin aku baca si nara ni menyampah aku….aritu aku jumpa bini kau…mmg serius aku nyampah dgn berlagaknye…ahahahaha..siap perkenalkan diri…”saya ni isteri nara…takkan tak pernah baca?”
    WTF!!!! trus aku meluat…

    0

    0
  36. tutti fruitti says:

    kpd kak abby,bawak byk2 berdoa dan sembahyang taubat n sembahyang hajat…minta dijauhkan dari orang2 yg boleh menjatuhkan maruah diri kak abby.

    Dgn dekatkan diri pada Allah….nescays Allah akan melindungi diri kak Abby…

    itu jek jalan penyelamat keadaan diri kak abby skang nie…tak perlu nak tulis apa2 lagi dah…biasalah manusia nie kita buat betul pun org kata salah…jadi tak perlu nak berkata2 lagi….duduk diam bertaffakur menyerah diri pd yg Maha Esa itulah yg sebaik2nya…

    0

    0
  37. smurf says:

    joyah.. kamu x rase yg abby kena..leh la kamu kate org meroyan… cuba kena kat batang idung sendiri~

    nauzubillah

    0

    0
  38. heran dan x paham.. says:

    kdg2 wartawan mmg lebih dan melampau..mmg la dlm industri hiburan wartawan mainkan peranan tp ni da melebih2!!!!!!!!!!!suke ati abby la nk jwb ke x!pas tu buat cerita yg bkn2.tolong la paham situasi dia…LEAVE HER ALONE!!!!!!!!
    ini bkn CONCERNED spt yg dikatakan oleh abg nara ni nk menjatuhkan!!!pikir skit keadaan org..jgn ikut sedap tekak korang tuk ” laku” kan majalah or berita yg korang tulis…cerita yg xde korang “ada2” kan…

    0

    0
  39. pizza hot says:

    Adatlah hidup kat dunia nih..bile senang, glamour, byk duit org sanjung2..bile dah jatuh, x berduit org hina, kutuk, maki, keji….

    Abby, dekatkan diri dgn Allah..semua kejahatan akan lari jauh..dan yg dtg dekat hanya keberkatan Allah…

    0

    0
  40. dian says:

    biasa la kak abby..dalam kehidupan kita yg biasa, bukan artis ni pon manusia suka meputarkan belitkan apa yg kita cerita..saya pon pernah kena..sekali dah kena tu beringat la..diam tu lebih baik dari berkata2..ank2 jgn risau la allah dah sediakan rezeki tiap2 anak..biar je tuhan balas..kalau x kena kat dia..kena kat anak2 dia nanti..skrg tuhan bayar cash yeeeeeeeeeeeeeee…

    0

    0
  41. scya says:

    ntah ape2 la . . bia la abby uh na tulis ape at blog dye , at wall dye . . mybe ngn care uh dye dpt ilang kan tensen . . . mcm la org len ta uat bnda yg sama . .beza nya abby uh public figure . . kite org bese ta de sape na kesa . .wartawan un melampau . . . idop sndri ta tentu lg ckp org mcm2 . . btol ckp mak sy , kalo keje jgn jd wartawan hiburan sbb bnyk dosa . . . tgg la korg . .

    0

    0
  42. pujangga says:

    wartawan smua sama…suke jg tepi kain org..bek carik profession len…mbsr kn cerita atau mnambah ceriter yg x bnr..shingga blh m’aibkn org len..sgt bdosa…Nara..bek ko pkir..bek ko bukak blog br psl ktuhanan..lg bek..byk dpt pahala..dr ko tunjuk kn gmbr artis yg seksi tuh…no point eh…
    slamat bpkir…!!hehehehe

    0

    0
  43. AC says:

    ape la korg ni…ckp mcm org pandai…at least abby berpijak pd bumi yg nyate..korg tu th ckp pasal org je…malu ckit weyh..hidup korg pun bkn sempurne sgt…nobody is perfect..lau ade yg perfect maknenye kiamat la dunia…so jgn pk korang tu bagus sgt nk judge org…

    0

    0
  44. cunda says:

    Abby, saya sokong awak sepenuh2nya. Teruskan perjuangan membesarkan anak3. Semoga berjaya Dunia & Akhirat. Aminnn…

    0

    0
  45. Lawyer says:

    walau apapun mulut puaka kat luar sana tu mengata xkira wartawan bongok atau fan yg anti-abby mengata apa sekalipun..
    just pekak kan telinga ok..
    we will always support u abby

    0

    0
  46. Bunga Lara says:

    “saya petik dari blog pelakon Zahiril Adzim: http://zahiriladzim.blogspot.com/

    Andai ada seorang manusia yang melakukan dosa dengan Allah, lalu kita kutuk. Hina, caci. Kita lemparkan kata – kata kesat padanya dan kemudian, kita ajak manusia lain untuk bersekutu dengan kita untuk mencacinya.

    Kita keji, dari rupa paras fizikalnya, sehinggalah ke peribadi serta keluarganya. Kita betul – betul jelek melihat dia melakukan dosa dengan Allah.
    (sedih aku tengok)

    Dan sekarang, semakin lama semakin ramai yang bersetuju untuk mengkeji manusia itu. Keji berjemaah.

    Sampai suatu hari, manusia yang dikeji itu, bertaubat dan memohon ampun dari Allah Ta’ala. Jika dia benar – benar insaf, dan mahu bertaubat, kemungkinan besar, taubat dan ampunnya diterima Allah. Maka selesai sudah, dan dia sudah insaf, sudah berubah. Bukan kerana dikeji, tetapi kerana dia mendapat hidayah. Alhamdulillah.

    Apa yang tak selesai.

    Dosa kita dengan dia, yang selama ini kita maki caci, keji. Juga mengajak manusia lain untuk mengkeji dia.

    ‘Kalau berdosa dengan manusia, kita kena mintak ampun dari manusia”

    Habis.

    Manusia tadi sudah bertaubat dan insyaallah Tuhan ampunkan dia. Tapi kita akan terus berdosa dengan manusia itu.

    Ada terfikir?

    0

    0
  47. Bunga Lara says:

    saya petik dari blog pelakon http://zahiriladzim.blogspot.com/

    *DOSA MANUSIA DENGAN MANUSIA*

    Andai ada seorang manusia yang melakukan dosa dengan Allah, lalu kita kutuk. Hina, caci. Kita lemparkan kata – kata kesat padanya dan kemudian, kita ajak manusia lain untuk bersekutu dengan kita untuk mencacinya.

    Kita keji, dari rupa paras fizikalnya, sehinggalah ke peribadi serta keluarganya. Kita betul – betul jelek melihat dia melakukan dosa dengan Allah.
    (sedih aku tengok)

    Dan sekarang, semakin lama semakin ramai yang bersetuju untuk mengkeji manusia itu. Keji berjemaah.

    Sampai suatu hari, manusia yang dikeji itu, bertaubat dan memohon ampun dari Allah Ta’ala. Jika dia benar – benar insaf, dan mahu bertaubat, kemungkinan besar, taubat dan ampunnya diterima Allah. Maka selesai sudah, dan dia sudah insaf, sudah berubah. Bukan kerana dikeji, tetapi kerana dia mendapat hidayah. Alhamdulillah.

    Apa yang tak selesai.

    Dosa kita dengan dia, yang selama ini kita maki caci, keji. Juga mengajak manusia lain untuk mengkeji dia.

    ‘Kalau berdosa dengan manusia, kita kena mintak ampun dari manusia”

    Habis.

    Manusia tadi sudah bertaubat dan insyaallah Tuhan ampunkan dia. Tapi kita akan terus berdosa dengan manusia itu.

    Ada terfikir?

    0

    0
  48. cikgu ain says:

    setiap manusia ade bahagian masing2… bila orang lain terkena, sama2 ambil iktibar… semoga hidup abby kembali jernih.. tumpukan pd 3 anak yang semakin membesar.. bagi dia ruang untuk memulihkan lukanya.. semoga Allah memelihara dia dan anak2 dia…..

    0

    0
  49. si bunga larangan says:

    kpd wartawan…sudah2 la sakiti hati org..kdg2 kerna wartawan lah artis d benci d cela…kita ni manusia n dunia ni bulat..hari ni kita kenakan org..esok lusa kita lak akan terkena..biar akal dahului emosi..kpd abby..sabarlah..anda wanita yg kuat n tabah..sy kagum!

    0

    0
  50. Norly Soleha says:

    Kepada Kak Abby,

    In case Kak Abby baca komen saya ni, satu je saya nak nasihatkan, perbanyakkanlah menghadap Yang Maha Esa. Menangis, merayu dan luahkanlah segala-galanya pada Allah.

    Sekarang ni mungkin waktu dimana Kak Abby turun ke bawah, dan dimasa kita di bawah, memang akan ada ramai orang yg sesuka hati nak buat fitnah, mengutuk, menghina kita. Mulut manusia memang tak boleh dikawal, dan disebabkan itulah di padang Mahsyar nanti, Allah SWT kunci mulut kita, dan hanya anggota lain yg bercakap, sebab mulut manusia memang suka buat jahat.

    Jika Kak Abby anggap mereka menjatuhkan maruah Kak Abby, Kak Abby mesti menaikkan martabat kehidupan Kak Abby dgn cara terbaik. Kak Abby hentikan membalas kenyataan kepada mereka sebab lagi banyak dibalas, lagi banyak mereka cuba cari kesalahan dan keburukan Kak Abby.

    Diam itu tidak bermakna kita kalah, Kak Abby. Kak Abby kena percaya pada Allah SWT sahaja, dan bercintalah dengan Allah SWT, insya Allah, Kak Abby akan naik semula. Sekarang ni Allah menduga Kak Abby kerana Dia sayangkan Kak Abby dan mahukan Kak Abby kembali pada-Nya.

    Saya faham masalah Kak Abby bila orang sebar cerita peribadi dan menokok tambah cerita, sampai jatuh maruah kita. Saya juga sudah rasa semua itu tapi tindakan saya pada masa itu di hadapan orang sekeliling, saya cuma senyum dan buat perkara macam takde apa-apa, walaupun bila berseorangan, saya sujud menangis kepada Tuhan. Alhamdulillah, skarang banyak kebenaran dah terbukti tanpa saya perlu suarakan apa-apa.

    Allah Maha Berkuasa, Kak Abby. Dia akan tunjukkan kebenaran juga suatu hari nanti, tapi yang penting, kita kena sentiasa sujud kepada-Nya.

    Saya harap Kak Abby baca komen saya ni sebab saya sangat simpati dengan Kak Abby dan saya hendak sangat membantu Kak Abby, tapi saya bukanlah siapa-siapa, cuma orang jauh saja.

    Be strong ya, Kak Abby.

    0

    0
  51. confuse says:

    SAYA respect Abby dengan penjelasan ini. Walaubagaimanapun, tolong lah tulis elok – elok dan jangan guna kan singkatan macam kanak2 blom habis sekolah ni kan. tulis lah SAYA sebagai SAYA and not sy and penggunaan INI bagi menggantikan “neh’; adalah amat dialu alu kan.

    Rasanya ia akan kelihatan lebih professional :)
    kan?

    0

    0
    • kiki says:

      biarlah.., asal org still senang baca. dia tertekan tu.. kesian. kuatkan semangat..kak abby.

      buat wartawan.,
      tulis tu pakai otak dan iman, jangan dok pusing cite letak ayat bukan-bukan nak bagi laku majalah, suwat khabar dll. gosip tu bila org percaya, fitnah jadinya.!

      0

      0
  52. lin says:

    Bagi kami di BeautifulNara, hanya concerned tentang masa depan Abby dalam industri, itu saja, kerana wartawan juga adalah jambatan pada perhubungan seorang artis dengan orang ramai~ weh Nara hang cakap apa ni..rezeki tu kat tangan Allah..takyahlah sibuk2 nak concern kunun takut kawan tu tak dapat cari mkn..patut kau kena fikir 2 kali ..kerja yg kau buat ni Allah suka ke tak? sedih sungguh.

    0

    0
  53. budi says:

    Aku copy paste je..tanpa edit ni tau… (Joyah Gila Meroyan..) Tengku Khalidah Tengku Bidin..anda perlu pantau anak buah anda..

    Joyah tulis…..Siapa Artis janda penuh masalah ni?
    Petikan daripada Utusan Online 13 Nov 2011-
    JOYAH tabik satu kali kat pelakon wanita janda yang sentiasa berperangai pelik ni. Pandai sungguh dia bermuka, minta simpati dengan cerita dia kecewa cinta dengan seorang pelakon muda tu.Gaduh manja sikit dengan teman lelaki, mulalah nak ‘membebel’ kat peminat-peminat semua, suka sangat nak burukkan orang lain, kononnya dia sajalah yang betul.Nak jadi cerita, dah namanya kerja wartawan hiburan, teman Joyah ini pergilah dapatkan komen dia sebab nak tahu apa kes mereka putus.Bila teman Joyah yang seorang ni dapat komen dia, keluar di akhbar, lain pula yang jadi.Dia boleh buat penafian kat laman sosial peminat dia, cakap teman Joyah ni sengaja reka cerita. Kata artis tu, dia cakap lain, wartawan tulis lain. Nasib baik kawan Joyah tu ada buat rakaman masa temu bual, bila dengar balik, sah artis wanita ni cuba untuk menipu peminat dia sendiri.Amboi-amboi mulut dia, rasa macam hendak cili-cilikan saja.Dan cerita hangat lagi, rupa-rupanya teman Joyah ni sudah dipermain-mainkan oleh si artis.

    Ada beberapa wartawan di akhbar lain boleh cakap “La, kau tak tahu ke perangai pelakon janda terdesak tu macam tu? Memang setiap kali dia buat kenyataan, esoknya dia akan menafikan.“Dia akan minta wartawan tulis balik sebab kononnya wartawan telah tersalah fakta. Padahal sebenarnya itu memang taktik dia supaya setiap cerita dia akan ada susulan berhari-hari, berminggu-minggu. Itu memang semua wartawan senior sudah tahulah, sebab tu tak semua orang ‘kuasa’ nak temu bual dia ni,” katanya.
    Kalau macam itu, Joyah bagi tepukan gemuruh sebab pelakon janda ni adalah pelakon terhebat wanita untuk “Anugerah Propa”.
    Agaknya kerana sifat seperti itulah, dia semakin merudum popularitinya, tak banyak produksi bagi dia peluang berlakon lagi.
    Setakat suam-suam kuku je, setahun adalah sekali dua, tu pun lepas orang ambil dia berlakon mesti menyesal tak sudah sebab artis perempuan ni memang suka sangat menyalahkan orang dan kononnya diri dia sajalah yang baik.
    Itu pun nasib baik bercinta dengan ‘anak ikan muda’ adalah juga cerita orang hendak tulis. Kalau tak, memang macam biskut kena rendamlah gamaknya, lemau terus daripada sebarang publisiti.Joyah juga kasihan kepada peminat artis wanita ni yang begitu gigih melayan emosi celaru artis ni dalam ruang peminat dia.Hari-hari ada saja dia memburukkan orang termasuklah lelaki yang pernah menjadi orang penting dalam hidupnya. Hairannya, peminat dia pun bukan main lagi, sama naik mengutuk walaupun tak tahu apa-apa, hanya membaca tulisan ‘propa’ si artis ni.Eloklah tu, layanlah lagi. Esok, bila peminat yang sama kritik sikit, dengan peminat-peminat sekali kena sembur, ha masa tu baru padan dengan muka.

    Hello, kita orang setiap hari jumpa artis lah, kita orang tahu artis mana yang ok, artis mana yang ko, jadi janganlah percaya sangat kepada artis yang ‘bertopeng’ ni ya.Artis ni sebenarnya dari dulu lagi, memang suka sangat kena puji melambung, kalau kritik sikit memanglah dia akan melenting tak ingat dunia.Joyah tahu lepas artis yang ‘celaru pemikiran’ itu baca tulisan Joyah ni, mesti dia tulis kat laman sosial dia, memburuk-burukkan kerja wartawan.Tak apalah, Joyah alu-alukan sebab tak lama lagi Joyah pun ada fan page sendiri kat Facebook. Nak kongsi juga dengan pengikut Joyah tentang ‘kehebatan’ artis tanah air kita luar dan dalam mereka.

    0

    0
    • iyekan aje says:

      me pernah komen page abby kat fb.tetibe die menyalahkan kami macam kami plak yang kuarkan isu die n NH dulu.padahal kiterang komen based on apa yang dia tulis.dari haritu saya rasa memang abby ni sumthin wrong sumwhere.dalam erti kata lain, dia pun ada salah dia jugak.tapi diri dia masih diselaputi sifat keanak-anakan.saya sokong je kalau dia deactivate terus fb dia.saya terus unlike page dia after dat.n hide terus page dia.sebab bagi saya dia tu manusia ANEH n betul kot artis PROPA.

      0

      0
  54. zasyram says:

    kenapa komen aku tak kuar…aduiyaiiiii..

    0

    0
  55. Farah Amina says:

    Tak faham kenapa wartawan skg takde perasaan berperikemanusian langsung. Org dah susah lagi nak jatuhkan. Masaalah Abby tu apa jer la, anyiway, korang yg nak korek sgt kenapa dia putus ngan Zul Selama ni pun, dia takde keluar statement yg mengarut2 pasal Zul. Dia cuma doakan yg terbaik buat dia. Kenapa tak cungkil tentang kes khalwat ke, org minum arak ke, kesusilaan ke,kurang akhlak ke. Ni kebanyakan nya cuma buat coverage sikit dan serahkan kepada peminat untuk buat kesimpulan. Kenapa tak tulis untuk cari kebenaran atau sekurang2 ye tulis sesuatu agar timbul keinsafan sesama sendiri. Ni tak, Remy & Tiz taknak buat kenyataan bercinta pun jadi masaalah. Benda ni simple je kan. Saya bukan artis pun saya takkan gembar-gembur sesuatu perkara yg belum tentu jadi dan kerana menghargai sesuatu hubungan agar tidak ter”jinx”. Itu je. Kenapa sampai nak jatuh saham. Tahukah anda, satu kenyataan bodoh yg anda keluarkan, berapa ramai org akan percaya. Perkara seperti ini has massive impact. Awak boleh menjahanamkan nasib og yg tidak berdosa. Saya rasa kerja wartawan ni, satu tanggungjawab yg besar kerana u have the power to sama2 bangunkan society. Kenapa tak tulis ke arah tu??

    0

    0
  56. Farah Amina says:

    Jadilah wartawan yg bijak dan berhemah, bukan bodoh dan sombong.

    0

    0
  57. wartawan nia ada yg beretika dan ada yg tidak..aku da mengalami semua ni..so mana yg tak elok tu toksah la dilayan dan kepada sahabat saya Abby..bnyk2kan bersabar

    0

    0
  58. bonda says:

    wahai wartawan hiburan..tlg la tulis cerita yg betul, jgn sampai buat fitnah..dosa tu

    0

    0
  59. pemerhati says:

    Abby dah letak shot sms dia dgn wartawan hampass tu kt facebook dia..apalagi cik amira, kuarkan la rakaman interview kalau betul ko tak mereka cerita. kalau tak abby senang2 blh saman ko dgn majikan ko skali. silap2 ko kena tukar/buang keja! dah salah tulis tu satu hal, sukahati abby la nak post apa pun kt fanpage dia. dia rasa dia bercakap benar. terpulang pada orang di luar ni nak menilai. yang JOYAH nak MEROYAN, MENGATA berdasarkan cakap2 org tu, sama la dengan memfitnah! sebabnya, ada ke abby wat salah pd dia? rasanya JOYAH tengah PMS ni! sian abby jadi mangsa! kalau kena kat batang hidung aku pun aku nak defend diri! tanya la sape2 pun, bila kita cakap lain, orang tulis lain, sape yang tak marah oii..binatang pun ada perasaan..tapi aku rasa wartawan AMIRA n JOYAH ni ada hubungan baik/sedara/org yg sama..tu yg dia melenting lebih dr abby pulakkkkk

    0

    0
  60. awek cun says:

    WARTAWAN KT MALAYSIA NE MMG SUKA BUAT CERITA..DA NAMANYA WARTAWAN KAN..KALO TEDA STORY TEDA LA DUIT DORG NAK BELI MAKAN PAKAI..DRPADA KORG JADI WARTAWAN FITNAH SANA SINI TMBH DOSA,BGS KERJA KAT RESTORAN..DUIT PUN HALAL…

    0

    0
  61. WARTAWAN suma sama ja.. ada yg buat cara betol untuk cari makan ( x menambah2 cerita ) ada yang wat cara najis.. ( tokok tambah kasik panas ).. lebey kurang mcm ulat2 jalan raya yg tunggu org eksiden.. yg baik dia mmang bantu dan dapat habuan.. yg chelaka dia cuba mengeksidenkan org dan dapat habuan.. sama saja.. Manusia biasa la katakan.. ada baik.. ada jahat.. ada dosa ada pahala.. semua tu ujian allah atas pentas dunia..

    p/s: Wartawan tuh.. thats include bro Nara skali.. its just that he is more into sharing things.. not really into approach directly to particular artitst..

    0

    0
  62. shhhhh says:

    Komen zul putus cinta dengan abby:

    Oleh MOHD. RASDAN AHMAD
    [email protected]

    KHABAR pelakon Abby Abadi yang didakwa terpaksa mengharungi pelbagai masalah sejak kebelakangan ini termasuklah terbaru, putus cinta dengan Zul Ariffin telah tersebar di internet.

    Setelah menyepikan diri dan dimasukkan ke hospital akibat dilanda tekanan, Abby Abadi tiba-tiba menulis di laman blognya dan mengaku yang dia dan Zul sudah putus cinta.

    Tentu banyak yang tertanya-tanya kerana mereka berdua dikatakan merpati dua sejoli dan sama-sama berada dalam bidang seni.

    Bagaimanapun Abby tidak menyatakan sebab yang membawa kepada perpisahan dia dengan Zul. Tetapi dia hanya menggambarkan melalui satu detik yang sangat pedih hingga tidak dapat digambarkan dengan kata-kata dan dia dengan Zul tiada hubungan lagi.

    Zul ketika ditanya mengenai perkara itu berkata, Abby tidak sepatutnya mendedahkan perkara itu kepada umum.

    ‘Sebenarnya perkara ini masih belum dapat kepastian lagi. Saya sendiri tidak pernah kata apa-apa, keputusan itu hanya dibuat oleh Abby sahaja tanpa sebarang perbincangan antara kami.

    ‘Bagi saya perkara ini tidak perlu dihebahkan kepada umum, masalah ini hanya membabitkan saya dengan dia, jadi biarlah kami berdua sahaja yang selesaikan.

    ‘Saya tak nak komen perkara seperti ini dan tidak pernah timbul apa yang disebutkan itu,’ ujar Zul ketika dihubungi Pancaindera baru-baru ini.

    Tambah Zul lagi, perkara-perkara yang membabitkan peribadi tidak sepatutnya dibincangkan dengan orang lain selain mereka berdua apatah lagi dalam blog yang boleh dibaca semua orang.

    ‘Kalau boleh saya mahu selesaikan perkara ini dengan Abby. Hanya berdua dengannya tidak perlu membabitkan orang luar.

    ‘Saya harap masalah yang dihadapi saya dengan Abby dapat diselesaikan selepas ini tanpa campur tangan dari pihak lain,’ jelas Zul yang kini semakin meningkat popularitinya.

    Utusan

    0

    0
  63. move like jagger says:

    sebut je pasal wartawan..banyak betul yang dislike..pelik2

    0

    0
  64. angin malam says:

    klu sapa2 yg terlibat dgn industri media mesti dh kenal perangai Abby.. mmg xdinafikan dia mmg jenis nk perfecto.. Aritu masa media screening, abby dijemput utk jadik artis jemputan sekali dgn geng gerak khas..di pihak abby, dia lgsg xmaklumkan yg dia nk sebuah bilik, then masa media screening, dan2 dia nk satu bilik khas utk dia.. even kitorang ckp bilik sume full, dia kira apa, yg penting dia nk satu bilik.. terpaksala kami organizer ni kosongkan bilik kami.. artis diva cam sheila majid n misha omar pon rilek je, xda bilik pon no hal.. ni mmg aku nmpk sendiri, so.. pikirla sendiri

    0

    0
    • maaf ya says:

      itu hak dia, so what? organiser kalau x nak beri, jangan beri..habis cerita

      0

      0
      • hmmmm.. basi says:

        mmgla itu hak dia… klu ckp pasal hak, maknanya artis bleh wat sewenang-wenang jela..dari situ kita dh tau perangai dia camna kann.. alah, kalau bnda ni jadik kat pasha sendat mesti ramai kondem pasha kan.. ni jadik kat abby, mestila ramai backing dia..mcm joyah katakan,,,

        0

        0
  65. greenfingers says:

    sapa2 yg pnh berkerjasama dgn abby taula perangai abby camna..

    0

    0
  66. mulut xberlapik says:

    most of reporter kt msia ni mmg bangsat!!!

    0

    0
  67. akuwanita says:

    inilah risikonye kak abby..nak buat camane..lebih baik kak abby tumpukan nak cari sumber rezeki untuk jangka masa panjang..bukak bisnes ke…mungkin kak abby kene berehat seketika dari industri ni..nanti lambatlaun,,kalau orang dah rindu,,kak abby boleh buat comeback..cuma cadangan…yang pasti,kami tahu bukan salah kak abby..kami,rakyat Malaysia,tak bodoh untok menilai gosip2 betol dan tak betol..

    0

    0
  68. jika kau rasa getarnya... says:

    tp status kat fb abby kadang2 terlalu mengada2..tak semua benda hal personal yang remeh temeh leh kongsi ngan peminat,,,oleh itu agak2 ler nak tulis status tu camne….baik luahkan isi hati pada yang maha Esa sahaja,,,solat hajat banyak2..doa byk…insyallah abby akan jumpa calon suami yang lebih baik….

    0

    0
  69. Niesa says:

    Maaf mencelah.. sekadar memberi pandangan ya :)

    Wartawan & artis saling memerlukan & sangat penting hubungan ni.. Bukan semua wartawan dengki/jahat.. Ya, memang kisah yg ditulis kalau x byk, mesti ada yang tersinggung kan? Sy memang peminat industri hiburan Malaysia.. tapi apa yang tak kena pd saya ialah bila SESETENGAH wartawan menjadi batu api antara sedar atau x.. yg batu api, tulisan yg ditulis ni, editornya guna nama samaran.. lain kisah, contoh kes Fasha dgn Nora.. MUNGKIN dulu mmg dia salah n pernah sakitkan hati beberapa org wartawan.. tapi wartawan bila ada KUASA BESAR artis tu naik/jatuh, lihat la sendiri kisah2 Fasha dlm media kpd umum.. Sorry to say, byk yg negatif/perli tapi krn disiplin dia dlm industri, dia berjaya n bangkit dgn tohmahan org.

    FAKTA: MEDIA merupakan pengaruh yg kuat & memegang peratus yang besar.. Sedar atau tak, jika negatif cerita yg disampaikan, negatif lah komen. Jika positif cerita yg disampaikan, positif lah komentarnya. BUKAN semua wartawan nk menjaja kisah buruk artis.. As an example, sy pernah lah lepak dgn seseorang yg tau dunia artis. masa tu hangat psl waheeda dikatakan ada hbgn dgn akhil hayy(belum cerai lg). tapi waheeda nafikan. Wartawan tulis kpd umum apa yg waheeda ckp. Padahal mereka tahu kejadian sebenar. sampai lah 1 masa kantoi sendiri.. Wartawan mmg lebih byk menyimpan rahsia artis2.

    Ada jugak wartawan ni memegang title wartawan sebagai modal supaya artis tu tunduk, bodek & lain lain. Kau tk senyum eh, siap kau. Wah, dia senyum ja nampak aku. Tapi, adat lah nak jadi artis, byk sudut & perkara kena jaga sbb selebriti ni sbg model contoh untuk peminat.. U pilih jalan ni, so u must follow the rules. Tk salah artis nak melenting, tapi sebelum melenting, cuba tanya diri.. betul ke apa yg dia tulis pasal aku ni.

    Oh ya, ada lg yg sy kurang setuju dgn cara wartawan Malaysia.. MUNGKIN 1 wartawan tk suka, sibuk soseh2 gossip dgn wartawan lain yg si polan tu gitu gini. Dah bermasam muka dgn yg lain.. BILA wartawan pulak kena kutuk dgn artis, mula lah ban, melenting, plan mcm2 & lain lain lagi. Just put yrself when artis kutuk u. wht u feel? Sama lah mcm artis.. Apa yg sy nampak, bila u posted negative story, habis semua yg komen mencarut caci maki. Betapa besar pengaruh media.. Artis ni pulak mcm tk diberi peluang utk bela diri.. 10 artis belum tentu boleh lawan 1 pihak media.

    Tentang selebriti pula, mmg byk benda kena jaga. Itu hakikat utk menjadi selebriti yg sepatutnya menjadi role model kpd peminat especially remaja :) Tp semakin hari title Role Model ni mcm dah tk sesuai untuk selebriti.. maaf ya, tapi itu lah yg sy nampak.

    Apa pun, seburuk/sejahat mana pun selebriti pernah sakitkan hati wartawan/artis or pernah buat silap, maaf dan terima dgn hati yg ikhlas. Allah tk pernah menghukum umat-Nya sepanjang masa.

    Bukan semua wartawan tk baik, ada aja :) Kalau ikutkan jahat wartawan, mesti kita semua lg terkejut dgn kisah artis lain2 yg mereka simpan rahsia tu.. Artis tu mengandung luar nikah, artis tu bersekedudukan, berzina & mcm2 lg. Tkde pn diorg publish to public.. Wartawan tk sekejam tu pun :)

    Conclusion, artis hormat wartawan, wartawan pun kena lah hormat artis. Bukan semua org boleh terima cara kita. Mulut tempayan boleh lg tutup kan.. Lastly, MEDIA & ARTIS sgt memerlukan antara 1 sama lain.. ITU HAKIKAT :)

    p/s: Oh ya, psl wartawan pondan tu.. em.. tk elok kutuk hak yg Allah cipta. Dia cipta sesuatu tanpa ada kesilapan. Maaf ya tulisan tk sempurna. Wassalam

    0

    0
  70. adik rozi tiger says:

    salam semua…saya nak cerita sikit pasal pengalaman saya…tahun 2008 satu tragedi berlaku kepada keluarga saya…sehingga menyebabkan ayah saya meninggal dunia…..lebih kurang 3 wartawan dari akhbar berlainan mengambil kenyataan kami sebagai ahli keluarga…samada berbentuk lisan …ataupun melalui sms…tapi apa yang kami kesalkan 50% yang tercatat di dalam akhbar harian METRO adalah tidak benar dan akhbar2 lain pulak 80% sahaja yang benar…kesimpulan di sini saya bukanlah artis..tapi kisah kami yang bukan artis jugak sudah jadi kelam kabut dan banyak kenyataan dan fakta bercanggah..apatah lagi kisah artis yang bole mendatang duit untuk syarikat penerbitan..saya tegaskan di sini..baca boleh…percaya hanya 80% tetapi akhbar harian METRO mmg sgt2 bercanggah..sebab tu berita mereka cepat..tapi tidak betul…dan artis jugak tak perlu cepat melatah…ini adalah asam garam hidup artis..kalau tak suka tak perlu jadi artis..sekian

    0

    0
  71. Hamba Allah says:

    saya pernah baca fb status abby..mmg kdg2 saya rasa mmg tak perlu abby nak dedahkan segala kehidupan dia kpd umum..bukankah itu mengundang fitnah dan cerita2 yg tak sepatutnya..dia sendiri yg membuka aibnya..kisah bekas suami, kisah zul,.kisah kehidupannya…kalau empunya diri tak bercerita, takan kita semua tau…dan bila ada penulis yg mengkritik, abby tak dpt terima.. (blh difahami dari gaya dia menjawabnya)..sesiapa yg menyokongnya..dia happy..
    jadi saya rasa, abby sepatutnya berlapang dada dgn setiap pujian atau kritikan dari semua..terima pandangan org lain, muhasabah diri,,tanya diri sendiri, kenapa blh sampai terjadi semua ini..mengadulah pd yg Maha Esa,,bukan mengadu di fb atau di blog..kenapa nak open your privacy life to public..umur bukan semakin muda..anak2 kita ni lihat tingkah laku ibubapa..dan tak salah kalau mereka semua ikut jejak langkah ibubapa sbb kita yg mengajarnya..belum terlewat utk mengubah keadaan..sebaiknya byk2 istigfar, buat solat hajat minta kekuatan hati dan iman..and always look at the mirror..apa silapnya aku..yg baik tu selalu nya dtg dari Allah, yg buruk dari diri kita sendiri..first step..tutup auratmu, second step, tambahkan ilmu agamamu..campur dgn org2 berilmu, kita akan terima tempiasnya..spt mana kita bercampur dgn penjual minyak wangi..kita juga akan terasa harumnya..

    0

    0
  72. AC says:

    keje wartawan byk gosip..gosip tu same dengan ‘mengumpat & memfitnah’…so adik2 di luar sane, jgn la bercite-cite jd wartwan ye…hehe..para wartawan sekalian, bertaubat la banyak2…maceh! ^_^

    0

    0
  73. Farah Amina says:

    Look, the problem is penting sgt ker isu Abby di jadikan topik propa. what im trying to say is ada byk isu2 lain yg lebih penting untuk dijadikan rencana. Kenapa tak cakap pedas2 pasal artis2 yg rendah akhlak. Kenapa tak question artis seperti ini. Patutkah mereka jadi ikon. Tentang cara hidup mereka ygliberal. Kenapa tak cungkil habis-habisan tentang kemaksiatan mereka untuk dijadikan contoh kpd masyarakat agar tidak terikut2 dgn cara mereka. Kalau anda dah sedia maklum si Abby tu begitu dan begini. kenapa cari juga bahan ttg dia. Kenapa buang masa dan ruang menulis untuk sesuatu yg langsung tak mendatangkan faedah pada pembaca. Kalau nak tulis sesuatu yg ringan pun, mesti tulis sesuatu yg at least boleh buat masyarakat berfikir, yg ada fakta yg tepat. Jgn jadi ahli nujum.

    0

    0
  74. wartawan hiburan malaysia mmg mcm haremmmmmmmm..

    0

    0
  75. cik pial says:

    Bukan niat nak membela wartawan hiburan semata-mata tapi Abby kena ingat, tindak tanduk Abby memang amat-amat mendorong untuk orang mengata, rasanya sangat ramai di luar sana yang turut sama merasa pedih bila X Abby bermain kayu 3 dan uols bercerai disebabkan perempuan itu.
    Tp pada kecoh2 tu Abby boleh pegi bercuti dgn Zul ke luar negeri, siap ada gambar lagi… abis tu salah wartawan jugak ke? Kalau Abby pandai bawa diri orang akan terus lihat Abby sbg seorang ibu dan ibu tunggal yang tabah, jangan salahkan wartawan seratus peratus, cermin juga diri untuk cari dimana kelemahan diri, kalau kita asyik salahkan orang lama2 orang akan nampak kesalahan pada diri Abby pulak. Tak perlulah terlalu berkongsi rasa pada peminat, bukan semuannya simpati. Yg penting ingat pada Allah dan perbaiki kelemahan diri.

    0

    0
  76. aku kesah? says:

    aku nak ckp 1 ayat jer…korang ni mcm sial laaaaaaa…….meluat aku.!!

    0

    0
  77. nenekpintarrr says:

    sbar je itulah krja wartawan nak cri kontroversi…
    tau tlis je dia orng bkan faham pun.. hishhhhh :(

    0

    0