Written by Bella | October 31st, 2018

Pelakon Datuk Adi Putra yang dijemput hadir ke Anugerah Skrin 2018 yang bakal berlangsung pada 2 November ini menerusi akaun Instagramnya menyatakan rasa keliru dengan sistem jemputan digunakan oleh pihak penganjur.

Pada kebiasaannya, selepas memberi pengesahan tentang kehadiran (RSVP) pastinya tiket untuk sesebuah majlis itu akan diserahkan kepada tetamu yang dijemput bukan? Tetapi kali ini Adi pula terpaksa mengambil tiket itu sendiri.

Lebih pelik lagi, Adi juga tidak tahu adakah nama ataupun drama lakonannya yang tercalon dalam anugerah tersebut.  Bukan berniat untuk mengkritik ataupun memarahi mana-mana pihak, pelakon popular itu cuma merasakan cara jemputan berkenaan agak tidak sesuai.

Mungkin pihak yang terbabit mempunyai alasan tersendiri untuk berbuat demikian. Fikir positif.

62 responses to Kenapa Tiket Kena Ambil Sendiri? – Adi Putra Persoal Jemputan Ke ASK 2018

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    ? pes hehe

    0

    3
  2. Anonymous says:

    pergi je lah. ko ingat ko saper?
    kak mah pun harus pergi sendiri ke sprm.

    39

    0
    • Minah Prot Pret says:

      Siapa yg membusukkannye?… Hahah.. Sb gile duit….Duit tak kan pernah cukup… Masa memerintah pandai ckp.. Ramai menteri2 ckp tak masuk akal kepada rakyat… Isu kangkung, isu nasi grg (gst)…. Skrg boleh putar masa ke?…. 5tahun akan dtg.
      Parti Pribumi akan ganti UMNO
      Maafla cakap.. Ini ke bangsa Melayu sesama Melayu?… Nak bela bangsa Melayu cmne cmni punye bengong.

      0

      7
  3. Anonymous says:

    Bukan tk mahu pergi..tapi mengelirukan..kalau dia dicalonkan nk jugak dia bersiap sedia..ya tak? pastu tiket kena ambik sendiri..tk pernah terjadi di mana2 program anugerah tiket ambil sendiri..macm tk suka jer pihak menganjur menjemput…selalu org luar yg dtg utk menonton program macm ni kena dtg ambil tiket sendiri…tapi nikan artis..so dia keliru jugk di mana dia stand skg..kalau dikalangan artis..dicalonkan atau tidak..kenalah bagitau jgk..tu jer..so dia cuma nk tahu apakah position dia skg..dlm tilket pun tk sebut..cuma nk clarify..itu jer..

    27

    2
    • Anti BN says:

      Bala ke akhir zaman??
      Ehhh xlaaaaa
      Ni Harus…bukan Wajib
      Ermmm xlaaa
      Ni penghapus dosa kecil…
      Ehhh xlaaa
      Rezki x salah alamat…
      Pun bukan laaaaa
      Ini tuhan bayar cash…
      Laaaaa bukan….
      Ini balasan tuhan…
      Bukan jugak..abis tu apoo
      Ini ialah lgbt…
      Hahahahahahaa….
      Pu Amin cepat buat review product yg ni…
      Zina itu kan Sedap…
      Pasal tu ramai LEMBU betine n jantan buat..

      0

      2
      • Anonymous says:

        Dia tak tahu macai2 UMNO akan keluar beramai-ramai join PH sedikit masa lagi. Siapa yg dahulu sokong Najib, habislah. Sendu lah kalian nanti. Tunggu masa saja PWTC nak dijual. Dah kecoh dikalangan orang2 politik pasal isu ni. Dia nie je yg cannot read between the lines!!!

        2

        5
        • Anonymous says:

          Macai2 umno yg nk join PH tu kn byk hutang. Nnti dlm PH dptlh habuan. Semua sama jelh.
          Tiada politik yg bersih dlm dunia ni.
          Trump pun main org gaji.

          2

          1
    • Sultan Melaka says:

      Maknanya ko tak diperlukan la hawau. Ko ada ..takda pun takper. Pahaammm?!

      3

      1
  4. Anonymous says:

    Aku dah kata
    Laki yg ko cintai tak semestinyer cintakan ko sepenuh hati
    Jadi bile korang tgok gambau gambau kt media sosial dipost oleh bini bini..kemain bahagia…itu hanya pihak bini jerrr
    Pihak laki tetap peluk pondan lain waktu lunch break..
    So aku xpenah jeles n dengki bile tgok kebahagiaan orang lain
    Laki kawin dengan ko tu sebenarnye nk MOVE ON dengan kenangan lama .
    Ngerti ngak???
    Patut la lepas kawen jadi hamba abdi n bibik kat laki korang!!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Alahai sendunya gosip Nara arini!!! Zzz

    1

    1
  6. faraj says:

    Kentut nak biarkan kluar sendiri atau harus koyak sikit pipi jubor kasi kluar?!!

    1

    1
  7. Anonymous says:

    Alahai penyokong BN ni..
    BN dh berkubur…!!!! Inikan parti penyamun dan ko x diperlukanz!

    1

    6
  8. Indon In KL says:

    Kikikih saper suruh ko jdi macai Najib koruptor tu wei? Rasain loh.

    1

    5
  9. Bodoh korang says:

    Adi Putra nie org singapore. Korang rasa dia kesah sgt ke pasal BN, Umno, PH dan politik2? Pakai otak sikit weiii. Jgn semua dikaitkan dgn politik bodoh korang tu. Dia tga ckp pasal ASK, pasal ticket. Tu lah, main hp byk sgt jadik bodoh.

    14

    0
    • Tu la says:

      Nmpk sgt ko ni baru keluar dari gua, selama ni ko jadi katak bwh tempurung ke. c adi da jadi rkyt M’sia la wei.

      1

      5
      • Anonymous says:

        dia ada 2 negara, kita ada. Kalau dia nk balik singapore, x perlu pegi embassy singapore di sini apply visa, dtg malaysiapun x perlu pegi embassy malaysia di singapore.

        fhm ke idok.

        3

        0
      • Tu lah kau mmg idiot says:

        Yang katak tu kau. Baca betol2. Dia ckp pasal tickets from ASK. Bukan pasal Umno, BN, PH, politik2. Kalau dia PR kat Malaysia pon, kau fikir dia bother sgt? Such an idiot. Mindset kau terok. Tak boleh kene tegor. Kau fikir kau sorang je betol. Biggest idiot.

        0

        0
  10. Anonymous says:

    maybe kad jemputan baru siap thats why tv3 suh adi amek sendiri…takut klu pos or by hand ke terima lewat atau bukan u yg terima..so better u collect sendiri je kt tv3…positif sket laa adi..i minat u kot..takkan benda remeh cmni pun u nk pertikaikan..come on…

    6

    0
  11. Wekkkkkkk says:

    Buat je surat wakil mcm ini.

    Date : 1/11/2018.

    TV3
    Jln tv3, Perumahan Mata ku Biru
    Jln Mata Addy.
    111118 Mambang Di Awan
    Selangor.

    TIKET ANUGERAH SKRIN 2018 UNTUK ADDY PUTRA K/P NO: 181101008889.
    -Surat Wakil
    ____________________________________________

    Berkenaan dengan perkara diatas, saya dengan ini ingin memberi kebenaran kepada penama dibawah untuk mengambil tiket :
    1. Nama: :Wekkkkkkk
    2. IC NO:. 123456789006
    Sekian, terima kasih.

    Yang benar,.
    Addy Putra Kacak Geram

    Pemalas

    12

    0
  12. bibik_cun says:

    xpyh je la dtg .. sbb ko pon bkn “malaysian” yg kitorg hadap sgt utk ko dtg anugerah tu!!! TMJ pon rileks pakai kancil tau!! puihhhhh

    2

    1
    • Anonymous says:

      aku menyampah tgk tmj tu talam 2muka tempayan sgt.. yer ker drive kancil padahal itu adik dia punye warna pink tu… mane dia drive kancil takat muka drama depan org jer.. laki bini gila glamer gigih showoff aksi2 sakai kt ig mcm lah retis… anak 1st sultan2 lain relax jer jaga adab diam2 sudah

      0

      5
      • wekkkkkkk says:

        ada lah dia drive kancil warna biru bkn pink..kancil biru tu katanya, car pertama selepas dpt lesen masa remaja.
        ..ada je info di media2

        0

        0
  13. faraj says:

    hahaha…Dato tahun lepas semua dh Haprak..!!! ko ingat ko Dato org nk Hormat.(Org Nganjing aderlah)..!! bodo sebiji mcm Najis..!!!

    0

    2
  14. mak cik kuning says:

    kadang kadang yg komen ni pun ada otak tak nak guna. nak jugak kait politik. cuba kau fikir sikit, sambung sikit cell otak tu. kalau jemputan kawin pun orang yang menjemput tu hantar jemputan pada tetamu. bukan terbalik… pastu ayat nya “Tiket undangan perlu diambil…..” eh kalau kawan kau jemput dia kawin, pastu kalau kau nak datang kau kena amik sendiri kad kawin tu.. kalau aku, mampus aku x layan… ayat tu dengan tone MENYURUH like satu arahan.. nak jemput tu baik sikit cara… kalau x pandai susun ayat, ada class bahasa boleh amik… doesnt make sense at all. I’m not a big fan of him, but this is totally ridiculous..

    17

    0
  15. dalita says:

    MARHAIN pun ambik sendiri..senyap2 sudahla Datuk…haha

    0

    4
  16. wekkkkkkk says:

    lebih baik ambil sendiri atau wakil, sbb skrg ni:-
    .. yg pertama, kalau normal pos: entah2 3 hari baru sampai., atau posmen pending/sbb byk kisah mcm ni terjadi..lgi2 skrg musim hujan/jalan jam di lembah kelang.
    …yg kedua, kalau by register/courier : x nak nyer TV3 buang mmbazir wang.
    …yg ketiga, skrg ni smartphone dh ada, so wasap jelah.
    ..yg ke empat, snk citer, x perlu dtg.

    0

    2
  17. Anonymous says:

    oh Adi, kenapa ko kacak, selain Omar Borkan AL-Gala aku sakit hati, kt ko pun aku sakit hati..kacak banget..aku sakit hati x dpt mendampingi kalian.

    zzzzzz je lh nk mimpikn korang

    1

    1
  18. peratijangantakperati says:

    alah…gi ambik pun tak boleh ker?
    besar sgt ke pangkat kau kat dunia seni ni?

    sedar ler awak tu dari singapore masuk sini mesia..
    tak salah pun ambik sendrii kad jemputan ke ape.
    berat bontot!

    3

    3
  19. adi the boyan says:

    ko jual bontot kat singapore aje lah adi oiii…org dah kasi jemputan lagi nak banyak mulut…

    1

    4
    • boyan nenek ko says:

      dier tak payah jual bontot dah kaya yg ko jual puki pat lorong pun belum tahu laku mulut cam cibai jer

      1

      3
      • nenek ko boyan says:

        yelah,kaya pun sbb jadi pelakon kayu kat mesia..kalu tidak, jadi drebar teksi aje lah dia kat spore sana..pastu nenek ko pun tahan teksi dia selepas habis berniaga jual bontot…kan?? macam aku xtau sejarah nenek ko!

        1

        6
        • wekkkkkkk says:

          so biarlah dia kaya, aku sokong dia, aku suka dia, aku geram kat dia..kacak…pegi Adi dgn bini ye. Bini ko terbaik

          3

          0
        • adi boyan bebal says:

          hensem ke? muka mcm boyan pembancuh simen tukang buat flet HDB aje..

          1

          2
        • Anonymous says:

          dier tak yah belakon pat mesia pun dier dah kaya la boyan. famili dier kaya la boyan. ko tu gi jual bontot pastu balik naik teksi tak der duit nak bayar kena kangkang kan boyan macam aku tak kenal ko jer boyan. busuk hati tengok org lain berjaya ko gi mereput terus jual bontot ko yg tak laku tu boyan atau pun tangkap skill dari nenek ko yg dah mereput jual bontot. kesian boyan

          1

          2
        • wekkkkkkk says:

          ada list je dkt youtube tu, antara pelakon lelaki terkaya dlm 10 org di MALAYSIA…adui..

          0

          2
        • Anonymous says:

          dier tak yah belakon pat mesia pun dier dah kaya la boyan. famili dier kaya la boyan. ko tu gi jual bontot pastu balik naik teksi tak der duit nak bayar kena kangkang kan boyan macam aku tak kenal ko jer boyan. busuk hati tengok org lain berjaya ko gi mereput terus jual bontot ko yg tak laku tu boyan atau pun tangkap skill dari nenek ko yg dah mereput jual bontot. kesian boyan miskin

          0

          2
        • Anonymous says:

          dier tak declare harta dier simpan overseas…… pat youtube tu jgn percaya banyak fakta tak betul misleadings

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          Yeke, baru je di bagi info 2018, income or simpanan ada 22.5 juta RM..yg atas2 dia cina2.

          0

          0
        • anonymous si batak bebal says:

          to Anonymous November 1, 2018 at 3:04 pm:

          sian ko,hari2 dok bekap artis…jadilah pelacur batak sampai ke mampos..itu aje kerja yg mampu ko buat kan? bila artis favorittee dikutuk,ko batak pertama yg membackup artis..padahal artis tu sebelah mata pun tak pandang pelacur hodoh mcm ko…wakakaka…sedih hidup ko…gi jual bontot sana gi!!!

          0

          0
  20. adiputraboge says:

    eh tak yah kau tunggu jela tiket tu melayang2 jatuh depan pintu rumah kau .. suruh la manager kau amik bebal

    2

    1
  21. Anonymous says:

    datang ye ADI ke ASK 2018. Kalau u x ambil dn x dtg, maybe next time..nama u missing

    0

    0
  22. cute_cici says:

    Knp comments cni byk sebut ‘bontot’? Is it pengomen cni _____? _hurm….

    1

    0
    • Noor Elina Safar says:

      pengomen yg byk mention “bon…” dalam komen dia kat sini tuh ko toksah layan sbb dia pompuan mental…dia komen pastu dia sendiri reply, bergaduh2x ngan diri sendiri, mental wei dia tu aku tgk…hahahahah

      1

      0

Leave a Comment

Optional