Written by Bella | June 11th, 2018

Sejak awal tahun ini, selebriti popular Neelofa ditimpa dengan satu demi satu kontroversi baik daripada kisah peribadinya sehinggalah isu pelancaran tudungnya yang mendapat pelbagai reaksi daripada netizen.

Namun, sejak kebelakangan ini, nama Neelofa ibarat sepi seketika tanpa sebarang gosip ataupun cerita panas mengenainya. Ibarat macam orang ramai dahagakan pula kontroversi melibatkan dirinya.

Neelofa sebenarnya tidak hilang kemana-mana pun, tetapi hanya ingin melakukan perkara yang lebih baik serta berfaedah sepanjang bulan Ramadhan yang penuh keberkatan dan meluangkan masa bersama keluarga tercinta.

Kenapa? Rindukan sayakah? Tak adalah.. saya cuma berniat mahu melakukan perkara-perkara yang baik sepanjang bulan Ramadan ini.

Sebenarnya memang setiap tahun apabila tiba sahaja bulan puasa, saya sedaya upaya akan cuba mengosongkan jadual kerja. Itu termasuklah tidak menerima sebarang jemputan untuk berbuka puasa di luar kecuali ia sangat penting dan saya tidak dapat mengelak. Tujuan utama saya adalah mahu bersama-sama keluarga sepanjang Ramadhan ini.

Neelofa akui jiwannya dipenuhi dengan ketenangan pada bulan mulia ini. Bila ada kontroversi, ramai pula yang mengecam, bila senyap tertanya mana pula perginya Neelofa, sampai sesetengah itu tidak senang duduk kalau Neelofa tiada kontroversi yer, macam-macamlah kerenah netizen.

Sumber Berita : Utusan Online

64 responses to Kenapa? Rindukan sayakah? – Respon Neelofa Bila Dikatakan Namanya Senyap Tanpa Kontroversi Panas

  1. Anonymous says:

    perasan nyer ko lopak… penjilat ko jer yg rindu..
    nasib baik drama Nur takde muka ko… kalo ada mau jahanam drama tu dgn adegan peluk2 gesel2 versi ko tu… adegan pelacur cheap sale jer sesuai watak… nk hayati adegan lain hancus lakonan kayu..

    28

    4
    • Anonymous says:

      Terkuburnya BN- Umno bermakna terkuburnya TN50 dan kredibiliti ko sebagai artis. Ko ni boleh dikatakan pengkhianat bangsa sebab bersekongkol dengan regime yg zalim, kuat menipu lagi menindas rakyat. Ko ni patut rasa malu. Nyahhh ko dari industri hiburan secepat yg mungkin bersama-sama Dira dan Azwan Ali!!!

      61

      2
      • Sari Ayu says:

        Kikih..sebab boss BN kaw dah jadi pembangkang. Khairy Jamaluddin pun dah tak keluar muka. Kau pun patut lenyap terus…eee..malu siapa sokong BN dulu. Terbangsat lah korang disebabkn Najib!

        16

        0
        • Anonymous says:

          berani ke nk buat kontroversi murahan mcm dulu. ko tu macai tegar..silap2 boleh kemurungan dikecam makcik2 bawang se-msia.

          13

          0
        • Fakta says:

          Malu la wey, dia ni pun secara automatik msuk dlm kategori “bangsat” mcm Najib ckp tu. Ha, tu la waktu BN berkuasa ko lah yg paling gah, hebat dan ego. Mana pergi “I dont care’ ko tu? Kejap je Allah nk tarik nikmat. Ko lah antara muka2 bangsat skrg ni.

          25

          0
        • Anonymous says:

          0

          4
        • Anonymous says:

          kata2 makan tuan…apa nk komen lagi???

          6

          0
        • tanya je says:

          lopak x jenguk2 rosmah ke???

          3

          1
        • Anonymous says:

          Ya allah aku menangis melihat video ini, ya allah kau sediakanlah Najib kelengkapan yang cukup untuknya di penjara nanti, kau berilah pedoman kepadanya didalam penjara nanti agar dia tidak terpedaya untuk mengutip sabun yang jatuh. Amin

          9

          0
        • Anonymous says:

          Itu la masa di puncak kejayaan x pernah bersyukur kpd Allah …. bila dah ditarik baru nak menyesal….. ingatlah saudara semua apa yg berlaku ini kifarah dari Allah …terimalah dan belajarlah muhassabah diri ….. wallahuallam

          3

          0
        • Mat Serbu says:

          Dah se-bulan Pakatan Harapan meneraju Kerajaan Persekutuan, tapi BN masih lagi buat drama sedih airmata untuk meraih sokongan dari orang ramai. Woi bangun! Susun atur pembangkang se-gera!

          7

          0
        • Johnny Bravo says:

          Sedih la sebab duit ratus juta hasil menabung dgn beg tangan bini boss dia dh kena rampas……

          5

          0
        • Anonymous says:

          Dh2 la tu x pyh nak sedih sgt…lakonan ko dh x blh nak pakai…
          semua dh tahu ko lopak termalu sebenarnya kan????

          6

          1
      • Anonymous says:

        nk panas apa lagi..semua orang tahu ko ni penjilat dedak!

        9

        0
        • Anonymous says:

          pergi masuk ladang kelapa sawit lah pa oiii. malu..malu!

          2

          0
        • sue says:

          dedak dah habis weiii. you reap what you sow…..

          3

          0
        • senah gemenceh says:

          Normallh tu, roda2 kehidupan. Sekojp kito keateh, sekojp kito kek bwah. Klu kito kek ateh, tapi tk ponh bersyukur apo yg kito ado, inilh jadinyo. Terimolh dgn hati yg terbuko. Bak kto pepatah langit tk selalu cerah, klu kito beringat kito soda kesilpn kito mungkin ini semuo tkkn berlaku. Tapi sekrg nasi dh jadi bubur dh tk boleh nk pth blik dh. Terimolh apo allah dh tentukn nasib kito. Bukn allah tk bgi peringatan. Dh byk peluang dh dio bgi. So terimolh yolh apo yg kito dh lakukn. Jdilh stu musibah tu satu pegajaran buek kito. Supayo kito menjadi manusio yg lobih baik dn berimn pdnyo

          5

          0
      • anti hajjah zouk says:

        I dont care!

        5

        0
      • Anonymous says:

        Dah pueh ko bolom bersodih tu…mcm tu la rakyat bersedih untuk meneruskan kehidupan sebelum ni…semenjak B END tenggelam baru la terasa hidup ni bahagia & gembira untuk menyambut hari raya…

        4

        0
      • Anonymous says:

        korang ni bodoh giler. neelofa tu orang tawarkan dia jadi duta, tak semestinya dia vote BN. Aku tak nampak pun neelofa ni penjilat najib. dia buat kerja dia je. Sama la juga dengan orang keje gomen, tak semua akan vote kerajaan, apatah lagi kalau kerajaan yang zalim.

        4

        3
      • Anonymous says:

        no point la awk ckp mcm ni..dia duta x semestinya dia sokong BN..pernah nmpk dia komen atau puji BN?lain la F&F,mmg sahih..

        5

        0
    • Mak Becok says:

      Malu lah tu BN dah jdi kapal karam. Ko tu patutnya lari bersama-sama Dato Jamban Yunos guna lorong tikus! Haha

      14

      0
    • reen says:

      najib ckp terbangsat lah org2 melayu jika umno kalah. ko lah salah sorangnya nya lopak. sebab ko kan sokong puak bn- umngok ni dulu… :(((

      23

      0
    • Anonymous says:

      korang ni bodoh giler. neelofa tu orang tawarkan dia jadi duta, tak semestinya dia vote BN. Aku tak nampak pun neelofa ni penjilat najib. dia buat kerja dia je. Sama la juga dengan orang keje gomen, tak semua akan vote kerajaan, apatah lagi kalau kerajaan yang zalim.

      1

      1
    • Anonymous says:

      macam tak perlu je nara post pasal ni.. tolongla hapuskan lofa drp industri ni.. semak. takde bakat..

      1

      1
  2. Lopak Air says:

    Hak alah.

    1

    0
  3. Anonymous says:

    Haha saje jela..xde la hape…semenjak BN jatuh..duta dia pon senyap jugaaa..

    24

    1
    • mat tak over says:

      penjilat2 skrg dah jadi kucing basah… dah xberani tunjuk muka.

      5

      0
      • Anonymous says:

        Kepada yg masih menyokong lopak…sy ucapkan syabas.gile hebat korang.terang2 dia main giler dgn 1mdb dan lain2.bukti duit dan hand bag semua jelas.kau mmg suka kena tindas ke?umno umno.bodoh x bertempat

        3

        0
        • Konah Gentel2 Cerut says:

          Bukan mudah memperbetulkan kesilapan lalu. Kesedihan dan kekesalan itu tak akan hadir di kala kita bermandikan kekayaan dan kemewahan harta dunia.

          1

          0
    • Anonymous says:

      siapa tak malu dikatakan oleh najib… bangsat ?

      4

      0
    • Anonymous says:

      kau tak tengok tv ke? banyak je muka dia jadi duta oppo. ada cerita i lofa u. dia cakap apa pun korang tak boleh terima. lofa memang nak fokus pada amal ibadah saja bulan ramadhan ni, bukan macam korang, dapat dosa membawang je, sia2 puasa!

      0

      2
  4. Anonymous says:

    canteknyaaaa

    4

    11
  5. anon says:

    JAWAPAN DIA NI ..SAPA YANG TANYA NI …AKU RASA BLOG JE NI KOT YANG TANYA …PLSS LAH WEII …!

    4

    0
  6. aku says:

    dah kau tak terima jemputan utk kemajlis berbuka puasa ..hahah mmg lah ko kena senyap ..hahaha …dah dah lah lofake

    10

    0
  7. Anonymous says:

    Tanpa Umno-BN siapa ko? Dulu ko penjilat sekarang ko dah kategori geng penyamun!!!

    15

    0
  8. anonymous says:

    Tulahh….siapa suruh tanya. Kan meluat dengar jawapan.

    5

    0
  9. Anonymous says:

    Macai taikkk..9 tahun ko duduk dalam jamban Barisan Nasional. Tu lah pasal..huhu

    12

    1
  10. Anonymous says:

    Bekas Duta TN50- taik negara!!!!

    18

    0
  11. Anonymous says:

    Macai BN..Takziah!!!

    8

    0
  12. Anonymous says:

    Anak emas Be eNd

    2

    0
  13. Mona Ferdy says:

    cian..antara geng yg najib cakap “terbangsat” bila umno dah terkubur!

    17

    0
  14. Anonymous says:

    Tu la..bersubahat lagi sama penyamun2 duit rakyat. Mendapatlah…

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Dato Jamal is watching from palm oil estate. lol

    1

    0
  16. Anonymous says:

    TAHNIAH…TERBANGSATLAH KO DULU, KINI & SELAMA NYA!!!!!!!

    7

    0
  17. Anonymous says:

    lain kali jgn over sangat sokong sesuatu parti.bila parti yg kita sokong kalah maka malulah kita kan..?

    4

    0
  18. kak nara says:

    idola bang nara dah jadi bangsat negara???? :((((

    3

    0
  19. Anonymous says:

    Eeee…malunya jadi puak BN sekarang ni.

    6

    0
  20. Shananaaaaaaa says:

    mat over pun dah jadi tikus mondok…..kahx3

    3

    0
  21. Anonymous says:

    Euwwww…bangsat!!!

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Biasa la, manusia kan…bila sdh gini baru tersedar (kalau sedarlah)…. tapi time dulu2 mcm tidak ingat satu hari nanti jadi gini…. tahniah org2 yg tetap sokong diaorg ni…mmg penyokong gini luar biasa!!! ..sbb klu org waras, kompom x akan sokong diaorg ni….huhuhu

    6

    0
  23. Siti Zabedah says:

    Dedak Cash Is Queen Trilion Umno Menang Rakyat Senang Kekalkan Jawatan Pangkat Kuasa Kroni Kapitalis Kemewahan Kekayaan HIDUP Senang Dulu Kini Dan Selama Lamanya

    3

    0
  24. che tat says:

    Nak low profile ka, nak nangis ka ada kami kisah..x payah buat sedih la neelolopak..mat over je yg pecaya kat hang..

    3

    0
  25. Anonymous says:

    macai p la melawat kak mah tu..kesian harta kena rampas..sedih kak mah korg tu..

    5

    0
  26. Hey says:

    Semua comment negative. Kesian pulak aku kat mereka semua ni. Nampak sangat hati tu hitam di bulan Ramadhan ni. Semoga semua comment sakit hati semua ni di berikan hidayah. Aminnnn..

    0

    4
  27. fishball says:

    siapa lah manusia bodoh yang cakap rindu tu lol

    1

    0
  28. Anonymous says:

    Euw! Next??

    0

    0
  29. nahhhh says:

    not at all. we’re very glad we don’t hear from u this past month. pls continue staying outta the radar. tq.

    1

    0

Leave a Comment

Optional