Written by AbangNara | November 14th, 2017

Perangai suka selfie ni sebenarnya tak kira la lelaki ke perempuan, semua pun memang sama je. Bukan tu je, kadang lepas selfie tu edit kasi lagi flawless. Iya la semua pun mestilah nak nampak cantik kan.

Jadi korang ada fikir tak apa yang di perlukan untuk dapat gambar selfie yang semula jadi cantik? Korang tak perlu risau , OPPO F5 ini mempunyai 20MP kamera hadapan dan fungsi AI Beautify yang boleh kasi selfie korang semula jadi mavelessss. Nak tengok?

Diambil dengan OPPO F5

 

image

Diambil dengan OPPO F5

image

Diambil dengan OPPO F5

 

Fungsi AI Beautify ni sebenarnya boleh mengesan tona kulit, umur dan jugak jantina korang, sebab tu selfie nampak semula jadi je. OPPO merupakan syarikat pertama yang memperkenalkan teknologi AI beautify dan sebab tu kalau kita lihat , peranti OPPO terkenal dengan gambar selfrie yang jelas dan cantik. Fungsi AI Beautify ini bukan sahaja dapat mengesan tona kulit, umur dan jugak jantina, ia jugak boleh mengesan 200 facial spot bagi memberikan gambar selfie yang semula jadi cantik untuk anda.

image

OPPO F5 ini bukan sahaja power pada kameranya tapi dia ada fungsi “Facial Unlock”, bermaksud korang tak perlu lagi cap jari untuk bukak phone korang, skan je muka tu kat skirn phone, terus boleh bukak, memang power betol la OPPO F5 ni.

image

Dua minggu lepas di TV3, telah berlangsung Anugerah Skrin 2017. Meriah betul ASK kali ini. Artis-artis yang datang pun boleh tahan cantik-cantik semuanya. Bila upload gambar selfie, memang meletop la masing-masing. Rasanya tak terlambat lagi Abang Nara nak ucapkan tahniah kepada semua pemenang ASK 2017 kali ni. Jom layan gambar selfie yang di ambil dengan OPPO F5.

collage_1

Diambil dengan OPPO F5

collage_2

Diambil dengan OPPO F5

Untuk sebarang maklumat korang boleh layari Facebook OPPO. Selamat Berselfie !

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

12 responses to Kenapa Ramai Sangat Artis Suka Selfie Ni?

  1. Anonymous says:

    Tahniah TMJ, kerana team Malaysia kna tibai buat kli kedua dgn Korea Utara dgn jaringan yg sungguh menakjubkn sekali…
    Coach tua tu, x yh simpan lgi, tolong pecat serta merta ..Sila buka mata anda tu besar2…& akhir kta pdan muka kalah,amik lagi player J main team Malaysia..Sekali kna tembak dgn peluru berpandu
    #Salam 4-1

    17

    5
  2. Anonymous says:

    muka semua pucat2…

    8

    0
  3. melati says:

    Tahu lah Neelofa tu akan Bercakap dgn Kucing bila tua nanti, bila Neelofa Selfie pun comey jer mcm Kucing gk muka Neelofa ni…hmmmm

    1

    2
  4. Anonymous says:

    Muka neelofa comei. I ike her make up. Mekap tak tebal or pakai mekap matte color. Lipstick pun color natural. Muka Fattah bnyk mekap n tebal. Faz dan nick tak da?

    4

    1
  5. Anonymous says:

    I like plain Jane. So Pada ko pompuan kacokan … siti saleha, juliana dan hanna tu cantikla kan. Except for aktres senior Fazura tu kacokan apa?

    0

    0
  6. Jakpar hon says:

    Joy revfa ex bini hafis hamidon gila selfie

    0

    0
  7. Anonymous says:

    plain jane ke apa ke. Neelofa tu simple dan cantik in my eyes. Ada orang suka plain jin. Tak per. Masing masing punya taste.

    1

    0

Leave a Comment

Optional