Kenapa Ibu Ini Sanggup Derma Susu Badannya Kepada 20 Buah Keluarga

Trending

Kenapa Ibu Ini Sanggup Derma Susu Badannya Kepada 20 Buah Keluarga

Seorang ibu tunggal telah menjadi penderma susu kepada puluhan keluarga di seluruh UK selepas menyediakan susu beku yang mencukupi.

Ibu kepada Harriet Tutton, 28, dari Barry, Vale of Glamorgan, Wales, mula menghasilkan susu ketika anak perempuannya, Luna mula menghisap susu selepas dilahirkan. Dan dia mula menyedari susu badannya mengeluarkan lebih banyak susu dari kebiasaan ibu lain.

Advertisement

Dia mula menyiapkan bekalan susu beku untuk anaknya dan ternyata susu yang dihasilkan oleh badannya terlalu banyak sehinggakan dia perlu membeli peti sejuk tambahan sehinggalah dia terfikir untuk sedekahkan susu itu kepada mereka yang memerlukan melalui media sosial.

Sejak dari itu juga ,dia mula menyertai laman Facebook yang dipanggil ‘Human milk 4 human babies’. Ia adalah halaman perkongsian mengenai susu  yang menakjubkan.

‘Harriet telah menyumbangkan susu kepada 20 keluarga dari seluruh UK dan mengatakan terdapat’ permintaan yang besar ‘untuknya.

Dia berkata: ‘Seorang ibu sanggup memandu selama lima jam untuk mendapatkan susu badan dari saya. Ibu  itu mempunyai bayi yang pramatang dan dia menggunakan susu saya sebagai sumber kepada anaknya. Ada banyak yang boleh anda lakukan dengannya.’

Harriet juga telah dibanjiri dengan rasa terima kasih oleh ibu bapa yang telah mendapat manfaat daripada susunya.

Dia berkata: ‘Saya menerima banyak kotak coklat dan kad terima kasih: ‘Anda dapat menggambarkan bagaimana anak-anak membesar dan gembira apabila mengetahui anda menyumbang kepada kehidupan mereka.’

Pada masa ini, tidak ada bank susu di Wales sehingga hospital bergantung kepada pihak logistik untuk menghantar susu ibu dari pusat di Chester dan Birmingham.

Tetapi tidak semua orang bersikap positif dengan tindakan beliau.

Sesetengah orang tidak bersetuju dengannya tetapi orang yang memerlukan susu saya tidak mendengar pada negatif itu mereka dan mereka sangat bersyukur. Jika ada ibu yang ingin menyusukan bayi mereka melalui susu ibu, mereka sepatutnya dibenarkan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...