Kenangan Bersama Nestle, Sudah 100 Tahun Rupanya

Hiburan

Kenangan Bersama Nestle, Sudah 100 Tahun Rupanya

Masa kecik-kecik, Abang Nara sangat gemar minum Milo. Bukan setakat minum, kadang-kadang masa sarapan siap buat roti dengan Milo lagi. Memang lazat.

nestle

Advertisement

Dan time sekolah dulu, Milo yang paling best sudah tentu daripada Milo van yang datang ke sekolah. Sampai sekarang Abang Nara tak faham macam mana Milo daripada van tersebut rasanya memang sedap tak hengat.

nestle

Bila dah dewasa nie, Abang Nara jarang minum Milo sebab dah beralih arah ke Nescafe. Pagi-pagi sebelum pergi kerja memang wife Abang Nara akan sediakan segelas Nescafe. Lazat ~~~

nestle

Advertisement

Namun satu makanan daripada kecil sampai dewasa yang tetap di hati Abang Nara ialah Maggi. Abang Nara paling suka Maggi kari. Ditambah dengan telur sebijik. Memang sangat kaw rasanya.

nestle

Dan tahukah anda yang Milo, Nescafe dan Maggi ini semuanya adalah produk syarikat Nestle. Mesti ada yang tak tahu kan? Dan tahukah juga anda yang produk-produk Nescafe sudah berada di sisi rakyat Malaysia selama 100 tahun? Lama kan?
nestle
Abang Nara percaya anda semua ada cerita tersendiri bersama dengan produk Nestle. Macam Abang Nara ada kisah makan Maggi beramai-ramai di dalam baldi ketika di asrama dulu. Atau bergaduh dengan adik beradik siapa masa Maggi yang lagi sedap. Macam-macamlah cerita yang menarik. Cuba korang ingat balik sebab ada hadiah yang sangat best bersempena dengan 100 tahun Nestle.
nestle
Apa yang anda semua perlu lakukan ialah hantar cerita-cerita yang berkaitan dengan produk Nestle tersebut ke www.incrediblestories.com.my. Makin menarik cerita yang dihantar, makin tinggi peluang untuk menang. Kalau anda tiada idea, video di bawah mungkin boleh membantu.

. Abang Nara pun dah hantar 5 cerita dah. Hadiah dia best kot. Takkan taknak menang? So korang ada berani untuk bertarung dengan Abang Nara?
nestleApa cerita anda?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

71 Comments

  1. neelofa kawin dgn datuk K

    April 28, 2012 at 1:48 am

    nara,ekau ni beradik dgn man belon ko?

  2. ahmad

    April 28, 2012 at 12:21 am

    orang dh xlayan MU la.buat klakar je.MU terlampau mainstream xhipster
    langsung

  3. fariha

    April 27, 2012 at 7:06 pm

    bapak mertua aku keje driver van milo tuh..dah dekat 30 tahun kot dia keje tu. air milo dia wat memang pergh!! sedap..kami kalau wat majlis pape yang kecik2, kenduri ke, akikah ke konfirm dia sponsor air milo. tahun ni dia dah nak bersara..
    sape2 yang nak boikot nestle..silakan la. aku tak kisah. tapi bagi famili mertua aku, besar jasa nestle tu kat diorang..

    • Tom & Jerry

      April 27, 2012 at 11:43 pm

      samalah kita.ayah keje bahagian lab dalam nestle.bukan nak membangga sekurang2nya sy nie taw macam mana cara pembuatannya.igt senang2 ke nak lepaskan makanan2 tue.pada sapa2 y nak boikot sila la boikot.y pasti sy membesar dgn hasil titik peluh ayah keje kat nestle.

      peace ;)

  4. Mem

    April 27, 2012 at 4:26 pm

    k’mon Malaysian..we need proper diet…jgn percaya dgn produk2 instant ni… sgt xberkhasiat..merosakkan sistem penghadaman… mana2 doktor akan advise maggi ni xbagus..contains high mono-sodium glutamate (MSG) ,xbagus sgt utk otak.budak2 yg sedang membesar lagila jgn amek langsung maggi ni.. kalau lapa mcm manapun, elakkan mkn instant food. always go for fresh food.. fresh food..homemade food..always the best.. please2 Malaysian, bear in mind, this is NOT REAL FOOD. hmmm org kita ni suke sgt mkn mknan xde khasiat, minum manis2..org cha nun ya, kalau bole mknnan sume mesti ade khasiat. bdk2 derang, pegi sek bawak air kosong/tapis 1 botol besar. org kite??? hurm…ubah corak pemakanan..mmg azab…tapi berbaloi utk long term.

    Nara, comment aku mmg opposite gile dr post ko. tapi jgn delete. kalu ko syg org2 kite, jgn delete komen aku ni. sekian

  5. sarah

    April 27, 2012 at 4:06 pm

    Abg nara,nescafe is not good for health. If me as a wife, I’d rather give my husband a glass of milk or natural brewed coffee. my aunt used to drink nescafe every day, now she already stop consuming the instant beverage because she has diabetes and non-cancerous tumor in brain.maggi lagi xbagus..sekali sekala ok..like once in 2 months.avoid maggi/ any instant food..even how busy you are..like me if i’m busy nasi putih, telur dadar and ikan bilis pun dah ok…or home made mac n cheese lg senang.

Loading...